APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Mariatha la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Prahova
cauta Barbat
25 - 52 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE / Paduchi ?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Alecs
CLUB STUPARITUL

Din: Iasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 866
Este prima data de cand ma stiu cand scot pe urdinis albine moarte , dar si foarte multi paduchi. Albina moarta nu-i o problema ca nu-i mai multa ca in alti ani. Dar paduchii ?  Scot sarmulita cu care controlez urdinisurile plina cu paduchi si albine moarte de asemeni cu paduchi pe ele. Si asta odata la 2 saptamani. Si ca sa nu fie loc de comentarii spun din capul locului ca am facut in decursul anului urmatoarele tratamente :
       - Aprilie-mai ( nu mai stiu data precis ( inainte de salcam ) - fara paduchi( preventiv )      - August dupa Tei , fara paduchi
        Septembrie doua tratamente ( Totul cu VF) + cate o banda de Mavrirol doar la unii- fara paduchi
        - Octombrie, dupa puiet, ultimul tratament cu VF + cate doua benzi  de mavrirol cu observatia di iarna care am descris-o mai sus.
        Eu , cel putin , in prisaca mea n-am avut o astfel de problema. In schimb incepand de anul aceste am doi vecini , noi , apicultori, cu nustiu cati stupi, care s-au amplasat intre prisaca mea si sursa de cules ( padure de foioase ) . Si-au construit case ( Vile ) si si-au amplasat si stupinele . Treaba lor. Problema mea ?
        In concluzie : sa fie vorba de inactivitatea VF ? Sa fie vb de substanta activa din Mavrirol ? Sa fie infestatie masiva de la vecini ? Cu ce-oi iesi in primavara ? Ha ? N-aud !


_______________________________________
Daca nu putem sa fim buni, sa incercam sa fim macar politicosi. (Nicolae Steinhart)

pus acum 16 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
1 teiul este in iunie.
2 Ce este curios ca la ultimul tratament nu au fost paduchi.Asta inseamna ca albinele au luat paduchi de la vecini,in nov
putin probabil.Cred ca sunt probleme cu tratamentul.Poate slaba calitatea.
poate nu ati privit destul de atent?


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 16 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059
Sunt curios daca dupa ultimul tratament si pana acum ai mai verificat cu "sarmulita" daca sunt paduchi.O explicatie care mi-o dau ar fi ca la ultimul tratament,a fost eficacitatea cea mai mare(nemaifiind puiet)iar la ultimele zile activa ale albinei au facut curatenie,odata cu restransul hranei spre cuib...Si daca ai avea folie intre cuib si magazie(dar cu spatiu lasat liber cum am si eu) sa nu fi surprins ca in primavara cand umblii sa gasesti paduchi morti pe folie.

_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 16 ani
   
Alecs
CLUB STUPARITUL

Din: Iasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 866
Stationar. Doua recolte. Salcam si Tei. Extractia de la Tei in a doua jumatate a lunii Iulie. Al doielea tratament in prima jumatate a lunii August. Cu VF.
   La ultimul control, la impachetare , spre sfarsitul lunii octombrie, deci dupa tratamentul cu Mavrirol, direct in cuib si nu cu sarmulita, n-am observat paduchi. Dupa ce scot acum, ( doar de la doua familii ) era imposibil sa nu-i observ-sant foarte multi - ! Nu folosesc folie, iar caturile le scot inainte de impachetare.
   Fiind vorba de doua familii din care una este tanara, din mai anul acesta, nu ma ingrijorez. Am spus doar o problema cu care nu m-am mai intalnit niciodata, si care nu-mi place . N-am facut niciodata tratament cu acid oxalic dar ma bate gandul sa incerc cu astea doua intr-o zi cand va fi cald. Oricum tre sa fac ceva sa nu carecumva sa se generalizeze in toata prisaca ca am......................incurcat-o( Era sa zic cum zice romanul  )


_______________________________________
Daca nu putem sa fim buni, sa incercam sa fim macar politicosi. (Nicolae Steinhart)

pus acum 16 ani
   
Alecs
CLUB STUPARITUL

Din: Iasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 866
Si eu cred ca este efectul Mavrirolului !
   PS. Ma-c in vizita de sarbatori. Revin mai deseara daca sant apt. Daca nu -maine . Pa


_______________________________________
Daca nu putem sa fim buni, sa incercam sa fim macar politicosi. (Nicolae Steinhart)

pus acum 16 ani
   
dr.Nicula
apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 25

Alecs a scris:

Este prima data de cand ma stiu cand scot pe urdinis albine moarte , dar si foarte multi paduchi.


De necrezut ,dupa atitea tratamente efectuate cu doua pesticide  (amitraz si taufluvalinat)! Din cite stiu dupa orice tratament toate cadavrele de varroa sunt eliminate de pe fundul stupului pe urdinis sau ,daca infestatia este foarte mare sunt adunate in colturile stupului sau in crepaturi. Cind se scot din stup pe urdinis iarna albinele moarte iar pe acestea se gaseste varroa, inseamna ca familia este puternic infestata, deci ca tratamentele au fost ineficiente.  In octombrie-noiembrie o stupina nu se contamineaza cu varroa de la stupinele invecinate .Daca timpul se incalzeste si se desfac ghemurile , puteti aplica un tratament cu solutie de Mavrik 1 la mie , 2 ml pe rama sau interval prin picurare.


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la