APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
dannutzza pe Simpatie
Femeie
25 ani
Mehedinti
cauta Barbat
25 - 52 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / INTRETINEREA ALBINELOR / ce sa le mai fac ?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
ovidiu_p
apicultor

Din: Hirlau jud. Iasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 274
In primavara asta am iesit mai rau cu albinele din iarna. Au murit citeva familii, care erau mai slabe in toamna, dar si trei familii care erau foarte bune. Nu stiu ce au avut, nosemoza, diaree
Ramele erau pline de pete maronii si aveau un miros dubios.
Ce sa le fac pina la salcim? Am inceput sa le stimulez cu sirop (la 3-4 zile), le-am strins cuiburile si le-am pus o folie de celofan deasupra si in lateral, la diafragma, iar acum astept sa se mai dezvolte putin si am sa le ajut cu rame de puiet capacit de la familiile bune. Mai stiti alte metode care vor da rezultate rapide pina la salcim?
Ramele de la acele familii( cu pete maronii) este bine sa le pun la alte familii(au miere)dupa ce le curat?


_______________________________________


pus acum 18 ani
   
costel bold
apicultor

Din: OLTENITA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 92
Sa o luam in ordine:daca miros a clei de oase este loca,daca nu e diaree si le tratezi ca atare,cat priveste ramele eu iti recomand sa le distrugi.Cel mai indicat e insa sa duci niste probe la analiza,de preferat la ICDA!

pus acum 18 ani
   
claudiuro
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 16
Am vazut intrebarea ta ceva mai tarziu. Am avut in primavara asta exact aceeasi probl. Mi-au murit multi stupi si cei care au scapat aveau pete de diaree pe rame. La fel si cei morti. Problema, poate ti-ai dat sema pana acum, consta in calitatea mierii cu care i-ai iernat. E vorba de miere de mana cu care albinele nu pot ierna. La scurt timp dupa formarea ghemului, datorita calitatii mierii albinele dau in nosema. Consecintele acestei boli le-ai vazut. Sfatul meu: daca nu ii duci in pastoral, nu scoate din stupi nici un strp de miere de la salcam sau de la tei. Dupam ce i-ai pregatit pt iernare atunci poti sa scoti dar si atunci numai dupa ce ai pastrat o rama pt fiecare stup ca rezerva. Concluzia, la care am ajuns si eu: INDIFERENT DE NR LOR, DU STUPII IN PASTORAL SA AIBA UN CULES PUTERNIC. Pe locul I e hrana lor, iar pe locul II e castigal tau. 

pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la