APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
draghici_elena2000 la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Dambovita
cauta Barbat
24 - 62 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / HRANIREA ARTIFICIALA / Siropul de zahar vs. Apiinvert  
Autor
Mesaj Pagini: 1
lucky5strike
CLUB STUPARITUL

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3248
Haideti, daca tot este sezonul hranirilor, sa punem in discutie urmatoarea problema: siropul "clasic"(de zahar) sau cel "de-a gata"(Apiinvert, Fruttosweet etc)...

Pretul unui litru de Apiinvert (obtinut telefonic), am inteles ca este actualmente de 3 RON, iar cel al unui kg de zahar, calculat pe sacul de 50 kg, din ofertele a catorva engros-uri, cam 2,6/2,7 RON. Apoi, din spusele celor care au testat, un litru de Apiinvert = ~ 900 gr miere. Un litru de sirop de zahar, concentratie 2:1 = ~ 840 gr miere. In cazul siropului de zahar, pe langa avantajul pretului mai scazut, exista si problema deloc de neglijat a uzarii albinei, ceea ce siropul gata invertit pare a nu avea, defel...

Sa vedem si alte cifre, calcule, pentru stiinta si folosul nostru comun.
Multumesc si o duminica placuta in continuare!


pus acum 15 ani
   
ciocansebi
apicultor

Din: IASI
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 465
Pretul zaharului la Chisinau este de 2,2/2,4 ron/kg.Ma gandesc ca eu in sirop,mai pun protofil,un sirop de (coada soricelului,sunatoare,pelin)Macar il fac cu mana mea si cam stiu ce contine.Din alt unghi daca privim,siropurile astea gata facute si invertite,au mai multe avantaje.Sa vorbeasca cei care au facut deja diferenta in practica.

_______________________________________
"Exista lucruri care stim ca sunt imposibil de realizat, pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza" A.Einstein

pus acum 15 ani
   
alex_sa
apicultor

Din: Tirnaveni
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 398
Domnilor unde as gasi sieu acest Apiinvert ,sint din Mures cine ma poate informa (ajuta) Las in cerca pe citeva famili sau roi multumesc.

pus acum 15 ani
   
alinndiaconu
apicultor

Din: Targu-Jiu
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 466
Chisinau ca Chisinau, dar in Iasi cum poti face rost de zahar la pretu asta? Eu am vazut in magazine cam 27-30 000 kg de zahar.
Alex, siropu e adus de filo**ra, au reprezentanta la Valcea, Fagaras.


pus acum 15 ani
   
mariusik
apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 26
si la brasov... e mai aproape:**mera.ro/ dati click pe fagaras-bv si acolo aveti informatiile necesare!

pus acum 15 ani
   
dragos2006
Vizitator



acum cateva zile reprezentantul Apiinvert a avut o postare mai sus dar CINEVA a sters-o , va redau mailul primit de la el

dragos2006 a scris:

Buna seara,

Vreau sa va fac urmatoarele precizari:

ag**na este cel mai mare producator de zahar din Europa.Sunt convins ca va sunt cunoscute produsele noastre din Romania: zaharul Margaritar si Coronita.

Daca doriti sa stiiti mai multe despre noi va rog sa vizitati site-ul nostru**na.com sau**na.ro

Noi producem in Germania la una din fabricile noastre hrana pentru albine, va trimit atasat fisele tehnice ale acestor produse, precum si contractul cu ag**na Romania .

Preturile sunt urmatoarele:

-Apiinvert in bax de 28 kg  pretul este de 700 Euro/tona

-Apiinvert in bax de 12,5 kg (5 pungi x 2,5 kg) pretul este de 800 Euro/tona

-Apifonda in bax de 12,5 kg ( 5 pungi x 2,5 kg) pretul este de 884 Euro/tona

-Apifonda in bax de 15 kg pretul este de 804 Euro/tona

-Apipuder in bax de 10 kg pretul este de 900 Euro/tona

Toate preturile sunt fara TVA si sunt valabile la depozitul nostru din Bucuresti.Se poate livra si la Sibiu marfa dar se adauga cam 10 Euro/tona.

Cu stima,

Dan Dumitriu
Business Unit Manager
ag**na Romania


Modificat de dragos2006 (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
dragos2006
Vizitator



mai lasati-va de cenzurat ca am inceput sa ne desteptam si noi

pus acum 15 ani
   
dragos2006
Vizitator



Organic – APIINVERT
___________________________________________________________________

1. Descriere

Organic Apiinvert este un sirop de zaharoză care conţine fructoză şi glucoză.

Organic Apiinvert este potrivit pentru hrănirea albinelor în tot cursul anului în conformitate cu reglementările Uniunii Europene cu privire la agricultura organică (2092/91). Produsul este preparat din zahăr de sfeclă produs organic. Întregul proces de producţie este certificat de institutul LACON, Offenburg, Germania.

2. Compoziţie:
conţinutul total de zahăr calculat ca zaharoză: min. 69 %
conţinutul de apă: max. 28 %

3. Depozitare:
Condiţii de depozitare recomandate: temperatură: 20  5 C

4. Dimensiuni de comercializare
Articolul    Ambalarea    Unităţile de ambalare
Organic - Apiinvert    bidon    1 x 28    36


pus acum 15 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230

ciocansebi a scris:

Pretul zaharului la Chisinau este de 2,2/2,4 ron/kg.Ma gandesc ca eu in sirop,mai pun protofil,un sirop de (coada soricelului,sunatoare,pelin)Macar il fac cu mana mea si cam stiu ce contine.Din alt unghi daca privim,siropurile astea gata facute si invertite,au mai multe avantaje.Sa vorbeasca cei care au facut deja diferenta in practica.


Ce te opreste sa pui si in Apiinvert ceea ce pui in siropul de Zahar????Adica ceaiuri,tincturi sau extracte???!!!!


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 15 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041

dragos2006 a scris:

acum cateva zile reprezentantul Apiinvert a avut o postare mai sus dar CINEVA a sters-o , va redau mailul primit de la el

Buna seara,

Vreau sa va fac urmatoarele precizari:

ag**na este cel mai mare producator de zahar din Europa.Sunt convins ca va sunt cunoscute produsele noastre din Romania :zaharul Margaritar si Coronita.

Daca doriti sa stiiti mai multe despre noi va rog sa vizitati site-ul nostru**na.com sau**na.ro

Noi producem in Germania la una din fabricile noastre hrana pentru albine, va trimit atasat fisele tehnice ale acestor produse, precum si contractul cu ag**na Romania .

Preturile sunt urmatoarele:

-Apiinvert in bax de 28 kg  pretul este de 700 Euro/tona
-Apiinvert in bax de 12,5 kg (5 pungi x 2,5 kg) pretul este de 800 Euro/tona
-Apifonda in bax de 12,5 kg ( 5 pungi x 2,5 kg) pretul este de 884 Euro/tona
-Apifonda in bax de 15 kg pretul este de 804 Euro/tona
-Apipuder in bax de 10 kg pretul este de 900 Euro/tona

Toate preturile sunt fara TVA si sunt valabile la depozitul nostru din Bucuresti.Se poate livra si la Sibiu marfa dar se adauga cam 10 Euro/tona.

Cu stima,

Dan Dumitriu
Business Unit Manager
ag**na Romania


la ei pe site nu spun nimic despre apiinvert sau altceva asemanator?

nici la tel nu raspund - normal de altfel la ora asta

aveti cumva tel direct al "responsabilului"?

de sters .... atat timp cat aici nu e site de publicitate e si normal .... ii puteti indruma sa posteze la "anunturi"


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 15 ani
   
dragos2006
Vizitator



a avut dat anunt de vanzare si pe "anunturi apicole " dar si acolo i-a fost sters ! cel care l-a sters sa-l reposteze , eu am legatura pe privat cu el si daca nu am acceptul sau nu pot sa va dau numarul lui personal

Modificat de dragos2006 (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
dragos2006
Vizitator



ce nu am stiut pana acum este ca se poate folosi tot anul !
acum am inteles de ce unii cumpara produsul cu camioanele si se lauda tot anul ca fac miere ca la balamuc  si extrag pana la miezul noptii !

Modificat de dragos2006 (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Domnule Dragos,
Am inghitit (mai mult decat inghite o vaca scapata in lucerna) din partea lu matale decand este forumul asta in picioare.Ma tot intreb ce am facut de sunt luat in vizor??
Sunteti un ins ce nu cunoaste norme,educatie,lege sau buna crestere.
Va rog sa va revizuiti trimiterile pentru a nu ma pune in situatia de a va cenzura.

Nu am postat mesajul ce era compus, manat de reactia primei citiri.

