APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
bruneta99 la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Satu Mare
cauta Barbat
25 - 50 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / CRESTEREA MATCILOR / Matci,matci,matci!  
Autor
Mesaj Pagini: 1
TRANTORU`
apicultor

Din: CARACAL,Jud OLT
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 87
Bun gasit!
Nu trebuie sa reiau ideile dezbatute pe larg si de catre oameni care cunosc joaca privind importanta calitatii matcilor din familiile de albine.
Totusi...profitand de faptul ca dupa lupte seculare am reusit sa ma loghez ma intreb care sunt domnule cele mai indicate la noi?Bukfast suna destul de pompos,are vreun coleg asa ceva?A rupt gura targului pe la noi?Metisi din Italia avem,nu e mare diferenta fata de bruna carpatina.Cineva imi lauda albina de Buzau,stiu ca avem colegi din zona,confirmati sau nu?
PS: domnule lucky5strike,am constatat ca suntetzi crescator.Aveti stupii cumva la Leu?La primavara intentionez sa "va calc" pe la prisaca,ma gandesc sa cumpar si cateva matci de la dvs,ce zicetzi?


_______________________________________
Zambeste,maine va fi prea tarziu!

pus acum 16 ani
   
lucky5strike
CLUB STUPARITUL

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3248
Da-mi un semn la inceputul lui aprilie. Esti oricand binevenit, in 20 minute ajungi la Leu...
Ne-ai facut curiosi!
Ce e cu albina de Buzau?
Ce e cu "luptele seculare de logare"?


pus acum 16 ani
   
stefan1
apicultor

Din: sibiu 1953
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 619
Un citat despre apicultura din Rep. Moldova:
"Pīnă īn anul 1980 īn cadrul rasei locale, care se caracteriza cu proprietăţi ale rasei Apis mellifera carpatica au fost introduse şi alte rase de import cum ar fi: Acevorum (rusă de stepă, Caucaziana, Silvarum (italiana). Metişii obţinuţi īn urma īmperecherii acestor rase au adus īntr-o oarecare măsură la degradarea rasei locale."

  Eu raman la parerea (bazata pe spusele celor patzitzi) ca mai cu seama introducerea rasei Buckfast va avea urmari rele, degradand in timp rasa locala. Doar sa incepem toti sa procuram doar matci de cumparat.


_______________________________________
O problema bine pusa e pe jumatate rezolvata.

pus acum 16 ani
   
pab
apicultor

Din: Buzau-Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1186
Albina de Bz....probabil spus asa de cineva din zona, nu exista un ecotip cu aceasta denumire. In Bz, pe vremea raposatului ing Claudiu Ocrain s-a adus ligustica, apoi s-a metisat, incat azi in zona de deal vezi des albine cu inele galbene.
Eu personal in zona de campie, am albina sura spre negru, cu matci cu inele rosiatic inchis, maro sau negru. F bune producatoare de miere, foarte putin agresive, cam blocheaza cuibul la fs, ierneaza cu populatii reduse, 6-7 intervale, cu explozie in mai. Pt salcam trebuie ajutati, ori cu sirop ori cu rapita.Propolizare aproape absenta.Capacire uscata, slaba tendinta la roire, daca sunt bine lucrati, nu ai probleme. Tendinta la furtisag pronuntata.
Imi apar si mie albine galbene sporadic, daca matcile se imperecheaza in pastoral in zona de deal a jud. Nu prea sunt bune, oua mult dar aduna mai putin chiar daca bubuie de albina.
Ce am reusit eu sa selectionez umple catul cu miere si la o populatie mai redusa, incat atunci cand deschizi stupul te intrebi cine a adunat atata miere. elimin matcile care dau in descendenta albina cu inele galbene, de aceea, in ultimul timp nu mai duc nucleii la imperecheat in pastoral, ci ii las acasa.


_______________________________________
Drd.Med.Vet. Poncea-Andronescu Bogdan
Bucuresti-Buzau
0721.269.791

pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la