APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Elena01 pe Simpatie.ro
Femeie
19 ani
Braila
cauta Barbat
19 - 31 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / TRATAMENTE NATURISTE PENTRU ALBINE SI STUPARI / Miere si sanatate  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Alecs
CLUB STUPARITUL

Din: Iasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 866
Intentionam sa fac un preambul despre importanta produselor apicole , pentru sanatatea omului, si indeosebi metodele folosite in medicina naturista. Renunt ca sa nu fiu plictisitor , si intru direct in problema.
     CEAI DE HREAN CU MIERE
    50 gr. frunze si flori de hrean , proaspete, sau 25gr. uscate, 50gr. miere, 200ml apa
    Frunzele si florile de hrean se fierb intr-un vas curat, acoperit, cca 5 min. . Se lasa sa se raceasca, se storc, se strecoara zeama, limpede si se amesteca cu mierea( 40gr de miere la 100ml de zeama ) se pune intr-un vas de sticla curat si se pastreaza la rece.
    Din aceasta infuzie se iau cate 3 lingurite pe zi , cate una dupa mesele principale, doua saptamani pe luna , timp de trei luni.
      Leacul este un reputat tonic cardiac ( intaritor al inimii ) , stimulent al sistemului nervossi al sistemului endocrin, mai ales sexual. Se ia la indicatiile medicului.
       Se pastreaza la frigider cca 3 zile , dupa care devine toxic si trebe aruncat. Spuneam ca se ia la indicatia medicului deoarece anumite ingrediente pot sa nu fie tolerate de anumite persoane.E nevoie de prudenta. Interzis diabeticilor.
                Sursa : Mierea si sanatatea de Dr. Nic. N Mihailescu
                          Editura Ceres 1977


_______________________________________
Daca nu putem sa fim buni, sa incercam sa fim macar politicosi. (Nicolae Steinhart)

pus acum 16 ani
   
Gabriela
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 439
Actiunea terapeutica a mierii

Mierea este folosita si ca medicament. Cele peste 70 de substante active din punct de vedere biologic confera mierii o paleta larga de efecte benefice. In continuare vom prezenta pe scurt actiunile terapeutice globale ale mierii:



1. Actiunile generale cel mai des semnalate sunt urmatoarele: intaritoare, fortifiante, tonice, cicatrizante, conservante, antigerminative, protective, nutritive, hemostatice (opresc hemoragia), regeneratoare.

2. Actiunile speciale medicinale ale plantei medicinale din care provine mierea, de exemplu ale azulenului continut de florile de musetel sau de tei, care sunt transpuse in mierea de nectar de tei sau musetel.

3. Actiunile specifice ale unor substante identificate sau doar presupuse: vitamine, enzime, antibiotice, substante dezinfectante, calmante, antidiareice, etc.



Chiar si simpla lor enumerare arata cat este de variat spectrul actiunilor farmaco-terapeutice ale mierii.



Mierea ca tratament

Ca la orice medicament, indicatiile sunt in functie de actiunile farmaco-fiziologice generale, speciale si specifice descrise la miere. Vom face in continuare o prezentare globala a indicatiilor terapeutice ale mierii si vom apelala o clasificare in functie de rezultatele obtinute in diverse boli. Astfel, clasa A cuprinde indicatiile cu rezultate sigur pozitive peste 70%, confirmate frecvent; clasa B cuindicatii ale caror rezultate sunt inca insuficient confirmate, deci indicatii probabile si clasa C, ale carorrezultate sunt inca in stadiu experimental.



Clasa A: rani sangerande, arsuri, degeraturi, unele afectiuni chirurgicale. Intre afectiunile bolilor interne se inscriu: gastrita, duodenita, bolile de inima, de ficat si ale cailor biloare. Afectiunile cailor respiratorii: corize (guturai), rinite, sinuzite, faringite, bronsite. Afectiuni endocrine: sindroame hipoanabolice (slabire fizica), insuficienta hipofizara, boli endocrine, insuficiente paratiroidiene (tetania cronica latenta sau spasmofilia); afectiunile ginecologice: diferite infectii microbiene, micotice (cu ciuperci), tricomonatice (cu tricomonas), eroziuni, plagi diferite, etc; afectiuni psihiatrice si neurologice: anorexia mentala (slabire fizica), starile depresive, starile cosectice (scaderi in greutate si anemie).



