APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
pirsinga la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Suceava
cauta Barbat
25 - 38 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / PRODUSELE ALBINELOR / Rachiu din miere Moderat de daniel dila
Autor
Mesaj Pagini: 1
fcvaslui
apicultor

Din: undeva in Moldova
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 787
Apa 40 kg
Grau 2 kg
Un cubulet de drojdie
10 kg miere de albine

Din aceasta reteta rezulta 8 L de rachiu la 40 grade.Pentru a vinde legal rachiu stie cineva cat se plateste acciza sau ce alte acte se fac?


_______________________________________
''prefer sa am lalele in gradina decat diamante la gat''

pus acum 16 ani
   
jean
apicultor

Din: com. Rast, jud. Dolj,Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 603

fcvaslui a scris:

Apa 40 kg
Grau 2 kg
Un cubulet de drojdie
10 kg miere de albine

Din aceasta reteta rezulta 8 L de rachiu la 40 grade.Pentru a vinde legal rachiu stie cineva cat se plateste acciza sau ce alte acte se fac?


Salut,


Uite ce scrie in Codul Fiscal din 01-01-2008:

Indaco LEGE 4

...
Art. 173. - (1) In intelesul prezentului titlu, alcool etilic reprezinta:
   a) toate produsele care au o concentratie alcoolica ce depaseste 1,2% in volum si care sunt incadrate la codurile NC 2207 si 2208, chiar atunci cand aceste produse fac parte dintr-un produs incadrat la alt capitol al Nomenclaturii combinate;
   b) produsele care au o concentratie alcoolica ce depaseste 22% in volum si care sunt cuprinse la codurile NC 2204, 2205 si 2206 00;
   c) tuica si rachiuri de fructe;
   d) orice alt produs, in solutie sau nu, care contine bauturi spirtoase potabile.
   (2) fiuica si rachiurile de fructe destinate consumului propriu al gospodariilor individuale, in limita unei cantitati echivalente de cel mult 50 litri de produs pentru fiecare gospodarie individuala/an, cu concentratia alcoolica de 100% in volum, se accizeaza prin aplicarea unei cote de 50% din cota standard a accizei aplicata alcoolului etilic, potrivit prevederilor din norme.
   (3) Pentru alcoolul etilic produs in micile distilerii, a caror productie nu depaseste 10 hectolitri alcool pur/an, se aplica accize specifice reduse.
   (4) Beneficiaza de nivelul redus al accizelor micile distilerii care sunt independente din punct de vedere juridic si economic de orice alta distilerie, nu functioneaza sub licenta de produs a unei alte distilerii si care indeplinesc conditiile prevazute de norme.@
   
...


pus acum 16 ani
   
viorelolt
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 492
Va salut d-le FC Vaslui. V-as intreba, pentru ca vad ca sunteti om cu experienta: As vrea sa fac niste palinca de pruna cu miere. Cum sa procedez? N-am mai facut nicio data bauturi alcoolice.

pus acum 16 ani
   
valy gudas
apicultor

Din: Baia-Sprie. MM,RO.28.05.71
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1394
Palinca sau Horinca este de 55,60 grade se fierbe de doua ori,Tuica este fiarta o data se lasa la 40 grade.

_______________________________________
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
Tel. 0741297349.

pus acum 16 ani
   
apivera
apicultor

Din: Arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 410

viorelolt a scris:

Va salut d-le FC Vaslui. V-as intreba, pentru ca vad ca sunteti om cu experienta: As vrea sa fac niste palinca de pruna cu miere. Cum sa procedez? N-am mai facut nicio data bauturi alcoolice.


