APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login
POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: SweetMonique pe Simpatie
| Femeie 19 ani Galati cauta Barbat 28 - 52 ani |
|
lucky5strike
CLUB STUPARITUL
Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3248
|
|
Haideti, daca tot este sezonul hranirilor, sa punem in discutie urmatoarea problema: siropul "clasic"(de zahar) sau cel "de-a gata"(Apiinvert, Fruttosweet etc)...
Pretul unui litru de Apiinvert (obtinut telefonic), am inteles ca este actualmente de 3 RON, iar cel al unui kg de zahar, calculat pe sacul de 50 kg, din ofertele a catorva engros-uri, cam 2,6/2,7 RON. Apoi, din spusele celor care au testat, un litru de Apiinvert = ~ 900 gr miere. Un litru de sirop de zahar, concentratie 2:1 = ~ 840 gr miere. In cazul siropului de zahar, pe langa avantajul pretului mai scazut, exista si problema deloc de neglijat a uzarii albinei, ceea ce siropul gata invertit pare a nu avea, defel...
Sa vedem si alte cifre, calcule, pentru stiinta si folosul nostru comun. Multumesc si o duminica placuta in continuare!
|
|
pus acum 16 ani |
|
ciocansebi
apicultor
Din: IASI
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 465
|
|
Pretul zaharului la Chisinau este de 2,2/2,4 ron/kg.Ma gandesc ca eu in sirop,mai pun protofil,un sirop de (coada soricelului,sunatoare,pelin)Macar il fac cu mana mea si cam stiu ce contine.Din alt unghi daca privim,siropurile astea gata facute si invertite,au mai multe avantaje.Sa vorbeasca cei care au facut deja diferenta in practica.
_______________________________________ "Exista lucruri care stim ca sunt imposibil de realizat, pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza" A.Einstein
|
|
pus acum 16 ani |
|
alex_sa
apicultor
Din: Tirnaveni
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 398
|
|
Domnilor unde as gasi sieu acest Apiinvert ,sint din Mures cine ma poate informa (ajuta) Las in cerca pe citeva famili sau roi multumesc.
|
|
pus acum 16 ani |
|
alinndiaconu
apicultor
Din: Targu-Jiu
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 466
|
|
Chisinau ca Chisinau, dar in Iasi cum poti face rost de zahar la pretu asta? Eu am vazut in magazine cam 27-30 000 kg de zahar. Alex, siropu e adus de filo**ra, au reprezentanta la Valcea, Fagaras.
|
|
pus acum 16 ani |
|
mariusik
apicultor
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 26
|
|
si la brasov... e mai aproape:**mera.ro/ dati click pe fagaras-bv si acolo aveti informatiile necesare!
|
|
pus acum 16 ani |
|
|
acum cateva zile reprezentantul Apiinvert a avut o postare mai sus dar CINEVA a sters-o , va redau mailul primit de la el
dragos2006 a scris:
Buna seara,
Vreau sa va fac urmatoarele precizari:
ag**na este cel mai mare producator de zahar din Europa.Sunt convins ca va sunt cunoscute produsele noastre din Romania: zaharul Margaritar si Coronita.
Daca doriti sa stiiti mai multe despre noi va rog sa vizitati site-ul nostru**na.com sau**na.ro
Noi producem in Germania la una din fabricile noastre hrana pentru albine, va trimit atasat fisele tehnice ale acestor produse, precum si contractul cu ag**na Romania .
Preturile sunt urmatoarele:
-Apiinvert in bax de 28 kg pretul este de 700 Euro/tona
-Apiinvert in bax de 12,5 kg (5 pungi x 2,5 kg) pretul este de 800 Euro/tona
-Apifonda in bax de 12,5 kg ( 5 pungi x 2,5 kg) pretul este de 884 Euro/tona
-Apifonda in bax de 15 kg pretul este de 804 Euro/tona
-Apipuder in bax de 10 kg pretul este de 900 Euro/tona
Toate preturile sunt fara TVA si sunt valabile la depozitul nostru din Bucuresti.Se poate livra si la Sibiu marfa dar se adauga cam 10 Euro/tona.
Cu stima,
Dan Dumitriu Business Unit Manager ag**na Romania |
Modificat de dragos2006 (acum 16 ani)
|
|
pus acum 16 ani |
|
|
mai lasati-va de cenzurat ca am inceput sa ne desteptam si noi
|
|
pus acum 16 ani |
|
|
Organic – APIINVERT ___________________________________________________________________
1. Descriere
Organic Apiinvert este un sirop de zaharoză care conţine fructoză şi glucoză.
Organic Apiinvert este potrivit pentru hrănirea albinelor în tot cursul anului în conformitate cu reglementările Uniunii Europene cu privire la agricultura organică (2092/91). Produsul este preparat din zahăr de sfeclă produs organic. Întregul proces de producţie este certificat de institutul LACON, Offenburg, Germania.
2. Compoziţie: conţinutul total de zahăr calculat ca zaharoză: min. 69 % conţinutul de apă: max. 28 %
3. Depozitare: Condiţii de depozitare recomandate: temperatură: 20 5 C
4. Dimensiuni de comercializare Articolul Ambalarea Unităţile de ambalare Organic - Apiinvert bidon 1 x 28 36
|
|
pus acum 16 ani |
|
pupemea
CLUB STUPARITUL
Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
|
|
ciocansebi a scris:
Pretul zaharului la Chisinau este de 2,2/2,4 ron/kg.Ma gandesc ca eu in sirop,mai pun protofil,un sirop de (coada soricelului,sunatoare,pelin)Macar il fac cu mana mea si cam stiu ce contine.Din alt unghi daca privim,siropurile astea gata facute si invertite,au mai multe avantaje.Sa vorbeasca cei care au facut deja diferenta in practica. |
Ce te opreste sa pui si in Apiinvert ceea ce pui in siropul de Zahar????Adica ceaiuri,tincturi sau extracte???!!!!
_______________________________________ A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume. Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte. Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.
|
|
pus acum 16 ani |
|
Cristian IONITA
apicultor
Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 3041
|
|
dragos2006 a scris:
acum cateva zile reprezentantul Apiinvert a avut o postare mai sus dar CINEVA a sters-o , va redau mailul primit de la el
Buna seara,
Vreau sa va fac urmatoarele precizari:
ag**na este cel mai mare producator de zahar din Europa.Sunt convins ca va sunt cunoscute produsele noastre din Romania :zaharul Margaritar si Coronita.
Daca doriti sa stiiti mai multe despre noi va rog sa vizitati site-ul nostru**na.com sau**na.ro
Noi producem in Germania la una din fabricile noastre hrana pentru albine, va trimit atasat fisele tehnice ale acestor produse, precum si contractul cu ag**na Romania .
Preturile sunt urmatoarele:
-Apiinvert in bax de 28 kg pretul este de 700 Euro/tona -Apiinvert in bax de 12,5 kg (5 pungi x 2,5 kg) pretul este de 800 Euro/tona -Apifonda in bax de 12,5 kg ( 5 pungi x 2,5 kg) pretul este de 884 Euro/tona -Apifonda in bax de 15 kg pretul este de 804 Euro/tona -Apipuder in bax de 10 kg pretul este de 900 Euro/tona
Toate preturile sunt fara TVA si sunt valabile la depozitul nostru din Bucuresti.Se poate livra si la Sibiu marfa dar se adauga cam 10 Euro/tona.
Cu stima,
Dan Dumitriu Business Unit Manager ag**na Romania |
la ei pe site nu spun nimic despre apiinvert sau altceva asemanator?
nici la tel nu raspund - normal de altfel la ora asta
aveti cumva tel direct al "responsabilului"?
de sters .... atat timp cat aici nu e site de publicitate e si normal .... ii puteti indruma sa posteze la "anunturi"
_______________________________________ in capitala europeana
|
|
pus acum 16 ani |
|
|
a avut dat anunt de vanzare si pe "anunturi apicole " dar si acolo i-a fost sters ! cel care l-a sters sa-l reposteze , eu am legatura pe privat cu el si daca nu am acceptul sau nu pot sa va dau numarul lui personal
Modificat de dragos2006 (acum 16 ani)
|
|
pus acum 16 ani |
|
|
ce nu am stiut pana acum este ca se poate folosi tot anul ! acum am inteles de ce unii cumpara produsul cu camioanele si se lauda tot anul ca fac miere ca la balamuc si extrag pana la miezul noptii !
Modificat de dragos2006 (acum 16 ani)
|
|
pus acum 16 ani |
|
pupemea
CLUB STUPARITUL
Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
|
|
Domnule Dragos, Am inghitit (mai mult decat inghite o vaca scapata in lucerna) din partea lu matale decand este forumul asta in picioare.Ma tot intreb ce am facut de sunt luat in vizor?? Sunteti un ins ce nu cunoaste norme,educatie,lege sau buna crestere. Va rog sa va revizuiti trimiterile pentru a nu ma pune in situatia de a va cenzura.
Nu am postat mesajul ce era compus, manat de reactia primei citiri.
