APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login
POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: PussyKat la Simpatie.ro
 | Femeie 19 ani Bucuresti cauta Barbat 27 - 53 ani |
|
fcvaslui
apicultor
 Din: undeva in Moldova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 787
|
|
Apa 40 kg Grau 2 kg Un cubulet de drojdie 10 kg miere de albine
Din aceasta reteta rezulta 8 L de rachiu la 40 grade.Pentru a vinde legal rachiu stie cineva cat se plateste acciza sau ce alte acte se fac?
_______________________________________ ''prefer sa am lalele in gradina decat diamante la gat''
|
|
pus acum 17 ani |
|
jean
apicultor
 Din: com. Rast, jud. Dolj,Craiova
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 603
|
|
fcvaslui a scris:
Apa 40 kg Grau 2 kg Un cubulet de drojdie 10 kg miere de albine
Din aceasta reteta rezulta 8 L de rachiu la 40 grade.Pentru a vinde legal rachiu stie cineva cat se plateste acciza sau ce alte acte se fac? |
Salut,
Uite ce scrie in Codul Fiscal din 01-01-2008:
Indaco LEGE 4
... Art. 173. - (1) In intelesul prezentului titlu, alcool etilic reprezinta: a) toate produsele care au o concentratie alcoolica ce depaseste 1,2% in volum si care sunt incadrate la codurile NC 2207 si 2208, chiar atunci cand aceste produse fac parte dintr-un produs incadrat la alt capitol al Nomenclaturii combinate; b) produsele care au o concentratie alcoolica ce depaseste 22% in volum si care sunt cuprinse la codurile NC 2204, 2205 si 2206 00; c) tuica si rachiuri de fructe; d) orice alt produs, in solutie sau nu, care contine bauturi spirtoase potabile. (2) fiuica si rachiurile de fructe destinate consumului propriu al gospodariilor individuale, in limita unei cantitati echivalente de cel mult 50 litri de produs pentru fiecare gospodarie individuala/an, cu concentratia alcoolica de 100% in volum, se accizeaza prin aplicarea unei cote de 50% din cota standard a accizei aplicata alcoolului etilic, potrivit prevederilor din norme. (3) Pentru alcoolul etilic produs in micile distilerii, a caror productie nu depaseste 10 hectolitri alcool pur/an, se aplica accize specifice reduse. (4) Beneficiaza de nivelul redus al accizelor micile distilerii care sunt independente din punct de vedere juridic si economic de orice alta distilerie, nu functioneaza sub licenta de produs a unei alte distilerii si care indeplinesc conditiile prevazute de norme.@ ...
|
|
pus acum 17 ani |
|
viorelolt
apicultor
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 492
|
|
Va salut d-le FC Vaslui. V-as intreba, pentru ca vad ca sunteti om cu experienta: As vrea sa fac niste palinca de pruna cu miere. Cum sa procedez? N-am mai facut nicio data bauturi alcoolice.
|
|
pus acum 17 ani |
|
valy gudas
apicultor
 Din: Baia-Sprie. MM,RO.28.05.71
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1394
|
|
Palinca sau Horinca este de 55,60 grade se fierbe de doua ori,Tuica este fiarta o data se lasa la 40 grade.
_______________________________________ Suntem saraci,dar nu suntem prosti. Tel. 0741297349.
|
|
pus acum 17 ani |
|
apivera
apicultor
 Din: Arad
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 410
|
|
viorelolt a scris:
Va salut d-le FC Vaslui. V-as intreba, pentru ca vad ca sunteti om cu experienta: As vrea sa fac niste palinca de pruna cu miere. Cum sa procedez? N-am mai facut nicio data bauturi alcoolice. |
pai drajilor va lamuresc io mintenas:
puntu1:imediat dupe ce ati cules prunele sau alte fructe le lasati sa incepa fermentarea (face spuma si apar musculitele puntu2:turnati in acelasi butoi mierea combinata cu apa calduta juma/juma puntu 3:daca nu aveti fructe lasati-o balta ca riscati sa pierdeti mierea ca ea singura fermenteaza greu mai ales daca nu are temperatura potrivita puntu 4; cantitatea de prune si miere combinate o faceti dupa retetele liu Dinescu si tineti cont ca fructele dau aroma si gustul iar mierea adauga taria puntu5:fiti atenti ca fiscul veterinarii si alti domni de la oras sunt mari amatori de palinca asa ca nu va laudati cu ea puntu 6 si daca nu v-a iesit bine anu asta stiti unde ati gresit si nu repetati greseala puntu 7 desigur veti baga la fermentat mierea veche fara valoare comerciala puntu 8 retetele de prohibitie ale d-lui Deculescu in domeniu tuicii mai bine ignorati-le ca sa iasa marfa buna 
Modificat de apivera (acum 16 ani)