Sunt convins ca atata timp cat cititi postarile mele sau ale colegilor ceva ceva invatati.Macar sa nu faceti ca noi , dar ceva "mancati" de aici.

Asa ca, (crestineste va rog) nu aruncati cu balegar de dragul minimizarii sau defaimarii.

Va multumesc de intelegere.


Acest post se vrea a fi o ultima incercare de normalizare.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 15 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230

dragos2006 a scris:

ce nu am stiut pana acum este ca se poate folosi tot anul !
acum am inteles de ce unii cumpara produsul cu camioanele si se lauda tot anul ca fac miere ca la balamuc  si extrag pana la miezul noptii !

Ce nu cunoasteti dumneavoastra este faptul ca filo**ra (si nu numai) au avut grije, au gandit, ca exista posibilitatea ca apicultorii sa se "dedulceasca" la Apiinvert sau alti biostimulatori.Asa ca acesti produsi , din fabricatie sunt "marcati".Orice procent ce depaseste procentul atmis de ei , adica firave urme, este cinsiderat ca si fals.
Intrebati apicultorii din Ungaria ce au patit.
Deci pe langa o minima onoare si constiinta(cautati in DEX sensul)care incercam sa le tinem treze , mai exista si posibilitatea de control pe care beneficiarul o poate folosii.

Da, biostimulatorii pot fi folositi tot anul, ca si siropul de zahar.Nu ne opreste absolut nimeni sa hranim roii in perioade de lipsa de cules.Asta nu inseamna ca se poate comercializa mierea extrasa din ramele lor.Sau, se poate! dar cu cosecintele cunoscute.
Procesatorii fac schimb de liste cu stuparii cu probleme (antibiotic,falsificatori,mizerii etc)
Cine are curajul sa-si riste reputatia, sa o faca.

Sunt destui astfel de stupari.Am vazut o astfel de lista.Sunt si pintre cei ce posteaza pe net.Dar fiecare cum i-si asterne asa doarme.

Somn usor Domnule Dragos.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 15 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041

dragos2006 a scris:

a avut dat anunt de vanzare si pe "anunturi apicole " dar si acolo i-a fost sters ! cel care l-a sters sa-l reposteze , eu am legatura pe privat cu el si daca nu am acceptul sau nu pot sa va dau numarul lui personal

cel putin ciudat .... v-ati permis sa dati publicitatii informatii trimise doar ptr Dvs dar .... ceva va impiedica sa meregeti mai departe si sa spune-ti toata informatia .... ciuidat mod de abordare .... cam ipocrit mi-as permite sa apreciez


dragos2006 a scris:

ce nu am stiut pana acum este ca se poate folosi tot anul !
acum am inteles de ce unii cumpara produsul cu camioanele si se lauda tot anul ca fac miere ca la balamuc  si extrag pana la miezul noptii !

INVIDIA - cica chestia asta ar fi mama mai tuturor razboaielor

stimabile - daca aveti informatii concrete despre cineva care nu e tocmai ortodox in acest business va rog sa fiti mai clar si concis in acuzatii (de preferat si probe) ... asa la radio sant ... va invit in fata carciumii de la dumneavoastra din localitate ....


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 15 ani
   
dragos2006
Vizitator




pupemea a scris:

Domnule Dragos,
Am inghitit (mai mult decat inghite o vaca scapata in lucerna) din partea lu matale decand este forumul asta in picioare.Ma tot intreb ce am facut de sunt luat in vizor??
Sunteti un ins ce nu cunoaste norme,educatie,lege sau buna crestere.
Va rog sa va revizuiti trimiterile pentru a nu ma pune in situatia de a va cenzura.

Nu am postat mesajul ce era compus, manat de reactia primei citiri.

Sunt convins ca atata timp cat cititi postarile mele sau ale colegilor ceva ceva invatati.Macar sa nu faceti ca noi , dar ceva "mancati" de aici.

Asa ca, (crestineste va rog) nu aruncati cu balegar de dragul minimizarii sau defaimarii.

Va multumesc de intelegere.


Acest post se vrea a fi o ultima incercare de normalizare.


Am recitit ce am scris mai sus si vad ca nu am pomenit in nici un caz de dumneavoastra si nu cred ca am jignit personal pe cineva !
Ca dv. va simtiti vizat nu este treaba mea sau se aplica proverbul cu musca pe caciula ? Nici nu stiam ca dv. puteti cenzura si sterge pe aici pana acum !
Imi cer scuze daca v-am jignit dar nu a fost in intentia mea !
 

Modificat de dragos2006 (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
dragos2006
Vizitator




Cristian IONITA a scris:


dragos2006 a scris:

a avut dat anunt de vanzare si pe "anunturi apicole " dar si acolo i-a fost sters ! cel care l-a sters sa-l reposteze , eu am legatura pe privat cu el si daca nu am acceptul sau nu pot sa va dau numarul lui personal

cel putin ciudat .... v-ati permis sa dati publicitatii informatii trimise doar ptr Dvs dar .... ceva va impiedica sa meregeti mai departe si sa spune-ti toata informatia .... ciuidat mod de abordare .... cam ipocrit mi-as permite sa apreciez

dragos2006 a scris:

ce nu am stiut pana acum este ca se poate folosi tot anul !
acum am inteles de ce unii cumpara produsul cu camioanele si se lauda tot anul ca fac miere ca la balamuc  si extrag pana la miezul noptii !

INVIDIA - cica chestia asta ar fi mama mai tuturor razboaielor

stimabile - daca aveti informatii concrete despre cineva care nu e tocmai ortodox in acest business va rog sa fiti mai clar si concis in acuzatii (de preferat si probe) ... asa la radio sant ... va invit in fata carciumii de la dumneavoastra din localitate ....

In primul rand nu am vrut sa fiu acuzat de publicitate .

Scopul meu este ca apicultorii sa fie informati si sa stie ca intotdeauna exista mai multe firme care vand acelasi produs cu diferite adaosuri comerciale . Un "apicultor" mai informat decat multi de aici mi-a soptit ca aduce din Germania amestec de glucoza si fructoza la un pret de pornire de 1 leu/kg. restul pana la 3 lei transport si profit.
Pe acest forum se face reclama numai la o anumita firma care vinde Apiinvert dar l-am vazut de vanzare la n.. firme .
eu nu invidiez nici un apicultor deoarece pt. mine apicultura este un hobby si nu concurez cu nimeni , niciodata nu-mi voi petrece verile pe camp in caldura si praf .
Mie imi place sa merg la stupi pt. a ma relaxa ! - in week-end

Modificat de dragos2006 (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Ca orice producator ce se respecta si -si cunoaste intereseul, ag**na patrunde pe piata din Ro. pe toate canalele.Iata email de la dansii:

Buna seara,

In urma discutiei telefonice de astazi va fac urmatoarele precizari:

ag**na este cel mai mare producator de zahar din Europa.Sunt convins ca va sunt cunoscute produsele noastre din Romania :zaharul Margaritar si Coronita.

Daca doriti sa stiiti mai multe despre noi va rog sa vizitati site-ul nostru**na.com sau**na.ro

Noi producem in Germania la una din fabricile noastre hrana pentru albine, va trimit atasat fisele tehnice ale acestor produse, precum si contractul cu ag**na Romania .

Preturile sunt urmatoarele:

-Apiinvert in bax de 28 kg  pretul este de 700 Euro/tona
-Apiinvert in bax de 12,5 kg (5 pungi x 2,5 kg) pretul este de 800 Euro/tona
-Apifonda in bax de 12,5 kg ( 5 pungi x 2,5 kg) pretul este de 884 Euro/tona
-Apifonda in bax de 15 kg pretul este de 804 Euro/tona
-Apipuder in bax de 10 kg pretul este de 900 Euro/tona

Toate preturile sunt fara TVA si sunt valabile la depozitul nostru din Bucuresti.Se poate livra si la Sibiu marfa dar se adauga cam 10 Euro/tona.

In perioada 4-15 august voi fi in concediu si nu am sa pot sa citesc mail-urile dar ma puteti contacta telefonic in cazul in care doriti detalii suplimentare.


Cu stima,

Dan Dumitriu
Business Unit Manager
ag**na Romania

Se pare ca acest email a fost postat  si pe  forum.Acest email face parte din discutia ce am avut-o cu cei de la ag**na.Se pare ca au facut un copy paste pentru informarea de pe grup.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 15 ani
   
lucky5strike
CLUB STUPARITUL

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3248
Dragi colegi, vad ca e subiect de mare interes, dar mai putina diplomatie nu ne strica. Sa nu prapadim inutil bunatatea de informatii si energia personala atat de necesara acum, la inceput de nou sezon... Nu e vorba nici de publicitate, nici de reavointa, ci de informatii folositoare... va asigur ca multi dintre noi si-au pregatit deja ochelarii de calcul.