Sunt convins ca atata timp cat cititi postarile mele sau ale colegilor ceva ceva invatati.Macar sa nu faceti ca noi , dar ceva "mancati" de aici.
Asa ca, (crestineste va rog) nu aruncati cu balegar de dragul minimizarii sau defaimarii.
Va multumesc de intelegere.
Acest post se vrea a fi o ultima incercare de normalizare.
_______________________________________ A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume. Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte. Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.
|
|
pus acum 16 ani |
|
pupemea
CLUB STUPARITUL
Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
|
|
dragos2006 a scris:
ce nu am stiut pana acum este ca se poate folosi tot anul ! acum am inteles de ce unii cumpara produsul cu camioanele si se lauda tot anul ca fac miere ca la balamuc si extrag pana la miezul noptii ! |
Ce nu cunoasteti dumneavoastra este faptul ca filo**ra (si nu numai) au avut grije, au gandit, ca exista posibilitatea ca apicultorii sa se "dedulceasca" la Apiinvert sau alti biostimulatori.Asa ca acesti produsi , din fabricatie sunt "marcati".Orice procent ce depaseste procentul atmis de ei , adica firave urme, este cinsiderat ca si fals. Intrebati apicultorii din Ungaria ce au patit. Deci pe langa o minima onoare si constiinta(cautati in DEX sensul)care incercam sa le tinem treze , mai exista si posibilitatea de control pe care beneficiarul o poate folosii.
Da, biostimulatorii pot fi folositi tot anul, ca si siropul de zahar.Nu ne opreste absolut nimeni sa hranim roii in perioade de lipsa de cules.Asta nu inseamna ca se poate comercializa mierea extrasa din ramele lor.Sau, se poate! dar cu cosecintele cunoscute. Procesatorii fac schimb de liste cu stuparii cu probleme (antibiotic,falsificatori,mizerii etc) Cine are curajul sa-si riste reputatia, sa o faca.
Sunt destui astfel de stupari.Am vazut o astfel de lista.Sunt si pintre cei ce posteaza pe net.Dar fiecare cum i-si asterne asa doarme.
Somn usor Domnule Dragos.
_______________________________________ A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume. Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte. Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.
|
|
pus acum 16 ani |
|
Cristian IONITA
apicultor
Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 3041
|
|
dragos2006 a scris:
a avut dat anunt de vanzare si pe "anunturi apicole " dar si acolo i-a fost sters ! cel care l-a sters sa-l reposteze , eu am legatura pe privat cu el si daca nu am acceptul sau nu pot sa va dau numarul lui personal |
cel putin ciudat .... v-ati permis sa dati publicitatii informatii trimise doar ptr Dvs dar .... ceva va impiedica sa meregeti mai departe si sa spune-ti toata informatia .... ciuidat mod de abordare .... cam ipocrit mi-as permite sa apreciez
dragos2006 a scris:
ce nu am stiut pana acum este ca se poate folosi tot anul ! acum am inteles de ce unii cumpara produsul cu camioanele si se lauda tot anul ca fac miere ca la balamuc si extrag pana la miezul noptii ! |
INVIDIA - cica chestia asta ar fi mama mai tuturor razboaielor
stimabile - daca aveti informatii concrete despre cineva care nu e tocmai ortodox in acest business va rog sa fiti mai clar si concis in acuzatii (de preferat si probe) ... asa la radio sant ... va invit in fata carciumii de la dumneavoastra din localitate ....
_______________________________________ in capitala europeana
|
|
pus acum 16 ani |
|
|
pupemea a scris:
Domnule Dragos, Am inghitit (mai mult decat inghite o vaca scapata in lucerna) din partea lu matale decand este forumul asta in picioare.Ma tot intreb ce am facut de sunt luat in vizor?? Sunteti un ins ce nu cunoaste norme,educatie,lege sau buna crestere. Va rog sa va revizuiti trimiterile pentru a nu ma pune in situatia de a va cenzura.
Nu am postat mesajul ce era compus, manat de reactia primei citiri.
Sunt convins ca atata timp cat cititi postarile mele sau ale colegilor ceva ceva invatati.Macar sa nu faceti ca noi , dar ceva "mancati" de aici.
Asa ca, (crestineste va rog) nu aruncati cu balegar de dragul minimizarii sau defaimarii.
Va multumesc de intelegere.
Acest post se vrea a fi o ultima incercare de normalizare. |
Am recitit ce am scris mai sus si vad ca nu am pomenit in nici un caz de dumneavoastra si nu cred ca am jignit personal pe cineva ! Ca dv. va simtiti vizat nu este treaba mea sau se aplica proverbul cu musca pe caciula ? Nici nu stiam ca dv. puteti cenzura si sterge pe aici pana acum ! Imi cer scuze daca v-am jignit dar nu a fost in intentia mea !
Modificat de dragos2006 (acum 16 ani)
|
|
pus acum 16 ani |
|
|
Cristian IONITA a scris:
dragos2006 a scris:
a avut dat anunt de vanzare si pe "anunturi apicole " dar si acolo i-a fost sters ! cel care l-a sters sa-l reposteze , eu am legatura pe privat cu el si daca nu am acceptul sau nu pot sa va dau numarul lui personal |
cel putin ciudat .... v-ati permis sa dati publicitatii informatii trimise doar ptr Dvs dar .... ceva va impiedica sa meregeti mai departe si sa spune-ti toata informatia .... ciuidat mod de abordare .... cam ipocrit mi-as permite sa apreciez
dragos2006 a scris:
ce nu am stiut pana acum este ca se poate folosi tot anul ! acum am inteles de ce unii cumpara produsul cu camioanele si se lauda tot anul ca fac miere ca la balamuc si extrag pana la miezul noptii ! |
INVIDIA - cica chestia asta ar fi mama mai tuturor razboaielor
stimabile - daca aveti informatii concrete despre cineva care nu e tocmai ortodox in acest business va rog sa fiti mai clar si concis in acuzatii (de preferat si probe) ... asa la radio sant ... va invit in fata carciumii de la dumneavoastra din localitate .... |
In primul rand nu am vrut sa fiu acuzat de publicitate .
Scopul meu este ca apicultorii sa fie informati si sa stie ca intotdeauna exista mai multe firme care vand acelasi produs cu diferite adaosuri comerciale . Un "apicultor" mai informat decat multi de aici mi-a soptit ca aduce din Germania amestec de glucoza si fructoza la un pret de pornire de 1 leu/kg. restul pana la 3 lei transport si profit. Pe acest forum se face reclama numai la o anumita firma care vinde Apiinvert dar l-am vazut de vanzare la n.. firme . eu nu invidiez nici un apicultor deoarece pt. mine apicultura este un hobby si nu concurez cu nimeni , niciodata nu-mi voi petrece verile pe camp in caldura si praf . Mie imi place sa merg la stupi pt. a ma relaxa ! - in week-end
Modificat de dragos2006 (acum 16 ani)
|
|
pus acum 16 ani |
|
pupemea
CLUB STUPARITUL
Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
|
|
Ca orice producator ce se respecta si -si cunoaste intereseul, ag**na patrunde pe piata din Ro. pe toate canalele.Iata email de la dansii:
Buna seara,
In urma discutiei telefonice de astazi va fac urmatoarele precizari:
ag**na este cel mai mare producator de zahar din Europa.Sunt convins ca va sunt cunoscute produsele noastre din Romania :zaharul Margaritar si Coronita.
Daca doriti sa stiiti mai multe despre noi va rog sa vizitati site-ul nostru**na.com sau**na.ro
Noi producem in Germania la una din fabricile noastre hrana pentru albine, va trimit atasat fisele tehnice ale acestor produse, precum si contractul cu ag**na Romania .
Preturile sunt urmatoarele:
-Apiinvert in bax de 28 kg pretul este de 700 Euro/tona -Apiinvert in bax de 12,5 kg (5 pungi x 2,5 kg) pretul este de 800 Euro/tona -Apifonda in bax de 12,5 kg ( 5 pungi x 2,5 kg) pretul este de 884 Euro/tona -Apifonda in bax de 15 kg pretul este de 804 Euro/tona -Apipuder in bax de 10 kg pretul este de 900 Euro/tona
Toate preturile sunt fara TVA si sunt valabile la depozitul nostru din Bucuresti.Se poate livra si la Sibiu marfa dar se adauga cam 10 Euro/tona.
In perioada 4-15 august voi fi in concediu si nu am sa pot sa citesc mail-urile dar ma puteti contacta telefonic in cazul in care doriti detalii suplimentare.
Cu stima,
Dan Dumitriu Business Unit Manager ag**na Romania
Se pare ca acest email a fost postat si pe forum.Acest email face parte din discutia ce am avut-o cu cei de la ag**na.Se pare ca au facut un copy paste pentru informarea de pe grup.
_______________________________________ A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume. Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte. Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.
|
|
pus acum 16 ani |
|
lucky5strike
CLUB STUPARITUL
Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3248
|
|
Dragi colegi, vad ca e subiect de mare interes, dar mai putina diplomatie nu ne strica. Sa nu prapadim inutil bunatatea de informatii si energia personala atat de necesara acum, la inceput de nou sezon... Nu e vorba nici de publicitate, nici de reavointa, ci de informatii folositoare... va asigur ca multi dintre noi si-au pregatit deja ochelarii de calcul.
