APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Dulci-k
Femeie
22 ani
Giurgiu
cauta Barbat
22 - 45 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE / the small hive beatle/gandacul de stup  
Autor
Mesaj Pagini: 1
radudulau
apicultor

Din: Paris, France
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 273
salut,
am citit pe prima pagina a acestui site web, articolul despre gandacul de stup..
as dori sa ii transmit persoanei care a scris acel articol sau care la preluat de unde la preluat...ca acel gandac nu poate supravietuii la noi in tara.( am experimentat)...asa ca va rog daca tot scrieti un articol..documentati-va mai serios. va multumesc.


pus acum 18 ani
   
mihai
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 47
din trei postari ale tale in total intr-una ne faci amatori (fara sa ne faci bucuria de a ne lumina cu cunostintele tale), in a doua iti dai aere de profesionist (evident fara a oferi o solutie) si acum mai si vii si scrii tampenia asta. ai noroc ca te consider doar unul ce nu stie ce vorbeste si habar n-are ce e cu gandacul ala despre care intamplator ai citit. altfel as face tot posibilul sa-ti aflu adresa de IP, sa te luam toti apicultorii de urechi si sa te punem sa dai explicatii cum ai "experimentat" acest gandac aici in Romania.....

pus acum 18 ani
   
mihai
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 47
am gasit ceva:
Radu Dulau

1-951-712-4545
.... taicamu, Petru 0744784343 

din ceea ce scrii eu inteleg ca ai "experimentat" aici si vad ca locuiesti lucrezi) in SUA. e posibil sa trebuiasca sa dai explicatii asupra modului in care ai ADUS in Romania (desi eu cred ca fabulezi) gandacul Aethina Tumida, cand si unde, si ce ai "experimentat", in ce zona l-ai raspandit.... ai grija ca ceea ce ai scris mai sus e caz penal.


pus acum 18 ani
   
radudulau
apicultor

Din: Paris, France
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 273
nu te lua de viata mea, ca nu prea te priveste.
ca sa iti explic, am lucrat in sua 2 ani, si am intalnit gandacul asta. la noi in tara inca nu e introdus. in ciclul sau de reproducere, el iese din stup pentru a depune ouale in sol, sol care trebie sa fie umed si plin de nutrienti. daca cumva, ingheata solul, so dus pe apa sambetei recolta de gandaci. si cum la noi iarna ingheata, e clara treaba. noi duceam coloniile bolnave, infectate, in desert. le tineam acolo cam 2 luni, si le hraneam, astfel in solul uscat, ouale nu ecluzionau, si coloniile , dupa o perioada erau eliberate de gandaci. oricum, la fel ca si molia, acest gandac poate sa preia si sa distruga o familie slaba, dar la fam puternice nu are nici o sansa. am mai duc in nordul sua albine la iernat, din luisiana, stat care are mari probleme cu gandacul, si din florida, si in primavara , nici urma de gandac.
aia vroiam sa spun prin am experimentat. daca atunci m-ai fi sunat pe numaru din sua, ai fi fost surprins sa iti si raspund la telefon. ce discutie interesanta am fi avut noi atuni nu?

salut


pus acum 15 ani
   
dorindafi
apicultor

Din: novaci Gj
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1283
salutare domnu radu in acest an la salcam-2 am fost impreuna cu tatal dumneavoastra.om de nota 10.

_______________________________________
NOROC si MIERE MULTA
   0763650092

pus acum 13 ani
   
radudulau
apicultor

Din: Paris, France
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 273
merci domnu dorin, salutari din franta.
miere multe


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la