APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Jasmmyne 22 ani
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
22 - 34 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / HRANIREA ARTIFICIALA / Apiinvert  
Autor
Mesaj Pagini: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834
Din cate mi-aduc aminte aveatzi standul langa cei de la te**em prod
iar in stanga era skyppi - producatorul de stupi de la Resita
Au fost unii care au plecat cu esantioane gratuite daca nu ma inshel
nu am luat deoarece avem un distribuitor autorizat in zona care shtie
sa-shi prezinte produsele dl Angel Baloi pe care- salut pe aceasta cale
salve     


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 13 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753

jonny_it a scris:


ioanpuiu a scris:

Doar partea asta:

With regard to the vitamin content of honey, there are consider-able disputes about the subject among research workers. Hoyle, of the Lister Institute in London, Hawk, Smith and Bergheim allege that honey is deficient in vitamins. Dutcher thinks that there is a small vitamin content in honey but the amount is negligible. Faber believes that there is "probably" no antiscorbutic vitamin present in honey. French scientists, such as A. L. Clement, L. Iches, Laborde and others, however, found vitamins in honey, though in minute quantities; they are water-soluble B and C and fat-soluble A vitamins. Alin Caillas, the well-known agricultural chemist of France, remarks (Les tresors d'une goutte de miel, 1924) that plants contain vitamins and that honey, produced from fluids which circulate in their organic tissues under the beneficial influence of the sun, must contain vitamins though we are unable to determine exactly their presence. We might call the vitamins sparks which ignite food substances.


Pai atunci mancam apa cu zahar daca e atat de slaba in vitamine/minarele si substante care ne ajuta la ceva!
Folosim reteta lu nea' Gica si o sa stea si pe paine 

Cum credeti ca se uzeaza albinele care prelucreaza zaharul? Mai bine zis de ce?



1. se uzeaza prin faptul ca secreta enzima INVERTAZA prin care hidrolizeaza moleculele de zaharoza si le transforma in molecula de fructoza (levuloza) + molecula de glucoza (dextroza) (adica proces de invertire) = mai multe detalii despre originea cuvantului "invertire" in manualul de biofizica.
1'. Acest lucru nu inseamna ca nectarul nu contine zaharoza, insa in miere zaharoza este maxim la 13% concentratie, de obicei sub 6%.
2. Mierea contine urme de vitamine, care de fapt provin din polenul pe care il contine ea (nu eu am zis). Foarte rar contine vitamina C, labila si ea la oxidare.
3. Mierea contine substante active foarte multe (cele mai importante pt. om), glucide usor asimilabile (mai usor ca zaharul, important si acest aspect) si... da, minerale (dar in cantitati neglijabile cu exceptia mierii de mana), sau oricum nu sunt surse demne de luat in seama pentru om.

Dupa stadiul actual al cunoasterii, cel mai important pentru albina (sa nu se uzeze) este ca glucoza si fructoza sa nu fie legate (adica sa nu aiba zaharoza), iar in al 2-lea rand sa fie suficienta fructoza astfel incat sa nu cristalizeze.
Secundar mai este important sa nu contina amidon, alte glucide potential daunatoare, substante toxice si nici ... minerale sau tanin in exces (pentru ca blocheaza tubul digrestiv) - vezi mierea de mana.


pus acum 13 ani
   
ALBINEL 1984
apicultor

Din: BRAILA
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 675

balasbebe a scris:

18 familii, aflate in octombrie fara hrana. Daca vor trece cu bine iarna, voi fi un client fidel.


doar cu apifonda ,ptr apiinvert e cam tarziu sa completezi acum


pus acum 13 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753

dumitriu a scris:


Dani Popovici a scris:


2. Practic nu poti afla decat daca faci experiment pe cel putin 5 familii/ lot. Lot cu zahar, cu miere, cu apiinvert, cu altceva (ce vrei tu)... Si sa masori albina care intra, albina care iese din iarna, puietul la inceputul primelor culesuri, CONSUMUL la inceputul primelor culesuri, evolutia ulterioara a familiilor. Apoi tragi concluzia.
2' Am avut intentia sa fac un astfel de experiment la cel mai serios mod, cu miere, apiinvert, zahar si zahar aditivat cu alte chestii care l-ar putea inbunatati. Am renuntat la apiinvert datorita pretului prea mare [si lipsei unei oferte de conlucrare din partea firmei producatoare]. Sunt curios ce iese cu celelalte amestecuri testate.
2'' Am in proiect sa continui cercetarea foarte serios, cu sau fara finantari externe, pe substituenti de miere inbunatatiti. Toate rezultatele le voi publica dupa ce voi avea concluzii clare, daca voi reusi sa duc planul la bun sfarsit. Poate va fi inclus si Apiinvert printre substituentii testati, poate nu.

Eu personal, sunt gata sa va sprijin in vederea testarii cu Apiinvert.Tot ce trebuie sa faceti este:
1. sa-mi trimiteti pe PM un mesaj cu nr D-vs de telefon si o adresa de e-mail pentru a putea sa gasim varianta prin care sa puteti intra in posesia unei cantitati gratuite de Apiinvert pe care sa o administrati pe un nr limitat de stupi.In sezonul rece va trebui sa administrati acelorasi stupi si Apifonda(pe care o vom pune la dispozitia D-vs in aceleasi conditii).
2.sa postati periodic pe topic rezultatele si concluziile trase in urma studiului.


Se pare ca anul acesta nu prea mai avem ce face, loturile fiind deja hranite (hranirile de completare incheiate).
varianta de a extrage acum mierea de la cativa stupi si de a o inlocui cu apiinvert este tardiva.

Oricum, daca sunteti deschisi la colaborare, la vara vreau sa luam legatura si sa discutam detalii.
As vrea sa testez apiinvertul ca si provizie de iernare, in comparatie cu altele (nu cred ca testarea lui ca hrana in sezonul activ ar aduce vr-o diferenta comparativ cu zahar sau miere).   O prima problema este daca e mai bine sa fie dat inainte de 1 septembrie sau in cursul lunii septembrie, sau putem incerca ambele variante.

In alta ordine de idei am in plan testarea catorva combinatii care ar putea inbunatati substituentul de miere (fie ca este el zahar sau apiinvert). Dar nu ma pronunt cu detalii decat dupa ce le testez.

P.S. Nu vreau sa profit de nimeni, vreau colaborare, conlucrare si chiar solutii de inbunatatire (daca este cazul) din care toata lumea sa aiba de castigat (albinele, stapanii lor, firma producatoare, nu doar eu).


Chestiunea II : Apifonda nu este bazata pe zaharoza? Recomandati o hranire abundenta cu acest produs in perioada iernii? Nu produce uzura albinelor?


pus acum 13 ani
   
cornubee
apicultor

Din: Cornu(Cimpina),altitudine 500m
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 403

ioanpuiu a scris:

Ref. la vitaminele din miere
   


...poate vor sa citeasca si alti forumisti care,nu stiu engleza...!

traducere google :

Traducere din Engleză în Română
Chimie de miere

Miere aparţine grupului de carbohidraţi al alimentelor (zaharuri şi amidon), şi este în principal o soluţie apoasă de zahăr invertit doi, dextroză (glucoză sau zahăr de struguri) şi levuloză (zahăr sau fructoză fructe), în proporţii aproape egale. Termenii dextroză şi levuloză provenit de la utilizarea celor două prefixe, Dexter (dreapta) şi levis (stânga), deoarece fostul transformă lumina polarizata la dreapta şi din urmă, la stânga. Aceste două tipuri de zahăr invertit am putea numi zaharuri naturale sau de simple, deoarece acestea sunt uşor de absorbit în fluxul sanguin, fără a necesita asistenţă din partea secreţiile salivare, gastrice sau intestinale pentru a realiza procesul de inversiune. Trestie de zahăr şi unele categorii de glucide alte artificială trebuie să fie primul inversat în zaharuri simple înainte de a fi asimilate.

În plus faţă de zahăr invertit doi, mierea conţine uleiuri aromatice volatile, care da aroma sa, elemente minerale (sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru, fosfor, etc), unele proteine, diferite enzime, vitamine şi substanţe colorante . În ceea ce priveşte conţinutul de vitamine din miere, există dispute în considerare-capabil despre acest subiect în rândul lucrătorilor de cercetare. Hoyle, de la Institutul Lister din Londra, Hawk, Smith şi Bergheim pretind că mierea este deficitar în vitamine. Dutcher crede că există un conţinut de vitamina mic în miere, dar suma este neglijabil. Faber consideră că este "probabil" nu prezenta vitamina antiscorbutice în miere. oameni de ştiinţă francezi, cum ar fi AL Clement, Iches L., Laborde şi alţii, cu toate acestea, vitamine găsit în miere, deşi, în cantităţi minute, ele sunt solubile în apă B şi C şi vitamine liposolubile A. Alin Caillas, chimistul bine-cunoscut agricole din Franţa, observaţii (tresors Les d'une goutte de miel, 1924) că plantele care contin vitamine si miere, produse din fluidele care circula in tesuturile lor organice sub influenţa benefică a soarelui, trebuie să conţină vitamine, deşi suntem în imposibilitatea de a determina exact prezenţa lor. Am putea numi vitamine scântei care se aprind substanţe alimentare.

Principalele componente chimice ale mierii (în procente) sunt:

Invertit zaharuri 73.31
Zaharoză (trestie de zahăr) 2.63
Dextrină 2.89
substanţe de azot 1.08
Apă 18.96
Ash 0.24

Aceste componente variază în diferite tipuri de miere. Mierea este solubil în apă, este de reacţie distinct acide "şi devine vinicolă prin fermentare. gravitatea acesteia este specifică 1.40-1.45, că este, acesta este mai greu decât apa. În timp ce un galon de apa cantareste 8.3 kg, un galon de miere cantareste 12 de lire sterline. Este o problemă destul de uimitoare pentru a decide dacă mierea este un produs de origine vegetală sau animală. Având în vedere, cu toate acestea, faptul că albinele fac miere, de asemenea, de la zahăr alb (în care toate componentele vegetale sunt distruse) ar trebui să ne miere loc în cadrul grupului din urmă.

De zahăr invertit doi, fructoză este de o importanţă mai mare. Dextroză în timp ce este pe jumătate la fel de dulce, trestie de zahăr, fructoză este de două ori la fel de dulce. Levuloză este un ideal dulce, mai dulce dintre toate zaharuri în natură şi ar fi de zahăr de viitor, dacă chimiştii ar putea reuşi în producţie la un preţ de vânzare corect. Astăzi, preţul de fructoză chimic pure este prohibitiv (o jumătate de kilogram de dolari mai multe), deoarece este dificil de a produce în cantităţi mari. Unele chicories, becuri dalii şi anghinare Ierusalim (nimic de-a face cu Oraşul Sfânt, numele este numai corupt din Girasole planta franceză sunt bogate în fructoză (12-15%). Levuloză este cel mai solubil, încântătoare în aromă şi este uşor de asimilat. Este creatorul cele mai valoroase energia potenţială pentru sistemul uman, deoarece este un excelent glicogen (animal amidon) producător. Glicogen este depozitat în muşchi şi în special în ficat, în cazul în care acesta este disponibil şi poate fi rechanged în dextroză să furnizeze energie prin oxidare. Levuloză absoarbe lent şi nu provoacă creşterea zahărului din sânge (hiperglicemie), care este motivul pentru care acesta poate fi utilizat de către pacienţii cu diabet zaharat. Absorbţia de fructoză este atât de tardiv că ajunge adesea intestine mari, la care de urgenţă unele dintre efect laxativ de miere poate fi atribuită.

Miere, astfel cum sa menţionat, este de reacţie acidă. Diferiţi autori cred că albinele injecta sau spray unele venin (care este, de asemenea, de reacţia acidă în fiecare pieptene. Acest lucru ar trebui să dea un anti-fermentative, calitate antiseptic şi conservarea la miere. Mulţi oameni de ştiinţă diferă cu privire la acest punct. Dr. Phillips, profesor de Apicultură, Universitatea Cornell, Ithaca, crede că nu există o urmă de adevăr în afirmaţia că mierea contine venin de albine. El adaugă că "nici un acid este necesar pentru a menţine miere, pentru că este o astfel de soluţie concentrată de zaharuri care fermentaţie nu poate avea loc în cazul în care mierea este pe deplin coapte." Potrivit Dr. Phillips, mierea conţine drojdii de un fel aparte, denumită în mod curent drojdii nectar sau "tolerant zahăr", drojdii, care sunt capabile să crească numai în anumite concentraţii de zahăr. Mierea este în mod normal doar peste limita a conţinutului de zahăr în care aceste levuri începe să înmugurească. Proces identic are loc atunci când miere sub formă de granule. Nectarul de intrare este subţire, prin urmare, apa în exces trebuie să fie eliminate pentru a preveni fermentaţie. Statele Unite Pure Food Legea nu permite mai mult de 8% de zaharoză în miere, dar cele mai multe mierea conţine mult mai puţin decât suma respectivă.

Revenind la subiectul de venin în miere, este dificil, Al-cel mai imposibil să înţeleagă complexitatea de biologie complexe şi fiziologia de albine şi cu atât mai mult de chimie lor năucitoare. Veninul de albine nu este un ferment digestiv ca veninul de şerpi. Aceasta trebuie să aibă alt scop decât cel al fărădelege pedepsirea sau chiar de a vindeca arthritics. Efectul remarcabil şi vechi curativ de miere în uz extern nu poate fi atribuit numai pentru conţinutul de zahăr şi puterea higroscopic. Este mai mult decât o ipoteză care venin de albine ar putea da unele avantaje la miere (Alin Caillas). Inutil sa mai spunem, o cantitate minute de venin nu ar face miere dăunătoare ca un produs alimentar, deoarece fermentează nostru digestiv distruge uşor chiar şi cantităţi mari de venin de albine. În cazul în care nu au fost pentru acest fapt, autorul ar fi presupunerea că prezenţa de venin (deşi, desigur, nu chimic dovedit) ar putea conferi anumite avantaje pe miere atunci când luate pe plan intern.

