APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
deea_mha pe Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Dolj
cauta Barbat
18 - 80 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ALBINE / reflectii....  
Autor
Mesaj Pagini: 1
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
Problema majora a salariatilor din conducerea ACA este functionarea dupa principiul – o mana spala pe alta – fenomen care acopera printre care si fapte de coruptie, trafic de influenta, inselaciune, complicitate si tainuire de fapte penale.

Sistemul informational pune capat oricarui sistem care se bazeaza pe acest principiu si nu respectarii de reguli a  legii si vointei majoritatii. In final vor ramane singurii vinovati pentru care nu se va mai putea face nimic.

Intervalul de timp prea mare de la actiunile de instrainare abuziva ne arata ca nu au cale de intors. Totusi, denuntarea chiar si acum, unilaterala si in solidar cu membrii apicultori, a faptelor oneroase care au stat la baza acestor instrainari trebuie sa duca la clarificarea pozitiei in organizatie a fiecarui membru sau salariat.
Circumstantele pot agrava sau atenua o hotarire in functie de recunoasterea si regretul faptuitorului. Nu se percepe nici macar o urma de asa ceva, de genul “ eu sunt mic nu stiu nimic tata ( adica altul e vinovatul)e in pod .....oaia”, cel putin pina la aceasta ora. Apropo, de oaie....cind lupul e pe aproape. Infantil mod de a parea ca vede problemele pentru care este....; ce este? Ok, se cunoaste vinovatul, ce impiedica conducerea actuala sa faca lumina in acest caz ? secrete de stat? sau propria participare?

Abuzul de incredere a capatat in ultimul timp valoare penala. Reprezentativitatea acordata de noi, membrii apicultori (?), a ajuns sa fie de natura fizica si nimic mai mult.
Diminuarea constanta a numarului de membrii ACA ( barometrul managerial) ne arata capacitatea precara a intelegerii rolului comitetului director al asociatiei.
As fi bucuros sa-mi arate cineva ca nu este chiar asa,
Sa auzim de bine,
Mitica,


pus acum 16 ani
   
filip
apicultor

Din: stupii in jud. ARAD
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1985
Daca un producator vinde foita cu 25 ron,cine impiedica Aca sa nu negocieze un pret mai bun pentru membrii.Da nu, Aca vinde foita cu 40 roni.Rame se gasesc la producatori cu 18-20 roni-25 buc-Aca le vinde cu 35 Roni.ETC ,atunci la ce naiba sea fim membrii daca nu avem nici un beneficiu?Oricum afacerea din apicultura nu-i prea grozava din urma nu multi sunt interesati de ia.Conducerea ACA are sloganul''Dupa noi potopul"asa ca subiectu nu merita dezbatut.Daca vrea cineva sa faca afaceri cu mine sa vina si sa puna banu jos,povesti cu a fost odata cand Aca reprezenta apiculorii ..............a fost tare de mult.

_______________________________________


pus acum 16 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Putini oamneni de suflet au fost sa reprezinte interesele stuparului.
  Daca dispare si acesta forma de asociere, nu sti cum se vor descurca cei de la tara, la care inca nu a patruns internetul.
  Stuparul din coltul de judet, in fiecare an, vina la sedinta, cu o speranta, ca doar ACA il poate salva.
  De cate ori este o sarbatoare crestina, multi stupari in loc sa mearga la biserica, se urca in masina, vine pe la ACA, si asteapta ceva  si pentru ei. De ani de zile, nu se arata nici o speranta, decat ca lucrurile merg tot mai rau.
  Intradevar "dupa voi potopul".


pus acum 16 ani
   
gregor
apicultor

Din: Brasov
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 78
Cum se vor descurca stuparii fara ACA? Ca si cu ACA.
         ACA sa salveze stuparii? De cine ,de ce?
         ACA ar trebui,asta ca sa reziste,sa se gandeasca ca este o societate care reprezinta interesele stuparilor si nu interesele grupului de la varf.Un sef de filiala la o sedinta a spus,,Sa ne intrebam ce facem noi pentru ACA nu ce face ACA pentru noi".Vi se pare normal,corect si etic?


pus acum 16 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
ACA cumpara doar de la ACA. Este un lucru deosebit de curios. In tara sunt filiale, noi suntem cotizanti. Daca dau un telefon, intreb daca cumpara polen, raspunsul este foarte clar. Nu cumparam decat de la asociatia ACA, sau de la combinatul apicol. Care mai este rolul stuparului platitor de cotizatie? Platim cotizatia, doar pentru a trai o societate capusa, pentru a fi o veriga la pret.
  Pana cand?
  Pana suntem fraieri si neuniti, si lipsiti de drepturi.


pus acum 16 ani
   
constantin
apicultor

Din: codlea
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 60
cine are curaj si cunostinte poate sapa si vedeti ce subventii primeste ACA  de la guvern

pus acum 16 ani
   
gregor
apicultor

Din: Brasov
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 78
Cred ca ACA primeste subventii dar unde ajung ele,in ce buzunare.

pus acum 16 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
Dl Balasbebe a punctat direct la obiect - dupa noi potopul - cu urmatoarea argumentare:
Exista 2 vederi diferite:

- salariatii din conducere, se intreaba de ce nu pot misca lucrurile in directia dorita de majoritatea membrilor apicultori (pretul la achizitie, proiecte cu finantare nerambursabila dar cu cofinantare. etc, etc, etc..........................), practic nu sunt formatori de personal care la un moment dat sa fie responsabili de ceea ce intreprind, adica noi sa cistigam - acum - ca de rest nu ne intereseaza.

- membrii apicultori, se intreaba, nu cumva si slaba pregatire profesionala, manageriala, de relationare cu apicultorii stau la baza declinului asociatiei sau capusarea de persoane rau intentionate.
Furtisagul se produce de regula cind familia de albine are populatie mica, constructie vulnerabila a cutiei, predispozitie, cu/sau matca in regula, dar imbatrinita si nu se poata apara, etc. Intreb ce a lipsit asociatiei ca membrii sunt.


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la