pai drajilor va lamuresc io mintenas:

puntu1:imediat dupe ce ati cules prunele sau alte fructe  le lasati sa incepa fermentarea  (face spuma si apar musculitele
puntu2:turnati in acelasi butoi  mierea combinata cu apa calduta juma/juma
puntu 3:daca nu aveti fructe lasati-o balta ca riscati sa pierdeti mierea ca ea singura fermenteaza greu  mai ales daca nu are temperatura potrivita
puntu 4; cantitatea de prune si miere combinate  o faceti dupa retetele liu Dinescu 
    si tineti cont ca fructele dau aroma si gustul iar mierea adauga taria
puntu5:fiti atenti ca fiscul   veterinarii si alti domni de la oras sunt mari amatori de palinca asa ca nu va laudati cu ea 
puntu 6 si daca nu v-a iesit bine anu asta  stiti unde ati gresit si nu repetati  greseala
puntu 7 desigur veti baga la fermentat  mierea veche fara valoare comerciala
puntu 8 retetele de prohibitie ale d-lui Deculescu  in domeniu tuicii mai bine ignorati-le ca sa iasa marfa buna     

Modificat de apivera (acum 15 ani)


_______________________________________
singurul lucru care nu te minte in viata este meseria

pus acum 15 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
domnule apivera ai uitat:
    puntu zero -scriu la misto


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 15 ani
   
valy gudas
apicultor

Din: Baia-Sprie. MM,RO.28.05.71
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1394

apivera a scris:


viorelolt a scris:

Va salut d-le FC Vaslui. V-as intreba, pentru ca vad ca sunteti om cu experienta: As vrea sa fac niste palinca de pruna cu miere. Cum sa procedez? N-am mai facut nicio data bauturi alcoolice.


pai drajilor va lamuresc io mintenas:

puntu1:imediat dupe ce ati cules prunele sau alte fructe  le lasati sa incepa fermentarea  (face spuma si apar musculitele
puntu2:turnati in acelasi butoi  mierea combinata cu apa calduta juma/juma
puntu 3:daca nu aveti fructe lasati-o balta ca riscati sa pierdeti mierea ca ea singura fermenteaza greu  mai ales daca nu are temperatura potrivita
puntu 4; cantitatea de prune si miere combinate  o faceti dupa retetele liu Dinescu 
    si tineti cont ca fructele dau aroma si gustul iar mierea adauga taria
puntu5:fiti atenti ca fiscul   veterinarii si alti domni de la oras sunt mari amatori de palinca asa ca nu va laudati cu ea 
puntu 6 si daca nu v-a iesit bine anu asta  stiti unde ati gresit si nu repetati  greseala
puntu 7 desigur veti baga la fermentat  mierea veche fara valoare comerciala
puntu 8 retetele de prohibitie ale d-lui Deculescu  in domeniu tuicii mai bine ignorati-le ca sa iasa marfa buna     
Corect cu conditia sa nu astepti pana face spuma (anceperea fermentatiei)pt ca poti opri procesul si ai stricat mierea.Recomandare :distilati de doua ori si veti umbla pe mai multe carari.
 


_______________________________________
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
Tel. 0741297349.

pus acum 15 ani
   
apivera
apicultor

Din: Arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 410
gica nu ai dreptate reteta e verificata e ok da nu scriu la misto  nu e stilu meu   doar ca scriu  putin in gluma  in dialect banatean  asta-i altceva....e pererea matale

va salut pi tatzi si va respect la fel si  cele bune



_______________________________________
singurul lucru care nu te minte in viata este meseria

pus acum 15 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Domnle apivera,
Daca as fi baut singur toate bauturile care le-am facut de-a lungul anilor numai din miere eram de mult DOMN' CIROZA si in loc de 54 de ani aveam acum ani buni la loc cu verdeata.Nu am contestat reteta,sunt batran in chestii de-astea. Dar:
  -Vali Gudas are dreptate.Amestecul miere-apa trebuie turnat cat mai la inceput
  -nu inteleg de ce il amesteci pe Jean Deculescu in reteta,ca asta nu mi-a cazut bine
  Cer scuze,a fost ceva de moment


