APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Pisii pe Simpatie
Femeie
24 ani
Ialomita
cauta Barbat
24 - 44 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / INTRETINEREA ALBINELOR / Iernarea individuala a nucleelor cu matci de rezerva  
Autor
Mesaj Pagini: 1
pab
apicultor

Din: Buzau-Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1186
Practicati pastrarea catorva matci de rezerva peste iarna?Daca da, cum?
Personal am cativa stupi orizontali despartiti in 5 compartimente a cate 3 rame dadant fiecare, cu urdinis propriu, toamna le populez cu albina si le dau o matca tanara din anul respectiv. Primavara ies bine cu ei, si folosesc matcile dupa nevoi.
In alta ordine de idei, credeti ca o familie slaba care ocupa 2-3 rame dadant, iernata individual, cu hrana suficienta si impachetare bilaterala, poate trece iarna?
Va intreb pt ca am cumparat acum in toamna un pavilion cu cca 20 de familii slabe, pe care le-am strans la 3-4 rame dadant, au fost slabiti datorita lipsei tratamentului pt varrooa.
Multumesc    


_______________________________________
Drd.Med.Vet. Poncea-Andronescu Bogdan
Bucuresti-Buzau
0721.269.791

pus acum 16 ani
   
viorelolt
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 492
"In alta ordine de idei, credeti ca o familie slaba care ocupa 2-3 rame dadant, iernata individual, cu hrana suficienta si impachetare bilaterala, poate trece iarna?"
                                                                   - dl. pab -
Va salut!
Pe trei rame , bine impachetata, cu putin noroc trece peste o iarna mai blanda, dar ocupand 2 rame (asta insemnand un interval) este destul de greu pt. ca albinele nu pot forma sfera, ghemul de iernare, care dupa cum se stie, se compune din mai multe straturi de albine, fiecare cu rolul sau. Dar nu cred ca este imposibil.

Modificat de viorelolt (acum 16 ani)


pus acum 16 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726
Nucleele pe 3-4 rame cite doua in acelasi stup impachetate la exteriorul lazii ierneaza fara probleme .Personal iernez asa cite 14-22 ca am doar 11 lazi despartite in 2 compartimente unul pe 4 rame si unul pe 5 rame cu podisoare separate.Daca iarna este grea nu este nici o problema pentru ca-i bag in magazie impreuna cu iventarul apicol .
NU am avut pirderi in felul acesta cu toate ca erau destul de slabe sa zicem dar matcile tinere da putere fam.sa treca peste iarna.


_______________________________________


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la