APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sweetandana pe Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Teleorman
cauta Barbat
25 - 48 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / INTRETINEREA ALBINELOR / Manifestarile albinelor.  
Autor
Mesaj Pagini: 1
pngflorin
apicultor

Din: Odobesti, VN , 19.01.1977.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3226
Considerati ca albinele din alte zone ale tarii au un comportament diferit fata de ale dv.?

      Trag aceasta concluzie deoarece pe acest forum , in diferite probleme, parerile exprimate din propria experienta ( pareri cred bine intentionate) sunt de multe ori diametral opuse.
       Astfel, ajung la concluzia ca atat clima, tipul familiei, rasa, cat si tipul de vegetatie din fiecare zona in parte si nu in ultimul rand modul nostru de comportament cu albinele ne influienteaza familiile, in asa fel incat sfatul unui coleg din alta parte a tarii poate sa nu fie bun pentru albinele mele si viceversa.

      Ce parere aveti ?


Modificat de pngflorin (acum 16 ani)


_______________________________________
Miere dulce si vanat in catare !


pus acum 16 ani
   
gmih
apicultor

Din: Focsani
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 637
S-ar puea. Din ceea ce s-a discutat pe forum,mai prin primavara cineva spunea ca la un control al stupilor, albinele de la unul din ele erau foarte agresive. Aceasta agresivitate am intalnit-o si eu la mine, dar s-a datorat lipsei de cules, a caldurii excesive sau chiar in perioada cand albinele urmeaza sa-si schimbe matca linistit.
Astazi, spre exemplu am controlat stupii pentru a vedea paduchii cazuti in urma tratamentului efectuat cu 3 zile in urma. Fiind nor afara si vremea de ploaie, acestea manifestau o oarecare agresivitate, dar umbland incet si afumandu-le un pic, fara sa deranjez ramele, problema s-a rezolvat.
In privinta calitatii albinelor, acestea sunt diferite de la o zona la alta, cele de la deal sunt diferite fata de cele de la ses,apoi incrucisarile albinei carpatine cu rasa italiana, poate fi o cauza a comportamentului diferit.  :hi:


_______________________________________
Vorbind cu blandete, si tinand in mana un ciomag, veti ajunge departe.
(Theodore Roosevelt )

pus acum 16 ani
   
PricopArthur
apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 77
Am avut o fam. de albine care s-a comportat agresiv la una din verificari dar era din cauza ca avea un urdinis fals pe la un colt de lada pe care il foloseau.L-am blocat, iar la interventia urmatoare nu am mai avut probleme.

pus acum 16 ani
   
moc_sor
apicultor

Din: iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 177
fiecare rasa are unele trasaturi comportamentale specifice, iar hibrizii imprumuta acest tip de comportament de la unul sau altul din parinti.
concret am format o linie dintr-o matca luata de la ICDA si albinele au un comportament mai aparte ,masandu-se  in zona de lucru ca furnicile, fara sa intepe, incercand sa intimideze prin numar.
In rest agresivitatea, fie cea nativa a unor familii sau  indusa de factorii atmosferici sau de stilul de lucru al apicultorului gasesc ca este normala.
daca se respecta afumarea, manevrarea inventarului fara zgomote puternice si gesturi inutile, deschiderea mai rara a stupului, lucru pe timp bun, folosirea mastii si a culorilor deschise la echipament vom avea familii putin agresive cu care vom lucra cu placere.


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la