Exemplu aici:

Preturile sunt urmatoarele:


-Apiinvert in bax de 28 kg  pretul este de 700 Euro/tona
-Apiinvert in bax de 12,5 kg (5 pungi x 2,5 kg) pretul este de 800 Euro/tona
-Apifonda in bax de 12,5 kg ( 5 pungi x 2,5 kg) pretul este de 884 Euro/tona
-Apifonda in bax de 15 kg pretul este de 804 Euro/tona
-Apipuder in bax de 10 kg pretul este de 900 Euro/tona


1. Daca se expune in kg si pungi, este vorba de materie solida sau de lichid concentrat?
E vorba de punga ce deja o gasim inclusa in ofertele unor distribuitori?
2. Ce face oare diferenta de pret de la 700 la 900 Єuro, fara TVA? Continutul mai mic de apa/calitatea, etc.?


pus acum 15 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041

dragos2006 a scris:

....

Scopul meu este ca apicultorii sa fie informati si sa stie ca intotdeauna exista mai multe firme care vand acelasi produs cu diferite adaosuri comerciale . Un "apicultor" mai informat decat multi de aici mi-a soptit ca aduce din Germania amestec de glucoza si fructoza la un pret de pornire de 1 leu/kg. restul pana la 3 lei transport si profit.
Pe acest forum se face reclama numai la o anumita firma care vinde Apiinvert dar l-am vazut de vanzare la n.. firme .
eu nu invidiez nici un apicultor deoarece pt. mine apicultura este un hobby si nu concurez cu nimeni , niciodata nu-mi voi petrece verile pe camp in caldura si praf .
Mie imi place sa merg la stupi pt. a ma relaxa ! - in week-end



pai .... nu inteleg .... cine va opreste sa "informati"?

am prefera e drept ca informatia sa fie ceva mai clara decat "soapte"

legat de ag**na - am sunat la dumnealor .... au raspuns ..... deocamdata habar nu au de povestile astea .... oi fi sunat eu unde nu trebuie .... la "relatii cu clientii"

poate ca pana la urma un apicultor mai informat binevoieste sa ne indrume si pe noi astia mai impiedicati unde trebuie


@ lucky5strike - probabil ca diferenta de pret este generata de costurile de ambalare


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 15 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Fara doar si poate Importatorii de hrana pentru albine au grije ca preturile si calitatea produsului sa fie potrivita pe piata.
Anul trecut s-a vandut la pret de import fara adaos.Din calculele mele si in acest an pretul nu include adaos.Logica importatorului recte procesator, este ca :incurajeaza apicultorul sa rada cuibul de te miri ce (mana, miere impropie iernarii) si introducerea unei hrane controlate si totodata stimularea familiilor.Castigul lor poate sa apara din procesarea unei cantitati mai mari de miere si de ce nu , fidelizarea apicultorului.O politica, spun eu, in avantajul partilor.

Cu privire la calcule.Noi am tinut cont de diferenta de umiditate (cu ce ramanem in stup) si am ales procentul mai mic.Deasemenea calculul / pret la "capacul stupului" este in avantajul produsului ales.

Aparitia unor concurenti pe piata de biostimulatori si hrana pt albine nu poate decat sa avantajeze apicultorul.Sunt convins ca, calculele noastre nu sunt potrivite pe orice stupina.Fiecare apicultor ,in functie de nr.familii,istoric cu procesatorii, politica de iernare si locatie este liber sa-si faca calcule.

Informatia cum ca in Vest (Germania) se poate obtine la pret de 1 leu (ron) un Kg de hrana cred ca este incorecta.Mie nu-mi iese calculul de productie+profit la cultivator materie prima + invertaza+imbuteliere+transport+felia statului german+ce nu mai stiu eu.Oricum , noi suntem multumiti de aparitia unei hrane potrivite pentru albine,nemaifiind obligati sa punem albina la treaba(invertire) in aceata perioada.
Va doresc o zi buna.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 15 ani
   
dragos2006
Vizitator



nu

siropul zahar vs. apiinvert

61.4KB


pus acum 15 ani
   
ciocansebi
apicultor

Din: IASI
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 465
da...interesant

Modificat de ciocansebi (acum 15 ani)


_______________________________________
"Exista lucruri care stim ca sunt imposibil de realizat, pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza" A.Einstein

pus acum 15 ani
   
alinndiaconu
apicultor

Din: Targu-Jiu
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 466
Lasati smecheriile cu ag**na sau filo**ra si ziceti-ne daca e ceva cu Apinvertu.
Cata miere ramane dintr-un litru? 900 gr? Atuncea se merita.
Se poate erna doar pe Apinvert? Daca da, rad catu si nu mai stau la discutii..
Nu mai pierd timp cu trasu mierii jos.


pus acum 15 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230

alinndiaconu a scris:

Lasati smecheriile cu ag**na sau filo**ra si ziceti-ne daca e ceva cu Apinvertu.
Cata miere ramane dintr-un litru? 900 gr? Atuncea se merita.
Se poate erna doar pe Apinvert? Daca da, rad catu si nu mai stau la discutii..
Nu mai pierd timp cu trasu mierii jos.


Am ras tot.
urmeaza hranitoarele pline.
Jos, in cuib, avem urme de miere(coroane) polen si puiet la eclozionare la greu.
Am iernat anul trecut si anul asta nu mai am emotii.
Cu caldura asta, trebuie blocat cuibulk ca sa opreasca ouatul


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 15 ani
   
dragos2006
Vizitator



de ce oua matca ? de caldura mare ? eu stiam ca trebuie indeplinite alte conditii pt. ca matca sa oua la greu !
In ultimile 2 sapt. prin stupinele pe care le-am vizitat am vazut maxim 2 rame de puiet .
tu unde ai stupii de oua in draci ?


pus acum 15 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
La ora actuala in stupii ce au primit matci de curand se oo in plin.
Familiile cu matci de anul trecut inca tin ponta.Nu vor umple tot ce va ecloziona(7-8) in aceasta perioada, dar tot va avea 3-4 rame in sept.iar in oct probabil 1-2.Acest puiet nu ne mai intereseaza.Credem ca nu va mai avea conditii de pregatire in vederea iernarii.
Suntem pe malul Oltului.Inca este ciuguleala.Am avut un aport zilnic ,frumos.
Temperatura  si mai ales cea din perioada de noapte este un factor ce nu prea-l putem controla.Restul (altii factori) mai controlam.

Matca familiei de albine este o regina.Comportati-va cu ea ,ca si cu o REGINA

Geaba luam o femeie cu sange de monarh, daca nu-i dam ce trebuie si o tinem in conditii impropii , nu va arata decat cel mult ca cenusereasa.
Si vitzeversa.
Intradevar stupii au oat in draci.Sau de fapt in rame.

Numa ghine!


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 15 ani
   
jonny_it
apicultor

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2596
Am familie care are 8 rame multietajat ouate 
Dar si familii care nu mai au ouat decat 1/2 rama.
Conteaza mult varsta matcii si starea vremii.


_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

pus acum 15 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2312
Mai conteaza si ce vine de afara.
Stupina in zona de deal - 2-4 rame de puiet; Masiv polen, nectar - 0.
Stupina in Lunca Muresului - 4-7 rame puiet, masiv polen si nectar.
De parca n-ar fi din acelasi soi...


_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 15 ani
   
nmarius
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 81
Intreb si eu ca incepatoru'.... tot ce trece prin gusa albinei e miere buna de mancat sau nu? De ce s-ar baga ceva special in Apiinvert pentru marcare (precum mercaptan in gazul metan)? Sau contine Apiinvertul ceva ce nu e prea bun pentru consumul uman?

pus acum 15 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Ce am inteles eu.
Ca ,procedeul de obtinere sau de fabricatie, impune folosire unuei anumite substante.Astfel , in compozitie raman urme ale reactiei respective.Urme ce se regasesc la analiza "mierii " obtinuta din hrana respectiva.
Substanta in cauza este doar un rezultat si nu un marker.
Iar ceea ce se obtine prin trecerea hranei folosind gusa albinei nu este otrava ci doar o "miere" lipsita de calitatile celei obtinute din nectar.
Deci - un Fals.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 15 ani
   
catel
apicultor

Din: satu mare
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 292

dragos2006 a scris:

a avut dat anunt de vanzare si pe "anunturi apicole " dar si acolo i-a fost sters ! cel care l-a sters sa-l reposteze , eu am legatura pe privat cu el si daca nu am acceptul sau nu pot sa va dau numarul lui personal

no stai ca nu inteleg?
deci prima data se plang ca le-au fost sterse anunturile si acum dvs, ziceti ca este posibil sa nu-i dati nr. de tel.? sau deja au intervenit orgoliile. cred ca is mai multe... pe care io nu le cunosc.


