APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
lovely_pink
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 48 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE / De ce mor albinele ?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Alecs
CLUB STUPARITUL

Din: Iasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 866
De foame ? De frig ? De boala 
      N-am mai fost la prisaca de vro 3 saptamani fiind incheiata activitatea pe anul acesta din toate punctele de vedere ( zic eu )
      Hrana suficienta- aprox intre 18 si 25kg de miere
      Frig- nu e cazul- sant impachetate si inca n-a venit iarna
      Tratamente- unul in primavara, unul dupa culesul de la tei si trei in toamna din care unul dupa puiet- cu Varachet forte, preventiv in primavara cu protofil, iar la final benzi de Mavrirol.
      La controlul de ieri am scos pe urdinis cu sarmulita , albine moarte ca pe timpul iernii, la unele chiar multe.Iarna e explicabil . Acum insa n-ar trebui sa aiba nici un motiv.
      Le mai las o saptamana apoi control din nou. Poate mai prind o zi mai calda ( ! ) Daca situatia se repeta cre ca tre sa am un motiv de ingrijorare. Un apicultor cu care am stat de vb. la telefon s-a plans de aceeasi situatie, si cica la unele familii a ramas cu o mana de albine si a trebuit sa le unifice. Poate n-o sa ajung pana acolo. Oricare va fi situatia , si ce masuri va trebui sa iau , o sa va spun la momentul respectiv. A mai patit cineva de pe forum asa ceva ?
    Alecs


_______________________________________
Daca nu putem sa fim buni, sa incercam sa fim macar politicosi. (Nicolae Steinhart)

pus acum 16 ani
   
filip
apicultor

Din: stupii in jud. ARAD
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1985
O albina in perioada de vara traieste aproximativ 30 de zile.Fiind o toamna destul de calduroasa albinele au zburat cu rost si fara rost,deci s-au uzat.Uzura le-a imbatrinit,deci moartea este naturala.Daca peste accest fenomen se mai suprapune lipsa de tratament s-au tratament incorect poate fi o cauza.Citeva albine moarte nu-i o problema,problema e cite intervale de albine are stupul.Daca a fost puternic din ianuare daca timpul o permite va depune putin puiet si va iesii o alta generatie.Oricum cine a facut tratamente corect si diversificat nu va avea pierderi mari cine nu......................

_______________________________________


pus acum 16 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Pe multe albine le prinde frigul in afara ghemului. In momentul in care se incalzeste putin vremea, acestea ori incearca sa se deplaseze, ori sunt agatate de celelalte albine si pica, pe fundul stupului. Oricum aceste albine nu ar trebui sa fie asa de multe. Albinele care au fost intepate de acarieni, nu vor traversa iarna, chiar daca au fost tratate, si au scapat pe moment. Au fost ani, cand am facut o doza de soc, au murit multe albine, dupa tratament, dar ce a scapat a fost viabil.

pus acum 16 ani
   
Alecs
CLUB STUPARITUL

Din: Iasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 866
Cred mai degraba ca au avut multi paduchi deoarece odata cu albina moarta , la unii .am scos afara si paduchi morti, cazuti pe fundul stupului. Este -cred - efectul benzilor de Mavrirol pe care le-am pus chiar inainte de impachetare cu intentia sa le las acolo pana la primavara. Dar daca e asa , atunci tratamentul cu Varachet sa nu-si fi facut efectul ? Ori este rezultatul ambelor substante, si albinele n-au mai avut timp sa curete fundul stupului si sa scoata afara paduchii morti. Situatia e la doi stupi ca pe la ceilalti chiar daca a fost albina moarta aceasta era putina iar stupul curat. Si ma intreb , oare daca au cazut multi paduchi morti oare n-au mai ramas destui si vii ? Pun speranta in benzile de Mavrirol , daca or mai fi active.

_______________________________________
Daca nu putem sa fim buni, sa incercam sa fim macar politicosi. (Nicolae Steinhart)

pus acum 16 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2312
Alecs, bine ca ai facut tratamentul, ca eu intr-o locatie unde am 4 fam. de control am tot amanat acest lucru si cand m-am dus sa-i inpachetez nu mai era nici o albina in lazi. Efectiv nu au format ghemul de iernare si au roit din cauza infestarii masive cu varroua. Si crede-ma, in septembrie nu erau deloc slabi...

_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 16 ani
   
moc_sor
apicultor

Din: iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 177
D-le Alecs, suntem cam din aceiasi zona iar anul acesta m-au rupt varoa, am facut din septembrie 5 tratamente cu varachet si am benzile de mavriol puse, am familii care in august bubuiau, erau pe trei corpuri ME si acum au ajuns pe 4-5 intervale, dar sper ca avand mancare sa ajunga in primavara cu bine.

pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la