Clasa B: afectiunile chirurgicale ca: plagile arsurilor infectate, ulcerele varicoase, ulceratiile tegumentare care se vindeca greu. In afectiunile dermatologice (ale pielii), in unele eczeme, in afectiunile bolilor interne, in maladia ulceroasa, gastrica sau duodenala, in bolile de rinichi. De asemenea, sunt indicatii probabile ale mierii in unele bai de ochi (conjunctivite).



Clasa C: intre afectiunile chirurgicale, fistulele; afectiunile dermatologice: diferite micoze (ciuperci) ale pielii, ale cavitati bucale; din bolile interne: colecistite, enterite, enterocolite, otraviri alimentare cu ciuperci sau substante toxice, alcoolism; boli de plamani: bronsectazie, abces pulmonar, TBC pulmonar, astm bronsic.



miere sanatate actiunea este folosita cele peste substante active din punct vedere biologic confera

34.7KB


_______________________________________
Nu sunt ce par a fi -/Nu sunt/Nimic din ce-as fi vrut sa fiu!…/Dar fiindca m-am nascut fara sa stiu, /Sau prea curând, /Sau poate prea târziu…/M-am resemnat, ca orice bun crestin, /Si n-am ramas decât… Cea care sunt!…

pus acum 15 ani
   
Gabriela
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 439
Dulcea frumusete a mierii

E un ingredient clasic in ritualurile de frumusete inca din vremea Cleopatrei, iar in acest sezon e parca si mai ispititor sa te lasi invaluita cu un strat auriu de miere...


Pe langa proprietatile hidratante, antioxidante si de calmare a tenului iritat, mierea are o concentratie uimitoare de vitamine, proteine, saruri si minerale provenite din ingredientul de baza, nectarul de flori. Folosind miere naturala si pura, ritualul de la Eden Spa - Honey Moon Face and Body Ritual „Cele o mie de flori din Provence” - are calitati remineralizante, calmante, tonifiante, dar mai ales anti-oxidante care ii confera proprietatile unui exceptional elixir anti-imbatranire.
Ritualul cu miere menit sa-ti incante si sa-ti revigoreze simturile debuteaza cu o exfoliere delicata pe baza de miere, zahar, susan, lavanda si menta, care catifeleaza si energizeaza pielea. Rasfatul continua cu o impachetare fina ce amesteca iasomia, portocala, lavanda si scortisoara, topite in magma dulce si parfumata a mierii, mentei, rozmarinului si florilor de portocal. Apoi, pielea este revitalizata cu ajutorul unui strat subtire de masca cu miere, trandafir salbatic si iasomie. Programul nu poate fi complet fara ritualul dedicat fetei, ce include o exfoliere cu miere, zahar si portocala si o masca revitalizanta cu miere si iasomie.
Mierea si lavanda sunt cunoscute pentru proprietatile cicatrizante, nutritive si curative asupra pielii, dar si pentru efectul calmant si antidepresiv asupra psihicului, rozmarinul este detoxifiant si imbunatateste circulatia periferica, iar trandafirul salbatic si iasomia au proprietati de relaxare si diuretice
 

miere sanatate dulcea frumusete mierii ingredient clasic frumusete inca din vremea iar acest sezon

29.1KB

Modificat de Gabriela (acum 15 ani)


_______________________________________
Nu sunt ce par a fi -/Nu sunt/Nimic din ce-as fi vrut sa fiu!…/Dar fiindca m-am nascut fara sa stiu, /Sau prea curând, /Sau poate prea târziu…/M-am resemnat, ca orice bun crestin, /Si n-am ramas decât… Cea care sunt!…

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la