APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Alexandrina1
Femeie
22 ani
Arges
cauta Barbat
22 - 46 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / INTRETINEREA ALBINELOR / Rezerva de iarna  
Autor
Mesaj Pagini: 1
xtrix
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2
Am o problema legata de rezerva pt. iarna a familiei. In primavara albinele nu au reusit sa stranga miere nici macar pt. ele (nu prea imi dau seama unde am gresit, dar asta e) dar acum au strans miere din prune (sunt f. multe fructe la noi). Intrebarea/problema mea este daca nu ii daunator ca rezerva peste iarna sa fie formata doar din miere de fructe? Daca da, ce solutie propuneti?
Am intrebat deoarece am avut o carte mai veche in care se preciza ca stuparii din apropierea unor zone viticole trebuie sa fie atenti la mierea stransa din struguri, dar nu mai stiu care este cantitatea maxima admisa si daca si prunele se incadreaza in aceeasi categorie.


pus acum 15 ani
   
valy gudas
apicultor

Din: Baia-Sprie. MM,RO.28.05.71
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1394
Din prune nu trag asa multa miere doar ce sparg viespi,an cantitati mari,fac ancarcaturi intestinale,contine fructuoza,pt complectari de acum ancolo se recomanda apinvert,e cam tarziu pt zahar dar de forta majora 2la1 an cantitate mare 500-800g tot a doua zi.parerea mea.(corectari sa nu-l anvat gresit)

_______________________________________
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
Tel. 0741297349.

pus acum 15 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
bine ai venit printre noi domnule.
Daca ai fi  completat total formularul ''profil'' toti ar vedea  din prima de unde esti,poate (aproape la sigur) este un apropiat (la km.) si un sfat sau o parere ar fi mai usor de dat. Acum la subiect. Ai doua variante:
  -lasi asa cum este si te rogi sa fie o iarna cu ceva ferestre de zbor.Mierea din fructe da ceva mai mult rezidiu nedigerabil decat poliflora la albine si doua zboruri sunt suficiente daca stupii  sunt puternici.Bagi multe rugaminti la Doamne Doamne.
  -extragi cca 3 rame/stup le pui langa ramele cu puiet si hranesti cu 10-12 kg sirop invertit 2/1 sau Apiinvert daca gasesti si daca ai timp.
Parerea mea este sa faci analiza la miere sa nu fie de mana ca atunci tre. extractie.
  In stupi ai miere amestecata adunata tot anul,daca sunt puternici personal as inclina spre prima varianta

Modificat de gica (acum 15 ani)


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 15 ani
   
yrynel_clau
apicultor

Din: VL
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 201
xtrix      eu cred ca temerile tale in privinta rezervelor pt iarna sunt mai mult temeri de incepator  am trecut si eu si nu numai eu prin temeri deastea. Parerea mea este ca rezervele din stupii tai nu au cum sa provina numai din fructe atata timp cat anul asta a dat nectar bine izma cit si otava  aia putina care a fost ,asa ca nu-ti mai face probleme si lasa stupii asa   nu-i mai deranja din fie ce .Cred ca asta este gresala cea mai mare a noastra a incepatorilor.

pus acum 15 ani
   
xtrix
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2
Multumesc tuturor pt. raspunsuri. E adevarat ca ii mai mult o presupunere ca miere este din prune pt ca ii f. rosie si am incercat o mica gustare. Astea doua m-au facut sa cred ca ii din prune.
Probabil o sa incerc cu apiinvert. Sper ca are inauntru instructiunile de utilizare.


pus acum 15 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Nu te-ai mai aratat pe aici. poate ne spui si noua cum a trecut pana acum. Ai putut sa faci o mica inspectie pana acum ?

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la