APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Diana96 la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 50 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ALBINE / Aniversarea ACA  
Autor
Mesaj Pagini: 1
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
Aniversarea  a  50 de ani de la infiintarea  ACA din Romania care se va desfasura la sediul ICDA in data de 14 septembrie 2008, trebuie sa marcheaze  inceputul unei  perioade de reabilitare si modernizare pentru aceasta asociatie care este o organizatie foarte utila apiculturii nationale. 

Centralizarea excesiva a anulat orice initiativa de dezvoltare judeteana a filialelor asociatiei si pentru a da un exemplu, accesarea fondurilor europene in caz de autonomie judeteana ar fi de 41 de ori ( nr.filialelor) mai eficienta. Deci, este si o problema de statut propriu, de organizare profesionala, etc. si cred ca numai prin discutii si consultari cu apicultorii se pot rezolva aceste deficiente.

 

Daca asociatia reprezinta interesele tuturor apicultorilor la toate nivelurile, conform legii apiculturii, inseamna ca initiativa de a uni toata apicultura nationala ii apartine.

Sper ca aniversarea celor 50 de ani de activitate sa nu fie o sarbatoare de parada, ci o analiza a impactului  activitatii conducerilor asociatiei din anul 1990 incoace si cu precadere din ultimii ani cand instrainarile de patrimoniu au rupt din corpul asociatiei, cand spatiile comerciale au luat alte destinatii, cand interesul de grup au inlocuit logica si bunul simt, cand statutul neadaptat noilor interese economice ale ACA au condus la anormalitate si au deschis drumul abuzurilor de orice fel, acestea din urma avand numai rolul de a proteja conducerea ACA de propriile abuzuri si de a prejudicia apicultura nationala.

 

Asa cum am mai scris, alegerile anticipate sunt o necesitate urgenta nu numai pentru a indrepta aceasta stare de lucruri ci si pentru faptul ca tot ce inseamna organizare in apicultura trebuie sa se petreaca inainte de sezonul activ, adica pana cel tarziu 1 martie.

Pentru a nu mai pierde timpul pretios presedintele Zorici ar trebui sa-si dea demisia dupa acest eveniment.

 

Obiectivitatea urmatoarei campanii de alegeri din cadrul ACA consta dupa parerea mea mai ales din ameliorarea statutului care sa asigure functionalitatea in sistem prin descentralizare economica in interesul apicultorilor si unirea acestora sub o singura voce pentru toate problemele din apicultura, clarificarea situatiei actuale a ACA inclusiv instrainarile de patrimoniu si eliminarea persoanelor vinovate din sistem,  transparenta la modul de calcul al pretului de referinta la miere, etc. si nu in ultimul rand onestitatea, curajul si profesionalismul celor ce se vor investiti.

 

N.B. La bilantul actualei conduceri vor fi si laudatorii de serviciu, care tin si ei cu dintii de scaun (mai ales cei din ICDA), mizand pe lipsa de reactie a apicultorilor. Rotirea cadrelor are rolul de a ascunde vinovatii, pentru ca se doreste liniste si salarii cat mai mari. Orice plan de dezvoltare ar prezenta persoanele din actuala conducere care se imagineaza in functia suprema nu poate fi credibil pentru ca nu au aratat nimic pana acum in afara de falsuri si furturi. Cu siguranta viitorul apropiat le va demonstra!

 

Cu stima,


pus acum 15 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
Anul trecut a avut loc si comemorarea a 20 de ani de la moartea prof. Harnaj.
In Basarabia s-a petrecut un eveniment in amintirea profesorului, la scoala din Baimaclia unde s-a nascut.
La ACA si la revista nu a aparut nimic in mod special in legatura cu aceasta comemorare.


pus acum 15 ani
   
filip
apicultor

Din: stupii in jud. ARAD
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1985
Am învăţat multe din studiul relaţiei dintre oameni si albine.
Menirea si răspunderea mea ca apicultor,
mi-a dat prilejul de a întâlni oameni din felurite ţari, cu care am comunicat, in scopul de a-mi aprofunda propria existenţa.
Printre acestia se află autoritati mondiale in apicultură si oameni
care s-au dăruit si continuă a se dărui lumii albinăritului.
Am în comun cu ei mândria si simţul răspunderii faţă de meserie,
precum si adânca dragoste pentru natură si albine.
Astfel, consider că transmiterea către societate a ştiinţei si culturii învăţate
este marea misiune încredinţată noua, apicultorilor.
Doresc să afle cat mai multă lume despre minunăţia lumii si culturii
albinăritului, transmisă prin epoci si peste frontierele statelor.
Ca apicultor, in scopul ca lucrurile învăţate de mine sa rămâna generatiei viitoare,
doresc să transmit tuturor experienţele si învăţăturile mele de-a lungul întâlnirilor mele cu feluriţi oameni       Presedintele
Hideo Yamada
Domnul Zorici are aceleasi  TELURI?

Modificat de filip (acum 15 ani)


_______________________________________


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la