APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
polly__ Profile
Femeie
24 ani
Brasov
cauta Barbat
24 - 47 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / INTRETINEREA ALBINELOR / A inceput culesul...ce operatiuni se practica acum?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Ray
apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 12
In zona de vest a tarii(pe la noi in Oas) a inceput deja culesul.Ieri am observat ca albinele aduceau polen rosiatic-galbui(ma intreb de la ce e)iar activitatea in stupina era asemanatoare unei zile de vara.
As vrea sa va intreb daca as putea face o revizie a stupilor azi (se anunta 15-16C) ,avand in vedere ca la unii stupi (mai ales cei mai slabi-3 rame) as vrea sa curat fundul de resturi din iarna si sa vad daca matca e prezenta la aceste familii(si daca au puiet).
Am o familie(am scris si in alt articol de vreo saptamana)care ocupa 5 rame , dar albinele sunt multe si stau si pe diafragma pe ambele parti,pot sa ii adaug macar o rama unde au crescut cateva generatii de puiet, caci am auzit ca aceasta le tine si de cald ca un perete de 20 cm pentru om.
In legatura cu adusul apei, albinele mele aduc apa din toate baltile,chiar si din grajduri de la vecini  .Cum as putea sa le fac sa bea din adaptoare?
Duminica si luni le-am dat putin sirop (50g/familie) pentru stimulare,iar acum  ca a inceput culesul natural(cred ca de la salcie; si e destul de bogat,fiecare albina aduce polen) care cred ca le ajuta f.mult sa nu le mai dau sirop?
Va multumesc


pus acum 16 ani
   
JONY_NT
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 90
cu problema,supra populari este ff bine sa pui o rama cu miere sau cu sirop,e posibil sa nu mai aiba hrana ,a inceput culesul dar daca da raceala...[si acuma culeg polen,si consumul de miere,e foarte mare].
  si pentru adapatoare pune putina sare [cara apa pentru minerale,si saruri] sau
  citeva bobite de miere sau sirop ,pe marginea adapatorului, si sa fie la soare.


pus acum 16 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Eu pentru ca mierea nu a fost de calitate, am preferat sa le dau pana acum de 2 ori sirop, caldut, nu prea cald totusi, mare atentie. Lam facut in bidon, si l-am invelit in paturi, si pus in doua cature de magazin, sa nu se raceasca, pana il dau. Cartea nu da voie in noptile cu temperaturi negative sa se administreze, dar eu i-mi asum acest risc.
  Acesta nu se poate numi cules. Este doar o mica activitate de stimulare din natura.
  Sa nu mai umble albinele in balti este mai greu, totusi, este bine, sa folosesti un adapator, din cauciuc de masina. Acesta fiind negru se incalzeste de la soare, si atrage si albinele. Eu am pus, si muschi de padure, dar de 2 ani, nu mai fac, asa ceva. Am prea multe, si nu le vizitez, asa de des.
In apa sa pui si cate 1 lingura de sare. Nu prea multa, sa nu le provoci sete.


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la