APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
draghici_elena2000 pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Dambovita
cauta Barbat
24 - 62 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / REZERVAT MEMBRILOR "STUPARITUL" / Padurarii, sau lupii paznici la stana ???  
Autor
Mesaj Pagini: 1
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2312

   Oameni buni, sunt din zona, cel care a chemat presa imi este chiar prieten, un stupar onest, insa satul sa vada cum salcamii numai buni de produs nectar iau calea Ungariei, sub forma lemnului de foc, imbogatind niste neaveniti de-ai nostri, unsi ca padurari si autodotati in timp record cu jeep-uri propietate personala. Ce le pasa? Au semanat ei copacii? I-au udat ? i-au pazit ? Da de unde !!!! Dar au acte ! Exploatarea materialului lemnos.... pai astia taie ras,Varsta arborelui nu conteaza,  e bun de foc, n-au mama, n-au tata !!!  E O CRIMA ce se intampla !!!!


_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 16 ani
   
gregor
apicultor

Din: Brasov
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 78
Se-ntampla ca tatra asta este o stana fara caini,fara stapan caci stapanii sunt lupi flmanzi iar cainii de paza mananca la masa stapanilor.Cainii pazesc stapanii nu stana!

pus acum 16 ani
   
Gicacontra
apicultor

Din: Corbeni Arges
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 480
Am pus sa reamintesc unora ca au despuiat padurile.

Modificat de Gicacontra (acum 15 ani)


_______________________________________
"In univers,doar relativul e absolut"

pus acum 15 ani
   
alinndiaconu
apicultor

Din: Targu-Jiu
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 466
Tata lumea stie ca procuroru e tata hotilor si politistu ii e frate la nevoie. Asa ca astia cu romsilva lor rad ca omizile tot ce prind cu drujba.
Am auzit ca ai mai multi bani, ca cica ministeru cu bugetul cel mai bogat, ministerul mediului este.
Da unde sant banii astia????

Modificat de alinndiaconu (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
raduta.aristotel
apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 53
In ultimi 15-20 de ani s-a produs  o mare distrugere a bazei melifere din tara.Ocoalele silvice, cei ce gospodaresc padurile  pazesc in general ,stejaru, fagul, bradul  si specii ca salcamul ,teiul ,plopul, si alte specii melifere  sunt lasate la bunul plac al taietorilor de lemne cu acte si fara acte legale Grav este ca aceste  taieri duc si la degradarea terenurilor ,pentru ca in general sunt puse  pentru a stabiliza solurile  ,ravene ,paraie, terenuriri alunecoase  , etc. Este o neglijenta  totala  din partea organelor abilitate  pentru  paza  acestei bogatii. HAOS  TOTAL IN PADURILE TARI??????????.

pus acum 15 ani
   
GIS
apicultor

Din: Suceava
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 177
Nu vreau sa intru in vre-o polemica cu cei care si-au spus parerea inaintea mea. Dar tin sa explic ce si cum e cu regimul silvic, in cazul salcamului. In primul rand aceasta specie e introdusa in tara noastra, nu este o specie autohtona. Are o crestere rapida si ajunge la varsta exploatabilitati dupa 27-30 ani (pentru comparatie, molidul sau bradul are varsta exploatabilitatii la 110-120 ani). Regimul silvic prevede taierea acestor paduri la aceasta varsta. Tehnologia de exploatare a acestor paduri (salcametele) este prin taieri rase in suprafete de 3 hectare intre care se lasa benzi de aproximativ doua lungimi de arbori. Salcamul se extrage la rand indiferent de grosime, de obicei prin cazanire (se scoate inclusiv cioata din pamant) pentru a facilita drajonarea (regenerarea prin lastari proveniti din radacina). De obicei se mai trage si un disc pentru taierea radacinilor si astfel facilitand drajonarea. In maxim 3 ani suprafata se regenereaza natural, fara plantare si de obicei e deasa de nici mistretul nu patrude si are cam 3 metri inaltime. Functia de protectie a solului o realizeaza si dupa 2 ani de la taiere, functie de zona. Tot dupa aproximativ 3-4 ani se taie si benzile ramase intre parchete. Asta prevede regimul silvic in cazul salcamului.
Daca au facut altfel nu am de unde sa stiu ca articolul este cam sumar.


_______________________________________
"Si aceasta istorie de acum trei sute de ani, din vremea cand stramosii erau inca darji, am scris-o in linistea unei prisaci, avand in inima mea rasunetul durerii lor" M. Sadoveanu - Neamul Soimarestilor

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la