_______________________________________ singurul lucru care nu te minte in viata este meseria
|
|
pus acum 16 ani |
|
gica
Moderator
 Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3643
|
|
domnule apivera ai uitat: puntu zero -scriu la misto
_______________________________________ Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce.
|
|
pus acum 16 ani |
|
valy gudas
apicultor
 Din: Baia-Sprie. MM,RO.28.05.71
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1394
|
|
apivera a scris:
viorelolt a scris:
Va salut d-le FC Vaslui. V-as intreba, pentru ca vad ca sunteti om cu experienta: As vrea sa fac niste palinca de pruna cu miere. Cum sa procedez? N-am mai facut nicio data bauturi alcoolice. |
pai drajilor va lamuresc io mintenas:
puntu1:imediat dupe ce ati cules prunele sau alte fructe le lasati sa incepa fermentarea (face spuma si apar musculitele puntu2:turnati in acelasi butoi mierea combinata cu apa calduta juma/juma puntu 3:daca nu aveti fructe lasati-o balta ca riscati sa pierdeti mierea ca ea singura fermenteaza greu mai ales daca nu are temperatura potrivita puntu 4; cantitatea de prune si miere combinate o faceti dupa retetele liu Dinescu si tineti cont ca fructele dau aroma si gustul iar mierea adauga taria puntu5:fiti atenti ca fiscul veterinarii si alti domni de la oras sunt mari amatori de palinca asa ca nu va laudati cu ea puntu 6 si daca nu v-a iesit bine anu asta stiti unde ati gresit si nu repetati greseala puntu 7 desigur veti baga la fermentat mierea veche fara valoare comerciala puntu 8 retetele de prohibitie ale d-lui Deculescu in domeniu tuicii mai bine ignorati-le ca sa iasa marfa buna  | Corect cu conditia sa nu astepti pana face spuma (anceperea fermentatiei)pt ca poti opri procesul si ai stricat mierea.Recomandare :distilati de doua ori si veti umbla pe mai multe carari. 
_______________________________________ Suntem saraci,dar nu suntem prosti. Tel. 0741297349.
|
|
pus acum 16 ani |
|
apivera
apicultor
 Din: Arad
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 410
|
|
gica nu ai dreptate reteta e verificata e ok da nu scriu la misto nu e stilu meu doar ca scriu putin in gluma in dialect banatean asta-i altceva....e pererea matale
va salut pi tatzi si va respect la fel si cele bune

_______________________________________ singurul lucru care nu te minte in viata este meseria
|
|
pus acum 16 ani |
|
gica
Moderator
 Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3643
|
|
Domnle apivera, Daca as fi baut singur toate bauturile care le-am facut de-a lungul anilor numai din miere eram de mult DOMN' CIROZA si in loc de 54 de ani aveam acum ani buni la loc cu verdeata.Nu am contestat reteta,sunt batran in chestii de-astea. Dar: -Vali Gudas are dreptate.Amestecul miere-apa trebuie turnat cat mai la inceput -nu inteleg de ce il amesteci pe Jean Deculescu in reteta,ca asta nu mi-a cazut bine Cer scuze,a fost ceva de moment
_______________________________________ Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce.
|
|
pus acum 16 ani |
|
apivera
apicultor
 Din: Arad
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 410
|
|
bine dom gica de la Sadu
totdeauna ma feresc sa supar pe oricine si de aceea prefer glumele in favoarea contradictiilor inutile tre sa recunosc,,,,ca am prins de pe forum lucruri ok pe care nu le stiam
dar tre sa recunosc ca legile in tzara asta sunt facute dea m prastia numa in favoarea smecherilor si-s asa de neclare ca pa mine ma "nerveaza " sa le dau atentie si ma feresc sa le calc da nu ma chinui sa le respect. n-am nimic cu Dl Deculescu am cu legile pe care n-i le prezinta ca pe ceva util si de fapt sunt o frana in dezvoltarea tarii si in bunastarea noastra si ne fac sa ne simtim ca niste .....nu gasesc termen potrivit.... desigur sunt prea la general dar nu vreau sa intru in amanunte
de ex de ce se dau lagi si dupa aia nu se aplica ...vezi mierea in scoli ....etc inteleg acu n-au bani...vin alegerile....
ca varsta te-am depasit dom gica si iti doresc sa ma ajungi si sa ma depasesti in toate
te salut si numai bine =D 
in materie de bauturi am facut si eu multe da cel mai dur e un hidromel de coacaz negru care se bea cu degetaru..