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 15 ani
   
apivera
apicultor

Din: Arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 410
bine dom gica de la Sadu

totdeauna ma feresc sa supar pe oricine  si de aceea prefer glumele  in favoarea contradictiilor  inutile
tre sa recunosc,,,,ca am prins de pe forum lucruri ok pe care nu le stiam

dar tre sa recunosc ca legile in tzara asta sunt facute dea m  prastia  numa in favoarea smecherilor si-s asa de neclare ca pa mine ma  "nerveaza " sa le dau atentie si ma feresc sa le calc  da nu ma chinui sa le respect.
n-am nimic cu Dl Deculescu  am cu legile pe care n-i le prezinta ca pe ceva util si de fapt sunt  o frana in dezvoltarea tarii si in bunastarea noastra  si ne fac sa ne simtim ca niste  .....nu gasesc termen potrivit....
desigur sunt prea la general dar nu vreau sa intru in amanunte

de ex de ce se dau lagi si dupa aia nu se aplica  ...vezi mierea in scoli ....etc
inteleg acu n-au bani...vin alegerile....

ca varsta te-am depasit dom gica si iti doresc sa ma ajungi si sa ma depasesti in toate

te salut si numai bine
=D 

in materie de bauturi am facut si eu multe  da cel mai dur e un hidromel de coacaz negru care se bea cu degetaru..

Modificat de apivera (acum 15 ani)


_______________________________________
singurul lucru care nu te minte in viata este meseria

pus acum 15 ani
   
viorelolt
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 492
Va salut! Mai oameni buni, de unde cumpar si eu niste prune mai de la nord de Ploiesti, de prin Prahova de undeva? Peste vre-o luna jumate i-mi naste nevasta si vreau sa am si eu de cinste cu prietenii. Zau, merg pana acolo cu un prieten. Prefer sa dau niste bani pe benzina decat sa ma fure la cantar bronzatii de la Obor (Buc). Plus de asta nu pare nici unul dintre ei obijnuit cu munca, sunt speculanti toti. Io la astia nu le dau bani nici daca lasa marfa la juma de pret!
Va rog ajutati-ma, sunt la mare ananghina! Salutari!

Modificat de viorelolt (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
apivera
apicultor

Din: Arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 410
pai mai bine cumperi tuica gata facuta

in zona aradului merg cazanele  non stop iti pot da in formatii
dar poate fi si mai aproape de matale   nu stiu

pretul depinde de procesator cred ca in jur de 150 la cca 35 grade natural 100%

merita pentru o familie mare

succes si sanatate

Modificat de apivera (acum 15 ani)


_______________________________________
singurul lucru care nu te minte in viata este meseria

pus acum 15 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2312
Vin-o domnule incoa si iti dau o marfa de-o s-o tina minte invitatii la botez, o sa-ti mai vina in vizita si neinvitati apoi. Pe bune.

_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 15 ani
   
viorelolt
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 492
E departe nene Stupar (lipova de Arad sau de Bacau?). Mai de aproape daca stie cineva. Dl Apivera zice sa cumpar. Nuuuu, n-are nici un farmec.

pus acum 15 ani
   
viorelolt
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 492
Salut. Am cumparat prune. Spuneti-mi va rog, la 130 kg de prune cata miere sa pun?

pus acum 15 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
ce soi sunt?
Vezi cum te-am prins.Spun eu  -  Anna Spath.Anul asta cca 13-15 %fructoza.Teoretic va iesi din ele cam 8 litri de alcool pur care da 24 litri tzuica  de 33 de grade sau 33 litri de 24 de grade.Poti dubla cantitatea de distilat obtinut prin adaugarea a 20 kg de miere diluata in 80 litri de apa.Ramane aroma de la acest soi de prune lucru apreciat de meseriasii in domeniu.Ca sa nu aiba mesenii dureri de cap recomand rectificarea acestei licori.Numa' ca mai este un bai.Trebuie tinuta la invechit in butoi de stejar cam un an.Si apoi sa vezi ce galbioara va iesi.Prinde taman bine la taiatul motului.Pentru acest eveniment iti recomand calduros sa iei legatura cu domnul 'alt stupar' daca vrei sa iese ceva de exceptie.
Am scris pe bune.
Doresc doamnei nastere usoara si sa aveti un copil sanatos si destept