Reacţie acidă de miere poate fi, de asemenea, din cauza cantităţilor minute (1 / 10 din 1 la suta) a acizilor lactic, succinic, citric şi malic. Acidul malic are un gust destul de plăcut. Ea se găseşte în unele mere (de la care a derivat din numele său) şi în alte plante şi fructe acru. Coacăze conţină o cantitate deosebit de ridicat de acid malic. Pe de altă parte, afirmaţia că mierea conţine acid formic se bazează pe o concepţie greşită, sau mai degrabă, este o eroare de chimie. Vechea credinţă că veninul de albine conţine acid formic este, de asemenea, o eroare. Este remarcabil faptul că chiar şi cele mai recente lucrări medicale şi chimice nu au reuşit să corecteze această denaturare. Teodor Merl, în 1921, prin experimente chimice atent efectuate au demonstrat că veninul de albine nu conţine nici cea mai mică urmă de acid formic, deoarece testele cele mai sensibile au fost negative. Fiehe şi Farnsteiner efectuat numeroase experimente care, de asemenea, s-au dovedit, dincolo de orice îndoială, că mierea medie nu conţine acid formic. Fosta concepţia greşită a fost posibil datorită faptului că reactivii de nitrat de argint au fost folosite pentru teste.

Revenirea la componente minerale de miere, numite, de obicei cenuşă, acest lucru este un element extrem de important. Oasele contin o cantitate considerabilă de calciu, şi muşchii, aproximativ 3-4% din substanţe minerale. Timpul proceselor oxidative osmotic şi multe elemente minerale sunt utilizate, care trebuie să fie înlocuit şi în acest scop, mierea este foarte utilă.

Miere derivă conţinutul său mai mare minerale din plante; sursa minerale final de plante este, din nou, în solul pe care cresc. Într-un cuvânt, substanţele anorganice care conţine miere sunt dependente în mod indirect pe sol, care este motivul pentru care elementele constitutive minerale de miere variază foarte mult. Un îngrăşământ bună a solului, se va îmbunătăţi, de asemenea, miere. Acesta este un vechi spune în engleză: "Acolo unde este cea mai buna miere, există, de asemenea, cea mai bună lână."

Albinele necesită substanţe minerale pentru întreţinerea lor. albine uscate conţin aproape 5% cenuşă. Acest lucru explică popularitatea de albine ars in medicina antica. Desigur, albinele nu obţine toate mineralele din plante; apa greu va contribui, de asemenea, cota sa. Albinele hrănite cu minerale lipsa sirop de zahăr.

Continutul de minerale de miere nu este mare, este vorba de un sfert, care de carne şi un pic mai puţin decât cea de lapte. Se pare, totuşi, că calitatea de minerale face miere valoros pentru utilizare dietetice. miere Dark culoare conţine mai multe minerale, în principal fier, cupru si mangan pe care o face deosebit de potrivit pentru scopuri medicinale. Persoanele care prefera miere lumină la întuneric face o mare greşeală. Heather miere este cel mai bogat în cenuşă. miere Dark are o greutate specifică mai mare; un "drop" de acesta se va deplasa mai repede şi, de asemenea, merge "mai departe" în organism.

Analize comparative de zece eşantioane de lumină şi întuneric miere în conţinut de cenuşă, în conformitate cu Schuette, în miligrame per kilogram, este următoarea:

Dioxid de siliciu de fier cupru mangan
Lumina miere .065 2,4 .29 .06
miere Dark .173 9,4 .56 .32

Consumul de miere de întuneric, care au un conţinut ridicat de mangan, eventual, să contribuie la intensificarea glorificat dragoste maternă. Experimentele de Dr. Elmer V. McCollum de la Universitatea Johns Hopkins dovedească faptul că lipsa de mangan va provoca mama şobolani şi cobai de a refuza sau de a se strânge tanara asistenta lor. Atunci când aceste animale au fost hrănite un pic infinitezimal de clorură de mangan instinctul de mama a fost imediat trezit.

Cifrele de mai jos prezintă componente minerale de treizeci şi patru de 100 de eşantioane gram de miere medie, în miligrame. (Elser şi Sundberg):

Acid fosforic 56.93
Fier 1.80
Mangan 0.48
Clor 16.37
Calciu 15.86
Silicaţi 8.91
Magneziu 5.48
Potasiu 149.40
De sodiu 23.37

La stabilirea diferenţa relativă de dulceata de miere şi alte zaharuri, o intabularea dulceata comparativă a diferitelor tipuri de zaharuri, exprimate în unităţi, vor fi utile:

Levuloză 173
Invertit zaharuri 123
Trestie de zahăr 100
Glucoză 74
Maltoză 32
Galactoză 23
Lactoză 16

Calitatea higroscopic de miere, astfel cum sa menţionat, se datorează în principal fructoză şi a substanţelor coloidale care conţine miere. Miere excelează departe melasă, glucoză şi sirop de malţ comerciale în umiditate-retinere de putere. Levuloză este cel mai higroscopică dintre toate zaharuri.


Va rugam sa ne contactati la:
2005 Dragă sanatoasa, Statele Unite ale Americii Michigan


Ascultaţi
Citiţi fonetic
Dicţionar - Afişaţi dicţionarul detaliat
Google Traducere pentru:CăutăriVideoclipuriE-mailTelefonChatAfaceri

Modificat de cornubee (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

Dani Popovici a scris:


Oricum, daca sunteti deschisi la colaborare, la vara vreau sa luam legatura si sa discutam detalii.
As vrea sa testez apiinvertul ca si provizie de iernare, in comparatie cu altele (nu cred ca testarea lui ca hrana in sezonul activ ar aduce vr-o diferenta comparativ cu zahar sau miere).
In alta ordine de idei am in plan testarea catorva combinatii care ar putea inbunatati substituentul de miere (fie ca este el zahar sau apiinvert). Dar nu ma pronunt cu detalii decat dupa ce le testez.
P.S. Nu vreau sa profit de nimeni, vreau colaborare, conlucrare si chiar solutii de inbunatatire (daca este cazul) din care toata lumea sa aiba de castigat (albinele, stapanii lor, firma producatoare, nu doar eu).
Chestiunea II : Apifonda nu este bazata pe zaharoza? Recomandati o hranire abundenta cu acest produs in perioada iernii? Nu produce uzura albinelor?

Sunt deschis la colaborare cu conditia sa postati rezultatele insotite de poze in privinta testelor cu Apiinvert.Alte pretentii nu sunt, atat timp cat apicultorii (si eu) putem vedea niste concluzii la aceste teste, e bine pentru toata lumea.
Sunt convins ca multi apicultori, fiind mult mai in tema ca mine, va vor pune intrebari sau vor avea sugestii de imbunatatire a testelor.
La chestiune II va pot spune ca nu am constatat pana acum un singur apicultor care a folosit Apifonda pe timpul iernii si care sa constate uzura la albine.Presupun ca cei care citesc topicul si au folosit Apifonda si au avut probleme vor posta situatiile negative cu care s-au confruntat.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753

dumitriu a scris:


Dani Popovici a scris:


Oricum, daca sunteti deschisi la colaborare, la vara vreau sa luam legatura si sa discutam detalii.
As vrea sa testez apiinvertul ca si provizie de iernare, in comparatie cu altele (nu cred ca testarea lui ca hrana in sezonul activ ar aduce vr-o diferenta comparativ cu zahar sau miere).
In alta ordine de idei am in plan testarea catorva combinatii care ar putea inbunatati substituentul de miere (fie ca este el zahar sau apiinvert). Dar nu ma pronunt cu detalii decat dupa ce le testez.
P.S. Nu vreau sa profit de nimeni, vreau colaborare, conlucrare si chiar solutii de inbunatatire (daca este cazul) din care toata lumea sa aiba de castigat (albinele, stapanii lor, firma producatoare, nu doar eu).
Chestiunea II : Apifonda nu este bazata pe zaharoza? Recomandati o hranire abundenta cu acest produs in perioada iernii? Nu produce uzura albinelor?

Sunt deschis la colaborare cu conditia sa postati rezultatele insotite de poze in privinta testelor cu Apiinvert.Alte pretentii nu sunt, atat timp cat apicultorii (si eu) putem vedea niste concluzii la aceste teste, e bine pentru toata lumea.
Sunt convins ca multi apicultori, fiind mult mai in tema ca mine, va vor pune intrebari sau vor avea sugestii de imbunatatire a testelor.
La chestiune II va pot spune ca nu am constatat pana acum un singur apicultor care a folosit Apifonda pe timpul iernii si care sa constate uzura la albine.Presupun ca cei care citesc topicul si au folosit Apifonda si au avut probleme vor posta situatiile negative cu care s-au confruntat.

ok. tinem legatura


pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606
Atentie!
Zaharul a mai suferit o scumpire acum cateva zile, cam de 4%.Probabil in vreo 2-3 saptamani se va cunoaste si in rafturile magazinelor.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
victor s
apicultor

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1044

dumitriu a scris:


victor s a scris:


chiar si pretul de 6.33 kg este mare , comparativ cu pretul de achizitie directa de la importator...
este asa domnu Dan?

Haideti sa vorbim putin si de aspectele economice ale Apiinvert-ului...
Atunci cand am intrat pe acest topic, m-am ferit sa fac precizari asupra pretului.Din doua motive:nu am vrut sa fiu acuzat de reclama si doream ca distributia Apiinvert-ului sa se faca in fiecare judet prin intermediul firmelor de profil.
Apoi am descoperit ca preturile practicate de UNELE firme includeau un adaos urias de aproape 80%.Nu mi se parea varianta corecta de vanzare, strategia noastra se rezuma la faptul ca se poate castiga mult mai bine pe termen lung, prin volumele vandute, nu prin adaos.
Asa ca a trebuit sa incepem sa vindem direct catre beneficiari, incercand in acest fel sa "fortam" distribuitorii sa practice un pret corect.In unele cazuri a functionat, in altele nu.
Eu sper, ca pe viitor, acei comercianti care practica astfel de adaosuri mari sa fie "amendati" de catre apicultori prin refuzul de a cumpara acel produs.Multi au spus ca Apiinvert-ul este foarte scump, dar cred ca aceasta impresie este indusa si de re-vanzatorii care practica adaosuri mari.
Unul din motivele pentru care sunt prezent pe topic, este de a comunica cu apicultorii care vor sa cumpere Apiinvert, sa ii ajut sa gasim impreuna o solutie prin care pretul sa fie cat mai aproape de cel real.


asta voiam si eu sa subliniez...oare la care dintre preturi se face referire aici pe topic, pt ca eu unul am cumparat o singura data de la magazin de specialitate si m-am lasat de sportul acesta... am cumparat si de la importator si toata treaba este ok (d.p.d.v. al pretului)
multumiri d-lui dumitriu !


_______________________________________
aceeasi apa care misca moara, o si distruge

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

victor s a scris:


asta voiam si eu sa subliniez...oare la care dintre preturi se face referire aici pe topic, pt ca eu unul am cumparat o singura data de la magazin de specialitate si m-am lasat de sportul acesta... am cumparat si de la importator si toata treaba este ok (d.p.d.v. al pretului)

Sper ca intr-un viitor nu foarte indepartat sa putem vorbi de un pret unic in fiecare judet.Iar acest pret sa fie cel real, nu umflat cu pompa.Doar asa putem castiga, noi ca vanzatori, pentru ca vindem cantitati mai mari, iar apicultorii pentru ca platesc mai putin.
Din informatiile mele, cele mai mari vanzari de Apiinvert din Europa, se fac in Grecia(vand cantitate dubla fata de Romania).Nu stiu cum stau din punct de vedere al apiculturii, dar in privinta distributiei produsului stau excelent.Exista un singur distribuitor cu puncte de desfacere in fiecare judet(sau cum s-o numi la ei).Am incercat "sa fur" ceva informatii privind succesul lor in Grecia.La care mi s-a replicat ca nu e nici un secret, pur si simplu produsul este distribuit de vreo 7-8 ani, si se vinde cu un adaos decent de 8-12 %, nu cu 80 % cum se intampla pe la unele firme din Romania.
Nu ne putem imbogati peste noapte decat daca jucam si castigam la Loto, in rest, cu munca cinstita, doar incet-incet.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
pab
apicultor

Din: Buzau-Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1186
Dle Dumitriu, am ceva care ma roade adanc, si v-as ruga din suflet sa raspundeti sincer: Nu va intreb carui procesator vindeti apiinvert, dar va intreb doar daca vindeti in Romania Apiinvert si procesatorilor de miere romani? adica nu sa numiti ci doar sa confirmati sau infirmati.
De ce? pentru ca am informatii ca procesatori romani achizitioneaza miere din China, o amesteca cu apiinvert si o comercializeaza pe piata interna la raft, intern pentru ca...conditiile legale sunt mult mai permisive decat in alte tari.
Va multumesc.


_______________________________________
Drd.Med.Vet. Poncea-Andronescu Bogdan
Bucuresti-Buzau
0721.269.791

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

pab a scris:

Dle Dumitriu, am ceva care ma roade adanc, si v-as ruga din suflet sa raspundeti sincer: Nu va intreb carui procesator vindeti apiinvert, dar va intreb doar daca vindeti in Romania Apiinvert si procesatorilor de miere romani? adica nu sa numiti ci doar sa confirmati sau infirmati.
De ce? pentru ca am informatii ca procesatori romani achizitioneaza miere din China, o amesteca cu apiinvert si o comercializeaza pe piata interna la raft, intern pentru ca...conditiile legale sunt mult mai permisive decat in alte tari.
Va multumesc.

Stimate Domn,
in general vand Apiinvert oricui e interesat sa cumpere si are legatura cu apicultura.Nu vand zahar apicultorilor sau alte produse destinate industriei alimentare, si implicit destinate consumului uman, ca fiind produse care merg si la albine.
Eu vand Apiinvert cu un singur scop (in afara de a-mi justifica salariul) si acela este pentru hranirea albinelor.Nu pentru a face cine stie ce misculatii in amestec cu mierea, fie ca e produsa in Romania sau adusa din China.
In alta ordine de idei, spuneti ca aveti niste informatii din care reiese ca anumiti procesatori amesteca Apiinvert-ul cu miere.Aveti mai multe modalitati prin care sa intrati in contact cu mine(am si vorbit la telefon acum ceva timp) si daca cunoasteti firmele respective, dati-mi un mail sau telefon si gasim impreuna solutii sa stopam aceasta situatie.
Acum sa revin la afirmatia D-vs, va pun si eu o intrebare.De ce fac acesti procesatori un astfel de amestec?Pentru profit, asta e clar.Avand in vedere ca Apiinvert-ul este un sirop mai scump decat multe alte siropuri, mi se pare normal ca un procesator care face astfel de amestec sa foloseasca orice indulcitor ieftin pentru a-l amesteca cu miere.Deci luati in calcul si alte substante, la care se poate obtine un profit mai mare.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Regret cele relatate, dar asa am inteles eu sa explic.  Poate ca nu am pus destule intrebari, nu am mai dat telefoane pentru informare.
Sincer regret ceea ce am scris.
Sa revin, azi in momentul in care am avut nevoie de o cantitate, de cand am vorbit la telefon si pana cand am fost cu marfa in masina, nu au trecut decat cateva ore. Eu sunt multumit si de marfa, si de pret. O sa scri aici totul pas cu pas, iar la primavara vo iinforma starea familiilor. Mentione ca am probleme cu 18 familii, pe care vreau sa le tin sub observatie, si sa le fac prezenta si in primavara.
Inca o data scuze, si multumesc pentru ajutor.




dumitriu a scris:


balasbebe a scris:


La targul de la Faget, au fost 2-3  persoane cel putin care reprezentau firma. Cred ca au fost pusi doar sa faca prezenta pe acolo. Prea multe informatii nu am cules. Poate au fost la inceput de drum, dar erau total nepregatiti. Eu de cativa ani buni am participat pe la targuri si multi comercianti , m-au convins sa le cumpar produsele sau sa le fac reklama.
Va rog daca se poate sa-mi comunicati numarul dvs de telefon. V-am rugat si pe privat.

