APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Bianca xxx la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 43 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / REZERVAT MEMBRILOR "STUPARITUL" / intrebari de incepator  
Autor
Mesaj Pagini: 1
alphred
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 5
Salut!
bunicul meu e apicultor de peste 40-50 de ani, acum fiind batran (79 ani) si cu oarece probleme la ochi, lipsa de rabdare as vrea treptal sa-l inlocuiesc in meserie.
am 29 de ani de invatat am invatat de la el multe lucruri despre albine, dar sunt incepator rau cand vine vorba de practica. din materialele de pe forum si alte documentatii am mai inteles eu una alta. cel mai important din ce am vazut eu e matca, ori bunicul nu face o selactie a matcilor ci ii lasa  in plata lor duce liposa de matca ii rezolva dar nu tine cont de tipul matcii. de 2 ani incoace are un stup rau rau: adica cum il deschide toata albina e pe el pana scoate mierea din el greu tare acum vad ca problema s-a extins si la altu (banuiesc ca i-a bagat puiet de la ala rau cand era in criza de matca).
Ma gandeam ca in primavara sa incep cu 3-5 familii in cutii noi familii de care sa am eu grija familii deja formate sau sa incep unele noi. Am prins un roi anu trecut deci un stup il am. ramele la cati ani se inlocuiesc (varsta unei rame este data de culoarea cerii)
daca iau familii gata formate sa le inlocuiesc matca? vreau sa incep sa-mi formez stupi cu gena buna, adica nu rai cum incep sa fie astia 2 de care va povesteam mai sus. pentru inceput cateva ore la sf. de saptamana mi-ar ajunge sa ma ocup de ele (in cursul saptamanii e mai greu).
bunicul ramane cu stupii lui si eu incep sa ma dezvolt cu ai mei.

va multumesc mult pentru ajutor.

p.s. rog un admin sa-l mute la incepatori. din greseala am postat in alta sectiune

Modificat de alphred (acum 16 ani)


pus acum 16 ani
   
maruta
apicultor

Din: targu jiu
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 91
D-le Alphred eu cred ca, cel mai important, este ca ti-ai ales sa devi apicultor si sa continui traditia bunicului tau. Este foarte bine ca il ai pe d-lui in preajma deoarece are o experienta de 40-50 de ani in domeniu, iar apicultura nu se schimba radical peste noapte se schimba unele tehnologi pe care o sa le culegi in timp din legislatia de apicultura si cu ajutorul colegilor nostrii de pe acest sait. Cu rabdare si pasiune o sa fie totul bine.
   Exista intradevar si stupi cu o agesivitate mai accentuata datorita genei matcii de cele mai multe ori, de aceia aceste matci trebuiesc inlocuite cu matci selectate (vezi cresterea matcilor), dar eu iti recomand sa colaborezi cu un coleg de-al nostru de pe sait din localitatea ta care se ocupa cu cresterea selectiva a matcilor sau comandata de la firme de specialitate.
   Trebuie sa-ti alegi tipul de stup cu care vrei sa lucrezi. Nu conteaza familia de albine daca este din stupii vechi sau roi de un an.
   Mult succes.


pus acum 16 ani
   
silviuadrian79
apicultor

Din: corbeni-arges
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 67
si eu am stupi tot de 2 ani . la prima extractie de miere m-au intepat la greu - la 22 de ace m-am oprit din numarat - . de la ala rau am luat cea mai multa miere mai mereu - cel mai rau da cel mai bun . nu m-am descurajat , mai tare m-am ambitionat . am prins drag de ele si din 6 acum am 24 . sfatul meu e sa te indragostesti de ele sa perseverezi si sa citesti cu atentie postarile de pe forum . unde nu stii intrebi ca aici sunt numai oameni super  BAFTA !

_______________________________________
Toate prin EL s-au facut si fara EL nimic nu s-a facut din tot ce s-a facut .

pus acum 16 ani
   
alphred
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 5
ok multumesc de raspunsuri incurajatoare. cu intepaturile sunt obisnuit am crescut langa albine.

pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la