APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
miKyg_sim
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
26 - 50 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE / Cine greseste?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
andrei18
apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3
Va salut.Imi pare rau ca trebuie sa incep discutia cu dv.pe un subiect auzit la radio Iasi.Azi 15 septembriein cadrul emisiunii polemici cordiale de la ora 13 a intrat in legatura cu moderatorul un absolvent al facultatii de fizica ramas fara post.Actualmente lucarnd in constructii .Dupa ce a criticat invatamantul sa luat si de portia de miere acordata prescolarilor si elevilor afirmand ca nu vede utilitatea acordarii mierii in scoli din moment ce aceasta contine 99% zaharoza .Din cele ce am citit eu stiu ca proportia este cu totul alta .
Sau ma insel eu??Eu zic ca am dreptate si ca ar trebui data o dezmintire avand in vedere ca a fost un post public cu larga audienta.


pus acum 16 ani
   
Alecs
CLUB STUPARITUL

Din: Iasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 866
Din punct de vedere chimic, mierea este un amestec de substante organice complexe. As enumera doar cateva :
   - glucoza, fructoza, si alte forme de zahar invertit-70-80%
   -substante nezaharoase 2-5 % reprezentate prin proteine,acizi organici,saruri minerale, oligoelemente, hormoni,vitamine,enzime.
    - zaharoza 5 % in ( valoare maxim admisa   
     Compozitia chimica difera insa de la un sortiment la altul, de la o recolta la alta, si ( spun unii stupari ) chiar de la un stup la altul.Asta deoarece mierea provine din mai multe surse( flori ) , din mai multe zile, din mai multi stupi, din mai multe regiuni, si chiar din mai multe recolte.
      Sant pe forum colegi care stiu si pot da relatii despre fiecare sortiment in parte, bune de stiut atat pentru domnul care a terminat facultatea de fizica la care te refereai dar si - mai ales - pentru noi apicultorii, asa, macar pentru improspatarea memoriei.
   PS
     Compozitia de mai sus am luat-o din brosura Mierea si sanatatea de Dr. Nic. N Mihailescu Editura Ceres 1977, pag.95
  Cu stima     Alecs


_______________________________________
Daca nu putem sa fim buni, sa incercam sa fim macar politicosi. (Nicolae Steinhart)

pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la