La Targul de la Faget au fost 2 persoane care reprezentau ag**na.Una dintre cele doua persoane am fost eu.
Regret ca v-am facut impresia ca as fi nepregatit, promit ca pe viitor sa incerc sa ma ridic la nivelul asteptarilor D-vs.
Scopul nostru la Targuri este doar de a promova produsele respective, nu de a le vinde in cadrul expozitiei.
V-am trimis pe PM toate datele (deja am vorbit la telefon cu D-vs) asa ca sper ca Apiinvert-ul sa vorbeasca mai bine ca mine si sa fie mai convingator decat am fost eu la Faget.

Cu stima,
Dan Dumitriu


pus acum 13 ani
   
pab
apicultor

Din: Buzau-Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1186
Apiinvert , din toate siropurile dulci de pe piata se apropie cel mai mult de compozitia mierii, fata de siropuri exclusiv din glucoza sau fructoza.
Nu aveti cum sa-i stopati, e normal sa vindeti oricui, mi se pare normal.
Numai ca, odata aduse in tara aceste siropuri, la indemana romanasului cu saracia-n gat si cu mintea la prostii, s-ar putea ca mierea romaneasca sa cunoasca un declin pe pietele internationale in viitor.
ati dat un raspuns in 2 peri, pana la urma mi se pare normal sa nu divulgati daca da sau ba, pentru ca asta inseamna ca DESCHIDETI CUTIA PANDOREI.
Cu stima.


_______________________________________
Drd.Med.Vet. Poncea-Andronescu Bogdan
Bucuresti-Buzau
0721.269.791

pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Eu nu completez, eu voi da sa vedem ce se intampla cu acest lor. Ori vor muri de foame ori le voi salva. Mai ets esi calea de mijloc, sa fie inutil. 800 de lei si 18 familii nu m-au facut pe mine. Vara asta am pierdut mai mult de atat. Puteam sa iau ceva hidrolizat de porumb, dar nu pot risca.


ALBINEL 1984 a scris:


balasbebe a scris:

18 familii, aflate in octombrie fara hrana. Daca vor trece cu bine iarna, voi fi un client fidel.


doar cu apifonda ,ptr apiinvert e cam tarziu sa completezi acum


pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

balasbebe a scris:

Regret cele relatate, dar asa am inteles eu sa explic.
Sa revin, azi in momentul in care am avut nevoie de o cantitate, de cand am vorbit la telefon si pana cand am fost cu marfa in masina, nu au trecut decat cateva ore. Eu sunt multumit si de marfa, si de pret. O sa scri aici totul pas cu pas, iar la primavara vo iinforma starea familiilor. Mentione ca am probleme cu 18 familii, pe care vreau sa le tin sub observatie, si sa le fac prezenta si in primavara.

Poate am avut o zi proasta eu la Targul de la Faget.Ma gandeam la nevasta sau cine stie la ce.
Nu are rost sa va scuzati, fiecare are momente mai bune sau mai rele.
Succes cu albinele si fim sanatosi.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

pab a scris:

Apiinvert , din toate siropurile dulci de pe piata se apropie cel mai mult de compozitia mierii, fata de siropuri exclusiv din glucoza sau fructoza.
Nu aveti cum sa-i stopati, e normal sa vindeti oricui, mi se pare normal.
Numai ca, odata aduse in tara aceste siropuri, la indemana romanasului cu saracia-n gat si cu mintea la prostii, s-ar putea ca mierea romaneasca sa cunoasca un declin pe pietele internationale in viitor.
ati dat un raspuns in 2 peri, pana la urma mi se pare normal sa nu divulgati daca da sau ba, pentru ca asta inseamna ca DESCHIDETI CUTIA PANDOREI.

nu am incercat sa va dau un raspuns in 2 peri.Atat timp cat nu stiu la ce procesator faceti aluzie nu va pot confirma sau infirma daca e clientul nostru.
Va pot spune foarte clar ca vand Apiinvert si catre procesatori care il dau la schimb cu mierea.
Dati-mi pe PM numele procesatorului si va raspund concret.
Trebuie sa va contrazic asupra unui aspect, cine amesteca mierea cu un indulcitor si o vinde drept miere 100%, nu o vinde in strainatate, ci aici in Romania, unde legea e mai permisiva.In strainatate se mai fac si analize, e mai complicat sa prostesti neamtul ca vinzi miere cand ai in borcane amestec de indulcitor cu miere.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060

dumitriu a scris:


pab a scris:

Nu va intreb carui procesator vindeti apiinvert, dar va intreb doar daca vindeti in Romania Apiinvert si procesatorilor de miere romani? adica nu sa numiti ci doar sa confirmati sau infirmati.

Stimate Domn,
in general vand Apiinvert oricui e interesat sa cumpere si are legatura cu apicultura.

Destul de clar pentru o discuţie într-un spaţiu public.


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
Bambucha
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 595

pab a scris:


Numai ca, odata aduse in tara aceste siropuri, la indemana romanasului cu saracia-n gat si cu mintea la prostii, s-ar putea ca mierea romaneasca sa cunoasca un declin pe pietele internationale in viitor.


Destul de grav! Nu lasati sa treaca asa ceva pe langa dumneavoastra daca ati sesizat asa ceva. Primul drum ar fi catre OPC.Daca nu se rezolva atunci campanie puternica in presa, cel putin in cea locala  Nu trebuie sa ne facem ca nu vedem.


_______________________________________
"Daca vrei sa testezi cu adevarat caracterul unui om, da-i putere."
"Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine." Abraham Lincoln

pus acum 13 ani
   
pab
apicultor

Din: Buzau-Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1186

dumitriu a scris:


pab a scris:

Apiinvert , din toate siropurile dulci de pe piata se apropie cel mai mult de compozitia mierii, fata de siropuri exclusiv din glucoza sau fructoza.
Nu aveti cum sa-i stopati, e normal sa vindeti oricui, mi se pare normal.
Numai ca, odata aduse in tara aceste siropuri, la indemana romanasului cu saracia-n gat si cu mintea la prostii, s-ar putea ca mierea romaneasca sa cunoasca un declin pe pietele internationale in viitor.
ati dat un raspuns in 2 peri, pana la urma mi se pare normal sa nu divulgati daca da sau ba, pentru ca asta inseamna ca DESCHIDETI CUTIA PANDOREI.

nu am incercat sa va dau un raspuns in 2 peri.Atat timp cat nu stiu la ce procesator faceti aluzie nu va pot confirma sau infirma daca e clientul nostru.
Va pot spune foarte clar ca vand Apiinvert si catre procesatori care il dau la schimb cu mierea.
Dati-mi pe PM numele procesatorului si va raspund concret.
Trebuie sa va contrazic asupra unui aspect, cine amesteca mierea cu un indulcitor si o vinde drept miere 100%, nu o vinde in strainatate, ci aici in Romania, unde legea e mai permisiva.In strainatate se mai fac si analize, e mai complicat sa prostesti neamtul ca vinzi miere cand ai in borcane amestec de indulcitor cu miere.

Nu ati citit cu atentie, tocmai acest lucru l-am spus, ca vand mierea amestecata cu apiinvert pe piata interna, ca aici inca se poate, si exporta mierea buna colectata de la apicultorii romani. Insa este de ajuns sa scape un singur lot in afara cu miere cu apiinvert ca sa ne discreditam o buna per de timp.
In alta ordine de idei nu stiam ca s-a legiferat trocul in Romania. Daca procesatorul respectiv da in barter apiinvert pe miere, atunci cum justifica dpdv contabil intrarile si iesirile de tone de miere cu valoare 0, ca nu a cumparat-o, ci a dat la schimb apiinvert? Ceea ce spuneti dvs cu trocul apiinvert pe miere or fi cazuri izolate.
Ceea ce am vazut eu la procesator erau munti de cutii si ambalaje (o hala plina cu varf) de apiinvert de 28 kg inscriptionate cu datele firmei dvs, cutiile de carton erau pliate si duse la deseuri de carton, iar interiorul din plastic taiate si predate la deseuri pet. La intrebarea mea ce faceti cu atata apiinvert, angajatii de acolo au spus senini ca amesteca cu mierea din China care este ff vascoasa si ambaleaza ce rezulta in borcane pt piata interna.
Am mai facut afirmatii incriminatorii pe acest forum la adresa unei firme si era cat pe ce sa fiu dat in judecata de ei, chit ca informatiile postate s-au dovedit ulterior adevarate. Asa ca daca as da numele procesatorului ar trebui instant sa-mi iau avocat.
Multumesc pt conversatie, mie mi-e de ajuns, m-am lamurit. Nu are rost sa fiu eu cel care va declansa taifunul, sunt convins ca buboiul se va sparge curand si fara ajutorul meu.


_______________________________________
Drd.Med.Vet. Poncea-Andronescu Bogdan
Bucuresti-Buzau
0721.269.791

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

pab a scris:


Nu ati citit cu atentie, tocmai acest lucru l-am spus, ca vand mierea amestecata cu apiinvert pe piata interna, ca aici inca se poate, si exporta mierea buna colectata de la apicultorii romani.

Sper ca procesatorul respectiv sa citeasca si el pe forum si sa se opreasca din astfel de practici.Apiinvert-ul este vandut de catre ag**na ca supliment de hrana pentru albine, nu pentru a face amestecuri dubioase si vandute ulterior drept miere.
Cred ca discutia telefonica pe care am avut-o cu D-vs sa fi lamurit toate aspectele problemei.
In privinta procesatorului respectiv, va pot promite ca vom fi foarte atenti pe viitor cu livrarile de Apiinvert catre acest client.Daca aveti informatii ca in continuare se obtine miere prin amestec cu Apiinvert, noi putem anula contractul cu aceasta firma si sa stopam aprovizionarea cu Apiinvert.Desi e posibil sa recurga la alte substante pentru a le amesteca cu mierea din China.
Prefer sa lucrez cu 20 de apicultori mai mici si seriosi,decat cu unul mare si neserios, care gaseste o alta destinatie Apiinvert-ului decat hranirea albinelor.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Azi am dat prima data Apiinvert. Voi da saptamanal la 11 familii. Azi am desfintat 4 familii care nu aveau deloc de mancare, si trei urmeaza pe lista de asteptari. Nu am putut deoarece era prea rece si nu am gasit matcile. Pe cele 11 propuse le voi intretine cu acest produs, iar din ianuarie voi trece la Apifonda. Daca trec de iarna voi fi un utilizator fidel al acestui produs.

pus acum 13 ani
   
jonny_it
apicultor

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2596

balasbebe a scris:

Azi am dat prima data Apiinvert. Voi da saptamanal la 11 familii. Azi am desfintat 4 familii care nu aveau deloc de mancare, si trei urmeaza pe lista de asteptari. Nu am putut deoarece era prea rece si nu am gasit matcile. Pe cele 11 propuse le voi intretine cu acest produs, iar din ianuarie voi trece la Apifonda. Daca trec de iarna voi fi un utilizator fidel al acestui produs.


Sau o sa cumparati alte familii de albine.


_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

pus acum 13 ani
   
danutz srl
apicultor

Din: breaza
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 22
de  unde  se  poate  achizitiona  apiinevert

pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Eu am cumparat 28 de familii in 98. Peste iarna au murit de paduchi. In primavara urmatoare am cumparat 4 familii, iar de atunci nu am mai cumpartat nici macar o matca sau o familie. De vandut am vandut si nu putine,m si mai si raman destule. As putea sa fac unificari ca am unde le pune, le-as putea si vinde, dar prefer sa fac experienta cu ele. Pe vremea cand s-au scris cartile nu se stia de Apiinvert. Erau cateva retete sau produse dar de proasta calitate. Se vindea acel zahar candii care nu-l puteau duce albinele nici macar vara cand se turna apa peste el.
  Daca albinele sunt tratate, consumul peste iarna va fi mai mic. Ce pot sa zic, decat ca ieri cand m-am uitat in ele nu cred ca aveau in rame mai mult de 2 kile, si ata in cazul cel mai fericit.


pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Iei legatura cu Dumitriu si te rezolva instant.
Eu am zis ca era tare bine sa-l puna si la Anunturi, dar asta este. Stie el mai bine despre ce etse vorba.
Pe mine m-a ajutat, si sunt foarte multumit.


danutz srl a scris:

de  unde  se  poate  achizitiona  apiinevert


pus acum 13 ani
   
oprita
apicultor

Din: Ciuperceni,sat.Priporu-Gorj
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 424
Referitor la calitatea produsului ,mai mult ca sigur ca este buna ,atata timp cat dl Pupemea il foloseste si faptul ca dl. Dumitru a oferit spre probe ,produsul,unor stupari priceputi.Problema este pretul de vanzare in magazinele de unde putem sa/l luam.Solutia ar fi impunerea de catre distribuitor,firmelor contractuale,de un adaos rezonabil,si atunci ar merge treaba struna.

_______________________________________
Cu stima si sa auzim de bine , Oprita.

pus acum 13 ani
   
softim
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 158

balasbebe a scris:


  Daca albinele sunt tratate, consumul peste iarna va fi mai mic. Ce pot sa zic, decat ca ieri cand m-am uitat in ele nu cred ca aveau in rame mai mult de 2 kile, si ata in cazul cel mai fericit.