Exemplu aici:
Preturile sunt urmatoarele:
-Apiinvert in bax de 28 kg pretul este de 700 Euro/tona -Apiinvert in bax de 12,5 kg (5 pungi x 2,5 kg) pretul este de 800 Euro/tona -Apifonda in bax de 12,5 kg ( 5 pungi x 2,5 kg) pretul este de 884 Euro/tona -Apifonda in bax de 15 kg pretul este de 804 Euro/tona -Apipuder in bax de 10 kg pretul este de 900 Euro/tona |
1. Daca se expune in kg si pungi, este vorba de materie solida sau de lichid concentrat? E vorba de punga ce deja o gasim inclusa in ofertele unor distribuitori? 2. Ce face oare diferenta de pret de la 700 la 900 Єuro, fara TVA? Continutul mai mic de apa/calitatea, etc.?
|
|
pus acum 16 ani |
|
Cristian IONITA
apicultor
Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 3041
|
|
dragos2006 a scris:
....
Scopul meu este ca apicultorii sa fie informati si sa stie ca intotdeauna exista mai multe firme care vand acelasi produs cu diferite adaosuri comerciale . Un "apicultor" mai informat decat multi de aici mi-a soptit ca aduce din Germania amestec de glucoza si fructoza la un pret de pornire de 1 leu/kg. restul pana la 3 lei transport si profit. Pe acest forum se face reclama numai la o anumita firma care vinde Apiinvert dar l-am vazut de vanzare la n.. firme . eu nu invidiez nici un apicultor deoarece pt. mine apicultura este un hobby si nu concurez cu nimeni , niciodata nu-mi voi petrece verile pe camp in caldura si praf . Mie imi place sa merg la stupi pt. a ma relaxa ! - in week-end |
pai .... nu inteleg .... cine va opreste sa "informati"?
am prefera e drept ca informatia sa fie ceva mai clara decat "soapte"
legat de ag**na - am sunat la dumnealor .... au raspuns ..... deocamdata habar nu au de povestile astea .... oi fi sunat eu unde nu trebuie .... la "relatii cu clientii"
poate ca pana la urma un apicultor mai informat binevoieste sa ne indrume si pe noi astia mai impiedicati unde trebuie
@ lucky5strike - probabil ca diferenta de pret este generata de costurile de ambalare
_______________________________________ in capitala europeana
|
|
pus acum 16 ani |
|
pupemea
CLUB STUPARITUL
Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
|
|
Fara doar si poate Importatorii de hrana pentru albine au grije ca preturile si calitatea produsului sa fie potrivita pe piata. Anul trecut s-a vandut la pret de import fara adaos.Din calculele mele si in acest an pretul nu include adaos.Logica importatorului recte procesator, este ca :incurajeaza apicultorul sa rada cuibul de te miri ce (mana, miere impropie iernarii) si introducerea unei hrane controlate si totodata stimularea familiilor.Castigul lor poate sa apara din procesarea unei cantitati mai mari de miere si de ce nu , fidelizarea apicultorului.O politica, spun eu, in avantajul partilor.
Cu privire la calcule.Noi am tinut cont de diferenta de umiditate (cu ce ramanem in stup) si am ales procentul mai mic.Deasemenea calculul / pret la "capacul stupului" este in avantajul produsului ales.
Aparitia unor concurenti pe piata de biostimulatori si hrana pt albine nu poate decat sa avantajeze apicultorul.Sunt convins ca, calculele noastre nu sunt potrivite pe orice stupina.Fiecare apicultor ,in functie de nr.familii,istoric cu procesatorii, politica de iernare si locatie este liber sa-si faca calcule.
Informatia cum ca in Vest (Germania) se poate obtine la pret de 1 leu (ron) un Kg de hrana cred ca este incorecta.Mie nu-mi iese calculul de productie+profit la cultivator materie prima + invertaza+imbuteliere+transport+felia statului german+ce nu mai stiu eu.Oricum , noi suntem multumiti de aparitia unei hrane potrivite pentru albine,nemaifiind obligati sa punem albina la treaba(invertire) in aceata perioada. Va doresc o zi buna.
_______________________________________ A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume. Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte. Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.
|
|
pus acum 16 ani |
|
ciocansebi
apicultor
Din: IASI
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 465
|
|
da...interesant
Modificat de ciocansebi (acum 16 ani)
_______________________________________ "Exista lucruri care stim ca sunt imposibil de realizat, pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza" A.Einstein
|
|
pus acum 16 ani |
|
alinndiaconu
apicultor
Din: Targu-Jiu
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 466
|
|
Lasati smecheriile cu ag**na sau filo**ra si ziceti-ne daca e ceva cu Apinvertu. Cata miere ramane dintr-un litru? 900 gr? Atuncea se merita. Se poate erna doar pe Apinvert? Daca da, rad catu si nu mai stau la discutii.. Nu mai pierd timp cu trasu mierii jos.
|
|
pus acum 16 ani |
|
pupemea
CLUB STUPARITUL
Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
|
|
alinndiaconu a scris:
Lasati smecheriile cu ag**na sau filo**ra si ziceti-ne daca e ceva cu Apinvertu. Cata miere ramane dintr-un litru? 900 gr? Atuncea se merita. Se poate erna doar pe Apinvert? Daca da, rad catu si nu mai stau la discutii.. Nu mai pierd timp cu trasu mierii jos. |
Am ras tot. urmeaza hranitoarele pline. Jos, in cuib, avem urme de miere(coroane) polen si puiet la eclozionare la greu. Am iernat anul trecut si anul asta nu mai am emotii. Cu caldura asta, trebuie blocat cuibulk ca sa opreasca ouatul
_______________________________________ A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume. Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte. Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.
|
|
pus acum 16 ani |
|
|
de ce oua matca ? de caldura mare ? eu stiam ca trebuie indeplinite alte conditii pt. ca matca sa oua la greu ! In ultimile 2 sapt. prin stupinele pe care le-am vizitat am vazut maxim 2 rame de puiet . tu unde ai stupii de oua in draci ?
|
|
pus acum 16 ani |
|
pupemea
CLUB STUPARITUL
Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
|
|
La ora actuala in stupii ce au primit matci de curand se oo in plin. Familiile cu matci de anul trecut inca tin ponta.Nu vor umple tot ce va ecloziona(7-8) in aceasta perioada, dar tot va avea 3-4 rame in sept.iar in oct probabil 1-2.Acest puiet nu ne mai intereseaza.Credem ca nu va mai avea conditii de pregatire in vederea iernarii. Suntem pe malul Oltului.Inca este ciuguleala.Am avut un aport zilnic ,frumos. Temperatura si mai ales cea din perioada de noapte este un factor ce nu prea-l putem controla.Restul (altii factori) mai controlam.
Matca familiei de albine este o regina.Comportati-va cu ea ,ca si cu o REGINA
Geaba luam o femeie cu sange de monarh, daca nu-i dam ce trebuie si o tinem in conditii impropii , nu va arata decat cel mult ca cenusereasa. Si vitzeversa. Intradevar stupii au oat in draci.Sau de fapt in rame.
Numa ghine!
_______________________________________ A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume. Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte. Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.
|
|
pus acum 16 ani |
|
jonny_it
apicultor
Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2596
|
|
Am familie care are 8 rame multietajat ouate Dar si familii care nu mai au ouat decat 1/2 rama. Conteaza mult varsta matcii si starea vremii.
_______________________________________ Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.
|
|
pus acum 16 ani |
|
alt stupar
CLUB STUPARITUL
Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2312
|
|
Mai conteaza si ce vine de afara. Stupina in zona de deal - 2-4 rame de puiet; Masiv polen, nectar - 0. Stupina in Lunca Muresului - 4-7 rame puiet, masiv polen si nectar. De parca n-ar fi din acelasi soi...
_______________________________________ albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...
|
|
pus acum 16 ani |
|
nmarius
apicultor
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 81
|
|
Intreb si eu ca incepatoru'.... tot ce trece prin gusa albinei e miere buna de mancat sau nu? De ce s-ar baga ceva special in Apiinvert pentru marcare (precum mercaptan in gazul metan)? Sau contine Apiinvertul ceva ce nu e prea bun pentru consumul uman?
|
|
pus acum 16 ani |
|
pupemea
CLUB STUPARITUL
Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
|
|
Ce am inteles eu. Ca ,procedeul de obtinere sau de fabricatie, impune folosire unuei anumite substante.Astfel , in compozitie raman urme ale reactiei respective.Urme ce se regasesc la analiza "mierii " obtinuta din hrana respectiva. Substanta in cauza este doar un rezultat si nu un marker. Iar ceea ce se obtine prin trecerea hranei folosind gusa albinei nu este otrava ci doar o "miere" lipsita de calitatile celei obtinute din nectar. Deci - un Fals.