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 15 ani
   
viorelolt
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 492
Multumesc pt. sfaturi si urari d-le Gica. Dar spuneti-mi, ce inseamna rectificare?
Nu stiu ce soi sunt prunele, mi le-a luat un coleg de pe langa Valeni. Oricum, am observat ca nu se curata de pe sambure. Cica ar fi si asta un criteriu de selectie pt. prunele de tuica. Salutari

Modificat de viorelolt (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
costieanuconstantin
apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 138
sau mai bine in butoi cu doage din dud

pus acum 15 ani
   
andrei_salaj
apicultor

Din: Zalau,Salaj,06.07.1990
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1496
butoiul de dud e sfant la din astea..stiu din experienta... ...doara sunt utilizator de asa cv

_______________________________________
"Incearca sa tii albina cat mai departe de tine,si cat mai aproape de natura."

Telefon:0757732850.
ID messenger:tarba_andy

pus acum 15 ani
   
Alecs
CLUB STUPARITUL

Din: Iasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 866
Nu cred ca dl. Viorel are acasa posibilitatea de a face rectificare. Rectificarea este un procedeu de a aduce un lichid in stare pura,prin distilare, si pentru asta e nevoie de instalatii de distilare mai speciale. Cred ca e suficient daca va face o redistilare a produsului distilat, dar tre sa stie ca nu va mai obtine aceeasi cantitate ca la inceput, insa de o calitate mult superioara. ( tras de doua ori , cum ar zice un " producator de tuica " )

_______________________________________
Daca nu putem sa fim buni, sa incercam sa fim macar politicosi. (Nicolae Steinhart)

pus acum 15 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2312
Butoiul de dud ajuta rachiul ca, in timp scurt, sa ia o nuanta de invechit. Nu ajuta la rafinarea gustului, Pentru asa ceva, un butoi din lemn de esenta tare e sfant. Luati exemplul scotienilor, cu a lor posirca de plosnite.
Am crescut intr-o zona  in care, vorba ceea, copii se intearca cu "răchie". si... n-am ramas neantercat... Aici un rachiu adevarat e acela la 38`, facut exclusiv din pruna comuna, recoltate din livezi cu expunere sudica si invechit minim un an in butoaie de esenta de stejar.


_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 15 ani
   
andrei_salaj
apicultor

Din: Zalau,Salaj,06.07.1990
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1496
mdah....la noi in zona se face palinca prin 2 distilari consecutive...dupa prima distilare=>vodca(asta e mai slaba)..iar dupa a doua=>palinca..care are aprox 50-53 grade...butoiul de dud da culoare palincii...a culoare aurie...

_______________________________________
"Incearca sa tii albina cat mai departe de tine,si cat mai aproape de natura."

Telefon:0757732850.
ID messenger:tarba_andy

pus acum 15 ani
   
viorelolt
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 492
Va multumesc. Am sa fac si a doua distilare, dar de invechit nu se pune problema pt. ca e cantitate mica si mi-e sete rau. Sanatate.

pus acum 15 ani
   
valy gudas
apicultor

Din: Baia-Sprie. MM,RO.28.05.71
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1394
Daca palinca e curata din prune se va galbeni an ori ce vas,dar indicat e sa fie tinuta an butoi de stejar nu de dud an cel de al doilea devine acida dupa un timp,culoare de anvechit se poate simula introducand 2 boabe de cafea an 10 L palinca dar sa nu se tina mult (da un gust amar)
Recomandare:a se folosi cu masura(de la un litru an sus si sa depasasca 55*) 
Consunul de alcool dauneaza grav sanatati. 


_______________________________________
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
Tel. 0741297349.

pus acum 15 ani
   
viorelolt
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 492
As...! Prostii!    

pus acum 15 ani
   
Donbazil
apicultor

Din: Faget
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1293
Sal'tare!
E mai bine sa se puna la un kg de miere 3-4 litri de apa fierbinte si sa se mestece bine, apoi se desarta peste fructe, dupa ce mierea s-a difuzat in apa. Daca se pune apa putina (1/1) exista riscul sa fie borhotul prea vascos si se prinde pe fundul cazanului (se afuma) sau mierea , daca e cristalizata sa se depuna pe fund la vasul in care fermenteaza si intarzie (lungeste) fermentarea, iar daca se da la cazan nefermentata bine - doare capu'-. Eu am patit-o . In rest - sunt de acord cu antevorbitorii dar eu dau culoare chear si in bidon de plastic cu doua - trei bete cat degetul, din lemn de prun dar cu coaja rosie rasa pana la coaja verde si in cateva zile e aurie.
Sal'tare!
Donbazil - Faget.