Si cu 2kg au mai trecut ierni?  Pe corpuri Dadant? Stiu ca la ca la dumneavoastra in zona e mai rece iarna.
 


pus acum 13 ani
   
horia_ch
apicultor

Din: Miercurea Ciuc
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 255

softim a scris:


Si cu 2kg au mai trecut ierni?  Pe corpuri Dadant? Stiu ca la ca la dumneavoastra in zona e mai rece iarna.
 

Fara ajutor major n-au nici o sansa, nici chiar in zonele cele mai calde ale tarii si in iernile cele mai blande.
Raman foarte curios sa aflu rezultatul experimentului.
Eu iarna trecuta le-am scos cu ajutorul Apifonda, desi iarna a fost asa cum o stim toti iar lipsa zborului a depasit 100 de zile.


_______________________________________
Traiti ca o albina, munciti ca o albina si ganditi ca o albina... veti avea o viata dulce... Exact... la fel ca o albina.

pus acum 13 ani
   
victor s
apicultor

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1044

horia_ch a scris:


softim a scris:


Si cu 2kg au mai trecut ierni?  Pe corpuri Dadant? Stiu ca la ca la dumneavoastra in zona e mai rece iarna.
 

Fara ajutor major n-au nici o sansa, nici chiar in zonele cele mai calde ale tarii si in iernile cele mai blande.
Raman foarte curios sa aflu rezultatul experimentului.
Eu iarna trecuta le-am scos cu ajutorul Apifonda, desi iarna a fost asa cum o stim toti iar lipsa zborului a depasit 100 de zile.

si ...??? ai fost multumit de apifonda?vreau sa-ti spun ca am vb deja pt procurarea ei...daca tot m-am apucat si am completat cu apiinvert, o sa le dau si apifonda daca va fi cazul...!


_______________________________________
aceeasi apa care misca moara, o si distruge

pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Eu pana acum am mai trecut ierni, dar am pus miere de salcam pana primavara. La pretul mierii nu-mi permit sa o mai dau si risc cu apiinvert. Doar am scis nu o data ca nu eram de acord cu aceste metode, decat acum de criza.

pus acum 13 ani
   
horia_ch
apicultor

Din: Miercurea Ciuc
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 255

victor s a scris:


si ...??? ai fost multumit de apifonda?

Da, si-a facut treaba.


_______________________________________
Traiti ca o albina, munciti ca o albina si ganditi ca o albina... veti avea o viata dulce... Exact... la fel ca o albina.

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

oprita a scris:

Referitor la calitatea produsului ,mai mult ca sigur ca este buna ,atata timp cat dl Pupemea il foloseste si faptul ca dl. Dumitru a oferit spre probe ,produsul,unor stupari priceputi.Problema este pretul de vanzare in magazinele de unde putem sa/l luam.Solutia ar fi impunerea de catre distribuitor,firmelor contractuale,de un adaos rezonabil,si atunci ar merge treaba struna.

Stimate Domn,
ma vad nevoit sa fac cateva precizari:
-in primul rand D-l Pupemea nu este un consumator de Apiinvert.As fi putut sa las postarea D-vs asa, sa las impresia ca D-l Pupemea beneficiaza de calitatile Apiinvert-ului(lucru care sincer mi-ar fi convenit din punct de vedere comercial) dar (cu mahnire in suflet) trebuie sa fiu corect si sa indrept eroarea respectiva.
D-l Pupemea, care a postat primul pe acest topic, a folosit la inceput, acum vreo 3 ani, o hrana pentru albine produsa de concurentul nostru principal din Germania.Acum vreo 2 ani, acest produs a disparut de pe piata din Romania, fiind inlocuit de acel sirop din porumb care se comercializeaza si astazi sub diverse denumiri si care nu are nici o legatura cu hrana pentru albine.Firma care il vinde acum, l-a "legat" initial de produsul nemtesc destinat hranirii albinelor(cel folosit de Pupemea), apoi l-a "identificat" cu Apiinvert-ul, totul in speranta ca apicultorii nu vor sesiza diferenta.
Am avut intentia (si inca o mai am) sa-i cer o favoare D-lui Pupemea sa-mi permita accesul in stupina D-lui.Dar nu am dorit ca aceasta auto-invitatie sa fie pusa pe seama intentiei de vinde Apiinvert, asa ca nu am insistat.
In privinta probelor pentru testare, am ales aceasta cale deoarece consider ca din punct de vedere climateric (si nu numai) exista diferente intre pastoralul celor doua tari, respectiv Romania si Germania(unde s-au facut acum 20 de ani astfel de teste).Multumesc pe aceasta cale apicultorului care a avut buna-vointa sa testeze Apiinvert-ul si Apifonda si sa ne tina la curent cu rezultatele hranirilor.De saptamana asta va putea sa intre in posesia esantioanelor respective si sa inceapa testele.
Din punctul de vedere al impunerii preturilor, nu exista nici o metoda legala de a impune un pret de vanzare unui distribuitor.Mai pe romaneste spus, acel client iti poate spune atunci cand vrei sa-i impui un pret de vanzare, ca el a platit marfa si e treaba lui cu cat il vinde.Singura rezolvare pe care o vad eu in aceasta problema e sa caut alti distribuitori care sa fie dispusi sa practice un adaos rezonabil.Si eventual sa renunt treptat la acei distribuitori care inteleg sa castige prin adaos mare, nu prin rulaj.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606
De Joi se va mai produce o majorare a pretului zaharului.Deocamdata nu stiu cu cat se scumpeste.
Din pacate se pare ca nici viitorul nu este prea "roz" in privinta pretului la care va ajunge zaharul pana la sfarsitul anului.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
oprita
apicultor

Din: Ciuperceni,sat.Priporu-Gorj
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 424
Domnule Dumitru,sper sa nu va fi suparat,nu aveam de unde sa cunosc detaliile relatate de dumneavoastra,dar oricum faptul ca dumneavoastra ati pus produsul la incercare pt. a se lamuri apicultorii,denota faptul ca sunteti o firma serioasa care intradevar comercializeaza hrana pentru albine.Va salut cu stima.

_______________________________________
Cu stima si sa auzim de bine , Oprita.

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

oprita a scris:

Domnule Dumitru,sper sa nu va fi suparat,nu aveam de unde sa cunosc detaliile relatate de dumneavoastra,dar oricum faptul ca dumneavoastra ati pus produsul la incercare pt. a se lamuri apicultorii,denota faptul ca sunteti o firma serioasa care intradevar comercializeaza hrana pentru albine.

nu ma supar eu asa de usor...
in fond nu aveati sa cunoasteti anumite detalii, am facut precizarile deoarece asa mi s-a parut corect si etic.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
marius.gj.apic.
apicultor

Din: Motru
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 413
Domnule Dumitriu , urmăresc topicul ăsta cu atenţie maximă şi mă minunez de unde scoateţi răspunsuri atât de convingătoare . Oricum pe mine m-aţi convins de mult referitor la calitatea produselor dv. . Totuşi consirer că vă lipseşte un lucru foarte important . REŢEAUA DE DISTRIBUŢIE . Dacă şi aceasta ar fi bine pusă la punct , cred că vânzarea produtelor dv. ar creşte cel puţin 300-400% . În Gorj , vânzătorii magazinelor de profil apicol nici nu au auzit vreodată de apinvert .
Poate mă înşel eu în privinţa distribuţiei produselor . Aş dori să ne scrieţi câte ceva şi despre acest lucru .


_______________________________________
2 Timotei 3:16   Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
3:17   pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

marius.gj.apic. a scris:

Domnule Dumitriu , urmăresc topicul ăsta cu atenţie maximă şi mă minunez de unde scoateţi răspunsuri atât de convingătoare . Oricum pe mine m-aţi convins de mult referitor la calitatea produselor dv. . Totuşi consirer că vă lipseşte un lucru foarte important . REŢEAUA DE DISTRIBUŢIE . În Gorj , vânzătorii magazinelor de profil apicol nici nu au auzit vreodată de apinvert .
Poate mă înşel eu în privinţa distribuţiei produselor . Aş dori să ne scrieţi câte ceva şi despre acest lucru .

Buna ziua,
aveti dreptate in aceasta privinta, reteaua de distributie nu acopera integral tot cuprinsul tarii.
Vindem aceste produse in general pe doua canale de distributie:
-depozitele noastre proprii situate in Bucuresti,Buzau,Tandarei,Brasov,Roman,Cluj si Timisoara
-distribuitorii zonali-aici mai este de lucru(parerea mea inca vreo 2 ani) pana vom putea spune ca reteaua e completa.
Sincer mi-ar place ca in fiecare judet sa existe cel putin un distribuitor care sa practice niste adaosuri normale.Atat timp cat primesc reclamatii ca intr-o anumita zona, un distribuitor vinde Apiinvert-ul cu un adaos de 50-80% mi se pare normal sa fiu putin sceptic in a lucra cu acel client.
In momentul in care in fiecare judet va exista un astfel de client care intelege sa castige mai putin, dar sa vanda mult (practic profitul poate fi mai mare) atunci voi putea spune ca sunt satisfacut.
Ma suna destui apicultori care ma intreaba cine vinde Apiinvert in zona lor.Ce raspuns sa le dau acestor apiculturi?Sa le spun:du-te la firma cutare ca poti cumpara Apiinvert-ul mai scump cu 70% decat e normal?Nu mi se pare corect.
Am avut cazuri de distribuitori care m-au sunat si m-au intrebat cu ce preturi sa vanda.In aceste cazuri am putut sa stabilim un pret de vanzare care a multumit pe toata lumea.Dar aceste cazuri sunt extrem de rare.
Acum sa discutam pe concret cazul D-vs, pentru orasul Tg. Jiu.Cel mai apropiat depozit al nostru de D-vs este in Timisoara, adica vreo 550 km dus-intors.Asta inseamna cam 45 litri de motorina/benzina consumata.Sau tradus in lei inseamna cam 220 lei.
Acum sa consideram ca doriti sa cumparati 500 kg de Apiinvert direct de la noi.Veti plati pe kg in jur de 3,85-3,9 lei.Daca impartim costul carburantului si il adaugam pe fiecare kg cumparat, atunci pretul Apiinvert-ului va deveni 4,3 lei/kg.
Plus ca pierdeti aproape o zi dus-intors.
Asa ca, sfatul meu, este sa-i contactati pe cei de la Apicola-Tg. Jiu(care de saptamana asta au deja produsele la vanzare) si sa vedeti cu ce preturi comercializeaza Apiinvert-ul.Daca pretul lor de vanzare este situat undeva intre 4,3-4,5 lei/kg atunci au un adaos mic practicat.Daca pretul de vanzare este la 6 lei/kg atunci evitati sa cumparati.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
cipry74
apicultor

Din: com.Valea Doftanei....Prahova
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 341
apifonda .....in zona Prahova ...gasim...ce pret????/

pus acum 13 ani
   
iosca
apicultor

Din: Calafat - Dolj -
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 493
Va salut ! Si eu fac hraniri cu apiinvert de 2 ani primavara si toamna si e foarte bun.
Stie cineva compozitia ? Va intreb pt ca in orasul meu exista o fabrica amidon si glucoza care are cateva produse foarte apropiate de compozitia apiinvertului. Am prieteni care ia de mult asa ceva dar mie mi-a fost teama. Sigur contine Glucoza si fructoza dar nu stiu in ce concentratii. Este si foarte ieftin poate pt ca-i direct de la producator. Fabrica-i frantuzeasca iar aceste produse merg in general la fabricile de ciocolata din tara si din strainatate.


_______________________________________
In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.

pus acum 13 ani
   
victor s
apicultor

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1044
la pagina 6 exista raspunsul...

Modificat de victor s (acum 13 ani)


_______________________________________
aceeasi apa care misca moara, o si distruge

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

cipry74 a scris:

apifonda .....in zona Prahova ...gasim...ce pret????/

Stimate Domn,
va rog, ca mesajele care fac referire la tranzactii comerciale sa mi le trimiteti pe privat.Scopul topicului este de a oferi informatii despre produs, nu de a discuta cine si cu cat vinde.

Cu stima,
Dan Dumitriu


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

iosca a scris:

Va salut ! Si eu fac hraniri cu apiinvert de 2 ani primavara si toamna si e foarte bun.
Stie cineva compozitia ? Va intreb pt ca in orasul meu exista o fabrica amidon si glucoza care are cateva produse foarte apropiate de compozitia apiinvertului. Am prieteni care ia de mult asa ceva dar mie mi-a fost teama. Sigur contine Glucoza si fructoza dar nu stiu in ce concentratii. Este si foarte ieftin poate pt ca-i direct de la producator. Fabrica-i frantuzeasca iar aceste produse merg in general la fabricile de ciocolata din tara si din strainatate.

Eu personal sunt intr-o mare dilema generata de postarea D-vs.Intai intrebati care e compozitia Apiinvert-ului, apoi ne spuneti ca exista o fabrica unde se gasesc produse apropiate de aceasta compozitie.Daca nu cunoasteti compozitia Apiinvert-ului de unde stiiti ca acele produse de la fabrica respectiva au o compozitie asemanatoare?
In fine, daca aveati curiozitatea sa rasfoiti topicul, presupun ca puteti gasi o descriere a Apiinvert-ului si a compozitiei acestuia.
Fabrica la care faceti referire are un produs ieftin deoarece are la baza ca materie prima porumbul, care nu este recomandat pentru hranirea albinelor.Dar avand in vedere ca este foarte ieftin va incanta probabil afacerea respectiva.Asa ca alegerea este a D-vs.
Cred ca am mai spus ca nu tot ce este bun pentru om, este si bun pentru albine.Indulcitorii respectivi se folosesc in industria alimentara dar nu se preteaza in apicultura.Daca erau asa de buni si pentru albine, fabrica respectiva le ambala frumos si le exportau ca hrana pentru albine.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
Razvan30
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 16
Buna ziua! Ce ar fi mai indicat a se da acum albinelor, APIFONDA SAU APIINVERT? Va multumesc!

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

Razvan30 a scris:

Buna ziua! Ce ar fi mai indicat a se da acum albinelor, APIFONDA SAU APIINVERT? Va multumesc!

De Luni vremea a fost mai calda, temperaturile noaptea nu au coborat sub 0 grade (au fost si exceptii in unele zone ale tarii).Asa ca inca s-a mai putut folosi Apiinvert-ul.
Totusi as recomnda ca hranirea sa se faca cu Apifonda, e un produs mai potrivit pentru vremea rece.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
Razvan30
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 16
Stiti cumva de unde pot cumpara? Am mai cautat si nu am gasit(eu sunt din orasul Medias). Multumesc!