_______________________________________ A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume. Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte. Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.
|
|
pus acum 16 ani |
|
catel
apicultor
Din: satu mare
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 292
|
|
dragos2006 a scris:
a avut dat anunt de vanzare si pe "anunturi apicole " dar si acolo i-a fost sters ! cel care l-a sters sa-l reposteze , eu am legatura pe privat cu el si daca nu am acceptul sau nu pot sa va dau numarul lui personal |
no stai ca nu inteleg? deci prima data se plang ca le-au fost sterse anunturile si acum dvs, ziceti ca este posibil sa nu-i dati nr. de tel.? sau deja au intervenit orgoliile. cred ca is mai multe... pe care io nu le cunosc.
_______________________________________ sa fii domn ii o-ntamplare, sa fii OM ii lucru mare
|
|
pus acum 16 ani |
|
Crystyan
apicultor
Din: resita
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 125
|
|
salut.adevarat domnule pupemea
_______________________________________ miere plus polen egal succes
|
|
pus acum 16 ani |
|
|
Deja pe piata mierii e "curent mare " deoarece o tara din zona noastra a facut cam 25000 tone de miere de "sac sau butoi" pe care o vinde drept salcam si au fost depistati si urmeaza procesele iar vinovati vor fi gasiti sigur doar producatoriii...
|
|
pus acum 16 ani |
|
outrade
apicultor
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 180
|
|
Dle Pupe, As dori sa va intreb daca pe langa Apinvert folositi si Apifonda sau Feedbee in primavara. Va multumesc
_______________________________________ Daca nu noi atunci cine? Si daca nu acum atunci cand?
|
|
pus acum 15 ani |
|
softgroups
apicultor
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 116
|
|
ciocansebi a scris:
Pretul zaharului la Chisinau este de 2,2/2,4 ron/kg.Ma gandesc ca eu in sirop,mai pun protofil,un sirop de (coada soricelului,sunatoare,pelin)Macar il fac cu mana mea si cam stiu ce contine.Din alt unghi daca privim,siropurile astea gata facute si invertite,au mai multe avantaje.Sa vorbeasca cei care au facut deja diferenta in practica. |
Locuiesti in Iasi sau la Chisinau? vezi ca e interzis sa treci peste vama moldo-romana zahar , orez si ulei , ca cica e produs strategic. Adica vrea nea Voronin ala sa fie cat mai ieftin in Moldova asta...sa nu moara cumva jumate de Moldova de foame...
|
|
pus acum 15 ani |
|
trantor
apicultor
Din: Pitesti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 415
|
|
C-tin Hristea Stuparitul nou pag. 265 " Prof. G. Taranov care recomanda hranirile de toamna cu zahar in loc de miere, foloseste o metoda care inlatura oboseala albinelor de a mai inverti zaharoza in miere si anume: la 72 kg de zahar adauga 8 kg miere si 20 l de apa. Solutia o amesteca de 2-3 ori pe zi timp de 10 zile; zaharoza se transforma astfel in zaharuri invertite care trec complet in solutie."
Urmeaza un procedeu de introducere directa in faguri sub vid si o capacire artificiala si hranirea direct cu faguri.
Acum ma intreb oare nu iesi mai ieftin asa ? Cred ca apa ar putea sa fie ceai cu toate cele necesare si traditionale ( plante, lamaie, ....)?
|
|
pus acum 15 ani |
|
marius.gj.apic.
apicultor
Din: Motru
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 413
|
|
Am tot respectul pentru carte si autor. Mi s-a parut cea mai interesanta carte , ce-a mai documentata dar reteta aste nu cred ca poate fi reusita.. Am incercat cu compozitie de 1 / 5 din ingrediente si nu se dizolva zaharul . Daca a reusit-o cineva as vrea sa stiu si eu
Numai bine
_______________________________________ 2 Timotei 3:16 Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, 3:17 pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.
|
|
pus acum 15 ani |
|
FlorinI
apicultor
Din: BRAILA
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 283
|
|
vad ca sunt pareri, pareri si pareri
din cunostintele mele generale, zaharul tos e dextroza, care e convertit de albine in fructoza si bagat in celule ca miere,(cu prelucrarile de rigoare) daca in loc sa ii dau zahar pe care trebuie sa-l converteasca dau direct melasa alimentara, adica fructoza, e mai bine? melasa e fructoza alimentara folosita in industria de patiserie ca indulcitor penru fursecuri, biscuiti, etc cum fac sa dau si ceva glucoza? dar proteine? cineva zicea sa pun in sirop si lapte praf... e bine?
nu prea am coronite si vreau sa dau cca 500 g / stup, ca si stimulent si sa bage si ele ceva
poate experimentatii, ne impartasesc si noua ceva retete de turte
_______________________________________ SANATATE, MIERE, BINE SI CAT MAI MULTE ALBINE!
"Putin, e mult mai mult, decat deloc" - Ionascism
|
|
pus acum 15 ani |
|
oprita
apicultor
Din: Ciuperceni,sat.Priporu-Gorj
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 424
|
|
dragos2006 a scris:
Deja pe piata mierii e "curent mare " deoarece o tara din zona noastra a facut cam 25000 tone de miere de "sac sau butoi" pe care o vinde drept salcam si au fost depistati si urmeaza procesele iar vinovati vor fi gasiti sigur doar producatoriii... |
Pai, domnule Dragos2006, dumneavoastra de ce il folositi? acum nu puteti sa spuneti ca dumneavoastra, nu il folositi,atata timp cat tineti legatura ,cu producatorul sau firmele care il comercializeaza. Nu asi vrea sa tin apararea nimanui ,dar bag de seama ca va place sa va agatati de unele persoane. Daca imi aduc eu bine aminte dl. Pupemea a si scris pe forum imediat dupa ce a folosit acest produs si mai mult de atat a dat si detalii amanuntite despre Apinvert. Va salut ,cu respect.
_______________________________________ Cu stima si sa auzim de bine , Oprita.
|
|
pus acum 15 ani |
|
gica
Moderator
Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3643
|
|
trantor a scris:
C-tin Hristea Stuparitul nou pag. 265 " Prof. G. Taranov care recomanda hranirile de toamna cu zahar in loc de miere, foloseste o metoda care inlatura oboseala albinelor de a mai inverti zaharoza in miere si anume: la 72 kg de zahar adauga 8 kg miere si 20 l de apa. Solutia o amesteca de 2-3 ori pe zi timp de 10 zile; zaharoza se transforma astfel in zaharuri invertite care trec complet in solutie." Acum ma intreb oare nu iesi mai ieftin asa ? Cred ca apa ar putea sa fie ceai cu toate cele necesare si traditionale ( plante, lamaie, ....)? |
marius.gj.apic. a scris:
Am tot respectul pentru carte si autor. Mi s-a parut cea mai interesanta carte , ce-a mai documentata dar reteta aste nu cred ca poate fi reusita.. Am incercat cu compozitie de 1 / 5 din ingrediente si nu se dizolva zaharul . Daca a reusit-o cineva as vrea sa stiu si eu |
FlorinI a scris:
vad ca sunt pareri, pareri si pareri din cunostintele mele generale, zaharul tos e dextroza, care e convertit de albine in fructoza si bagat in celule ca miere,(cu prelucrarile de rigoare) daca in loc sa ii dau zahar pe care trebuie sa-l converteasca dau direct melasa alimentara, adica fructoza, e mai bine? melasa e fructoza alimentara folosita in industria de patiserie ca indulcitor penru fursecuri, biscuiti, etc cum fac sa dau si ceva glucoza? dar proteine? cineva zicea sa pun in sirop si lapte praf... e bine? nu prea am coronite si vreau sa dau cca 500 g / stup, ca si stimulent si sa bage si ele ceva |
Voi incerca un raspuns la ce au scris cei 3 colegi: Reteta lui Taranov merge dar la...40 de grade.Nu se recomanda ceaiuri sau altceva in hranirile de completare pentru iarna.Nu avem clima in Romania asemanatoare cu zona unde a facut Taranov minunile astea.Aici ar fi mai multe de zis.Daca o aplici atentie la furtisag. Pentru dl. marius.gj. : dau mai jos o reteta. Pentru dl. Florin: Da zaharul este o dextroza,prin scindare(invertire) da o molecula de glucoza si una de fructoza.Asta uzeaza albina.Dar invertirea o putem face noi destul de usor. Eu stiu ca melasa alimentara este glucoza nu fructoza. Toamna nu se baga in siropuri proteina.Albinele au ceva pastura in stup si mai aduc si polen.In caz de seceta e belea mare si atunci se schimba situatia.Nu este cazul in aceasta toamna,cred.Pentru completarea rezervei se da odata mai mult de 500gr.
