APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
brunetyk_20
Femeie
20 ani
Vrancea
cauta Barbat
21 - 47 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE / scula ptr decristalizat miere  
Autor
Mesaj Pagini: 1
dr.tit
apicultor

Din: Beius
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 225
cand am fost in Austria am vazut la ei o scula ptr decristalizat miere, ceva de genul unui termoplonjon de dimensiuni mai mari, daca stiti asa ceva prin Romanica????
multam.dr.tit


_______________________________________


pus acum 16 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 3059
Se gasesc pe diferite dimensiuni.vezi euro**nig,ade**ka etc

_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 16 ani
   
lucky5strike
CLUB STUPARITUL

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3248
Interesant! Ce temperatura degaja?
Sunt curios daca se poate folosi la bidoanele de plastic?


pus acum 16 ani
   
CATU
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 114
scula aia cred ca o face mai degraba bucati sa poti sa o scoti din bidoane, pt. decristalizre  cred ca cea mai buna e o mica camera climatica

pus acum 16 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Scula aia are termostat.Se regleaza la temp.potrivita si dsfaci toata mierea.
Buna ,chiar foarte buna in lipsa de altceva.
Dar nu este cea mai corecta cale pentru descristalizare.Vrem nu vrem aceasta unealta lucreaza cu o rezistenta care pana sa decupleze termostatul ea se incalzeste cu mult peste temperatura critica la miere.Astfel ca in apropierea rezistentei exista miere compromisa.

Camera de preincalzire sau bazinul  cu apa este mai indicat pentru calitate.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 16 ani
   
manu
apicultor

Din: linga Fagaras
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 184
de ce nu treceti fratilor pe cremizare ai facut-o odata si asa ramine si apoi nu mai incalzesti nimic noi suntem oameni(apicultori) care punem accent pe valoare nu? atuci s-o lasam asa cum o face natura pt ca stim bine ca incalzitul o distruge ca valoare si asa cum s-a scris 40 de grade sunt numai pe hirtie la aparatele de topit dar sunt si utlaje de cremizat eu reafirm mi-am educat clientela la crema va salut cu stima

pus acum 16 ani
   
dr.tit
apicultor

Din: Beius
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 225
am intrat si la euro*** si la ade**ka*** si nu am gasit, o sa mai incerc.dr.tit

_______________________________________


pus acum 16 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 3059

dr.tit a scris:

am intrat si la euro*** si la ade**ka*** si nu am gasit, o sa mai incerc.dr.tit
**nig.com/uploads/Rezistenta%20decristalizare%20miere%20420%20mm.JPG

_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 16 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
Fluidificarea mierii in vederea imbutelierii se face in incinte incalzite termostatate realizate din panouri termoizolante. Capacitatea de fluidificare este data de cantitatea de miere necesara imbutelierii ( 2,4,6 butoaie de 300 kg).
Odata ce mierea devine fluida pe marginea interioare a butoiului se continua cu rezistentele electrice pentru ai topi si miezul. Rezistentele sunt de diferite puteri si dimensiuni.  Normal orice sortiment de miere se fluidifica dupa o zi si o noapte dupa acest procedeu.

Numim decristalizare procedeul prin care blocul (masa) de miere cristalizata este rupta in bucati a.i. sa putem goli recipientul. Exista dispozitive de decristalizare care au drept element activ un cutit razuitor. Decristalizarea nu se produce in cazul fluidificarii deoarece temperatura nu trebuie sa treaca de 44 de grade Celcius (?) si e clar ca mierea recristalizeaza.

Mierea cremoasa este mierea fluidificata si insamantata cu miere care cristalizeaza natural in cristale fine si care apoi este trecuta printr-un dispozitiv cu piston de spargere a cristalelor in functie de gradul dorit.

Fiecare apicultor poate sa-si confectioneze o incinta termostatata, intr-un colt al unei incaperi, din panouri de ex, de OSB izolate la interior cu polistiren sau vata. Se intelege ca o parte trebuie sa fie mobila. Incalzirea se poate face cu un radiator (calorifer) electric de camera, de un calorifer bransat la centrala, etc. prevazute cu un termoregulator si nu uitati de un ventilator de uniformizare a temperaturii.