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

Razvan30 a scris:

Stiti cumva de unde pot cumpara? Am mai cautat si nu am gasit(eu sunt din orasul Medias). Multumesc!

Aveti raspunsul pe P.M.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
iosca
apicultor

Din: Calafat - Dolj -
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 493
Pt. D-ul DUMITRIU:
- Apiinvertul si substanta asemanatoare de care vorbeam stiu ca ambele contin glucoza si fructoza. Colegii care au mai cumparat spun ca procentele din compozitie pt glucoza si fructoza sunt apropiate cu cele ale apiinvertului iar ei sunt foarte multumiti de rezultatele acestei substante pe care o folosesc de 2-3 ani. Personal mi-a fost teama s-o folosesc. Acum o sa-ncerc sa compar cele 2 compozitii si dupa o sa va zic rezultatul.
   - Vreau sa va intreb si de ce afirmati ca este un produs extras din porumb si nu este bun pentru albine. Este o parere personala sau va bazati pe ceva cand ati facut afirmatia ? Glucoza si fructoza din apiinvert din ce este extrasa ?


_______________________________________
In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.

pus acum 13 ani
   
akmm
CLUB STUPARITUL

Din: Babadag, altitudine 21m
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 731

iosca a scris:

Pt. D-ul DUMITRIU:
- Apiinvertul si substanta asemanatoare de care vorbeam stiu ca ambele contin glucoza si fructoza. Colegii care au mai cumparat spun ca procentele din compozitie pt glucoza si fructoza sunt apropiate cu cele ale apiinvertului iar ei sunt foarte multumiti de rezultatele acestei substante pe care o folosesc de 2-3 ani. Personal mi-a fost teama s-o folosesc. Acum o sa-ncerc sa compar cele 2 compozitii si dupa o sa va zic rezultatul.
   - Vreau sa va intreb si de ce afirmati ca este un produs extras din porumb si nu este bun pentru albine. Este o parere personala sau va bazati pe ceva cand ati facut afirmatia ? Glucoza si fructoza din apiinvert din ce este extrasa ?

O fi tot din porumb, dar nemtesc.


_______________________________________
Sa respectam albina. E mult mai in varsta decat noi.

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

iosca a scris:

Pt. D-ul DUMITRIU:
- Apiinvertul si substanta asemanatoare de care vorbeam stiu ca ambele contin glucoza si fructoza. Colegii care au mai cumparat spun ca procentele din compozitie pt glucoza si fructoza sunt apropiate cu cele ale apiinvertului iar ei sunt foarte multumiti de rezultatele acestei substante pe care o folosesc de 2-3 ani. Personal mi-a fost teama s-o folosesc. Acum o sa-ncerc sa compar cele 2 compozitii si dupa o sa va zic rezultatul.
   - Vreau sa va intreb si de ce afirmati ca este un produs extras din porumb si nu este bun pentru albine. Este o parere personala sau va bazati pe ceva cand ati facut afirmatia ? Glucoza si fructoza din apiinvert din ce este extrasa ?

Stimate Domn,
sunt stupii D-vs, asa ca puteti sa faceti hraniri cu ce credeti de cuvinta.Toti producatorii de hrana pentru albine din lumea asta, folosesc ca materie prima de baza sfecla sau trestie de zahar.Nici unul nu foloseste porumbul.Oare de ce?Oare acei producatori nu s-au gandit cand au facut acel produs ca porumbul este mult mai ieftin decat sfecla si pot obtine un profit mai mare?
Asta-i unul din motivele pentru care nu am incredere in produsele care au la baza porumbul.Al doilea este ca se incarca tubul digestiv al albinei atunci cand se folosesc astfel de produse pe baza de porumb.
Apiinvert-ul se obtine din zaharoza, asa ca nu comparati cele 2 produse, sunt total diferite.Daca doriti un produs mai ieftin ca Apiinvert-ul, mai bine cumparati zahar si va produceti un sirop de zahar acasa, dupa reteta D-lui Gica.E mult mai buna decat siropul din porumb la care faceti referire.Dar asa cum am mai spus, e alegerea D-vs sa folositi ce produs doriti.
Ce ati cumparat D-vs de la Valcea in butoaie, nu are legatura cu Apiinvert-ul...

Modificat de dumitriu (acum 13 ani)


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

akmm a scris:


O fi tot din porumb, dar nemtesc.

Sau poate n-o fi din porumb...


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
iosca
apicultor

Din: Calafat - Dolj -
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 493
M-ati facut curios cu Valcea. eu numai de acolo cumpar. la pungi am luat numai de proba. luminati-ma va rog ca m-ati facut foarte curios

_______________________________________
In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.

pus acum 13 ani
   
horia_ch
apicultor

Din: Miercurea Ciuc
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 255
Pana la urma, care este diferenta dintre glucoza si fructoza obtinute din sfecla si cele obtinute din porumb? Banuiesc eu ceva (amidonul porumbului), dar nu vreau sa dau cu bata-n balta, asa ca astept o parere avizata.
Probabil indulcitorii obtinuti din porumb mai contin si altceva decat glucoza si fructoza, spre deosebire de cei obtinuti prin invertirea zaharozei. Asa e?


_______________________________________
Traiti ca o albina, munciti ca o albina si ganditi ca o albina... veti avea o viata dulce... Exact... la fel ca o albina.

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

iosca a scris:

M-ati facut curios cu Valcea. eu numai de acolo cumpar. la pungi am luat numai de proba. luminati-ma va rog ca m-ati facut foarte curios

Asa cum am mai spus pe acest topic, de "n" ori, ca nu exista Apiinvert ambalat in butoaie.
Va rog sa va uitati pe site-ul si o sa va convingeti cum arata ambalajele de Apiinvert.Apoi faceti comparatie cu ce ati cumparat D-vs.
E foarte simplu.Daca cei care vi l-au vandut, v-au spus ca este Apiinvert in acele butoaie, in loc de indulcitor obtinut din porumb, regret ca trebuie sa v-o spun, dar v-au tras in piept.
Daca v-au spus ca este un indulcitor obtinut din porumb, atunci au fost corecti, si ati stiut ce cumparati, bineinteles pe riscul D-vs, deoarece nu e un produs destinat hranirii albinelor.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

horia_ch a scris:

Pana la urma, care este diferenta dintre glucoza si fructoza obtinute din sfecla si cele obtinute din porumb? Banuiesc eu ceva (amidonul porumbului), dar nu vreau sa dau cu bata-n balta, asa ca astept o parere avizata.
Probabil indulcitorii obtinuti din porumb mai contin si altceva decat glucoza si fructoza, spre deosebire de cei obtinuti prin invertirea zaharozei. Asa e?

Corect, in principal e vorba de amidonul din porumb.
Sa va dau un exemplu:
Cei care fac turta(sau serbetul) pentru hranirile din sezonul rece, prefera sa cumpere zahar normal pe care apoi il trec printr-o rasnita si obtin zahar pudra.Acesti apicultori procedeaza corect.
Altii se gandesc sa nu mai rasneasca zaharul, asa ca achizitioneaza direct zahar pudra.Acestia nu procedeaza bine, deoarece in zaharul pudra se introduce(in cele mai multe cazuri) un anti-aglomerant, care are ca scop ca zaharul respectiv sa nu se intareasca.Toti dorim sa cumparam un zahar pudra usor de manevrat, nu un bloc de zahar cu care putem sa spargem capete.
De ce folosesc producatorii de zahar amidonul ca anti-aglomerant?Simplu, pentru ca-i ieftin, muuuult mai ieftin ca zaharul.Cu cat zaharul pudra in magazin este mai ieftin, cu atat are mai mult amidon in el.
Ma gandesc ca cei care produc hrana pentru albine, au facut teste de obtinere a acestor produse luand in calcul si varianta porumbului ca materie prima.Probabil au avut un motiv bine intemeiat, de au ajuns la concluzia ca pentru albine hrana se obtine din zahar.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
iosca
apicultor

Din: Calafat - Dolj -
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 493
D-ul Dumitriu am factura pe care scrie APIINVERT. Doar nu_mi spuneti ca am cumparat la un pret dublu si am mai si mers 500 km. dus intors ca sa cumpar acelas produs din porumb pe care-l puteam lua di orasul meu ?
       Dati-mi un argument mai solid si maine sunt peste ei la Valcea impreuna cu inca 15- 20 de apicultori colegi din zona.


_______________________________________
In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

iosca a scris:

D-ul Dumitriu am factura pe care scrie APIINVERT. Doar nu_mi spuneti ca am cumparat la un pret dublu si am mai si mers 500 km. dus intors ca sa cumpar acelas produs din porumb pe care-l puteam lua di orasul meu ?
       Dati-mi un argument mai solid si maine sunt peste ei la Valcea impreuna cu inca 15- 20 de apicultori colegi din zona.

Ce cantitate exacta de Apiinvert ati cumparat?Care era modul de ambalare?Ce scrie pe butoiul pe care l-ati cumparat?Scrie Apiinvert?Atunci cand l-ati cumparat ati primit si un Certificat de calitate pe care scrie ca ati cumparat Apiinvert?
Va rog sa-mi raspundeti la aceste intrebari si va dau apoi argumente extrem de solide ca nu ati cumpara Apiinvert.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
iosca
apicultor

Din: Calafat - Dolj -
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 493
numai anul acesta  am cumparat 12 butoaie din tabla emailata (zic ei), de 200 litri. intr-un butoi intra in jur de 290 si ceva de kg. capacele se inhid cu cercuri si ziceau ei ca sunt sigilate cu o clema din tabla care se indoia pur si simplu.
   Eticheta eu nu am vazut sa aiba, sau n-oi fi dat eu importanta, dar aproape sigur nu au avut. Acum s-au spalat si am miere in ele, nu mai pot verifica.

Modificat de iosca (acum 13 ani)


_______________________________________
In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.

pus acum 13 ani
   
iosca
apicultor

Din: Calafat - Dolj -
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 493
Cu exceptia facturii nu am primit nici un alt document.

_______________________________________
In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

iosca a scris:

numai anul acesta  am cumparat 12 butoaie din tabla emailata (zic ei), de 200 litri. intr-un butoi intra in jur de 290 si ceva de kg. capacele se inhid cu cercuri si ziceau ei ca sunt sigilate cu o clema din tabla care se indoia pur si simplu.
   Eticheta eu nu am vazut sa aiba, sau n-oi fi dat eu importanta, dar aproape sigur nu au avut. Acum s-au spalat si am miere in ele, nu mai pot verifica.

Stimate Domn,
din pacate ati fost inselat.
Sa va explic si cum.Apiinvert-ul se produce intr-un singur loc din lumea asta, doar in Germania.Exista o varianta de de ambalare in butoaie din PLASTIC de 160 kg.Nu din tabla si in nici un caz de 290 kg.
Aceste butoaie din plastic nu se comercializeaza pe piata din Romania.Cunosc fiecare picatura de Apiinvert sau de Apifonda care intra in tara pentru simplul motiv ca eu le comand din Germania.Fabrica care le produce este o fabrica de-a noastra, asa ca puteti sa ma credeti ca stiu ce vorbesc.
M-am ferit sa aduc Apiinvert in butoaie in Romania tocmai pentru a nu apare vreo idee in capul cuiva sa puna cine stie ce solutie si sa o vanda ca Apiinvert.
Asa ca pe piata din Romania exista Apiinvert doar in bax-uri DIN CARTON de 28 kg sau in pungi de cate 2,5 kg.Si aceste bax-uri sunt astfel inscriptionate incat nu se pot falsifica decat cu costuri foarte mari.
Fiecare bax are inscriptionat numele lotului.
E bine de stiut, ca atunci cand cumparati ceva, sa corespunda ceea ce e scris pe factura si cu ce e inscriptionat pe ambalaj.Indiferent ca e vorba de hrana pentru albine sau de un televizor.Asa e corect.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

iosca a scris:

Cu exceptia facturii nu am primit nici un alt document.

Trebuia un Certificat de Calitate unde 2 elemente trebuie luate in seama neaparat:
-denumirea podusului de pe Certificat sa fie identica cu cea de pe factura
-termenul de valabilitate al produsului


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
iosca
apicultor

Din: Calafat - Dolj -
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 493
Inca o data imi cer scuze. E prima data Cand ma uit atent pe o factura emisa de firma de la Valcea cu sediul in Fagaras. NU e vina lor ca ne insala ci e vina mea (si ca mine mai sunt zeci pe care-i cunosc). abia acum vad ca pe factura la rubrica "denumire produs" este scris mare si citet - "Api - Mera". Nu e corect pt ca noi ceream apiinvert dar, nici nu-i pot invinui pt ca e numai vina mea. Va multumesc !

Modificat de iosca (acum 13 ani)


_______________________________________
In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.

pus acum 13 ani
   
iosca
apicultor

Din: Calafat - Dolj -
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 493
In orice caz, pt mine sunt excroci. Sunati in acest moment la firma si intrebati daca au apiinvert si veti primii un raspuns afirmativ. iar ei ne dau Api _Mera( cine stie ce d. . .cu e asta

Modificat de iosca (acum 13 ani)


_______________________________________
In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.

pus acum 13 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405

iosca a scris:

NU e vina lor ca ne insala ci e vina mea ...

Nu ???
Adica ei nu au nici o vina ca  ofera '' Apiinvert '' doar cu vorba, a ?.
Dar mai era unu' de prin Salaj,  care a deschis un topic Vand Apiinvert si cand d-l Dumitriu i-a solicitat detalii ... 
   


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

iosca a scris:

Inca o data imi cer scuze. E prima data Cand ma uit atent pe o factura emisa de firma de la Valcea cu sediul in Fagaras. NU e vina lor ca ne insala ci e vina mea (si ca mine mai sunt zeci pe care-i cunosc). abia acum vad ca pe factura la rubrica "denumire produs" este scris mare si citet - "Api - Mera". Nu e corect pt ca noi ceream apiinvert dar, nici nu-i pot invinui pt ca e numai vina mea. Va multumesc !