Reteta de sirop invertit: - oala de 10 litri curata - 5 kg zahar Coronita sau Margaritar de la ag**na (sunt singurele sorturi de zahar de la noi care nu au miros). - 5 gr.acid citric (sare de lamaie) Preparare: -se pune 1,1 litri de apa la fiert -cand incepe sa fiarba se pun cele 5 kg. zahar si 5 gr. sare de lamaie -se continua fierberea,se amesteca sa nu se prinda si cand incepe sa fiarba se regleaza din foc pentru ca se umfla ca laptele(face spuma).Atunci are loc invertirea.Cand spuma incepe sa scada(2-3 minute)este gata. -vrei sirop 2/1 mai pui imediat 1,5 litri de apa rece si amesteci bine -vrei sirop 1/1 mai pui imediat 4 litri de apa rece si amesteci bine Nota.Nici cele doua sorturi de zahar nici sarea de lamaie nu au miros.Daca stuparul se misca repede si lucreaza cu grija nu este pericol de furtisag.Personal fac aceste hraniri in mijlocul zilei fara teama.Albina se orienteaza dupa miros asa ca aveti grija. Curatenie,spalat pe maini cu sapun de casa si fara otet pe maini cum fac unii. Absolut nici-un miros ca e jale.
_______________________________________ Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce.
|
|
pus acum 15 ani |
|
pngflorin
apicultor
Din: Odobesti, VN , 19.01.1977.
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3226
|
|
Presupun ca ati folosit aceasta reteta in stupina dv, ce parere au albinele de ea si daca ati observat alte aspecte pe care doriti sa le consemnati ca si completare la expozeul dv.
Cu stima, domn Florin.
_______________________________________ Miere dulce si vanat in catare !
|
|
pus acum 15 ani |
|
cristi_vidican
apicultor
Din: Tulca - BH
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 251
|
|
Deci, sa inteleg ca metoda de obtinere a zaharului invertit imi da posibilitatea sa fac hraniri (de completare) si in septembrie, fara sa uzez albina????
_______________________________________ Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
|
|
pus acum 15 ani |
|
gica
Moderator
Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3643
|
|
Da ,acesta este raspunsul si pentru Florin si pentu Cristi.Mai trebuie si ceva cules de polen din natura ca sa fie totul ok.
_______________________________________ Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce.
|
|
pus acum 15 ani |
|
balanescuadrian
apicultor
Din: Buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2731
|
|
foarte interesant ceea ce spuneti, dar nu am inteles partea cu otetul pe maini, ce legatura are acesta cu hranirea si cum influenteaza acesta la furtisag??
_______________________________________
|
|
pus acum 15 ani |
|
oprita
apicultor
Din: Ciuperceni,sat.Priporu-Gorj
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 424
|
|
Simplu ,mirosul de otet este persistent si placut albinelor si atunci albinele il cauta si simt si hranirile stimulente, deoarece siropul de zahar este plimbat de albine si pe afara dupa ce il ia din hranitor.
_______________________________________ Cu stima si sa auzim de bine , Oprita.
|
|
pus acum 15 ani |
|
balanescuadrian
apicultor
Din: Buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2731
|
|
nu m-ati convins ca otetul este placut albinelor, din contra.... daca ma dau cu otet pe maini sa vedeti ce fug albinele de mine...
de ex: la o extractie venisera albinele la perdeaua de la usa...fiind cald stateam cu usa deschisa, am stropit un pic cu otet perdeaua si nu a mai venit nici o albina in ciuda faptului ca inauntru curgea mierea!
_______________________________________
|
|
pus acum 15 ani |
|
janese
MODERATOR DIN UMBRA
Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 5534
|
|
balanescuadrian a scris:
nu m-ati convins ca otetul este placut albinelor, din contra.... daca ma dau cu otet pe maini sa vedeti ce fug albinele de mine...
de ex: la o extractie venisera albinele la perdeaua de la usa...fiind cald stateam cu usa deschisa, am stropit un pic cu otet perdeaua si nu a mai venit nici o albina in ciuda faptului ca inauntru curgea mierea! |
salut
ma...nu puneti problema daca otetul este placut sau nu..nectarul din floare are PH=5 acu nu stiu cat are ph-ul siropul de zahar dar stiu ca trebui sa-l aduci cat mai aproape de cel al nectarului..si asta o potzi face cu otet,sare de lamaie,suc de lamaie
|
|
pus acum 15 ani |
|
janese
MODERATOR DIN UMBRA
Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 5534
|
|
cristi_vidican a scris:
Deci, sa inteleg ca metoda de obtinere a zaharului invertit imi da posibilitatea sa fac hraniri (de completare) si in septembrie, fara sa uzez albina???? |
albina se uzeaza in procesul de scindare a moleculei de zaharoza in fructoza si glucoza daca omul reuseste aceasta scindare a moleculei de sirop(chimic) uzura albinei se reduce si se poate da hraniri si in sept-octombrie. acu ..reactia prin care faci treaba asta...ma depaseste..dar stiu ca sunt mai multe metode(o data se punea acid lactic parca in sirop si-l lasai cateva zile..sau cum a zis gica se pune solutie de sare de lamaie in siropul in fierbere...sau se gaseau niste sticlutze cu invertoza(parca asa ii zicea) cum e maiaua la borsh... asta stiu eu...dar lucrurile sunt mai de specialitate si eu pot vorbi doar babeste!!!
|
|
pus acum 15 ani |
|
pngflorin
apicultor
Din: Odobesti, VN , 19.01.1977.
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3226
|
|
Eu am mers pe mana lui Gica.
Am luat ieri un sac de zahar Cristal de la ag**na cu 150 de lei...50 de kg. o oala de 12 kg. 100 grame de sare de lamaie.
din 10 kg de zahar, 10.2 litri de apa, 10 grame de sare de lamaie, am urmat reteta si pasii dati de Gica.
am obtinut in doua transe 18 litri de sirop. sunt curios astazi daca l-au tras asta noapte sau cat din el.
Am hranitoare de podisor de 1,5 litri.
Va tin la curent.
Sa adaug si 50 de grame de polen pulbere ??
_______________________________________ Miere dulce si vanat in catare !
|
|
pus acum 15 ani |
|
kio
apicultor
Din: Fieni, Dambovita
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 513
|
|
De ce le bagi zahar, Florine, nu e cam tarziu? Parca mai devreme ziceai ca au miere destula. Eu zic ca de acum incolo e mai buna mierea sau, tinand cont de experienta unor colegi, apiinvertul.
_______________________________________ "Teoria fara practica e stearpa iar practica fara teorie e oarba"
|
|
pus acum 15 ani |
|
pngflorin
apicultor
Din: Odobesti, VN , 19.01.1977.
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3226
|
|
FAC ACEST LUCRU CU ROI SI O PARTE DIN FAMILIILE CARE NU AU 5-6 RAME CU MIERE.
pai asta incerc sa fac, sa nu bag zahar, ci sa intruduc un u zahar invertit.
incerc, sa vedem ce imi iesa.
_______________________________________ Miere dulce si vanat in catare !
|
|
pus acum 15 ani |
|
andrei_salaj
apicultor
Din: Zalau,Salaj,06.07.1990
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1496
|
|
nu pune polen...se ineaca prea multa albina tanara.
ala o sa fie mai folositor la primavara in niste turte mici puse direct pe rame.
_______________________________________ "Incearca sa tii albina cat mai departe de tine,si cat mai aproape de natura."
Telefon:0757732850. ID messenger:tarba_andy
|
|
pus acum 15 ani |
|
ciocansebi
apicultor
Din: IASI
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 465
|
|
kio a scris:
De ce le bagi zahar, Florine, nu e cam tarziu? Parca mai devreme ziceai ca au miere destula. Eu zic ca de acum incolo e mai buna mierea sau, tinand cont de experienta unor colegi, apiinvertul. |
Pai Florin prin metoda data de nea' Gica a invertit (rupt molecula de zahar in fructoza si-n glucoza in prezenta unui acid la 120 grade) si astfel a rezultat apiinvert de Odobesti.Deci nu uzeaza albina.Aipinvertul ori il cumperi asa cum fac si eu ca-s mai comod,ori ti-l prepari singur daca esti harnic asa ca Florin. Sa speram ca vom avea parte de o iarna usoara.
Modificat de ciocansebi (acum 15 ani)
_______________________________________ "Exista lucruri care stim ca sunt imposibil de realizat, pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza" A.Einstein
|
|
pus acum 15 ani |
|
pab
apicultor
Din: Buzau-Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 1186
|
|
Da, numai ca apiinvertul nu stii din ce este facut???????? Si ce subs toxice contine, rezultate in procesul de fabricatie???????? Lucruri de care nu vorbeste nimeni???????? MERG NUMAI PE ZAHAR, SI ATUNCI CAND ESTE STRICT NECESAR
_______________________________________ Drd.Med.Vet. Poncea-Andronescu Bogdan Bucuresti-Buzau 0721.269.791
|
|
pus acum 15 ani |
|
gica
Moderator
Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3643
|
|
pngflorin a scris:
Eu am mers pe mana lui Gica.
Am luat ieri un sac de zahar Cristal de la ag**na cu 150 de lei...50 de kg. o oala de 12 kg. 100 grame de sare de lamaie.
din 10 kg de zahar, 10.2 litri de apa, 10 grame de sare de lamaie, am urmat reteta si pasii dati de Gica.
am obtinut in doua transe 18 litri de sirop. sunt curios astazi daca l-au tras asta noapte sau cat din el.
Am hranitoare de podisor de 1,5 litri.
Va tin la curent.
