APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
vio69 25 ani
Femeie
25 ani
Botosani
cauta Barbat
25 - 50 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / HRANIREA ARTIFICIALA / Rumegusul de lemn.  
Autor
Mesaj Pagini: 1
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Sunt tot felul de a hrani albinele in acesta perioada, lipsita de polen. Sunt zone, unde se lucreaza cu lemn, si se arunca rumegusul. Albinele muncesc tare mult, sa faca o bobita, sa-l duca in stup. In timp acesta bineinteles, nu este consumat, dar albina este cateodata si lacoma, si face orice pentru a-si  hranii puietul. La fel se intampla si cu faina de soia, sau lapte sub diferite forme.
  Albina nu este specializata sa consume aceste produse. Ea le cara, le baga in fagure, dar nimeni  nu este convins ca este si bun. 
In aceasta perioada cel mai usor este sa se dea cate o turtita din polen si miere. Este o metoda sigura,  si nu este asa de costisitoare. O recomand celor care incep sa stimuleze albinele. Deja au inceput sa aiba puiet in stupi.
  Am vazut si in filme, ca in unele stupini se administreaza si faina de soia, sau drojdie de bere. La fel pot sa fac si eu un film, si sa arat cum dau turta din polen cu miere. Pe mine multi stupari nu o sa ma bage in seama, deoarece sunt roman. Doar ce este pe la streini este mai bun.


pus acum 16 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2312
Bebe, nu am facut pana acum hraniri proteice. Dar am de gand. Cu polen. Am de ales intre polenul uscat si cel congelat, proaspat. Te rog, un sfat ! Am sa tin cont de el !

_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 16 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
asteptam filmul

eu promit solemn ca o sa-l bag in seama


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 16 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Pana prin anul 1989-92, se vindea zahar pentru albine. In acest sac, era si o punga cu o doza mica de drojdie uscata. Pe atunci inca nu eram stupar, dar am vazut in stupina socrului.  Pe acel plic cu drojdie uscata, eu nu am vazut  vreodata sa-l foloseasca. Din start era aruncat. Pana in aceea perioada era un cult, sa fie in fiecare sac si pliculetul cu drojdie uscata.

pus acum 16 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Erau doua pungi.Una cu drojdie una cu faina de soia.Se puteau pune in sirop 1/1 ca in serbet era aruncat de albine Pot sa spun ca nu faceau rau

_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la