Produsul vandut sub denumirea de Api-Mera nu are nici o legatura cu hranirea albinelor.Folosirea cuvantului "Api" are ca scop identificarea produsului respectiv ca fiind unul destinat apiculturii.Fiind vorba de un indulcitor obtinut din porumb, care este destinat patiseriilor si cofetariilor, ar fi fost mai nimerit sa-l numeasca Pat-Mera sau Cof-Mera.In realitate denumirea exacta a produsului este F42 sau F40 in functie de compozitia lui.
Cum se face "invaluirea" apicultorului.Extrem de simplu.Eu am probat-o personal.
Deci apicultorul pune mana pe telefon si suna la firma respectiva.Si are loc urmatorul dialog (testat de mine):
Eu-Aveti Apiinvert?
Vanzatorul:Sigur ca da!
Eu: Cum il aveti ambalat si la ce preturi?
Vanzatorul:La bidoane de tabla de 290 kg la pretul de ...(aici pretul variaza de la o filiala la alta)
Eustiind ca nu exista Apiinvert la butoaie de tabla de 290 kg):As avea nevoie si de factura ca sa-mi scad cheltuielile pe firma.Si de un Certificat de calitate.
Vanzatorul:Sigur ca da.Emitem si factura si Certificat de calitate.
Mirat peste masura ca a aparut in Romania,un produs pe care eu il fabric in Germania, ma sui in masina si ma duc sa cumpar "Apiinvert-ul" de la vanzator.
Acolo mi se da butoiul(ce sa fac cu mai multe daca nu-s apicultor?) si mi se emite o factura pe care scrie Api-Mera.Sau scrie:Hrana pentru albine(Apiinvert).Daca pe factura scrie Api-Mera, il intreb pe vanzator de ce mi-a zis la telefon ca are Apiinvert?El imi raspunde senin ca e Apiinvert, dar datorita faptului ca produsul a venit in cisterna si este ambalat aici in butoaie, nu poate trece pe factura denumirea de Apiinvert.Sau alte explicatii la care ma uit crucis(depinde de imaginatia vanzatorului).Eu stau si nu stiu ce sa fac, sa rad, sa plang sau sa-l iau la palme pe mincinos?
Asa ca solicit un buletin de analiza.Culmea!!! Il primesc, dar iarasi stupoare, pe buletin nici nu apare denumirea de Apiinvert.Ii atrag respectuos atentia Vanzatorului ca mi-a gresit buletinul de analiza si mi-a dat alt buletin.El imi spune zambind ca buletinul e corect si imi da iar o explicatie fantezista la care ma apuca durerea de cap.
Trageti D-vs concluzia la cele descrise(si patite de mine) mai sus...


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
iosca
apicultor

Din: Calafat - Dolj -
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 493
da , dar dvoastra nu ati dat o suma frumusica pe acest "sirop" si nici nu aveti vreo 4 butoaie in stoc la un pret dublu fata de ce am si eu aici in oras.

_______________________________________
In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.

pus acum 13 ani
   
iosca
apicultor

Din: Calafat - Dolj -
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 493
Aveti idee sau poate ne poate ajuta cineva macar sa facem cunoscuta aceasta situatie , poate nu vor mai putea insela si alti colegi apicultori. Sunt sigur ca in aceasta situatie sunt foarte multi dintre noi.

_______________________________________
In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

iosca a scris:

In orice caz, pt mine sunt excroci. Sunati in acest moment la firma si intrebati daca au apiinvert si veti primii un raspuns afirmativ. iar ei ne dau Api _Mera( cine stie ce d. . .cu e asta

Stati linistit.E posibil sa apara reactii pe topic de la unele persoane "dezinteresate" care sa va spuna ca Api-Mera e la fel de bun ca Apiinvert-ul, etc. Sau chiar mai bun si mai ieftin.Depinde de cat de stransa e relatia cu firma in cauza.
Eu stiu un singur lucru care face diferenta:Apiinvert-ul e hrana pentru albine, Api-Mera nu!


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

adi hodis a scris:


iosca a scris:

NU e vina lor ca ne insala ci e vina mea ...

Nu ???
Adica ei nu au nici o vina ca  ofera '' Apiinvert '' doar cu vorba, a ?.
Dar mai era unu' de prin Salaj,  care a deschis un topic Vand Apiinvert si cand d-l Dumitriu i-a solicitat detalii ... 
   

Anuntul respectiv a fost inchis de moderatori tocmai pentru faptul ca produsul pus spre vanzare nu avea nici o legatura cu Apiinvert-ul.
Daca persoana respectiva ar fi postat un anunt prin care vindea un produs cu o denumire corecta, probabil acel anunt ar fi fost si astazi prezent pe site-ul de anunturi apicole.Iar apicultorii ar fi cumparat in cunostiinta de cauza...


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

iosca a scris:

Aveti idee sau poate ne poate ajuta cineva macar sa facem cunoscuta aceasta situatie , poate nu vor mai putea insela si alti colegi apicultori. Sunt sigur ca in aceasta situatie sunt foarte multi dintre noi.

Sunt foarte multi apicultori care citesc acest forum.Dupa parerea mea cel mai bun din tara cu profil apicol.
Daca sunt forumisti care nu intervin intr-un topic, asta nu inseamna ca nu citesc ce se scrie pe aici.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
Si
apicultor

Din: Dolj
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 8
merita imp*****i cei de la F..........RA


ATENTZIE LA REGULAMENT ... FARA ATAC LA PERSOANA/E

Modificat de adi hodis (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

Si a scris:

merita imp****i cei de la F..........RA

Nici chiar asa...
Trebuie doar facuti sa inteleaga ca au menirea de a informa corect apicultorii despre produsele pe care le vand.Apoi acestia vor lua o decizie in cunostiinta de cauza si nimeni nu va avea sentimentul ca a fost tras pe sfoara sau luat de prost.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405

Si a scris:

merita imp*****i cei de la F..........RA


ATENTZIE LA REGULAMENT ... FARA ATAC LA PERSOANA/E

Domnu SI
Va sugerez sa va conformatzi regulamentului acestui forum si chiar sa-l cititzi.

PS
Bine ar fi daca ati complecta datele personale la avatar si sa afishatzi ceva cu specific apicol ( nu este obligatoriu dar este mai de-a cashii ... cum se zice )


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 13 ani
   
Si
apicultor

Din: Dolj
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 8
Nu trebuie facuti numai sa inteleaga pt ca atata timp cat vor gasii pe cine insela (pt ca, cu tot respectul fata de cei ce cititi ne-au inselat) si vor face bani din asta, nu se vor opri. Daca era numai o gresala, chiar repetata, da, dar ei ne mint si ne fura de cativa ani buni. Oricum: eu imi iau angajamentul c-o sa fac cunoscut acest fapt tuturor celor pe care-i cunosc si sunt sigur ca asa veti face toti.

pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
SI ai 2 postari din care nu inteleg mai nimic. Fi domnule mai concret si spune ce te framanta. Ai inceput cu o injuratura. Dac aai ceva cu ei, vezi ca pe Anunturi Apicole ai o rubrica la TEPARI.

pus acum 13 ani
   
iosca
apicultor

Din: Calafat - Dolj -
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 493
Eu unul va unteleg d-le Si, dar, nu trebuie sa fim suparati pe Fil. . .Ra. Ei fac comert , din asta traiesc. Nu ne-au fortat oamenii sa cumparam nimic, ci noi am dat banii fara sa ne uitam pe ce. Credeti ca mie daca-mi oferiti acelas pret pe siropul F42 sau F40 (m-am interesat si asa se numesc) pe care il iau cu 1.8 lei cu TVA, va refuz ?
Am glumit. Important este ca am invatat ceva din asta, a fost o lectie care, pe unii ne-a costat mai mult, pe unii mai putin. Si de ce sa nu recunoastem ca am fost foarte multumiti de acest prod, care in mare masura a fost baza iernarii in anul precedent pt multi dintre noi. Capul sus si pieptul inainte !


_______________________________________
In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.

pus acum 13 ani
   
victor s
apicultor

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1044
lipsa de informare poate produce pagube mai mici si mai mari, de la caz la caz...dar si aceasta cauza se datoreaza in mare parte publicitatii reduse a produsului...
un exemplu: in ploiesti cand se pronunta cuvantul apiinvert, gandul apicultorului fuge imediat la hidrolizatul de porumb...degeaba incerc sa-i conving ca nu este vorba de "acel" apiinvert  ci este vb de un produs nemtesc, ce nu are legatura cu porumbul...
deci, domnule dumitriu, pentru o crestere a vanzarilor produselor dumneavoastra si evitarea confuziilor ce apar intre cele 2 produse (apiivert si apimera), publicitatea este o conditie esentiala si primordiala!
va saluta un utilizator de api-invert-fonda !


_______________________________________
aceeasi apa care misca moara, o si distruge

pus acum 13 ani
   
iosca
apicultor

Din: Calafat - Dolj -
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 493
D?nul Victor s vad ca deja "Apimera" il numim un produs consacrat.  D-ul Dumitriu bine zicea: "este destinat patiseriilor si cofetariilor, ar fi fost mai nimerit sa-l numeasca Pat-Mera sau Cof-Mera.In realitate denumirea exacta a produsului este F42 sau F40 in functie de compozitia lui."( m-am interesat si asa sunt denumite si de firma din orasul meu)
      As fi curios daca l-e cerem celor de la Fi. . . .ra F42 sau F40 ce ar raspunde. ne-ar vinde sau nu ?
      Parerea mea este ca e ca si cum am lua un maidanez oarecare de pe strada si l-am denumii cu tarie ciobanesc nu stiu de care pt ca asa i-a zis nu stiu cine. 
      Daca mai continuam sa-i mentionam Botezul dat de aceasta firma o sa facem un brend (sau mai stiu eu ce) din acest Api-Mera ( asa e scris la mine-n factura)


_______________________________________
In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

victor s a scris:

lipsa de informare poate produce pagube mai mici si mai mari, de la caz la caz...dar si aceasta cauza se datoreaza in mare parte publicitatii reduse a produsului...
un exemplu: in ploiesti cand se pronunta cuvantul apiinvert, gandul apicultorului fuge imediat la hidrolizatul de porumb...degeaba incerc sa-i conving ca nu este vorba de "acel" apiinvert  ci este vb de un produs nemtesc, ce nu are legatura cu porumbul...
deci, domnule dumitriu, pentru o crestere a vanzarilor produselor dumneavoastra si evitarea confuziilor ce apar intre cele 2 produse (apiivert si apimera), publicitatea este o conditie esentiala si primordiala!

Parerea mea este ca Apiinvert-ul este destul de cunoscut ca hrana pentru albine.
Publicitatea hidrolizatului de porumb este facuta pe spatele Apiinvert-ului deoarece firma care il comercializeaza il asociaza voit cu denumirea Apiinvert-ului.
Daca sunteti un apicultor care cauta Apiinvert si sunati la firma respectiva sa intrebati daca comercializeaza Apiinvert puteti primi 2 raspunsuri:
-daca raspunsul ar fi "nu" atunci probabil ca veti ezita sa cumparati acel produs chiar daca ar fi foarte ieftin.Probabil vanzatorul ar trebui sa faca mari eforturi sa va convinga sa cumparati, plus ca ar trebui ca pretul produsului sa fie foarte ieftin ca sa va incante
-daca raspunsul este "da" (raspuns primit in absolut toate situatiile) , atunci apicultorul nu-si face nici o problema, se urca in masina si cumpara cu inima deschisa hidrolizatul de porumb respectiv, fiind ferm convins ca a cumparat Apiinvert.
Mergand mai departe cu presupunerile, daca intr-o buna zi, acel apicultor care a hranit albinele cu hidrolizat, constata ca apar probleme in stupi se gandeste ca poate fi de vina "Apiinvert"-ul administrat.E posibil ca acel apicultor sa se gandeasca ca nu de vina este comerciantul care i-a vandut produsul, ci producatorul, adica ag**na.Asa ca pune mana pe telefon si-l injura pe reprezentantul producatorului, adica mai pe romaneste, pe mine.
Eu sunt de acord sa raspund pentru actiunile mele, asta e si motivul pentru care am postat pe forum sub numele meu, fara a ma ascunde la "umbra" unui pseudonim.
Concluzionand, eu consider ca firma care vinde hidrolizatul de porumb avea datoria sa informeze exact ce vinde fara a asocia denumirea produsului respectiv cu Apiinvert-ul, fara a insela apicultorii.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
Chaos
apicultor

Din: (langa)Timisoara
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 33
Gasita recent pe internet:
"Nu de mult timp a aparut si la noi in tara, in reteta Coca Cola, Pepsi, Fanta, Mirinda precum si in celelalte sucuri produse de aceste companii controversatul indulcitor  "sirop din fructoza de porumb" sau "sirop din glucoza-fructoza". A fost descoperit de catre compania americana Monsanto si este folosit de multi ani in SUA la prepararea bauturilor racoritoare, dulciurilor. Unele surse spun ca la producerea acestui indulcitor  care a inceput sa inlocuiasca si la noi zaharul din trestie, fiind mult mai ieftin, se foloseste mercurul in procesul de extragere a fructozei din porumb. In ultimii ani s-a folosit in SUA pentru a hrani albinele pe timpul iernii, lucru care a dus la scaderea drastica a numarului de albine pe continentul american, acestea murind din cauza toxicitatii acestui indulcitor. Explicatia este ca in contact cu caldura din corp se descompune in hidroximetilfurfural, un produs chimic foarte otravitor. Exista o legatura stransa intre consumul de sirop de fructoza din porumb si functionarea anormala la nivel neurologic a corpului uman, diabet şi obezitate. De asemenea s-a constatat ca siropul din fructoza de porumb poate provoca tulburari ale ADN-ului uman. Renumitul cercetator roman, doctor Gheorghe Mencincopschi, director la Institutul de Cercetari Alimentare precizeaza in numeroase articole publicate in presa si in cartea aparuta in reteaua de librarii "Noua Ordine Alimentara" ca acest indulcitor  aparut pe scara larga pe piata romaneasca este unul din principalii factori de producere a diabetului deoarece pe langa alte boli descrise aici distruge celulele pancreatice. Asadar aceste sucuri pe eticheta carora este trecut ca contin sirop din fructoza de porumb sunt de evitat. Consumati cu incredere apa plata de izvor, e cea mai sanatoasa :da"
Concluziile vin de la sine,dupa citire...Ce spunea cineva despre invertire, apiinvert?Mai bine  fac SIROP acasa... Si stiu ce fac... 


_______________________________________
Intre posesorii de stupi si stupari exista o diferenta:PRICEPEREA SI PASIUNEA PENTRU ALBINE SI ALBINARIT.Va rog, nu chinuiti albinele!

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

iosca a scris:

In realitate denumirea exacta a produsului este F42 sau F40 in functie de compozitia lui."( m-am interesat si asa sunt denumite si de firma din orasul meu)

      As fi curios daca l-e cerem celor de la Fi. . . .ra F42 sau F40 ce ar raspunde. ne-ar vinde sau nu ?
 