Sa adaug si 50 de grame de polen pulbere ?? |
Domn' Florin, Cateva precizari pentru matale si pentru colegii care au scris mai sus: - din 5 kg. zahar si 5 litri de apa ies exact 8 litri de sirop 1/1 care cantaresc 10 kg. - se pun 1,1 litri de apa la fiert,cand incepe sa fiarba se pun 5 kg. zahar si 5 gr. sare de lamaie,se amesteca sa nu se prinda,cand incepe sa fiarba se umfla ca laptele 1-3 minute ,da inapoi cand se termina reactia de invertire a zaharozei. Atunci este gata,se opreste focul si se pune apa rece (4 litri pentru sirop 1/1 sau 2,5 litri pentru sirop 2/1).Se obtin 8 litri sirop 1/1 sau 5,5 litri sirop 2/1. - amestecul nu fierbe la 120 de grade ci la 115 grade Atentie Glucoza si fructoza in mediu acid la orice temperatura dau un produs de descompunere foarte toxic numit prescurtat HMF (hidrometilfurfurol).Acesta este foarte toxic atat pentru om cat si penru albine. HMF se gaseste si in miere si cantitatea lui creste odata cu trecerea timpului sau cu timpul cat mierea sta mai mult la temperaturi ridicate. Din memorie: - miere de salcam proaspat recoltata - 2-3 ppm HMF - miere de tei proaspat recoltata - 10 ppm HMF - miere de FS proaspat recoltata - 10-15 ppm HMF - la orice sort de miere tinut la 40 de grade HMF creste cu 8-10 ppm/luna - mierea cu peste 40 ppm HMF este considerata toxica pentru om si albine (Repet,datele sunt din memorie,le-am scris pentru orientare si pentru faptul ca unii colegi au scris ca mierea are termen de valabilitate 2000 de ani.Dupa 3 ani devine improprie pentru consum)
Siropul de zahar invertit pleaca din start cu aprox. 10 HMF. Despre Apiinvert: - nu stiu la sigur din ce este facut. - nu i se da compozitia chimica decat grosier - are o concentratie de aprox. 70%. - 10 kg. de sirop invertit din zahar costa max.22 lei +munca (30 min). - 10 kg de apiinvert costa mai mult Sper sa fi fost clar si sa fiu inteles
_______________________________________ Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce.
|
|
pus acum 15 ani |
|
sorin_horezu
apicultor
Din: Horezu - Valcea
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 265
|
|
Nu mai stiu exact in ce carte am citit dar scria ca atunci cand prepari siropul de zahar sa nu fierbi siropul, doar apa si apoi dizolvi zaharul in apa fiarta in prealabil. Scria acolo ca duce la diaree. Asta contrazice ce scrieti aici. Nu e adevarat??? Sunt incepator si doar intreb, nu contrazic pe nimeni.
|
|
pus acum 15 ani |
|
gica
Moderator
Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3643
|
|
sorin_horezu a scris:
Nu mai stiu exact in ce carte am citit dar scria ca atunci cand prepari siropul de zahar sa nu fierbi siropul, doar apa si apoi dizolvi zaharul in apa fiarta in prealabil. Scria acolo ca duce la diaree. Asta contrazice ce scrieti aici. Nu e adevarat??? Sunt incepator si doar intreb, nu contrazic pe nimeni. |
' Incepatorule ' aminteste-ti titlul cartii.Ori o am,ori am citit-o. Scrie in carti ca la hranirile de completare nu se fierbe amesecul de zahar cu apa intrucat exista pericolul cristalizarii in faguri pe timpul iernii.Lucru adevarat daca se fac hraniri masive cu sirop 2,5/1,albina nu mai reuseste sa realizeze invertirea zaharului,iar solutia saturata de zahar cristalizeaza partial din cauza temperaturilor scazute,albinele sug apa,arunca zaharul pe fundul stupului si pot sa apara belele.
Mai sus este vorba de sirop de zahar invertit.Diferenta fata de o solutie apa-zahar este asemanatoare cu diferenta dintre faina si painea pe care o mancam noi.La paine e drojdia la sirop este sarea de lamaie sau alt acid organic. Sper sa fii multumit de raspuns.
_______________________________________ Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce.
|
|
pus acum 15 ani |
|
marius.gj.apic.
apicultor
Din: Motru
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 413
|
|
gica a scris:
Reteta de sirop invertit: - oala de 10 litri curata - 5 kg zahar Coronita sau Margaritar de la ag**na (sunt singurele sorturi de zahar de la noi care nu au miros). - 5 gr.acid citric (sare de lamaie) Preparare: -se pune 1,1 litri de apa la fiert -cand incepe sa fiarba se pun cele 5 kg. zahar si 5 gr. sare de lamaie -se continua fierberea,se amesteca sa nu se prinda si cand incepe sa fiarba se regleaza din foc pentru ca se umfla ca laptele(face spuma).Atunci are loc invertirea.Cand spuma incepe sa scada(2-3 minute)este gata. -vrei sirop 2/1 mai pui imediat 1,5 litri de apa rece si amesteci bine -vrei sirop 1/1 mai pui imediat 4 litri de apa rece si amesteci bine Nota.Nici cele doua sorturi de zahar nici sarea de lamaie nu au miros.Daca stuparul se misca repede si lucreaza cu grija nu este pericol de furtisag.Personal fac aceste hraniri in mijlocul zilei fara teama.Albina se orienteaza dupa miros asa ca aveti grija. Curatenie,spalat pe maini cu sapun de casa si fara otet pe maini cum fac unii. Absolut nici-un miros ca e jale. |
O reteta foarte interesanta. Multumim mult
As mai avea o intrebare . Am citit prin carti ( si cred ca si pe forum s-a discutat) ca zaharul fiert cristalizeaza in celule sau chiar devine oarecum toxic . Nu stiu ceva nu inteleg . Care este diferenta dintre acest proces de invertire si acel proces de fierbere de care am citit ?
Multumim mult
_______________________________________ 2 Timotei 3:16 Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, 3:17 pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.
|
|
pus acum 15 ani |
|
Dani Popovici
apicultor
Din: Timisoara
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 753
|
|
Teoretic sunt adeptul hranirii cu zahar in august sau chiar mai repede daca ultimul cules se termina mai repede de august. Oricum albinele din august nu ajung iarna, fie ca invertesc sau nu la zahar. E de preferat sa faci chiar provizii mai mari decat pot ele consuma, dar in august, iar apoi in primavara le oferi in completare miere (de zahar, dar invertita) si se reduce uzura.
In schimb anul acesta am avut cules pana prin 20-30 august, puiet foarte mult in continuare, riscam sa blochez cuibul si sa reduc dezvoltarea prin hraniri. La ora actuala inca mai am intretinere, iar stupii stau in continuare in camp. Printre ei am 20 care nu au in cuib decat in jur de 10 kg/familie si as mai vrea sa le dau cate 5 kg de sirop - experimental. Asa ca voi sta la panda sa vad cand se termina culesul de intretinere, sa-i duc acasa si sa-i hranesc.
Zaharul l-am dizolvat 2:1, i-am dat 3g de acid citric (nu tartric) la fiecare kg de zahar si apoi am adaugat cate 1 kg de miere si 200 ml de apa la fiecare 3 kg de zahar - sa se inverteasca si enzimatic.
Problema e ca hranesc tarziu, dar cred ca nu merita blocat cuibul si ratat culesul de intretinere pentru hranire. Rezultatele s-or vedea la primavara daca sunt bune sau rele.
|
|
pus acum 15 ani |
|
sorin_horezu
apicultor
Din: Horezu - Valcea
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 265
|
|
Sunt multumit domule 'profesionist' gica. Merci
|
|
pus acum 15 ani |
|
gica
Moderator
Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3643
|
|
sorin_horezu a scris:
Sunt multumit domule 'profesionist' gica. Merci |
Acum iti zic vorba aia a lui Janese - ma bagabontule Te-am rugat sa-ti aduci aminte titlul cartii unde ai citit ce zici ca ai citit.Esti de varsta fiului meu si la sigur nu ai citit cat am citit eu in domeniul apicol.Nu ai avut nici timp nici de unde sa iei cartile. Domn Sorin nu sunt ' profesionist ' in domeniul apicol,am fost inginer,acum sunt pensionar. Cu bine - mistocarule.
_______________________________________ Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce.
|
|
pus acum 15 ani |
|
beehaver
apicultor
Din: Moreni, DB.
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 360
|
|
Dom' Gica, "pustiul" are dreptate; si eu am citit(dar nu ma intrebati unde!!!) chestia cu fiertul siropului...dar aceea nu era invertire si se facea referire strict la hranirile de completare.
Bafta tuturor!
_______________________________________ ”Succesul vine cind mergi din esec in esec fara sa-ti pierzi entuziasmul. Nu va pierdeti entuziasmul. Niciodata! “ Winston Churchill
|
|
pus acum 15 ani |
|
gica
Moderator
Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3643
|
|
beehaver a scris:
Dom' Gica, "pustiul" are dreptate; si eu am citit(dar nu ma intrebati unde!!!) chestia cu fiertul siropului...dar aceea nu era invertire si se facea referire strict la hranirile de completare.