_______________________________________
sa fii domn ii o-ntamplare, sa fii OM ii lucru mare

pus acum 15 ani
   
Crystyan
apicultor

Din: resita
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 125
salut.adevarat domnule pupemea

_______________________________________
miere plus polen egal succes

pus acum 15 ani
   
dragos2006
Vizitator



Deja pe piata mierii e "curent mare " deoarece o tara din zona noastra a facut cam 25000 tone de miere de "sac sau butoi" pe care o vinde drept salcam si au fost depistati si urmeaza procesele iar vinovati vor fi gasiti sigur doar producatoriii...

pus acum 15 ani
   
outrade
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 180
Dle Pupe,
As dori sa va intreb daca pe langa Apinvert folositi si Apifonda sau Feedbee in primavara.
Va multumesc


_______________________________________
Daca nu noi atunci cine? Si daca nu acum atunci cand?

pus acum 14 ani
   
softgroups
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 116

ciocansebi a scris:

Pretul zaharului la Chisinau este de 2,2/2,4 ron/kg.Ma gandesc ca eu in sirop,mai pun protofil,un sirop de (coada soricelului,sunatoare,pelin)Macar il fac cu mana mea si cam stiu ce contine.Din alt unghi daca privim,siropurile astea gata facute si invertite,au mai multe avantaje.Sa vorbeasca cei care au facut deja diferenta in practica.



Locuiesti in Iasi sau la Chisinau? vezi ca e interzis sa treci peste vama moldo-romana zahar , orez si ulei , ca cica e produs strategic. Adica vrea nea Voronin ala sa fie cat mai ieftin in Moldova asta...sa nu moara cumva jumate de Moldova de foame...


pus acum 14 ani
   
trantor
apicultor

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 415
C-tin Hristea Stuparitul nou pag. 265
" Prof. G. Taranov care recomanda hranirile de toamna cu zahar in loc de miere, foloseste o metoda care inlatura oboseala albinelor de a mai inverti zaharoza in miere si anume: la 72 kg de zahar adauga 8 kg miere si 20 l de apa. Solutia o amesteca de 2-3 ori pe zi timp de 10 zile; zaharoza se transforma astfel in zaharuri invertite care trec complet in solutie."

Urmeaza un procedeu de introducere directa in faguri sub vid  si o capacire artificiala si hranirea direct cu faguri.

Acum ma intreb oare nu iesi mai ieftin asa ? Cred ca apa ar putea sa fie ceai cu toate cele necesare si traditionale ( plante, lamaie, ....)?


pus acum 14 ani
   
marius.gj.apic.
apicultor

Din: Motru
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 413
Am tot respectul pentru carte si autor. Mi s-a parut cea mai interesanta carte , ce-a mai documentata dar reteta aste nu cred ca poate fi reusita..
Am incercat cu compozitie de 1 / 5 din ingrediente si nu se dizolva zaharul .
Daca a reusit-o cineva as vrea sa stiu si eu

Numai bine    


_______________________________________
2 Timotei 3:16   Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
3:17   pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

pus acum 14 ani
   
FlorinI
apicultor

Din: BRAILA
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 283
vad ca sunt pareri, pareri si pareri

din cunostintele mele generale, zaharul tos e dextroza, care e convertit de albine in fructoza si bagat in celule ca miere,(cu prelucrarile de rigoare)
daca in loc sa ii dau zahar pe care trebuie sa-l converteasca dau direct melasa alimentara, adica fructoza, e mai bine?
melasa e fructoza alimentara folosita in industria de patiserie ca indulcitor penru fursecuri, biscuiti, etc
cum fac sa dau si ceva glucoza?
dar proteine? cineva zicea sa pun in sirop si lapte praf... e bine?

nu prea am coronite si vreau sa dau cca 500 g / stup, ca si stimulent si sa bage si ele ceva

poate experimentatii, ne impartasesc si noua ceva retete de turte


_______________________________________
SANATATE, MIERE, BINE SI CAT MAI MULTE ALBINE!

"Putin, e mult mai mult, decat deloc" - Ionascism

pus acum 14 ani
   
oprita
apicultor

Din: Ciuperceni,sat.Priporu-Gorj
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 424

dragos2006 a scris:

Deja pe piata mierii e "curent mare " deoarece o tara din zona noastra a facut cam 25000 tone de miere de "sac sau butoi" pe care o vinde drept salcam si au fost depistati si urmeaza procesele iar vinovati vor fi gasiti sigur doar producatoriii...

    Pai, domnule  Dragos2006, dumneavoastra de ce il folositi? acum nu puteti sa spuneti ca dumneavoastra, nu il folositi,atata timp cat tineti legatura ,cu producatorul sau firmele care il comercializeaza. Nu asi vrea sa tin apararea nimanui ,dar bag de seama ca va place sa va agatati de unele persoane. Daca imi aduc eu bine aminte dl. Pupemea a si scris pe forum imediat dupa ce a folosit acest produs si mai mult de atat a dat si detalii amanuntite despre Apinvert. Va salut ,cu respect.


_______________________________________
Cu stima si sa auzim de bine , Oprita.

pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643

trantor a scris:

C-tin Hristea Stuparitul nou pag. 265
" Prof. G. Taranov care recomanda hranirile de toamna cu zahar in loc de miere, foloseste o metoda care inlatura oboseala albinelor de a mai inverti zaharoza in miere si anume: la 72 kg de zahar adauga 8 kg miere si 20 l de apa. Solutia o amesteca de 2-3 ori pe zi timp de 10 zile; zaharoza se transforma astfel in zaharuri invertite care trec complet in solutie."
Acum ma intreb oare nu iesi mai ieftin asa ? Cred ca apa ar putea sa fie ceai cu toate cele necesare si traditionale ( plante, lamaie, ....)?



marius.gj.apic. a scris:

Am tot respectul pentru carte si autor. Mi s-a parut cea mai interesanta carte , ce-a mai documentata dar reteta aste nu cred ca poate fi reusita..
Am incercat cu compozitie de 1 / 5 din ingrediente si nu se dizolva zaharul .
Daca a reusit-o cineva as vrea sa stiu si eu



FlorinI a scris:

vad ca sunt pareri, pareri si pareri
din cunostintele mele generale, zaharul tos e dextroza, care e convertit de albine in fructoza si bagat in celule ca miere,(cu prelucrarile de rigoare)
daca in loc sa ii dau zahar pe care trebuie sa-l converteasca dau direct melasa alimentara, adica fructoza, e mai bine?
melasa e fructoza alimentara folosita in industria de patiserie ca indulcitor penru fursecuri, biscuiti, etc
cum fac sa dau si ceva glucoza?
dar proteine? cineva zicea sa pun in sirop si lapte praf... e bine?
nu prea am coronite si vreau sa dau cca 500 g / stup, ca si stimulent si sa bage si ele ceva


Voi incerca un raspuns la ce au scris cei 3 colegi:
Reteta lui Taranov merge dar la...40 de grade.Nu se recomanda ceaiuri sau altceva in hranirile de completare pentru iarna.Nu avem clima in Romania asemanatoare cu zona unde a facut Taranov minunile astea.Aici ar fi mai multe de zis.Daca o aplici atentie la furtisag.
Pentru dl. marius.gj. :  dau mai jos o reteta.
Pentru dl. Florin:
Da zaharul este o dextroza,prin scindare(invertire) da o molecula de glucoza si una de fructoza.Asta uzeaza albina.Dar invertirea o putem face noi destul de usor.
Eu stiu ca melasa alimentara este glucoza nu fructoza.
Toamna nu se baga in siropuri proteina.Albinele au ceva pastura in stup si mai aduc si polen.In caz de seceta e belea mare si atunci se schimba situatia.Nu este cazul in aceasta toamna,cred.Pentru completarea rezervei se da odata mai mult de 500gr.