Modificat de apivera (acum 16 ani)
_______________________________________ singurul lucru care nu te minte in viata este meseria
|
|
pus acum 16 ani |
|
viorelolt
apicultor
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 492
|
|
Va salut! Mai oameni buni, de unde cumpar si eu niste prune mai de la nord de Ploiesti, de prin Prahova de undeva? Peste vre-o luna jumate i-mi naste nevasta si vreau sa am si eu de cinste cu prietenii. Zau, merg pana acolo cu un prieten. Prefer sa dau niste bani pe benzina decat sa ma fure la cantar bronzatii de la Obor (Buc). Plus de asta nu pare nici unul dintre ei obijnuit cu munca, sunt speculanti toti. Io la astia nu le dau bani nici daca lasa marfa la juma de pret! Va rog ajutati-ma, sunt la mare ananghina! Salutari! 
Modificat de viorelolt (acum 16 ani)
|
|
pus acum 16 ani |
|
apivera
apicultor
 Din: Arad
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 410
|
|
pai mai bine cumperi tuica gata facuta
in zona aradului merg cazanele non stop iti pot da in formatii dar poate fi si mai aproape de matale nu stiu
pretul depinde de procesator cred ca in jur de 150 la cca 35 grade natural 100%
merita pentru o familie mare
succes si sanatate
Modificat de apivera (acum 16 ani)
_______________________________________ singurul lucru care nu te minte in viata este meseria
|
|
pus acum 16 ani |
|
alt stupar
CLUB STUPARITUL
 Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2312
|
|
Vin-o domnule incoa si iti dau o marfa de-o s-o tina minte invitatii la botez, o sa-ti mai vina in vizita si neinvitati apoi. Pe bune.
_______________________________________ albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...
|
|
pus acum 16 ani |
|
viorelolt
apicultor
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 492
|
|
E departe nene Stupar (lipova de Arad sau de Bacau?). Mai de aproape daca stie cineva. Dl Apivera zice sa cumpar. Nuuuu, n-are nici un farmec. 
|
|
pus acum 16 ani |
|
viorelolt
apicultor
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 492
|
|
Salut. Am cumparat prune. Spuneti-mi va rog, la 130 kg de prune cata miere sa pun?
|
|
pus acum 16 ani |
|
gica
Moderator
 Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3643
|
|
ce soi sunt? Vezi cum te-am prins.Spun eu - Anna Spath.Anul asta cca 13-15 %fructoza.Teoretic va iesi din ele cam 8 litri de alcool pur care da 24 litri tzuica de 33 de grade sau 33 litri de 24 de grade.Poti dubla cantitatea de distilat obtinut prin adaugarea a 20 kg de miere diluata in 80 litri de apa.Ramane aroma de la acest soi de prune lucru apreciat de meseriasii in domeniu.Ca sa nu aiba mesenii dureri de cap recomand rectificarea acestei licori.Numa' ca mai este un bai.Trebuie tinuta la invechit in butoi de stejar cam un an.Si apoi sa vezi ce galbioara va iesi.Prinde taman bine la taiatul motului.Pentru acest eveniment iti recomand calduros sa iei legatura cu domnul 'alt stupar' daca vrei sa iese ceva de exceptie. Am scris pe bune. Doresc doamnei nastere usoara si sa aveti un copil sanatos si destept 
_______________________________________ Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce.
|
|
pus acum 16 ani |
|
viorelolt
apicultor
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 492
|
|
Multumesc pt. sfaturi si urari d-le Gica. Dar spuneti-mi, ce inseamna rectificare? Nu stiu ce soi sunt prunele, mi le-a luat un coleg de pe langa Valeni. Oricum, am observat ca nu se curata de pe sambure. Cica ar fi si asta un criteriu de selectie pt. prunele de tuica. Salutari
Modificat de viorelolt (acum 16 ani)
|
|
pus acum 16 ani |
|
costieanuconstantin
apicultor
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 138
|
|
sau mai bine in butoi cu doage din dud
|
|
pus acum 16 ani |
|
andrei_salaj
apicultor
 Din: Zalau,Salaj,06.07.1990
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1496
|
|
butoiul de dud e sfant la din astea..stiu din experienta... ...doara sunt utilizator de asa cv 
