APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
angel_pink pe Simpatie
Femeie
25 ani
Teleorman
cauta Barbat
24 - 41 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / HRANIREA ARTIFICIALA / Apiinvert  
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3 4 5 ... 12
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Un stupar a pus o punga prea mare de turta. cam 2-3 kile. Albinele tot asa, au trebuit sa urce, sa se rupa ghemul, si au murit pana la urma inghetate, sau agitate.

pus acum 15 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
Sa ne intelegem, pungile cu paste (turte) stau pe rame si se decupeaza pe partea ramei, atunci cum se poate intampla ca ghemul sa se rupa?; hrana de completare lichida nu se admin. pe timpul iernii; nu conteaza marimea turtei; daca au murit o parte din albine a fost din alta cauza.

pus acum 15 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806

valy gudas a scris:


pngflorin a scris:

eu am facut turte cu zahar pudra si Apiinvert.

Eu asi recomanda sa cumperi niste miere daca nu ai la rezerva.(ca si mierea nu-i nimica) parerea mea

Aici ar fi ceva important de comentat. Stie cineva?

Modificat de proapi (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
filip
apicultor

Din: stupii in jud. ARAD
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1985
Uite promit ca va fi ultima interventie pe tema asta.
Albina va urca la punga cu turta ,ceai si ce-o mai fi.Pe moment se satura,vine vremea rece si crapa,datorita blocari intestinelor.De accea e indicat sa se asigure hrana necesara din toamna.In aceasta perioada pentru salvarea familiei de la moarte e doar mierea.Si nici macar asta nu-i sigura,daca se pune peste rame poate curge peste albine si va fi un dezastru.Siropul se va acri si va produce diaree.Eu am rame cu miere capacita pentru FEBRUARIE<Martie.In rest sa aveti o iarna usoara.


_______________________________________


pus acum 15 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Poate trebuia sa ma exprim mai clar de la inceput. Eu sunt stupar nu scriitor.
Putem sa internenim cat vrem, cu pareri, ca doar nu trebuie sa se supere nimeni. Doar atat spun, ca daca se intervine cu borcanul, eventual 2 borcane, se poate ierna mult mai bine, decat oricum altfel.
  Acum trebuie sa  si explic putin.
  Albinele vor suge tot timpul, dar numai atat cat sa le permite aceea panza pusa, si sa nu poata  cara mierea in celule. Fa fi totusi o problema, pe care am intalnit-o. In momentul in care incep sa dezvolte caldura pentru puiet, creste si umiditatea in stup. In locul mierii  consumate, va intra aer. Aerul fiind cu condens mare, borcanul mai rece decat ghemul, ca doar nu poate sa-l incalzeasca, se va dilua mierea, iar atunci albinele nu o mai consuma. De altfel se va putea vedea  aceea miere, prin culoarea tulbure. Aici ii dau dreptate lui Filip. Am incercat si cu sirop,, destul de gros, dar nu mi-a reusit.
  Poate ca ar trebui sa incerc cu apiinvert, la cateva borcane.


pus acum 15 ani
   
albinateob
apicultor

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 121

proapi a scris:

Vorbim de apiinvert.

Administrarea in pungi de plastic de 1-2 L se face in podisorul-hranitor cu rama de inaltimea de 60 mm si care are un orificiu de 40 mm deja prevazut pentru hranitoarele din plastic.

Sunt si stupi echipati cu 2 tipuri de podisoare: 1. unul ca si al nostru (dar din tego) cu un orificiu de 40 mm in centru pe care sta punga cu sirop (are si rolul de podisor intercalat intre corpuri, primavara, inainte de urcarea albinei in corpul de recolta)
                                                                  2. si celalalt de fapt ca un capac peste podisorul normal, un placaj cu o rama de lemn de 25 mm ( la administrare de serbet direct pe podisor si intors peste rame).

Punga cu sirop se taie cu o lama pe partea mediana superioara cu o singura taietura.


Anul acesta am achizitionat si eu apiinvert si distribuitorul acestui produs mi-a zis ca si el obisnuieste sa hraneasca albinele peste iarna cu apiinvert, intervenind cu pungi puse direct peste ghemul de iernare, fara a le intepa, pungile fiind din cele subtiri, astfel incat albinele vor accesa apiinvertul doar daca au absoluta nevoie. A mai incercat cineva aceasta metoda si daca da cu ce rezultate? Nu exista totusi pericolul scurgerii rapide a apiinvertului peste albine dupa inteparea pungii de catre albine?


_______________________________________
daruind vei dobandi

pus acum 15 ani
   
manu
apicultor

Din: linga Fagaras
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 184
daca nu avem hrana in stup suficienta la ora asta inseamna in toamna ceva am gresit sine va costa mult sau putin asta depinde si de cit de grea va fi iernarea dar doar o idee : albina isi umple gusa din mierea din imediata apropiere daca nu mai e miere de la albine pina la leatul de sus atunci va lua ce i se va da deasupra dar daca ea are miere suficienta si de calitate si daca ii pui turta deasupra si in spatiul de la ghem la turta mai e miere in rame NU se atinge de turta eu vorbesc din zona rece a tarii . Spunea cineva daca nu extragi albinele maninca mierea si nu mai ai ce extrage -biata persoana -nu stia prea multe de albine  spre deosebire de oameni maninca -digera-numai atit cit are nevoie chiar daca are gusa plina . Daca a mincat tot pina acum tre aflat si acolo e dezlegarea problemei in familia respectiva si cu atentie vom vedea gresala . As fi curios daca o astfel de familie are 2 kg de albina , cu respect poate am fost de folos.