E adevarat trebuie invatata clientela ca mierea cristalizata este o miere naturala.


pus acum 16 ani
   
apivera
apicultor

Din: Arad
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 410

manu a scris:

de ce nu treceti fratilor pe cremizare ai facut-o odata si asa ramine si apoi nu mai incalzesti nimic noi suntem oameni(apicultori) care punem accent pe valoare nu? atuci s-o lasam asa cum o face natura pt ca stim bine ca incalzitul o distruge ca valoare si asa cum s-a scris 40 de grade sunt numai pe hirtie la aparatele de topit dar sunt si utlaje de cremizat eu reafirm mi-am educat clientela la crema va salut cu stima


ideea e ok da greu de scos din capu romanului fie consumator sau comerciant o prostie si sa-i bagi un lucru bun dar inca odata ideea e ok nemtii au in comert miere pasta si nu numai nemtii

dar mai e o problema  marisoara  nu e pur si simplu utilajele de cremizat cum zice colegu     toata treaba tine de o tehnologie speciala care tre sa o cunosti pentru a produce  loturi mari comerciale si uniforme stiind ca fiecare miere are timpul ei de cristalizare  procedeul e standardizat in State si se cheama Dyce dupa autor

observati ca nici scumpii nostri mari ambalatori nu sunt preocupati de problema din cauza dificultatii si a costurilor  si a pietii

si ce ok ar fi pentru copii la scoala nu le-ar mai curge pe haine  da nu se stie cand..

problema e tratata in  MIEREA de Eva CRANE

ok ideea e ok

 


_______________________________________
singurul lucru care nu te minte in viata este meseria

pus acum 16 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806

proapi a scris:

Fluidificarea mierii in vederea imbutelierii se face in incinte incalzite termostatate realizate din panouri termoizolante. Capacitatea de fluidificare este data de cantitatea de miere necesara imbutelierii ( 2,4,6 butoaie de 300 kg).
Odata ce mierea devine fluida pe marginea interioare a butoiului se continua cu rezistentele electrice pentru ai topi si miezul. Rezistentele sunt de diferite puteri si dimensiuni.  Normal orice sortiment de miere se fluidifica dupa o zi si o noapte dupa acest procedeu.

Numim decristalizare procedeul prin care blocul (masa) de miere cristalizata este rupta in bucati a.i. sa putem goli recipientul. Exista dispozitive de decristalizare care au drept element activ un cutit razuitor. Decristalizarea nu se produce in cazul fluidificarii deoarece temperatura nu trebuie sa treaca de 44 de grade Celcius (?) si e clar ca mierea recristalizeaza.

Mierea cremoasa este mierea fluidificata si insamantata cu miere care cristalizeaza natural in cristale fine si care apoi este trecuta printr-un dispozitiv cu piston de spargere a cristalelor in functie de gradul dorit.

Fiecare apicultor poate sa-si confectioneze o incinta termostatata, intr-un colt al unei incaperi, din panouri de ex, de OSB izolate la interior cu polistiren sau vata. Se intelege ca o parte trebuie sa fie mobila. Incalzirea se poate face cu un radiator (calorifer) electric de camera, de un calorifer bransat la centrala, etc. prevazute cu un termoregulator si nu uitati de un ventilator de uniformizare a temperaturii.

E adevarat trebuie invatata clientela ca mierea cristalizata este o miere naturala.


Mierea cremoasa, ca si mierea fluida si cea cristalizata au piata lor, toate trebuiesc promovate in egala masura.


pus acum 16 ani
   
manu
apicultor

Din: linga Fagaras
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 184
ma scuzati de indrazneala dar este totusi un forum in care sunt mai multe directii eu am mers pe cea mai aproape de natura (o iubesc) si sunt pasionat de albine nu de bani iar daca discutam de calitatea produsului eu merg pe ea nu pe cantitate desi lucrez cu cantitati de ce sa nu muncesc o saptamina doua in plus si sa-mi iau eu partea nu sa o dau procesatorului si apoi toti procesatorii fac pasteurizare pt a avea longevitate la fluidificare ceea ce inseamna 5 minute la aproximativ 70 grade in toata masa ei deci din multele enzime ramin doar doua eu vorbeam de miere nu de ceea ce mai ramine din miere iar pe piata 90% nu tin cont de niciun fel de termostat eu prefer sa le vind oamenilor cit mai aproape de adevar nu de buzunarul meu am plecat de la zero si toata clientela mea maninca miere cristalizata exceptie salcim facuta crema iar in ce priveste piata sunt diferite metode manageriale inca ceva este o carte la asociatie care arata clar ce face temperatura asupra mierii o denatureaza si s-o luam logic albinele au in stup 36 grade nu 40 .....44.....putem discuta multe aici dar numai cite ceva mai amintesc nu curge de pe piine se ia usor din reciepient nu e o investitie ft mare in plus nu consumi atita energie dar are secretele ei pe care sunt dispus sa le dezvalui (eu pentru cei interesati am postat nu pentru a face polemica)

pus acum 16 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Frate,
Nu este neaparat vorba de polemica.
Sau poate da.Dar ce este rau?Cum ajungem la un numitor comun daca nu cunoastem partile?parerile?
Am notat parerea dumnitale si este corecta.
Dar sunt stupari care nu-si permit sa intre pe piata cu crema si sa astepte sa se "stileze "clientul. Asta poate sa coste.
Numai bine.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 16 ani
   
lucky5strike
CLUB STUPARITUL

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3248
Daca se poate regla la maxim 40 de grade, oare cum se comporta? Ce e drept, prin "bain marie" este cel mai corect sa se decristalizeze mierea, dar daca avem recipienti din plastic, sau chiar si butoaie voluminoase la care nu se aplica alte alternative, cred ca se poate adapta cu succes.
Aici imaginea

scula ptr miere daca poate regla maxim grade, oare cum comporta? drept, prin "bain este cel mai