Bafta tuturor! |
"posesor de albine" ce esti,iei apararea lui Domn'Sorin. Scrie in multe carti de apicultura acest lucru si revistele de apicultura sunt pline de astfel de sfaturi. Eram curios sa aflu in ce carte a citit ca sa vad ce a citit. Te salut,
_______________________________________ Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce.
|
|
pus acum 15 ani |
|
gica
Moderator
Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3643
|
|
Intr-un an am prins si eu cules zdravan la F.S. Am scos ce era de scos si am lasat rezerve ca lumea din miere de floare.Unul 'mai batran' imi zice prin septembrie: Fa sirop si baga ca mieea asta cristalizeaza in faguri si ramai fara stupi.Imi spune reteta cu zahar invertit cu otet.Aplic si era sa raman fara stupi din toamna din cauza furtisagului. A avut deptate,in decembrie a fost cald cateva zile,am cautat in cativa stupi si mierea capacita cristalizase,capacelele erau bombate,la control cu furculita sub ele era miere complet cristalizata.Asa ca atentie,totusi
_______________________________________ Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce.
|
|
pus acum 15 ani |
|
gica
Moderator
Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3643
|
|
Cititi si va minunati.Aceiasi discutie ca la noi. Doar pretul la apiinvert difera. Pagina 4 topicul 3
_______________________________________ Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce.
|
|
pus acum 15 ani |
|
albinateob
apicultor
Din: Pitesti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 121
|
|
Si daca tot s-a facut o trimitere : , pentru cei ce nu cunosc limba exista cineva dispus sa ne faca un rezumat?
Modificat de albinateob (acum 15 ani)
_______________________________________ daruind vei dobandi
|
|
pus acum 15 ani |
|
dumitriu
apicultor
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 606
|
|
Daca doriti informatii despre Apiinvert,Apifonda sau Apipuder va rog sa ma contactati cu un PM.
_______________________________________ ag**na Romania S.A. 0731-000.027
|
|
pus acum 15 ani |
|
pngflorin
apicultor
Din: Odobesti, VN , 19.01.1977.
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3226
|
|
Discutie ipotetica pe primavara :
siropul invertit dupa reteta lui nea Gica poate fi folosit si in turte.
_______________________________________ Miere dulce si vanat in catare !
|
|
pus acum 15 ani |
|
florin,Moreni
apicultor
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 208
|
|
Buna ziua, Dl. Gica am incercat reteta dumneavoastra cu zahar si sare de lamaie si am vazut ca l-au tras albinele la foc automat. Daca pun de la inceput toata apa si zaharul e vreo problema ? In perioada asta am hranit albinele cu aprox. 150 - 250 gr. de sirop la max 2 zile. Pentru iarna au suficiente rezerve de miere. Ma intereseaza sa le stimulez ca sa oua regina mai bine si sa intre cu un numeric mai mare in iarna.
_______________________________________ Omul destept invata de la altii , cel mediocru din greseli , iar prostul le stie pe toate.
|
|
pus acum 15 ani |
|
gica
Moderator
Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3643
|
|
pngflorin a scris:
Discutie ipotetica pe primavara :
siropul invertit dupa reteta lui nea Gica poate fi folosit si in turte. |
Da domn Florin,uite niste poze.Am scris si modul de preparare dar nu dau de el.Mai este pana acolo.
_______________________________________ Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce.
|
|
pus acum 15 ani |
|
gica
Moderator
Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3643
|
|
florin,Moreni a scris:
Buna ziua, Dl. Gica am incercat reteta dumneavoastra cu zahar si sare de lamaie si am vazut ca l-au tras albinele la foc automat. Daca pun de la inceput toata apa si zaharul e vreo problema ? In perioada asta am hranit albinele cu aprox. 150 - 250 gr. de sirop la max 2 zile. Pentru iarna au suficiente rezerve de miere. Ma intereseaza sa le stimulez ca sa oua regina mai bine si sa intre cu un numeric mai mare in iarna. |
Domn Florin, Reactia de scindare a zaharozei are loc la peste 100 de grade.Fa odata cum am scris mai sus apoi repeta cum zici matale.Daca se umfla ca laptele cand incepe sa fiarba e bine.Daca nu iese sirop de zahar neinvertit si-l invertesc albinele. Chiar crezi ca eu am inventat reteta de mai sus. Reteta prezentata realizeaza scindarea zaharozei intr-un procent oarecare. Daca faci cum spui matale sigur procentul este mult mai mic.Nu-mi aduc aminte la fix dar reactia are loc la peste 105 grade.Cum propui matale nu cred sa le obtii. Incearca si masoara si temperaturile.
_______________________________________ Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce.
|
|
pus acum 15 ani |
|
pngflorin
apicultor
Din: Odobesti, VN , 19.01.1977.
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3226
|
|
sa pare ca scindarea are loc la peste 120 de grade.
oricum si eu sunt multumit de reactia albinei fata de produs, la fel si la mine pana dimineata 300-400 de grame sunt trase imediat.
_______________________________________ Miere dulce si vanat in catare !
|
|
pus acum 15 ani |
|
janese
MODERATOR DIN UMBRA
Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 5534
|
|
ma credeti,nu ma credeti...am vorbit cu gica de problema invertirii cu vreo doua saptamani inainte sa apara subiectul asta pe forum...si gica mi-a explicat ,, ca la prosti" cum se face si cum se pune, si ce inseamna 0,05% sare de lamaie...dar l-am suportat ca e oltean dastept!!!!( SA TRAIESTI GICA!) hai sa revin...dupa ce am discutat cu gica, am dat la un laborator dotat, de produse alimentare ,care are si microbiologie..treaba cu scindarea zaharozei in fructoza si glucoza...ce rezultate au obtinut??? la temperaturi de peste 100 grade celsius scindarea se face violent viteza asta de transformare a zaharozei se micsoreaza o data cu scaderea temperaturii solutiei..astfel ca la temperatura ambianta dureaza intre 7-10 zile scindarea este direct proportionala cu procentul de zahar din solutie si se face in prezenta acidului citric sau in prezenta unei solutii de fructoza-glucoza turnata in solutia de sirop de zahar[400 ml fructoza- glucoza(sirop invertit) la 10 l sirop 2/1] apicultorii cu halate albe..chimistii cu albine, ce ziceti ???
|
|
pus acum 15 ani |
|
gica
Moderator
Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3643
|
|
Bandit de Janese ce esti.Tu crezi ca eu nu am facut analizele astea acum 25-30 de ani si tai piroaie pe aici.Am avut o seceta anul trecut cum nu am mai vazut.Corcoduse necoapte si stafidite in pomi si pomii cu frunzele cazute in iulie. Cum crezi ca au luat 90 de stupi una tona de zahar cu bruma de polen care a fost ? Ca nici macar salcamul nu a mers.Cu zahar ii terminam.
_______________________________________ Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce.
|
|
pus acum 15 ani |
|
cristi_vidican
apicultor
Din: Tulca - BH
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 251
|
|
Domnule Gica, va multumesc din suflet pt ca ati postat reteta de zahar invertit. Am ceva probleme cu rezervele de hrana la unii stupi si imi faceam porbleme ca nu le mai pot da zahar la ora asta. Sa va dea Dumnezeu sanatate
_______________________________________ Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
|
|
pus acum 15 ani |
|
gica
Moderator
Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3643
|
|
Respecta reteta si nu vei avea probleme. Din 5 kg zahar rezulta fix 8 litri de sirop 1/1 sau 5,5 litri sirop 2/1. Daca ai hranitoare mari problema se rezolva rapid. Siropul facut dupa reteta pe care am pus-o nu are miros.Totusi,iti recomand sa-l dai seara tarziu. Reteta este pentru cei care au pana la 100-150 de stupi.De aici incolo,apiinvertul. Baga viteza cat mai este ceva polen si vei vedea ca si capacesc.
_______________________________________ Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce.
|
|
pus acum 15 ani |
|
janese
MODERATOR DIN UMBRA
Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 5534
|
|
gica a scris:
Bandit de Janese ce esti.Tu crezi ca eu nu am facut analizele astea acum 25-30 de ani si tai piroaie pe aici.Am avut o seceta anul trecut cum nu am mai vazut.Corcoduse necoapte si stafidite in pomi si pomii cu frunzele cazute in iulie. Cum crezi ca au luat 90 de stupi una tona de zahar cu bruma de polen care a fost ? Ca nici macar salcamul nu a mers.Cu zahar ii terminam. |
cum facem ma gica ? de numai tu si cu mine prindem ani dastia...? in rest toate stupinele aduna an de an polen si nectar la greu???!!! o trebui sa mai dam si noi pe la biserica?????
|
|
pus acum 15 ani |
|
gica
Moderator
Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3643
|
|
Ai rabdare,mai avem putin si ne mutam acolo Ce zici - merge sa ne inscriem la programul ala cu prima casa? Sau este altul cu ultima casa?