Reteta de sirop invertit:
- oala de 10 litri curata
- 5 kg zahar Coronita sau Margaritar de la ag**na (sunt singurele sorturi de zahar de la noi care nu au miros).
- 5 gr.acid citric (sare de lamaie)
  Preparare:
-se pune 1,1 litri de apa la fiert
-cand incepe sa fiarba se pun cele 5 kg. zahar si 5 gr. sare de lamaie
-se continua fierberea,se amesteca sa nu se prinda si cand incepe sa fiarba se regleaza din foc pentru ca se umfla ca laptele(face spuma).Atunci are loc invertirea.Cand spuma incepe sa scada(2-3 minute)este gata.
-vrei sirop 2/1 mai pui imediat 1,5 litri de apa rece si amesteci bine
-vrei sirop 1/1 mai pui imediat 4 litri de apa rece si amesteci bine
 
  Nota.Nici cele doua sorturi de zahar nici sarea de lamaie nu au miros.Daca stuparul se misca repede si lucreaza cu grija nu este pericol de furtisag.Personal fac aceste hraniri in mijlocul zilei fara teama.Albina se orienteaza dupa miros asa ca aveti grija.
Curatenie,spalat pe maini cu sapun de casa si fara otet pe maini cum fac unii.
Absolut nici-un miros ca e jale.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
pngflorin
apicultor

Din: Odobesti, VN , 19.01.1977.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3226
Presupun ca ati folosit aceasta reteta in stupina dv, ce parere au albinele de ea si daca ati observat alte aspecte pe care doriti sa le consemnati ca si completare la expozeul dv.


Cu stima,
domn Florin.


_______________________________________
Miere dulce si vanat in catare !


pus acum 14 ani
   
cristi_vidican
apicultor

Din: Tulca - BH
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 251
Deci, sa inteleg ca metoda de obtinere a zaharului invertit imi da posibilitatea sa fac hraniri (de completare) si in septembrie, fara sa uzez albina????

_______________________________________
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a

pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Da ,acesta este raspunsul si pentru Florin si pentu Cristi.Mai trebuie si ceva cules de polen din natura ca sa fie totul ok.

_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
balanescuadrian
apicultor

Din: Buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2731
foarte interesant ceea ce spuneti, dar nu am inteles partea cu otetul pe maini, ce legatura are acesta cu hranirea si cum influenteaza acesta la furtisag??

_______________________________________


pus acum 14 ani
   
oprita
apicultor

Din: Ciuperceni,sat.Priporu-Gorj
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 424
Simplu ,mirosul de otet este persistent si placut albinelor  si atunci albinele il cauta  si simt si hranirile stimulente, deoarece siropul de zahar este plimbat de albine si pe afara dupa ce il ia din hranitor.

_______________________________________
Cu stima si sa auzim de bine , Oprita.

pus acum 14 ani
   
balanescuadrian
apicultor

Din: Buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2731
nu m-ati convins ca otetul este placut albinelor, din contra.... daca ma dau cu otet pe maini sa vedeti ce fug albinele de mine...

de ex: la o extractie venisera albinele la perdeaua de la usa...fiind cald stateam cu usa deschisa, am stropit un pic cu otet perdeaua si nu a mai venit nici o albina in ciuda faptului ca inauntru curgea mierea!


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534

balanescuadrian a scris:

nu m-ati convins ca otetul este placut albinelor, din contra.... daca ma dau cu otet pe maini sa vedeti ce fug albinele de mine...

de ex: la o extractie venisera albinele la perdeaua de la usa...fiind cald stateam cu usa deschisa, am stropit un pic cu otet perdeaua si nu a mai venit nici o albina in ciuda faptului ca inauntru curgea mierea!

salut

ma...nu puneti problema daca otetul este placut sau nu..nectarul din floare are  PH=5
acu nu stiu cat are ph-ul siropul de zahar dar stiu ca trebui sa-l aduci cat mai aproape de cel al nectarului..si asta o potzi face cu otet,sare de lamaie,suc de lamaie


pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534

cristi_vidican a scris:

Deci, sa inteleg ca metoda de obtinere a zaharului invertit imi da posibilitatea sa fac hraniri (de completare) si in septembrie, fara sa uzez albina????


albina se uzeaza  in procesul de scindare a moleculei de zaharoza in fructoza si glucoza
daca omul reuseste aceasta scindare a moleculei de sirop(chimic) uzura albinei se reduce  si se poate da hraniri si in sept-octombrie.
acu ..reactia prin care faci treaba asta...ma depaseste..dar stiu ca sunt mai multe metode(o data se punea acid lactic parca in sirop si-l lasai cateva zile..sau cum a zis gica  se pune  solutie de sare de lamaie in siropul in fierbere...sau se gaseau niste sticlutze cu invertoza(parca asa ii zicea)  cum e maiaua la borsh...
asta stiu eu...dar lucrurile sunt mai de specialitate si eu  pot vorbi doar babeste!!!


pus acum 14 ani
   
pngflorin
apicultor

Din: Odobesti, VN , 19.01.1977.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3226
Eu am mers pe mana lui Gica.

Am luat ieri un sac de zahar Cristal de la ag**na cu 150 de lei...50 de kg.
o oala de 12 kg.
100 grame de sare de lamaie.

din 10 kg de zahar, 10.2 litri de apa, 10 grame de sare de lamaie, am urmat reteta si pasii dati de Gica.

am obtinut in doua transe 18 litri de sirop.
sunt curios astazi daca l-au tras asta noapte sau cat din el.

Am hranitoare de podisor de 1,5 litri.

Va tin la curent.

Sa adaug si 50 de grame de polen pulbere ??


_______________________________________
Miere dulce si vanat in catare !


pus acum 14 ani
   
kio
apicultor

Din: Fieni, Dambovita
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 513

De ce le bagi zahar, Florine, nu e cam tarziu? Parca mai devreme ziceai ca au miere destula. Eu zic ca de acum incolo e mai buna mierea sau, tinand cont de experienta unor colegi, apiinvertul.


_______________________________________
"Teoria fara practica e stearpa iar practica fara teorie e oarba"

pus acum 14 ani
   
pngflorin
apicultor

Din: Odobesti, VN , 19.01.1977.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3226
FAC ACEST LUCRU CU ROI SI O PARTE DIN FAMILIILE CARE NU AU 5-6 RAME CU MIERE.

pai asta incerc sa fac, sa nu bag zahar, ci sa intruduc un u zahar invertit.

incerc, sa vedem ce imi iesa.


_______________________________________
Miere dulce si vanat in catare !


pus acum 14 ani
   
andrei_salaj
apicultor

Din: Zalau,Salaj,06.07.1990
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1496
nu pune polen...se ineaca prea multa albina tanara.

ala o sa fie mai folositor la primavara in niste turte mici puse direct pe rame.


_______________________________________
"Incearca sa tii albina cat mai departe de tine,si cat mai aproape de natura."

Telefon:0757732850.
ID messenger:tarba_andy

pus acum 14 ani
   
ciocansebi
apicultor

Din: IASI
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 465

kio a scris:


De ce le bagi zahar, Florine, nu e cam tarziu? Parca mai devreme ziceai ca au miere destula. Eu zic ca de acum incolo e mai buna mierea sau, tinand cont de experienta unor colegi, apiinvertul.



Pai Florin prin metoda data de nea' Gica a invertit (rupt molecula de zahar in fructoza si-n glucoza in prezenta unui acid la 120 grade)   si astfel a rezultat apiinvert de Odobesti.Deci nu uzeaza albina.Aipinvertul ori il cumperi asa cum fac si eu ca-s mai comod,ori ti-l prepari singur daca esti harnic asa ca Florin.
Sa speram ca vom avea parte de o iarna usoara.


Modificat de ciocansebi (acum 14 ani)


_______________________________________
"Exista lucruri care stim ca sunt imposibil de realizat, pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza" A.Einstein

pus acum 14 ani
   
pab
apicultor

Din: Buzau-Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1186
Da, numai ca apiinvertul nu stii din ce este facut????????
Si ce subs toxice contine, rezultate in procesul de fabricatie????????
Lucruri de care nu vorbeste nimeni????????
MERG NUMAI PE ZAHAR, SI ATUNCI CAND ESTE STRICT NECESAR


_______________________________________
Drd.Med.Vet. Poncea-Andronescu Bogdan
Bucuresti-Buzau
0721.269.791

pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643

pngflorin a scris:

Eu am mers pe mana lui Gica.

Am luat ieri un sac de zahar Cristal de la ag**na cu 150 de lei...50 de kg.
o oala de 12 kg.
100 grame de sare de lamaie.

din 10 kg de zahar, 10.2 litri de apa, 10 grame de sare de lamaie, am urmat reteta si pasii dati de Gica.

am obtinut in doua transe 18 litri de sirop.
sunt curios astazi daca l-au tras asta noapte sau cat din el.

Am hranitoare de podisor de 1,5 litri.

Va tin la curent.

Sa adaug si 50 de grame de polen pulbere ??