Ati avut curiozitatea sa intrebati la firma din orasul D-vs care este destinatia alimentara a acelui produs F42 sau F40?
Vi s-a raspuns cumva ca ar fi destinat hranirii albinelor?

Chiar m-ati facut curios ce ar zice firma respectiva daca doriti sa cumparati F42?Dar nu cred ca au asa ceva la vanzare, doar Apiinvert la butoi de tabla


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

pab a scris:


am informatii ca procesatori romani achizitioneaza miere din China, o amesteca cu apiinvert si o comercializeaza pe piata interna la raft, intern pentru ca...conditiile legale sunt mult mai permisive decat in alte tari.

Stimate Domn,
am gasit urmatorul articol pe care il reproduc in totalitate:

FALSIFICAREA PRODUSELOR APICOLE PE PIAŢA ROMÂNEASCĂ

lector univ. drd. Eugenia ANTONESCU
Universitatea Constantin Brâncoveanu Piteşti

                Mileniul al III-lea aduce provocări în toate domeniile, iar domeniul alimentar este unul din cele mai controversate, consumatorul tinzând spre o alimentaţie naturală, sănătoasă, pe când producătorul, în dorinţa de a realiza produse cu un preţ de desfacere cât mai accesibil şi un profit cât mai mare, înlocuieşte produsele alimentare tradiţionale cu produse prelucrate, uneori chiar artificiale sau, în cel mai rău caz, falsificate.
Produsele apicole ocupă un loc secundar în satisfacerea trebuinţelor de hrană sau de altă natură ale omului şi de aceea în literatura de specialitate din ţara noastră sunt relativ puţine informaţii din domeniul respectiv. Totuşi acestea, ca şi în cazul celorlalte produse, sunt în atenţia celor care apelează la metodele de falsificare, tot mai diverse în ultimul timp.
Ne vom opri în cele ce urmează la câteva produse apicole supuse procedeului de falsificare.
Mierea face parte din categoria produselor susceptibile la o gamă largă de falsificări prin substituiri sau adaosuri nepermise.
Din numeroasele substanţe ce pot fi folosite ca agenţi de falsificare un loc particular îl ocupă substanţele dulci din categoria zaharurilor şi a substanţelor îndulcitoare sintetice. Acestea duc la modificarea compoziţiei şi însuşirilor fizico-chimice naturale şi uneori la modificarea caracteristicilor organoleptice. Falsificatorii rutinaţi recurg şi la adăugarea de alte substanţe pentru mascarea efectelor falsificării propriu-zise, adică substanţe adăugate în scopul corectării aspectului şi consistenţei, aromei şi gustului, spectrului polinic şi chiar pentru corectarea unor parametri chimici (aciditatea). În această categorie se încadrează şi adăugarea de substanţe conservante pentru prevenirea fermentării care se poate instala ca urmare a practicilor nepermise.
De multe ori falsificarea este atât de bine realizată încât nu poate fi depistată prin examinare organoleptică, recurgându-se la analize de laborator care vor preciza şi tipul de falsificare.
Tehnicile şi metodele de laborator permit decelarea sigură a tuturor tipurilor de falsificare semnalate până în prezent. Pentru fiecare caz în parte trebuie executată o gamă largă de analize, rezultatul fiind condiţionat de coroborarea rezultatelor cu interpretarea corectă.
Falsificările în cazul mierei de albine se pot realiza: cu sirop de zahăr; cu sirop de zahăr invertit pe cale chimică;  prin hrănirea intensivă a albinelor cu sirop de zahăr;  cu melasă; cu sirop de porumb sau alt hidrolizat enzimatic.
Primele patru tipuri de falsificări au intrat în practică atunci când preţul zahărului alimentar a coborât cu mult sub preţul mierii.
Criteriile organoleptice, fizico-chimice şi microscopice asigură evidenţierea uşoară a acestor tipuri de fasificare.
Cuceririle ştiinţifice din ultimile decenii ale tehnologiei enzimatice au permis industriei să obţină glucoză în stare pură din amidon, cu ajutorul unui complex de enzime (printre acestea numărându-se amilaza şi maltaza) şi în continuare să convertească o parte din glucoză în fructoză cu ajutorul altor enzime din categoria izomerazelor, obţinându-se siropuri concentrate edulcolante, în care proporţia celor două zaharuri (glucoza şi fructoza) este asemănătoare cu cea din mierea de albine. Ca sursă de amidon se foloseşte aproape în exclusivitate porumbul, din care cauză produsul este cunoscut sub denumirea de sirop de porumb cu conţinut ridicat de fructoză (High Fructose Corn Syrup - HCFS).
Preţul scăzut, natura şi gradul de puritate asemănătoare cu mierea atât din punct de vedere organoleptic cât şi fizico-chimic, fac din siropul de porumb un potenţial agent de falsificare foarte greu de dedectat prin tehnicile obişnuite, mai ales în cazul falsificărilor parţiale.
Cu toate acestea, cel mai purificat sirop de porumb conţine cantităţi foarte mici de hidraţi de carbon cu masă moleculară mare şi malto-dextrine cu masă moleculară variabilă, substanţe ce nu sunt prezente în mierea de albine. Decelarea acestora este posibilă prin metoda cromatografică pe strat subţire, care permite depistarea fraudelor, chiar când substituirea s-a făcut în proporţii foarte mici, de 5% [4].
În afara falsificărilor menţionate, se mai folosesc şi alte substanţe care se pot adăuga în diferite scopuri:
- amidon, gelatină, clei – pentru corectarea consistenţei;
- substanţe îndulcitoare sintetice (zaharină sau ciclamat) – pentru corectarea gustului;
- caramel, culori de anilină – pentru corectarea culorii;
- acid salicilic, boric, benzoic sau săruri ale acestora – pentru conservare.
Pentru fiecare din substanţele menţionate există reacţii specifice de identificare şi deci decelarea falsificării este sigură.
Indiferent de natura falsificării, produsele obţinute astfel nu pot fi valorificate sub denumirea " miere de albine".
În multe ţări, printre care şi România, se valorifică siropuri concentrate cu caractere organoleptice asemănătoare cu cele ale mierii, sub denumirea "miere artificială". Acestea se obţin dintr-o soluţie de zaharoză invertită cu acizi organici (citric, tartric, lactic), cu adaos de substanţe aromatice şi de alte substanţe care intră în compoziţia mierii naturale. Mierea artificială se deosebeşte de cea naturală prin aroma mai slabă, prin lipsa enzimelor, vitaminelor şi a polenului. Valorificarea mierii artificiale sub denumirea de miere de albine constituie fraudă şi trebuie tratată ca atare.
Ceara de albine este de asemenea susceptibilă la o gamă largă de falsificări, prin substituiri totale sau parţiale. Agenţii de falsificare fac parte din diverse grupe ca:
- alte ceruri: de origine vegetală (ceara de Montana, de Carnauba – care nu prezintă interes pentru ţara noastră, din cel puţin două motive: fie nu sunt accesibile falsificatorilor, fie au preţul mai mare decât al cerii de albine) şi de origine animală (cetaceum, lanolină.
- grăsimi animale sau derivate – cele mai folosite fiind seul şi stearina;
- răşinile şi colofoniu;
- hidrocarburi petroliere – parafina, cerezina şi smoala.
Toţi agenţii de falsificare au caracteristicile fizico-chimice specifice, care le diferenţiează categoric de cele ale cerii şi deci examenul de laborator decelează cu uşurinţă falsificările.
Tabelul de mai jos redă valorile parametrilor fizico-chimici ai principalilor agenţi de falsificare a cerii de albine comparativ cu produsul autentic [5].

Produs    Punct de topire şC    Indice de aciditate,
mg KOH/g    Indice de saponificare,
mg KOH/g    Indicele de esteri,
mg KOH/g    Indicele de raport
Ceara de albine    62-66    17,0 – 21,4    84 - 102    68 - 83    3,5 – 4,5
Seu     40 - 50    < 2    192 - 200    190 - 198    95 - 98
Stearină     56 - 70    200 - 210    200 - 210    0    0
Colofoniu     110 - 135    150 - 180    165 - 197    15 - 17    < 1
Parafină     56    < 7    < 7    0    0
Cerezină     70 - 80    < 7    < 7    0    0
Smoală     > 80    < 7    < 7    0    0

                Lăptişorul de matcă concentrează la un înalt nivel toţi factorii nutritivi şi biologic activi care asigură creşterea, dezvoltarea şi înmulţirea albinelor într-un ritm impresionant. Aceste particularităţi l-au făcut pe om să recolteze şi să utilizeze  lăptişorul de matcă pentru trebuinţele proprii, deşi problema cea mai dificilă ce se ridică este conservarea acestuia.
                Agenţii de falsificare pot imita din punct de vedere organoleptic produsul natural, dar nu şi compoziţia lui chimică, fapt ce se poate decela prin compararea produsului suspect cu cel natural.
                Agenţii de falsificare şi modificările care se depisteză prin procedee de laborator pot fi:
- adaosul de triturat de larve de albine – duce la: conţinut de apă peste limita maximală; conţinut de proteine sub limita minimală; pH peste 4,5; apariţia de fragmente de epitelii larvare depistate la examenul microscopic;
- adaosul de amidon sau făină de cereale – urmăreşte: corectarea consistenţei ca urmare a falsificărilor cu apă, reacţia cu iod fiind pozitivă, iar la examenul microscopic în lumină polarizată se observă granulele de amidon;
- adaosul de ou integral sau gălbenuş – duce la: conţinut de grăsime peste limita maximală; pH mai mare de 4,5;
- alcoolul sau alţi conservanţi.
Propolisul este produsul apicol cu cele mai largi utilizări în terapeutică. Produsele cu care poate fi falsificat acesta sunt:
- ceara de albine – când aceasta depăşeşte limita la recoltare de 30%;
- răşinile de conifere – care dau un miros pronunţat de terebentină, iar uleiul de terebentină, absent din produsul natural, este uşor de identificat;
- colofoniul – substanţă obţinută din răşina de conifere, după îndepărtarea uleiului de terebentină – care modifică caracteristicile organoleptice şi valoarea punctului de topire, precum şi conţinutul în substanţe solubile în alcool şi de ceară.
Veninul de albine are utilizare exclusiv terapeutică şi de aceea el trebuie să întrunească toate condiţiile care se cer pentru prepararea medicamentelor, în special condiţiile de puritate şi de păstrare a principiilor biologic active.
Veninul de albine poate fi falsificat cu orice pulbere de culoare albă solubilă în apă şi deci depistarea  agenţilor de falsificare necesită executarea unui număr mare de teste de laborator.
Cel mai adesea, pentru falsificarea veninului de albine se recurge la:
- albuşul de ou. Decelarea este uşoară şi sigură, pentru că: soluţia apoasă 1% are tentă opalescentă; prin încălzirea soluţiei se formează flocoane; pH-ul este mai mare de 7 (veninul are pH maxim 5,5)
- laptele praf. Decelarea indică: soluţie apoasă pronunţat opalescentă; prin adăugarea câtorva picături de acid clorhidric soluţie 30% şi încălzire se formează flocoane care tind apoi să se aglomereze; pH mai mare de 5,5.
- făina de cereale sau amidonul ca atare folosite pentru falsificarea veninului. Se depistează: la încercarea cu soluţie de iod (apare culoarea albastră; la examenul microscopic al sedimentului, în lumină polarizată (apar granule de amidon).
- carbonatul, bicarbonatul de sodiu sau altă pulbere alcalină  sunt recunoscute datorită pH-ului mai mare de 8;
- clorura de sodiu – pusă în evidenţă cu ajutorul azotatului de argint;
- zaharuri diverse care se evidenţiează, pe lângă alte metode, atunci când prin topirea câtorva cristale de venin la flacără apare aspectul şi mirosul de caramel.
Deoarece veninul de albine are o valoare foarte  mare, probele pentru examenul de laborator sunt de cel mult 500mg, cantitate suficientă pentru determinarea pH-ului prin metode colorimetrice, a reacţiilor de identificare sau a celorlalte reacţii pentru decelarea agenţilor de falsificare şi pentru a se lua decizia corectă privind produsul în cauză.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
balu
apicultor

Din: Berbesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 138
si eu am luat ..apiinvert" de la Vilcea dar nu era de loc ieftin 4.2 lei/kg parca, 20kg am fost tepuit, dar cite butoaie erau acolo!   

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

balu a scris:

si eu am luat ..apiinvert" de la Vilcea dar nu era de loc ieftin 4.2 lei/kg parca, 20kg am fost tepuit, dar cite butoaie erau acolo!   

Pretul cu care ati cumparat este mai mare chiar decat al Apiinvert-ului.
Vi s-a dat factura?


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606
Asa cum am anuntat, pretul zaharului a crescut.In curand, zaharul Coronita se va vinde in magazine la pretul de 3,3-3,4 lei/kg.
Posibil ca pana la sfarsitul anului sa mai apara si alte majorari, astfel incat 1 kg de zahar sa ajunga la pretul unui kg. de Apiinvert.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059
Dragi colegi,concluzia vis-a-vis de apiinvert,ca marca,si pe care d.nul Dumitriu tot incearca sa o spuna clar,este urmatoarea.
Apiinvert este un SIROP pentru hrana albinelor.
Siropuri fabricate si/sau vandute si folosite pentru hranirea albinelor sunt mai multe.
Apiinvert este  o marca.El este un SIROP.Gresala(uneori intentionata)este aceea ca multi folosesc expresia"apiinvert"in loc de expresia "sirop".
Asa cum multi,cand se refera la camion mare(de la 20 t in sus)-zic "TIR"-total gresit!
Asa cum multi,cand se refera la masina off-road(masina de teren)-zic gip(jeep)-total gresit!
Asa cum multi,cand se refera la copi(alb negru sau color)-zic Xerox-total gresit!
Apiinvert este numele unui SIROP,si este fabricat si vandut de o firma,in conditiile expuse de d.nul Dumitriu.
Asa ca pentru evitarea problemelor,la vanzatori,ar trebui intrebat-sirop pentru hranirea albinelor aveti?
...si daca raspunsul este DA,
intrebati iar...si cum se numeste?,sau de care?...

Faptul ca apiinvertul a fost primul nume vehiculat al unui sirop destinat hranei albinelor,si dovedindu-se si bun(din clasa de produse in care se regaseste),a dus la asimilarea gresita a numelui,cu genul de produs ...adica SIROP pt albine.
Apiinvert este = SIROP(de dat la albine)
SIROP(de dat la albine) insa...nu este = cu apiinvert
D.le Dumitriu...daca gresesc cu ceva,va rog sa ma corectati.