_______________________________________ Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce.
|
|
pus acum 15 ani |
|
alt stupar
CLUB STUPARITUL
Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2312
|
|
Auzi la ei, regatenii O fi rost de o pomana in viu ??? Ca... se poarta !
_______________________________________ albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...
|
|
pus acum 15 ani |
|
janese
MODERATOR DIN UMBRA
Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 5534
|
|
m-a intrebat dentistu,catzi ani am....i-am zis....si el de colo...eheee,nene,matale ai cam iesit de mult din garantie!!! ce dracu sa mai zic! v-am mai spus..ma duc cu fiumeu (aproape 5 ani are) sa-i iau cate ceva..si vanzatoarele mereu o baga paia....zi-i lu bunicu sa-ti ia si ciocolata...(daca ai sti cum imi cade fatzaul si ce le zic in gandddd...!)
|
|
pus acum 15 ani |
|
janese
MODERATOR DIN UMBRA
Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 5534
|
|
cristim,...slatinene..poza aia din avatar este ce ai in stupina acu sau este din iunie???
|
|
pus acum 15 ani |
|
CRISTI M
apicultor
Din: Slatina , OLT
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 215
|
|
Este din vara , acum sunt la jumate ... dar SUNT .
_______________________________________ Am invatat ca doi oameni pot privi acelasi lucru , si pot vedea ceva total diferit
|
|
pus acum 15 ani |
|
FlorinI
apicultor
Din: BRAILA
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 283
|
|
dumitriu a scris:
Daca doriti informatii despre Apiinvert,Apifonda sau Apipuder va rog sa ma contactati cu un PM. |
multumesc, am primit datele si informatiile in privat dar... produsele sun facute de ag**na? sau doar distribuite? am vb cu cineva care a folosit apifonda si spunea ca dupa ce se taie si se pune in stup, in cca cateva zile, dupa evaporarea apei din continut, se intareste de nu se mai poate desface nici cu dalta apicola si ca a trebuit sa apeleze la apa fiarta
puteti sa ma lamuriti? se da certificat de calitate? garantie pe produs? daca e pastrat in conditii corecte, cat timp rezista ? adica sa nu se intaresca? daca se intareste? apelam la opc?
pe net se tot vb de niste preturi ... de sub pretul zaharului... din listele trimise... nu prea iese asa
_______________________________________ SANATATE, MIERE, BINE SI CAT MAI MULTE ALBINE!
"Putin, e mult mai mult, decat deloc" - Ionascism
|
|
pus acum 15 ani |
|
dumitriu
apicultor
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 606
|
|
FlorinI a scris:
dumitriu a scris:
Daca doriti informatii despre Apiinvert,Apifonda sau Apipuder va rog sa ma contactati cu un PM. |
multumesc, am primit datele si informatiile in privat dar... produsele sun facute de ag**na? sau doar distribuite? am vb cu cineva care a folosit apifonda si spunea ca dupa ce se taie si se pune in stup, in cca cateva zile, dupa evaporarea apei din continut, se intareste de nu se mai poate desface nici cu dalta apicola si ca a trebuit sa apeleze la apa fiarta
puteti sa ma lamuriti? se da certificat de calitate? garantie pe produs? daca e pastrat in conditii corecte, cat timp rezista ? adica sa nu se intaresca? daca se intareste? apelam la opc?
pe net se tot vb de niste preturi ... de sub pretul zaharului... din listele trimise... nu prea iese asa |
Produsele sunt facute de ag**na la una din fabricile noastre din Germania.ag**na este o firma multinationala cu sediul in Austria si cel mai mare producator de zahar din Europa.Reprezentanta din Romania importa si distribuie aceste produse pe piata din Romania asa cum de exemplu reprezentanta din Spania face acelasi lucru in tara respectiva.Dar toate aceste produse sunt facute la o fabrica care apartine grupului ag**na. Fiecare achizitie de marfa este insotita de un certificat de calitate a lotului respectiv. Termenul de valabilitate al produselor este de 18 luni in conditiile in care se depoziteaza conform cerintelor producatorului. Atat timp cat bax-ul este sigilat si pastrat corespunzator nu trebuie sa apara probleme in privinta produsului. Daca se intareste e dreptul fiecaruia sa apeleze unde crede de cuvinta, chiar si la OPC.Acest lucru e valabil pentru orice produs, de la hrana pana la mobila.De aceea comercializam in Romania doar hrana pentru albine in ambalaje care au trecute datele de identificare a lotului.In cazul in care achizitionati hrana de albine dintr-un butoi intr-un alt recipient care va apartine e destul de greu sa faceti dovada la OPC ca ati cumparat dintr-un anumit lot cu probleme.Toata marfa distribuita de ag**na e insotita de factura fiscala, asa ca puteti dovedi oricand cu acte de unde ati achizitionat-o. Referitor la problema intampinata de prietenul D-vs va rog sa-i dati datele mele de contact ca sa vedem ce probleme au fost.Mi-e greu sa cred ca s-a intarit produsul, am tinut un esantion desfacut pe masa timp de 2 saptamani (adica in conditii improprii) si nu am observat modificari ale produsului.Mai ales ca in continut produsul nu are apa, deci nu se poate evapora. Acum referitor la pret va pot face urmatoarele precizari: e impropriu sa comparati pretul zaharului cu pretul Apiinvert-ului si asta datorita faptului ca nu administrati albinelor zahar direct ci preparati o solutie de zahar invertit. Ca sa fiu mai clar D-vs cumparati zahar (presupun vrac) pe care il dizolvati.Nu stiu daca in reteta pe care o faceti transformati zaharul normal in zahar pudra sau cumparati direct zahar pudra.E posibil sa dizolvati direct zaharul fara a-l transforma in pudra.Asta presupune un timp de dizolvare mai mare decat zaharul pudra.Daca mergeti pe varianta de a macina zaharul in vederea obtinerii zaharului pudra, mai apar niste costuri suplimentare pe care le aveti, adica ori curent ori gaz metan.De care probabil nu tineti seama spunand ca sunt relativ mici, dar ele exista si cresc valoarea produsului final. Apoi faceti invertirea solutiei.Ori cu sare de lamaie, de cele mai multe ori, ori cu suc de lamaie obtinut prin stoarcerea acestor fructe.Presupun ca mergeti pe prima varianta care e cea mai ieftina.Si in acest caz apare un cost suplimentar-pretul sarii de lamaie.Ca sa nu vorbesc ca nu mi se pare o varianta foarte sanatoasa pentru albine.Apiinvert-ul este invertit prin adaugarea unei solutii de fructoza-glucoza in solutia de zahar.Daca aveti curiozitatea sa cautati un pret pe piata la fructoza o sa vedeti niste preturi destul de mari. Apoi solutia pe care ati preparat-o trebuie administrata destul de repede albinelor deoarece cristalizeaza.Apiinvert-ul rezista 18 luni fara a avea probleme de acest gen, asa ca daca ati ramas cu o cantitate pe stoc in toamna, o puteti administra in primavara fara probleme, sau chiar in toamna urmatoare. Va dau si un exemplu concret:un amic care nu este apicultor a cumparat zahar vrac la un pret foarte bun din Moldova.Apoi la vandut la o fabrica de fursecuri si prajituri.Cei de acolo aveau un laborator foarte bine dotat si au facut analize zaharului respectiv, gasind impuritati metalice in el.Intrebarea pe care vreau sa v-o pun este daca atunci cand achizitionati zahar vi se da cumva si vreun buletin de analiza?Ce faceti daca aveti probleme cu solutia preparata? Fiecare lot de Apiinvert este analizat in laborator si se emite un certificat de calitate al produsului.Si aceste analize costa, presupun oameni, utilaje si reactivi, e normal sa se regaseasca si ele in costuri. Sper ca v-am lamurit, daca mai aveti intrebari va stau cu placere la dispozitie.
_______________________________________ ag**na Romania S.A. 0731-000.027
|
|
pus acum 15 ani |
|
|
janese a scris:
am dat la un laborator dotat, de produse alimentare ,care are si microbiologie..treaba cu scindarea zaharozei in fructoza si glucoza... |
nea jane,care e legatura intre microbiologie si scindarea zaharului?
|
|
pus acum 15 ani |
|
janese
MODERATOR DIN UMBRA
Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 5534
|
|
maximus a scris:
janese a scris:
am dat la un laborator dotat, de produse alimentare ,care are si microbiologie..treaba cu scindarea zaharozei in fructoza si glucoza... |
nea jane,care e legatura intre microbiologie si scindarea zaharului? |
ma..m-auzi..eu nu le am cu chimia...dar ce stiu (ca am lucrat ani buni in firma care procesa sute de tone de zahar pe zi)..laboratorul de microbiologie a zaharului..are culturi de bacterii sau ce dracu-s alea.. care unele se dezvolta pe fructoza ..altele pe glucoza...si functie de cum se dezvolta ganganiile astea rezulta procentele de glucoza si fructoza dintr-o solutie de zahar-apa... invertita (in diferite grade de scindare)
astea-s explicatii cum ma duce pe mine mintea...ca nu sunt de meserie...de aia am zis...de cei cu halate albe!!!
|
|
pus acum 15 ani |
|