_______________________________________ "Incearca sa tii albina cat mai departe de tine,si cat mai aproape de natura."
Telefon:0757732850. ID messenger:tarba_andy
|
|
pus acum 16 ani |
|
Alecs
CLUB STUPARITUL
Din: Iasi
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 866
|
|
Nu cred ca dl. Viorel are acasa posibilitatea de a face rectificare. Rectificarea este un procedeu de a aduce un lichid in stare pura,prin distilare, si pentru asta e nevoie de instalatii de distilare mai speciale. Cred ca e suficient daca va face o redistilare a produsului distilat, dar tre sa stie ca nu va mai obtine aceeasi cantitate ca la inceput, insa de o calitate mult superioara. ( tras de doua ori , cum ar zice un " producator de tuica " )
_______________________________________ Daca nu putem sa fim buni, sa incercam sa fim macar politicosi. (Nicolae Steinhart)
|
|
pus acum 16 ani |
|
alt stupar
CLUB STUPARITUL
 Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2312
|
|
Butoiul de dud ajuta rachiul ca, in timp scurt, sa ia o nuanta de invechit. Nu ajuta la rafinarea gustului, Pentru asa ceva, un butoi din lemn de esenta tare e sfant. Luati exemplul scotienilor, cu a lor posirca de plosnite. Am crescut intr-o zona in care, vorba ceea, copii se intearca cu "răchie". si... n-am ramas neantercat... Aici un rachiu adevarat e acela la 38`, facut exclusiv din pruna comuna, recoltate din livezi cu expunere sudica si invechit minim un an in butoaie de esenta de stejar.
_______________________________________ albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...
|
|
pus acum 16 ani |
|
andrei_salaj
apicultor
 Din: Zalau,Salaj,06.07.1990
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1496
|
|
mdah....la noi in zona se face palinca prin 2 distilari consecutive...dupa prima distilare=>vodca(asta e mai slaba)..iar dupa a doua=>palinca..care are aprox 50-53 grade...butoiul de dud da culoare palincii...a culoare aurie... 
_______________________________________ "Incearca sa tii albina cat mai departe de tine,si cat mai aproape de natura."
Telefon:0757732850. ID messenger:tarba_andy
|
|
pus acum 16 ani |
|
viorelolt
apicultor
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 492
|
|
Va multumesc. Am sa fac si a doua distilare, dar de invechit nu se pune problema pt. ca e cantitate mica si mi-e sete rau. Sanatate. 
|
|
pus acum 16 ani |
|
valy gudas
apicultor
 Din: Baia-Sprie. MM,RO.28.05.71
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1394
|
|
Daca palinca e curata din prune se va galbeni an ori ce vas,dar indicat e sa fie tinuta an butoi de stejar nu de dud an cel de al doilea devine acida dupa un timp,culoare de anvechit se poate simula introducand 2 boabe de cafea an 10 L palinca dar sa nu se tina mult (da un gust amar) Recomandare:a se folosi cu masura(de la un litru an sus si sa depasasca 55*) Consunul de alcool dauneaza grav sanatati. 
_______________________________________ Suntem saraci,dar nu suntem prosti. Tel. 0741297349.
|
|
pus acum 16 ani |
|
viorelolt
apicultor
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 492
|
|
|
pus acum 16 ani |
|
Donbazil
apicultor
 Din: Faget
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1293
|
|
Sal'tare! E mai bine sa se puna la un kg de miere 3-4 litri de apa fierbinte si sa se mestece bine, apoi se desarta peste fructe, dupa ce mierea s-a difuzat in apa. Daca se pune apa putina (1/1) exista riscul sa fie borhotul prea vascos si se prinde pe fundul cazanului (se afuma) sau mierea , daca e cristalizata sa se depuna pe fund la vasul in care fermenteaza si intarzie (lungeste) fermentarea, iar daca se da la cazan nefermentata bine - doare capu'-. Eu am patit-o . In rest - sunt de acord cu antevorbitorii dar eu dau culoare chear si in bidon de plastic cu doua - trei bete cat degetul, din lemn de prun dar cu coaja rosie rasa pana la coaja verde si in cateva zile e aurie. Sal'tare! Donbazil - Faget.