Domn' Florin,
Cateva precizari pentru matale si pentru colegii care au scris mai sus:
- din 5 kg. zahar si 5 litri de apa ies exact 8 litri de sirop 1/1 care cantaresc 10 kg.
- se pun 1,1 litri de apa la fiert,cand incepe sa fiarba se pun 5  kg. zahar si 5 gr. sare de lamaie,se amesteca sa nu se prinda,cand incepe sa fiarba se umfla ca laptele 1-3 minute ,da inapoi cand se termina reactia de invertire a zaharozei.
Atunci este gata,se opreste focul si se pune apa rece (4 litri pentru sirop 1/1 sau 2,5 litri pentru sirop 2/1).Se obtin 8 litri sirop 1/1 sau 5,5 litri sirop 2/1.
- amestecul nu fierbe la 120 de grade ci la 115 grade
  Atentie
Glucoza si fructoza in mediu acid la orice temperatura dau un produs de descompunere foarte toxic numit prescurtat HMF (hidrometilfurfurol).Acesta este foarte toxic atat pentru om cat si penru albine.
HMF se gaseste si in miere si cantitatea lui creste odata cu trecerea timpului sau cu timpul cat mierea sta mai mult la temperaturi ridicate.
  Din memorie:
- miere de salcam proaspat recoltata - 2-3 ppm HMF
- miere de tei proaspat recoltata  - 10 ppm HMF
- miere de FS proaspat recoltata  - 10-15 ppm HMF
- la orice sort de miere tinut la 40 de grade HMF creste cu 8-10 ppm/luna
- mierea cu peste 40 ppm HMF este considerata toxica pentru om si albine
(Repet,datele sunt din memorie,le-am scris pentru orientare si pentru faptul ca unii colegi au scris ca mierea are termen de valabilitate 2000 de ani.Dupa 3 ani devine improprie pentru consum)

Siropul de zahar invertit pleaca din start cu aprox. 10 HMF.
Despre Apiinvert:
- nu stiu la sigur din ce este facut.
- nu i se da compozitia chimica  decat grosier
- are o concentratie de aprox. 70%.
- 10 kg. de sirop invertit din zahar costa max.22 lei +munca (30 min).
- 10 kg de apiinvert costa mai mult
 
Sper sa fi fost clar si sa fiu inteles


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
sorin_horezu
apicultor

Din: Horezu - Valcea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 265
Nu mai stiu exact in ce carte am citit dar scria ca atunci cand prepari siropul de zahar sa nu fierbi siropul, doar apa si apoi dizolvi zaharul in apa fiarta in prealabil. Scria acolo ca duce la diaree. Asta contrazice ce scrieti aici. Nu e adevarat??? Sunt incepator si doar intreb, nu contrazic pe nimeni.

pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643

sorin_horezu a scris:

Nu mai stiu exact in ce carte am citit dar scria ca atunci cand prepari siropul de zahar sa nu fierbi siropul, doar apa si apoi dizolvi zaharul in apa fiarta in prealabil. Scria acolo ca duce la diaree. Asta contrazice ce scrieti aici. Nu e adevarat??? Sunt incepator si doar intreb, nu contrazic pe nimeni.

' Incepatorule ' aminteste-ti titlul cartii.Ori o am,ori am citit-o.
Scrie in carti ca la hranirile de completare nu se fierbe amesecul de zahar cu apa intrucat exista pericolul cristalizarii in faguri pe timpul iernii.Lucru adevarat daca se fac hraniri masive cu sirop 2,5/1,albina nu mai reuseste sa realizeze invertirea zaharului,iar solutia saturata de zahar cristalizeaza partial din cauza temperaturilor scazute,albinele sug apa,arunca zaharul pe fundul stupului si pot sa apara belele.

Mai sus este vorba de sirop de zahar invertit.Diferenta fata de o solutie apa-zahar este asemanatoare cu diferenta dintre faina si painea pe care o mancam noi.La paine e drojdia la sirop este sarea de lamaie sau alt acid organic.
Sper sa fii multumit de raspuns.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
marius.gj.apic.
apicultor

Din: Motru
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 413

gica a scris:


Reteta de sirop invertit:
- oala de 10 litri curata
- 5 kg zahar Coronita sau Margaritar de la ag**na (sunt singurele sorturi de zahar de la noi care nu au miros).
- 5 gr.acid citric (sare de lamaie)
  Preparare:
-se pune 1,1 litri de apa la fiert
-cand incepe sa fiarba se pun cele 5 kg. zahar si 5 gr. sare de lamaie
-se continua fierberea,se amesteca sa nu se prinda si cand incepe sa fiarba se regleaza din foc pentru ca se umfla ca laptele(face spuma).Atunci are loc invertirea.Cand spuma incepe sa scada(2-3 minute)este gata.
-vrei sirop 2/1 mai pui imediat 1,5 litri de apa rece si amesteci bine
-vrei sirop 1/1 mai pui imediat 4 litri de apa rece si amesteci bine
 
  Nota.Nici cele doua sorturi de zahar nici sarea de lamaie nu au miros.Daca stuparul se misca repede si lucreaza cu grija nu este pericol de furtisag.Personal fac aceste hraniri in mijlocul zilei fara teama.Albina se orienteaza dupa miros asa ca aveti grija.
Curatenie,spalat pe maini cu sapun de casa si fara otet pe maini cum fac unii.
Absolut nici-un miros ca e jale.


O reteta foarte interesanta. Multumim mult 

As mai avea o intrebare . Am citit prin carti ( si cred ca si pe forum s-a discutat) ca zaharul fiert cristalizeaza in celule sau chiar devine oarecum toxic . Nu stiu ceva nu inteleg . Care este diferenta dintre acest proces de invertire si acel proces de fierbere de care am citit ?

Multumim mult


_______________________________________
2 Timotei 3:16   Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
3:17   pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

pus acum 14 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753
Teoretic sunt adeptul hranirii cu zahar in august sau chiar mai repede daca ultimul cules se termina mai repede de august. Oricum albinele din august nu ajung iarna, fie ca invertesc sau nu la zahar. E de preferat sa faci chiar provizii mai mari decat pot ele consuma, dar in august, iar apoi in primavara le oferi in completare miere (de zahar, dar invertita) si se reduce uzura.

In schimb anul acesta am avut cules pana prin 20-30 august, puiet foarte mult in continuare, riscam sa blochez cuibul si sa reduc dezvoltarea prin hraniri. La ora actuala inca mai am intretinere, iar stupii stau in continuare in camp.
Printre ei am 20 care nu au in cuib decat in jur de 10 kg/familie si as mai vrea sa le dau cate 5 kg de sirop - experimental.
Asa ca voi sta la panda sa vad cand se termina culesul de intretinere, sa-i duc acasa si sa-i hranesc.

Zaharul l-am dizolvat 2:1, i-am dat 3g de acid citric (nu tartric) la fiecare kg de zahar si apoi am adaugat cate 1 kg de miere si 200 ml de apa la fiecare 3 kg de zahar - sa se inverteasca si enzimatic.

Problema e ca hranesc tarziu, dar cred ca nu merita blocat cuibul si ratat culesul de intretinere pentru hranire. Rezultatele s-or vedea la primavara daca sunt bune sau rele.


pus acum 14 ani
   
sorin_horezu
apicultor

Din: Horezu - Valcea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 265
Sunt multumit domule 'profesionist' gica. Merci

pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643

sorin_horezu a scris:

Sunt multumit domule 'profesionist' gica. Merci

Acum iti zic vorba aia a lui Janese - ma bagabontule       
Te-am rugat sa-ti aduci aminte titlul cartii unde ai citit ce zici ca ai citit.Esti de varsta fiului meu si la sigur nu ai citit cat am citit eu in domeniul apicol.Nu ai avut nici timp nici de unde sa iei cartile.
Domn Sorin nu sunt ' profesionist ' in domeniul apicol,am fost inginer,acum sunt pensionar.
Cu bine - mistocarule.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
beehaver
apicultor

Din: Moreni, DB.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 360
Dom' Gica, "pustiul" are dreptate; si eu am citit(dar nu ma intrebati unde!!!) chestia cu fiertul siropului...dar aceea nu era invertire si se facea referire strict la hranirile de completare.

Bafta tuturor!


_______________________________________
”Succesul vine cind mergi din esec in esec fara sa-ti pierzi
entuziasmul. Nu va pierdeti entuziasmul. Niciodata! “
                                              Winston Churchill

pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643

beehaver a scris:

Dom' Gica, "pustiul" are dreptate; si eu am citit(dar nu ma intrebati unde!!!) chestia cu fiertul siropului...dar aceea nu era invertire si se facea referire strict la hranirile de completare.

Bafta tuturor!