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

Dila Daniel a scris:


Apiinvert este un SIROP pentru hrana albinelor.
Siropuri fabricate si/sau vandute si folosite pentru hranirea albinelor sunt mai multe.
Asa ca pentru evitarea problemelor,la vanzatori,ar trebui intrebat-sirop pentru hranirea albinelor aveti?
...si daca raspunsul este DA,
intrebati iar...si cum se numeste?,sau de care?...

SIROP(de dat la albine) insa...nu este = cu apiinvert
D.le Dumitriu...daca gresesc cu ceva,va rog sa ma corectati.

Buna ziua D-le Dila,
Vreau doar sa completez ce ati spus D-vs.
La momentul actual exista doar 2 siropuri pe piata in Romania destinate hranirii albinelor.Cel de-al doilea, am avut ocazia sa-l vad la targul de la Bucuresti comercializat de euro**nig(produs in Germania, foarte bun calitativ).De fapt este exact acelasi sirop care era comercializat acum 2-3 ani de firma care vinde acum F42 drept hrana de albine.
In rest, absolut toate produsele care sunt pe piata, sunt de fapt indulcitori pentru consum uman si nu au absolut nici o legatura cu apicultura.
Pun ramasag ca firmele care vand astfel de indulcitori pentru industria alimentara, atunci cand vor fi sunate de apicultorii care sunt interesati de hrana pentru albine, vor raspunde afirmativ.
Sfatul meu este ca cei carora li se pare pretul mare la Apiinvert, si sunt nevoiti sa hraneasca albinele din cauza resurselor insuficiente, sa foloseasca reteta siropului pusa la dispozitie pe forum de D-l Gica.Siropul respectiv e varianta cea mai ieftina, cu mult mai buna decat indulcitorii din porumb comercializati drept hrana de albine.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059
Aveti dreptate cu cele 2 siropuri.
Tocmai deaceea am zis ca sunt mai multe siropuri(si sunt) VANDUTE si FOLOSITE (de unii)la hranirea albinelor.
Termenul DESTINATE,l-am evitat constient.
   


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 13 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Domnilor,eu nu mai intervin.Nu am nici-o oferta.
Am pus pe forum o reteta pe care o stiu de vreo 30 de ani.
Siropul invertit se poate face la butoaie de 200 de litri ca sa fie manopera mica(timpul).
In rest fiecare face cum doreste.
Cateva citate din economie care sper sa va dea de gandit:
- dorintele sunt infinite,posibilitatile limitate si scumpe
- exista inlocuitor pentru orice.Lucrurile fara inlocuitor nu au valoare.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 13 ani
   
iosca
apicultor

Din: Calafat - Dolj -
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 493

dumitriu a scris:


iosca a scris:

In realitate denumirea exacta a produsului este F42 sau F40 in functie de compozitia lui."( m-am interesat si asa sunt denumite si de firma din orasul meu)

      As fi curios daca l-e cerem celor de la Fi. . . .ra F42 sau F40 ce ar raspunde. ne-ar vinde sau nu ?
 

Ati avut curiozitatea sa intrebati la firma din orasul D-vs care este destinatia alimentara a acelui produs F42 sau F40?
Vi s-a raspuns cumva ca ar fi destinat hranirii albinelor?

Chiar m-ati facut curios ce ar zice firma respectiva daca doriti sa cumparati F42?Dar nu cred ca au asa ceva la vanzare, doar Apiinvert la butoi de tabla

Am multi prieteni care lucreaza acolo, unul bun care lucreaza in structurilr de conducere. Ei ma roaga de mult timp cu asa ceva (unul din cele 2, nu stiu care ca nu m-a interesat pt ca eu "foloseam apiinvert ,cica", dar eu am zis sa astept sa vad rezultatul la cei care au folosit de vreo 2 ani. Sunt multi care cumpoara si multe societati dar nu e niciuna cu numele fi......ra. Poate ia prin alta societate( si eu la fel as face.


_______________________________________
In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.

pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Am reusit sa administrez toata cantitatea de Apiinvet cumparata. M-am tot gandit sa dau sau nu. Toate sfaturile de la stupari au fost pentru. Ce sa mai zic decat ca sunt multummit, ramele au fost partial capacite iar in hranitor au inceput sa traga fagurasi. Pacat ca nu am facut mai multe poze. Doar cand le-am dat miere de salcam in punga au mai cladit.

apiinvert reusit toata cantitatea apiinvet cumparata. m-am tot gandit dau sau nu. toate sfaturile CLUB STUPARITUL

44.1KB


pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606
Se pare ca pretul zaharului va mai creste.Presupun ca pana in Anul Nou, pretul unui kg. de Apiinvert va fi sub pretul unui kg. de zahar.

_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2312
cine are urechi (si nevoi) s-auda!
Oricum, de apreciat gestul dvs de a ne pune in garda.


_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

alt stupar a scris:

cine are urechi (si nevoi) s-auda!
Oricum, de apreciat gestul dvs de a ne pune in garda.

Am sa postez informatii de acest gen si in cazul in care se preconizeaza ieftiniri ale zaharului.Tocmai ca apicultorii sa nu se grabeasca sa cumpere daca produsul se va ieftini.
Din pacate si prognoza pe 2011 e foarte sumbra.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834

dumitriu a scris:


alt stupar a scris:

cine are urechi (si nevoi) s-auda!
Oricum, de apreciat gestul dvs de a ne pune in garda.

Am sa postez informatii de acest gen si in cazul in care se preconizeaza ieftiniri ale zaharului.Tocmai ca apicultorii sa nu se grabeasca sa cumpere daca produsul se va ieftini.
Din pacate si prognoza pe 2011 e foarte sumbra.


Am intzeles ca avetzi pe shtoc in depozitul de la Timisoara
ambalat la sac zahar vrac la 2,8 RON/ kg
Este doar depozitat sau este la vanzare
salve 


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

proapis13 a scris:


Am intzeles ca avetzi pe shtoc in depozitul de la Timisoara
ambalat la sac zahar vrac la 2,8 RON/ kg
Este doar depozitat sau este la vanzare
salve 

Buna dimineata,
informatia pe care o aveti nu e buna.Avem zahar pe stoc intotdeauna spre vanzare deoarece suntem producatori.Dar zaharul se vinde doar catre distribuitorii existenti, asa ca nu puteti cumpara de la depozit.
Pretul care vi s-a comunicat este eronat total.Pretul la zaharul vrac sare de 3 lei/kg.
Incercati sa gasiti in super-market-uri, poate sunt unele care mai au pe pretul vechi sau beneficiaza de promotii.

Cu stima,
Dan Dumitriu


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
balanescuadrian
apicultor

Din: Buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2731

balasbebe a scris:

Am reusit sa administrez toata cantitatea de Apiinvet cumparata. M-am tot gandit sa dau sau nu. Toate sfaturile de la stupari au fost pentru. Ce sa mai zic decat ca sunt multummit, ramele au fost partial capacite iar in hranitor au inceput sa traga fagurasi. Pacat ca nu am facut mai multe poze. Doar cand le-am dat miere de salcam in punga au mai cladit.


faguri mi-au crescut si mie cand le-am dat sirop invertit metoda nea gica! pacat ca n-am facut poze!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059

dumitriu a scris:

...4.Raman totusi la parerea mea, eu personal am mai multa incredere in Apiinvert decat in siropul de zahar.Va rog sa-mi permiteti sa am aceasta opinie.Am vazut cativa apicultori care v-au cerut sfatul atunci cand au dat gres in prepararea siropului.Pe cand Apiinvert-ul nu a dat inca gres cand s-a desigilat bidonul.

Va asigur de toata stima mea si sper sa ne vedem sanatosi la urmatorul targ apicol.



Dani Popovici a scris:

Am pornit si eu de la aceleasi indoieli logice ca si domnul Gica. Ce m-a frapat este faptul ca toti cei care au folosit aceste 2 produse le lauda. Eu vreau sa "dau cuvantul" albinelor, sa vad ele ce parere au.

In privinta marimii loturilor, sunt in imposibilitate tehnica de a face experimente pe mai mult de 40 de familii/experiment/an - eventual daca as renunta la masurarea suprafetei de puiet... . (variantele multe duc la loturi mici)
Pentru a avea o mai buna acoperire statistica, prefer sa repet un experiment in mai multi ani consecutiv (nu e prima data). De data aceasta, atat cantitatea, cat si valabilitatea produselor imi permit repetarea testelor.

In privinta zaharului invertit, voi incerca sa fac experimentul pe toate  cele 3 produse. Dar mentionez ca exista riscul sa nu se poata din 2 motive:

- Sa nu imi iese compozitia (sa curga, sa se intareasca, etc.), ca n-am mai preparat niciodata - sunt curios si eu cum iese.
- Sa mi se reduca lotul de familii disponibile de la 20 la mai putine.
(Am constatat cateva disparitii misterioase, ce e drept la 3-4 roi mai prapaditi si la nuclei. Astfel de disparitii am avut in fiecare toamna de vreo 5-6 ani incoace in septrmbrie-octombrie cam la 3-4% din efectiv, iar din noiembrie era liniste si pace. Suspectez nosemoza cronica sau viroza. Sper ca fenomenul sa nu se extinda. Oricum, am tratat acum si de varrooza - intarziat, dar cu efect)

Ambele riscuri sunt cu sanse mici si sper sa nu se materializeze.




gica a scris:


dumitriu a scris:


4.Raman totusi la parerea mea, eu personal am mai multa incredere in Apiinvert decat in siropul de zahar.Va rog sa-mi permiteti sa am aceasta opinie.Am vazut cativa apicultori care v-au cerut sfatul atunci cand au dat gres in prepararea siropului.Pe cand Apiinvert-ul nu a dat inca gres cand s-a desigilat bidonul.
Va asigur de toata stima mea si sper sa ne vedem sanatosi la urmatorul targ apicol.

Eu am mult mai multa incredere in siropul de zahar invertit decat in borsul altoit numit Apiinvert (30 % zaharoza,restul fructoza si glucoza de provenienta secreta),eu nu zic ca ultimele doua sunt din OMG dar parca as face un pariu simbolic ca nu provin din sfecla ci din porumb.
Ca cei cativa colegi au dat gres,de, se mai intampla.Dai gres la insuratoare si repeti.Ca nu a iesit sirop invertit sau a iesit sirop chior de zahar,mai repeta si cad pe solutie.
Cat despre Apifonda,utilizarea in hranirile de iarna e cea mai nenorocita solutie posibila.Nu recomand nici la dusmani.Au 95 % zaharoza si uzeaza complet albina care ierneaza.
Placile de candi invertit mare minune daca au 1 % zaharoza.

Ceva din istorie pentru cei care nu stiu:
In jurul anului 1000 omenirea a descoperit binefacerile painii (paine facuta din aluat dospit).In Franta,de unde sunt date statistice populatia a crescut intre 1050 si 1100 de la 25 de milioane la 50 de milioane din doua motive principale :
-consumul de paine s-a redus de la 1,5 kg la 0,75 kg
-durata medie de viata a crescut cu 10 ani.
Franta a fost motorul civilizatiei cateva sute de ani dupa aceea.
Una este sa mananci faina muiata cu apa si coapta (paine nedospita) si alta paine dospita (ce mancam acum).Si un mic amanunt,timpul zilnic de munca a crescut cu o ora (omul nu mai trebuia sa astepte o ora dupa masa de pranz sa capete putere).

Una este sa hranim albina cu zaharoza (ca se uzeaza au auzit toti,unii au si patit,vazut),alta este s-o hranim cu componentele direct asimilabile (glucoza si fructoza).Albina care ierneaza traieste mai mult si asta conteaza.

Mai oameni buni,nu tot ce vine din Germania este minune.
Am mai scris,ei au inventat inlocuitorii.Ei au inventat pana si femeile gonflabile.
Si acum,ultima.
Brucan a gresit-o crunt cu cei 20 de ani.
Pana in '89 se recomanda sporirea productiei de miere prin extragerea la blana si folosirea zaharului pentru asigurarea rezervelor.
Stocurile nationale de zahar se epuizau prin august cu toate ca zaharul era rationalizat.Zaharul nou aparea prin octombrie.Bagai sirop si ieseai cu matze in primavara.Pe atunci am inceput sa folosesc zahar invertit,lucru invatat de la inaintasii mei.Pe atunci am invatat sa fac placi de candi din zahar invertit.
Acum nu mai este problema cu zaharul.
Nu inteleg si pace de ce nu faceti completari la inceputul lui august si asteptati octombrie-noiembrie sa constatati ca stupii nu au rezerve.
Problema cu Apiinvertul si Apifonda e falsa.Dupa 20 de ani nu mai are sens logic.
Am zis mai voalat,nu am dat cu parul.Traiasca domnul Dumitriu,salvatorul.



gica a scris:


ioanpuiu a scris:


Si noi ne minunăm, dar cînd vorbeşti prea mult, e aproape imposibil să nu mai scapi şi cîte o "nestemată".
Cînd creşte preţul materiei prime, creşte şi cel al produsului finit.
Creşterile se generează una pe alta în lanţ, sau perechi-perechi.
  - cresc furajele - creşte carcasa de porc - cresc mezelurile
  - creşte floarea soarelui - creşte şi uleiul
Preţul produsului finit (apiinvert) nu creşte, decît în situaţia în care nu are nici o legătură cu presupusa materie primă - zahăr.

O mica legatura are dom'le,1 kg de apiinvert are aprox. 0,2 kg de zahar.
Dar nu-i problema,a scazut pretul porumbului si compenseaza cu varf si indesat.    
Asa ca pretulul apiinvertului ar putea sa scada binisor.



balanescuadrian a scris:


gica a scris:


Nu inteleg si pace de ce nu faceti completari la inceputul lui august si asteptati octombrie-noiembrie sa constatati ca stupii nu au rezerve.



la 1/1 daca dau completare in august...in septembrie cand fac restrangerea am o problema

stiu ca matale nu restrangi!


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
De cand intra Apiinvert in Salaj, a scazut pretul zaharului. In Carrefur este doar 2.69 lei

pus acum 13 ani
   
marian sima
apicultor

Din: Giurgiu
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1137
Salutari.Nu folosesc acest produs,din cite am citit pe aici contine si sirop de porumb,am vazut la tv ca acest sirop de porumb are in compozitie si mercur,si se foloseste la greu si in patiserie si la dulciuri.

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12  

Mergi la