_______________________________________
|
|
pus acum 16 ani |
|
balasbebe
CLUB STUPARITUL
 Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 5335
|
|
viorelolt a scris:
Salut. Am cumparat prune. Spuneti-mi va rog, la 130 kg de prune cata miere sa pun? |
Nu este bine, sa se amestece prunele cu mierea. Se spune, ca au timpi, de fermentare diferiti. Palinca de miere se distileaza o singura data, si se pune, o data cu a doua distilare, a votcii, din prune..
|
|
pus acum 16 ani |
|
jean
apicultor
 Din: com. Rast, jud. Dolj,Craiova
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 603
|
|
D-lor,
La mine, in comuna Rast judetul Dolj, cand se face tuica, atunci cand curge in bidon, la cazan, se pune o mana de frunze de mar putin frecate in palnia prin care curge (se pune in panza ).Rezultatul : TUICA GALBENA.
Cu respect,
Jean Deculescu
|
|
pus acum 16 ani |
|
teinegru64
apicultor
 Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 346
|
|
balasbebe a scris:
viorelolt a scris:
Salut. Am cumparat prune. Spuneti-mi va rog, la 130 kg de prune cata miere sa pun? |
Nu este bine, sa se amestece prunele cu mierea. Se spune, ca au timpi, de fermentare diferiti. Palinca de miere se distileaza o singura data, si se pune, o data cu a doua distilare, a votcii, din prune.. |
Timpul de fermentatie pt miere este de 6 luni.Cei care nu cunosc acest amanunt pierd multa miere.....dar am vazut si citeva furtisaguri devastatoare.
_______________________________________
|
|
pus acum 16 ani |
|
pintilied
apicultor
 Din: Tulcea
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 88
|
|
fcvaslui a scris:
Apa 40 kg Grau 2 kg Un cubulet de drojdie 10 kg miere de albine
Din aceasta reteta rezulta 8 L de rachiu la 40 grade.Pentru a vinde legal rachiu stie cineva cat se plateste acciza sau ce alte acte se fac? |
Cum separi alcoolul metilic de alcoolul etilic?
_______________________________________ pintilied
|
|
pus acum 16 ani |
|
apivera
apicultor
 Din: Arad
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 410
|
|
reteta cea mai buna pentru vanzarea tuicii este cea a lui Al Capone
altfel tuica se vinde greu da se bea usor mai ales cea buna
sa ne traiti cu totii 
_______________________________________ singurul lucru care nu te minte in viata este meseria
|
|
pus acum 16 ani |
|
valy gudas
apicultor
 Din: Baia-Sprie. MM,RO.28.05.71
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1394
|
|
pintilied a scris:
fcvaslui a scris:
Apa 40 kg Grau 2 kg Un cubulet de drojdie 10 kg miere de albine
Din aceasta reteta rezulta 8 L de rachiu la 40 grade.Pentru a vinde legal rachiu stie cineva cat se plateste acciza sau ce alte acte se fac? |
Cum separi alcoolul metilic de alcoolul etilic? |
Iei varful si coada. 
_______________________________________ Suntem saraci,dar nu suntem prosti. Tel. 0741297349.
|
|
pus acum 16 ani |
|
softgroups
apicultor
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 116
|
|
fcvaslui a scris:
Apa 40 kg Grau 2 kg Un cubulet de drojdie 10 kg miere de albine
Din aceasta reteta rezulta 8 L de rachiu la 40 grade.Pentru a vinde legal rachiu stie cineva cat se plateste acciza sau ce alte acte se fac? |
De ce si grau ? ok , si dupa asta ce faci cu ea? astepti 6 luni sa fierbentze? dupa aia?! o fierbi? sau ce?
|
|
pus acum 15 ani |
|
EN
apicultor
Inregistrat: acum 20 ani
Postari: 751
|
|
Se baga si grau pentru ca bacteriile sa aiba substantele azotoase , fosfati, etc. necesare inmultirii. Eu folosesc mere, prune, pere. Fermentatia se incheie cand nu mai apar degajari de CO2 sau si mai simplu cand gusti zeama si nu mai are nimic dulce in ea.
|
|
pus acum 15 ani |
|