"posesor de albine" ce esti,iei apararea lui Domn'Sorin.
Scrie in multe carti de apicultura acest lucru si revistele de apicultura sunt pline de astfel de sfaturi.
Eram curios sa aflu in ce carte a citit ca sa vad ce a citit.
Te salut,


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Intr-un an am prins si eu cules zdravan la F.S.
Am scos ce era de scos si am lasat rezerve ca lumea din miere de floare.Unul 'mai batran' imi zice prin septembrie:
Fa sirop si baga ca mieea asta cristalizeaza in faguri si ramai fara stupi.Imi spune reteta cu zahar invertit cu otet.Aplic si era sa raman fara stupi din toamna din cauza furtisagului.
A avut deptate,in decembrie a fost cald cateva zile,am cautat in cativa stupi si mierea capacita cristalizase,capacelele erau bombate,la control cu furculita sub ele era miere complet cristalizata.Asa ca atentie,totusi


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Cititi si va minunati.Aceiasi discutie ca la noi.
Doar pretul la apiinvert difera.
Pagina 4 topicul 3


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
albinateob
apicultor

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 121
Si daca tot s-a facut o trimitere : , pentru cei ce nu cunosc limba exista cineva dispus sa ne faca un rezumat?

Modificat de albinateob (acum 14 ani)


_______________________________________
daruind vei dobandi

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606
Daca doriti informatii despre Apiinvert,Apifonda sau Apipuder va rog sa ma contactati cu un PM.

_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
pngflorin
apicultor

Din: Odobesti, VN , 19.01.1977.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3226
Discutie ipotetica pe primavara :

siropul invertit dupa reteta lui nea Gica poate fi folosit si in turte.


_______________________________________
Miere dulce si vanat in catare !


pus acum 14 ani
   
florin,Moreni
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 208
Buna ziua,
Dl. Gica am incercat reteta dumneavoastra cu zahar si sare de lamaie si am vazut ca l-au tras albinele la foc automat. Daca pun de la inceput toata apa si zaharul e vreo problema ?
In perioada asta am hranit albinele cu aprox. 150 - 250 gr. de sirop la max 2 zile. Pentru iarna au suficiente rezerve de miere. Ma intereseaza sa le stimulez ca sa oua regina mai bine si sa intre cu un numeric mai mare in iarna.


_______________________________________
Omul destept invata de la altii , cel mediocru din greseli , iar prostul le stie pe toate.

pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643

pngflorin a scris:

Discutie ipotetica pe primavara :

siropul invertit dupa reteta lui nea Gica poate fi folosit si in turte.

Da domn Florin,uite niste poze.Am scris si modul de preparare dar nu dau de el.Mai este pana acolo.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643

florin,Moreni a scris:

Buna ziua,
Dl. Gica am incercat reteta dumneavoastra cu zahar si sare de lamaie si am vazut ca l-au tras albinele la foc automat. Daca pun de la inceput toata apa si zaharul e vreo problema ?
In perioada asta am hranit albinele cu aprox. 150 - 250 gr. de sirop la max 2 zile. Pentru iarna au suficiente rezerve de miere. Ma intereseaza sa le stimulez ca sa oua regina mai bine si sa intre cu un numeric mai mare in iarna.

Domn Florin,
Reactia de scindare a zaharozei are loc la peste 100 de grade.Fa odata cum am scris mai sus apoi repeta cum zici matale.Daca se umfla ca laptele cand incepe sa fiarba e bine.Daca nu iese sirop de zahar neinvertit si-l invertesc albinele.
Chiar crezi ca eu am inventat reteta de mai sus.
Reteta prezentata realizeaza scindarea zaharozei intr-un procent oarecare.
Daca faci cum spui matale sigur procentul este mult mai mic.Nu-mi aduc aminte la fix dar reactia are loc la peste 105 grade.Cum propui matale nu cred sa le obtii.
Incearca si masoara si temperaturile.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
pngflorin
apicultor

Din: Odobesti, VN , 19.01.1977.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3226
sa pare ca scindarea are loc la peste 120 de grade.

oricum si eu sunt multumit de reactia albinei fata de produs, la fel si la mine pana dimineata 300-400 de grame sunt trase imediat.


_______________________________________
Miere dulce si vanat in catare !


pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
ma credeti,nu ma credeti...am vorbit cu gica de problema invertirii cu vreo doua saptamani inainte sa apara subiectul asta pe forum...si gica mi-a explicat ,, ca la prosti" cum se face si cum se pune, si ce inseamna 0,05% sare de lamaie...dar l-am suportat ca e oltean dastept!!!!( SA TRAIESTI GICA!)
hai sa revin...dupa ce am discutat cu gica, am dat la un laborator dotat, de produse alimentare ,care are si microbiologie..treaba cu scindarea zaharozei in fructoza si glucoza...ce rezultate au obtinut???
la temperaturi de peste 100 grade celsius scindarea se face violent
viteza asta de transformare a zaharozei se micsoreaza o data cu scaderea temperaturii solutiei..astfel ca la temperatura ambianta dureaza intre 7-10 zile
scindarea este direct proportionala cu procentul de zahar din solutie si  se face in prezenta acidului citric sau in prezenta unei solutii de fructoza-glucoza turnata in solutia de sirop de zahar[400 ml fructoza- glucoza(sirop invertit) la 10 l sirop 2/1]
apicultorii cu halate albe..chimistii cu albine, ce ziceti ???


pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Bandit de Janese ce esti.Tu crezi ca eu nu am facut analizele astea acum 25-30 de ani si tai piroaie pe aici.Am avut o seceta anul trecut cum nu am mai vazut.Corcoduse necoapte si stafidite in pomi si pomii cu frunzele cazute in iulie.
Cum crezi ca au luat 90 de stupi una tona de zahar cu bruma de polen care a fost ?
Ca nici macar salcamul nu a mers.Cu zahar ii terminam.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
cristi_vidican
apicultor

Din: Tulca - BH
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 251
Domnule Gica, va multumesc din suflet pt ca ati postat reteta de zahar invertit. Am ceva probleme cu rezervele de hrana la unii stupi si imi faceam porbleme ca nu le mai pot da zahar la ora asta. Sa va dea Dumnezeu sanatate 

_______________________________________
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a

pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Respecta reteta si nu vei avea probleme.
Din 5 kg zahar rezulta fix 8 litri de sirop 1/1 sau 5,5 litri sirop 2/1.
Daca ai hranitoare mari problema se rezolva rapid.
Siropul facut dupa reteta pe care am pus-o nu are miros.Totusi,iti recomand sa-l dai seara tarziu.
Reteta este pentru cei care au pana la 100-150 de stupi.De aici incolo,apiinvertul.
Baga viteza cat mai este ceva polen si vei vedea ca si capacesc.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534

gica a scris:

Bandit de Janese ce esti.Tu crezi ca eu nu am facut analizele astea acum 25-30 de ani si tai piroaie pe aici.Am avut o seceta anul trecut cum nu am mai vazut.Corcoduse necoapte si stafidite in pomi si pomii cu frunzele cazute in iulie.
Cum crezi ca au luat 90 de stupi una tona de zahar cu bruma de polen care a fost ?
Ca nici macar salcamul nu a mers.Cu zahar ii terminam.


cum facem ma gica ? de numai tu si cu mine prindem ani dastia...? in rest toate stupinele aduna an de an polen si nectar la greu???!!!
o trebui sa mai dam si noi pe la biserica?????      


pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Ai rabdare,mai avem putin si ne mutam acolo
Ce zici - merge sa ne inscriem la programul  ala cu prima casa?
Sau este altul cu ultima casa?


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2312
 
Auzi la ei, regatenii
O fi rost de o pomana in viu ???
Ca... se poarta !


_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
m-a intrebat dentistu,catzi ani am....i-am zis....si el de colo...eheee,nene,matale ai cam iesit de mult din garantie!!! ce dracu sa mai zic!
v-am mai spus..ma duc cu fiumeu (aproape 5 ani are) sa-i iau cate ceva..si vanzatoarele mereu o baga paia....zi-i lu bunicu sa-ti ia si ciocolata...(daca ai sti cum imi cade fatzaul si ce le  zic in gandddd...!)


pus acum 14 ani
   
filip
apicultor

Din: stupii in jud. ARAD
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1985

gica a scris:

Ai rabdare,mai avem putin si ne mutam acolo
Ce zici - merge sa ne inscriem la programul  ala cu prima casa?
Sau este altul cu ultima casa?

Am auzit ca fac acum garsoniere cu usa-n tavan,cica nu trage curentul pe cei sensibili.    


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534

filip a scris:


gica a scris:

Ai rabdare,mai avem putin si ne mutam acolo
Ce zici - merge sa ne inscriem la programul  ala cu prima casa?
Sau este altul cu ultima casa?

Am auzit ca fac acum garsoniere cu usa-n tavan,cica nu trage curentul pe cei sensibili.    


filipe...ai vrut sa scrii  cica...?  sau gica???
     