14.1KB


pus acum 16 ani
   
dr.tit
apicultor

Din: Beius
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 225
MULTUMESC " la tutulor".ideea e ca toata poliflora mea e zaharisita si la problemele de sanatate pe care le-am avut numa de ridicat bidoane nu imi mai arde.Am avut o discutie cu Stoianov la TM. si zicea ca poa sa aduca ceva de la sarbi numa sa-i dau dimensiunea "talpei", intre timp (saptamina asta) el a plecat iar eu n-am reusit sa-l mai contactez.Stiu ca  "talpa" ar fi ideal sa aiba dimensiunea vasului,dar vedeti eu am vase de mai multe dimensiuni, butoie de 200 l tabla,60l teflon,25 l inox, asa ca as cam vrea  o scula "universala".dr.tit

_______________________________________


pus acum 16 ani
   
Gicacontra
apicultor

Din: Corbeni Arges
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 480
Intrbare.Cum bagi "antena" aia in butoi cand el e tare ca piatra?

_______________________________________
"In univers,doar relativul e absolut"

pus acum 16 ani
   
dr.tit
apicultor

Din: Beius
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 225
de la sine! numa bine.dr.tit

_______________________________________


pus acum 16 ani
   
alinndiaconu
apicultor

Din: Targu-Jiu
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 466
Gicane, poi daca o lasi sa stea pe mierea, se inmoaie cristalele si dupa aia rezistenta aia ajunge la fund.
Si de acolo se urca in sus caldura,cam asa ar fi, ma gandesc.


pus acum 16 ani
   
ciocansebi
apicultor

Din: IASI
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 465
aici sunt poze cu chestia pentru decristalizat mierea si malaxorul pentru mierea crema.

Modificat de ciocansebi (acum 16 ani)


_______________________________________
"Exista lucruri care stim ca sunt imposibil de realizat, pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza" A.Einstein

pus acum 16 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806

proapi a scris:

Fluidificarea mierii in vederea imbutelierii se face in incinte incalzite termostatate realizate din panouri termoizolante. Capacitatea de fluidificare este data de cantitatea de miere necesara imbutelierii ( 2,4,6 butoaie de 300 kg).
Odata ce mierea devine fluida pe marginea interioare a butoiului se continua cu rezistentele electrice pentru ai topi si miezul. Rezistentele sunt de diferite puteri si dimensiuni.  Normal orice sortiment de miere se fluidifica dupa o zi si o noapte dupa acest procedeu.

Numim decristalizare procedeul prin care blocul (masa) de miere cristalizata este rupta in bucati a.i. sa putem goli recipientul. Exista dispozitive de decristalizare care au drept element activ un cutit razuitor. Decristalizarea nu se produce in cazul fluidificarii deoarece temperatura nu trebuie sa treaca de 44 de grade Celcius (?) si e clar ca mierea recristalizeaza.

Mierea cremoasa este mierea fluidificata si insamantata cu miere care cristalizeaza natural in cristale fine si care apoi este trecuta printr-un dispozitiv cu piston de spargere a cristalelor in functie de gradul dorit.

Fiecare apicultor poate sa-si confectioneze o incinta termostatata, intr-un colt al unei incaperi, din panouri de ex, de OSB izolate la interior cu polistiren sau vata. Se intelege ca o parte trebuie sa fie mobila. Incalzirea se poate face cu un radiator (calorifer) electric de camera, de un calorifer bransat la centrala, etc. prevazute cu un termoregulator si nu uitati de un ventilator de uniformizare a temperaturii.

E adevarat trebuie invatata clientela ca mierea cristalizata este o miere naturala.

Revin cu poza masinii de spart cristale  in urma careia mierea devine cremoasa.

scula ptr miere proapi mierii vederea face incinte incalzite realizate din panouri este data

38.4KB


pus acum 16 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
Si etuva pentru fluidificarea mierii in butoaie.

scula ptr miere etuva pentru mierii butoaie.

33.1KB


pus acum 16 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806

Gicacontra a scris:

Intrbare.Cum bagi "antena" aia in butoi cand el e tare ca piatra?

Mierea fluida de pe marginea butoiului se ridica la suprafata (dupa etuvare, vedeti mai sus); rezistenta electrica continua topirea mierii din miezul blocului de miere a butoiului.

Modificat de proapi (acum 16 ani)


pus acum 16 ani
   
mitica_g
apicultor

Din: petrosani-hd
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 124
Da,cremoasa dar "cremizata"???
Respect!


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la