_______________________________________


pus acum 15 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335

viorelolt a scris:

Salut. Am cumparat prune. Spuneti-mi va rog, la 130 kg de prune cata miere sa pun?

Nu este bine, sa se amestece prunele cu mierea. Se spune, ca au timpi, de fermentare diferiti.
Palinca de miere se distileaza o singura data, si se pune, o data cu a doua distilare, a votcii, din prune..


pus acum 15 ani
   
jean
apicultor

Din: com. Rast, jud. Dolj,Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 603
D-lor,


La mine, in comuna Rast judetul Dolj, cand se face tuica, atunci cand curge in bidon, la cazan, se pune o mana de frunze de mar putin frecate in palnia prin care curge (se pune in panza ).Rezultatul : TUICA GALBENA.


                                   Cu respect,

                                   Jean Deculescu


pus acum 15 ani
   
teinegru64
apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 346

balasbebe a scris:


viorelolt a scris:

Salut. Am cumparat prune. Spuneti-mi va rog, la 130 kg de prune cata miere sa pun?

Nu este bine, sa se amestece prunele cu mierea. Se spune, ca au timpi, de fermentare diferiti.
Palinca de miere se distileaza o singura data, si se pune, o data cu a doua distilare, a votcii, din prune..

Timpul de fermentatie pt miere este de 6 luni.Cei care nu cunosc acest amanunt pierd multa miere.....dar am vazut si citeva furtisaguri devastatoare.


_______________________________________


pus acum 15 ani
   
pintilied
apicultor

Din: Tulcea
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 88

fcvaslui a scris:

Apa 40 kg
Grau 2 kg
Un cubulet de drojdie
10 kg miere de albine

Din aceasta reteta rezulta 8 L de rachiu la 40 grade.Pentru a vinde legal rachiu stie cineva cat se plateste acciza sau ce alte acte se fac?



                                      Cum separi alcoolul metilic de alcoolul etilic?


_______________________________________
pintilied

pus acum 15 ani
   
apivera
apicultor

Din: Arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 410
reteta cea mai buna pentru vanzarea tuicii  este cea a lui Al Capone

altfel tuica se vinde greu da se bea usor mai ales cea buna

sa ne traiti cu totii


_______________________________________
singurul lucru care nu te minte in viata este meseria

pus acum 15 ani
   
valy gudas
apicultor

Din: Baia-Sprie. MM,RO.28.05.71
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1394

pintilied a scris:


fcvaslui a scris:

Apa 40 kg
Grau 2 kg
Un cubulet de drojdie
10 kg miere de albine

Din aceasta reteta rezulta 8 L de rachiu la 40 grade.Pentru a vinde legal rachiu stie cineva cat se plateste acciza sau ce alte acte se fac?



                                      Cum separi alcoolul metilic de alcoolul etilic?

Iei varful si coada.


_______________________________________
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
Tel. 0741297349.

pus acum 15 ani
   
softgroups
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 116

fcvaslui a scris:

Apa 40 kg
Grau 2 kg
Un cubulet de drojdie
10 kg miere de albine

Din aceasta reteta rezulta 8 L de rachiu la 40 grade.Pentru a vinde legal rachiu stie cineva cat se plateste acciza sau ce alte acte se fac?


De ce si grau ?  ok , si dupa asta ce faci cu ea? astepti 6 luni sa fierbentze? dupa aia?! o fierbi? sau ce?


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Se baga si grau pentru ca bacteriile sa aiba substantele azotoase , fosfati, etc. necesare inmultirii. Eu folosesc mere, prune, pere. Fermentatia se incheie cand nu mai apar degajari de CO2 sau si mai simplu cand gusti zeama si nu mai are nimic dulce in ea.

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la