Modificat de janese (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
CRISTI M
apicultor

Din: Slatina , OLT
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 215

janese a scris:


filip a scris:


gica a scris:

Ai rabdare,mai avem putin si ne mutam acolo
Ce zici - merge sa ne inscriem la programul  ala cu prima casa?
Sau este altul cu ultima casa?

Am auzit ca fac acum garsoniere cu usa-n tavan,cica nu trage curentul pe cei sensibili.    


filipe...ai vrut sa scrii  cica...?  sau gica???
     




Crede-ti ca ....este asa aproape ?

  Draci morti si rate inecate inca nu am vazut .

Multa sanatate si multi ani va doresc .

Cu respect Cristi Manolache 

       

Modificat de CRISTI M (acum 14 ani)


_______________________________________
Am invatat ca doi oameni pot privi acelasi lucru , si pot vedea ceva total diferit

pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
cristim,...slatinene..poza aia din avatar este ce ai in stupina acu sau este din iunie???    

pus acum 14 ani
   
CRISTI M
apicultor

Din: Slatina , OLT
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 215
Este din vara , acum sunt la jumate ... dar SUNT .

_______________________________________
Am invatat ca doi oameni pot privi acelasi lucru , si pot vedea ceva total diferit

pus acum 14 ani
   
FlorinI
apicultor

Din: BRAILA
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 283

dumitriu a scris:

Daca doriti informatii despre Apiinvert,Apifonda sau Apipuder va rog sa ma contactati cu un PM.


multumesc, am primit datele si informatiile in privat
dar...
produsele sun facute de ag**na? sau doar distribuite?
am vb cu cineva care a folosit apifonda si spunea ca dupa ce se taie si se pune in stup, in cca cateva zile, dupa evaporarea apei din continut, se intareste de nu se mai poate desface nici cu dalta apicola si ca a trebuit sa apeleze la apa fiarta

puteti sa ma lamuriti?
se da certificat de calitate?
garantie pe produs?
daca e pastrat in conditii corecte, cat timp rezista ?
adica sa nu se intaresca?
daca se intareste? apelam la opc? 

pe net se tot vb de niste preturi ... de sub pretul zaharului... din listele trimise... nu prea iese asa


_______________________________________
SANATATE, MIERE, BINE SI CAT MAI MULTE ALBINE!

"Putin, e mult mai mult, decat deloc" - Ionascism

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

FlorinI a scris:


dumitriu a scris:

Daca doriti informatii despre Apiinvert,Apifonda sau Apipuder va rog sa ma contactati cu un PM.


multumesc, am primit datele si informatiile in privat
dar...
produsele sun facute de ag**na? sau doar distribuite?
am vb cu cineva care a folosit apifonda si spunea ca dupa ce se taie si se pune in stup, in cca cateva zile, dupa evaporarea apei din continut, se intareste de nu se mai poate desface nici cu dalta apicola si ca a trebuit sa apeleze la apa fiarta

puteti sa ma lamuriti?
se da certificat de calitate?
garantie pe produs?
daca e pastrat in conditii corecte, cat timp rezista ?
adica sa nu se intaresca?
daca se intareste? apelam la opc? 

pe net se tot vb de niste preturi ... de sub pretul zaharului... din listele trimise... nu prea iese asa

Produsele sunt facute de ag**na la una din fabricile noastre din Germania.ag**na este o firma multinationala cu sediul in Austria si cel mai mare producator de zahar din Europa.Reprezentanta din Romania importa si distribuie aceste produse pe piata din Romania asa cum de exemplu reprezentanta din Spania face acelasi lucru in tara respectiva.Dar toate aceste produse sunt facute la o fabrica care apartine grupului ag**na.
Fiecare achizitie de marfa este insotita de un certificat de calitate a lotului respectiv.
Termenul de valabilitate al produselor este de 18 luni in conditiile in care se depoziteaza conform cerintelor producatorului.
Atat timp cat bax-ul este sigilat si pastrat corespunzator nu trebuie sa apara probleme in privinta produsului.
Daca se intareste e dreptul fiecaruia sa apeleze unde crede de cuvinta, chiar si la OPC.Acest lucru e valabil pentru orice produs, de la hrana pana la mobila.De aceea comercializam in Romania doar hrana pentru albine in ambalaje care au trecute datele de identificare a lotului.In cazul in care achizitionati hrana de albine dintr-un butoi intr-un alt recipient care va apartine e destul de greu sa faceti dovada la OPC ca ati cumparat dintr-un anumit lot cu probleme.Toata marfa distribuita de ag**na e insotita de factura fiscala, asa ca puteti dovedi oricand cu acte de unde ati achizitionat-o.
Referitor la problema intampinata de prietenul D-vs va rog sa-i dati datele mele de contact ca sa vedem ce probleme au fost.Mi-e greu sa cred ca s-a intarit produsul, am tinut un esantion desfacut pe masa timp de 2 saptamani (adica in conditii improprii) si nu am observat modificari ale produsului.Mai ales ca in continut produsul nu are apa, deci nu se poate evapora.
Acum referitor la pret va pot face urmatoarele precizari:
e impropriu sa comparati pretul zaharului cu pretul Apiinvert-ului si asta datorita faptului ca nu administrati albinelor zahar direct ci preparati o solutie de zahar invertit.
Ca sa fiu mai clar D-vs cumparati zahar (presupun vrac) pe care il dizolvati.Nu stiu daca in reteta pe care o faceti transformati zaharul normal in zahar pudra sau cumparati direct zahar pudra.E posibil sa dizolvati direct zaharul fara a-l transforma in pudra.Asta presupune un timp de dizolvare mai mare decat zaharul pudra.Daca mergeti pe varianta de a macina zaharul in vederea obtinerii zaharului pudra, mai apar niste costuri suplimentare pe care le aveti, adica ori curent ori gaz metan.De care probabil nu tineti seama spunand ca sunt relativ mici, dar ele exista si cresc valoarea produsului final.
Apoi faceti invertirea solutiei.Ori cu sare de lamaie, de cele mai multe ori, ori cu suc de lamaie obtinut prin stoarcerea acestor fructe.Presupun ca mergeti pe prima varianta care e cea mai ieftina.Si in acest caz apare un cost suplimentar-pretul sarii de lamaie.Ca sa nu vorbesc ca nu mi se pare o varianta foarte sanatoasa pentru albine.Apiinvert-ul este invertit prin adaugarea unei solutii de fructoza-glucoza in solutia de zahar.Daca aveti curiozitatea sa cautati un pret pe piata la fructoza o sa vedeti niste preturi destul de mari.
Apoi solutia pe care ati preparat-o trebuie administrata destul de repede albinelor deoarece cristalizeaza.Apiinvert-ul rezista 18 luni fara a avea probleme de acest gen, asa ca daca ati ramas cu o cantitate pe stoc in toamna, o puteti administra in primavara fara probleme, sau chiar in toamna urmatoare.
Va dau si un exemplu concret:un amic care nu este apicultor a cumparat zahar vrac la un pret foarte bun din Moldova.Apoi la vandut la o fabrica de fursecuri si prajituri.Cei de acolo aveau un laborator foarte bine dotat si au facut analize zaharului respectiv, gasind impuritati metalice in el.Intrebarea pe care vreau sa v-o pun este daca atunci cand achizitionati zahar vi se da cumva si vreun buletin de analiza?Ce faceti daca aveti probleme cu solutia preparata?
Fiecare lot de Apiinvert este analizat in laborator si se emite un certificat de calitate al produsului.Si aceste analize costa, presupun oameni, utilaje si reactivi, e normal sa se regaseasca si ele in costuri.
Sper ca v-am lamurit, daca mai aveti intrebari va stau cu placere la dispozitie.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
maximus
Vizitator




janese a scris:

am dat la un laborator dotat, de produse alimentare ,care are si microbiologie..treaba cu scindarea zaharozei in fructoza si glucoza...


   nea jane,care e legatura intre microbiologie si scindarea zaharului?


pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534

maximus a scris:


janese a scris:

am dat la un laborator dotat, de produse alimentare ,care are si microbiologie..treaba cu scindarea zaharozei in fructoza si glucoza...


   nea jane,care e legatura intre microbiologie si scindarea zaharului?


ma..m-auzi..eu nu le am cu chimia...dar ce stiu (ca am lucrat ani buni in firma care procesa sute de tone de zahar pe zi)..laboratorul de microbiologie a zaharului..are culturi de bacterii sau ce dracu-s alea.. care unele se dezvolta pe  fructoza ..altele pe glucoza...si functie de cum se dezvolta ganganiile astea rezulta procentele de glucoza si fructoza dintr-o solutie de zahar-apa... invertita (in diferite grade de scindare)

astea-s explicatii cum ma duce pe mine mintea...ca nu sunt de meserie...de aia am zis...de cei cu halate albe!!!


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la