pus acum 15 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
Punga cu sirop este alternativa hranitorului pus in cuib, langa cuib, deasupra cuibului, la urdinis, pe unul din peretii exteriori. Folosim iarna hranitoarele? Nu, atunci nu folosim nici hrana lichida. Iarna, daca folosim turte, acestea sunt pentru a le tine in viata ( familia respectiva are sanse mici sa dea productie) si pentru a suplimenta rezerva de miere la rama de ME. Sa nu se inteleaga ca albina urca in podisor pe timpul iernii. Albinele rod plasticul cand vor sa se extinda (cum fac cu o multime de materiale pe perioada activa) ori pe timpul iernii e greu de crezut ca vor extindere si dau peste sirop.

pus acum 15 ani
   
dragos2006
Vizitator



problema  este cand se da produsul in cules ca sa ne laudam apoi cu tone de miere, grija mare vor fi probleme...
De la firma producatoare pentru iarna am cumparat turta "bloc" de 15 kg din care tai cat am nevoie .
Apiinvert nu se da iarna ... pt . cel de mai sus sa stie ca a fost dezinformat de " binevoitori" cu adm. iarna ... inghiata doar are 28% apa si chiar si asa ce ar insemna atata apa in stup iarna.


pus acum 15 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
ma8i multe detalii despre "turta \"bloc\" de 15 kg din care tai cat am nevoie"

ma intereseaza urmatoarele:

1. de unde este
2. ce contine
3. mod de administrare
4. contraindicatii - daca exista
5. pret

Multumesc


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 15 ani
   
dragos2006
Vizitator



este de la ag**na , contine zahar invertit , se da turta dupa dimensiunea dorita , CI ca la orice produs care inlocuieste mierea , pret depinde de comercinant si de apicultor cum pune botul...

pus acum 15 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Am verificat punga de apiinvert la temperatura de - 18 grade. Este perfecta,  si nu  a inghetat deloc.

pus acum 15 ani
   
albinateob
apicultor

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 121
Si eu am verificat azi doi stupi carora le-am pus apiinvert peste podisorul cu sita. La un stup le-am gasit intacte (am pus cate 2 pungi peste sita) iar la altul le-am gasit consumate in totalitate. La cel din urma i-am mai pus o punga (ghemul era urcat in dreptul pungilor consumate) si m-am cam ingrijorat! Urmeaza ca peste cateva zile sa fac un control rapid si sa intervin cu pungi de apiinvert, acolo unde e cazul...

_______________________________________
daruind vei dobandi

pus acum 15 ani
   
tusaz
apicultor

Din: covasna
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 108
A-si vrea sa te intreb daca ai gaurit pungile inainte de a pune peste rame?

pus acum 15 ani
   
acidutzu
apicultor

Din: Campia Turzii,Cluj, 25.02.1966
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 48

pab a scris:

Dle Acidutzu, nu are cum a fie un produs bazat pe zahar invertit la pretul asta. Ci mai degraba din porumb (hidrolizat).



    Imi pare rau ca nu am putut sa va raspund mai devreme.La sfarsitul lui martie anul trecut am participat la Targul apicol de la Alba Iulia  unde , printre altele a fost si o prezentare a produselor Apiinvert, Apipuder si Apifonda, fabricate de firma germana Sudzucker si care in Romania este reprezentata de ag**na Romania SA.Cum e si normal am fost foarte interesat de aceste produse care, se pare, sunt mai bine tolerate de albine in alimentatie (nu le uzeaza).Dupa cum am mai spus am gasit cea mai buna oferta pentru Apiinvert la fil**mera (2,7 lei / kg)  care, pe langa celelalte oferte afisate pe net , pare un vis.Ce-i drept pretul repectiv este valabil numai pentru distributii in vrac (butoi din tabla a 220 litri care are in jur de 290 kg.).Pot sa va spun ca am fost foarte multumit de produs , folosind-ul atat in perioada lipsita de cules cat si in hranirea de completare de toamna. Incerc sa postez mai jos cateva imagini a ambalajelor si prospectelor pe care le am.

S-auzim de bine !

apiinvert pab scris:dle acidutzu, are cum fie produs bazat zahar invertit pretul asta. mai degraba

17.3KB


_______________________________________
Nu exista ocupatie mai rodnica decat aceea care ne ajuta sa ne cunoastem pe noi insine (Descartes).

Stupina mea :

pus acum 15 ani
   
acidutzu
apicultor

Din: Campia Turzii,Cluj, 25.02.1966
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 48
Compozitie Apiinvert !

apiinvert compozitie apiinvert

18.8KB


_______________________________________
Nu exista ocupatie mai rodnica decat aceea care ne ajuta sa ne cunoastem pe noi insine (Descartes).

Stupina mea :

pus acum 15 ani
   
acidutzu
apicultor

Din: Campia Turzii,Cluj, 25.02.1966
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 48
Descriere succinta Apiinvert !

apiinvert descriere succinta apiinvert

30.3KB


_______________________________________
Nu exista ocupatie mai rodnica decat aceea care ne ajuta sa ne cunoastem pe noi insine (Descartes).

Stupina mea :

pus acum 15 ani
   
acidutzu
apicultor

Din: Campia Turzii,Cluj, 25.02.1966
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 48
Continuare descriere Apiinvert !

apiinvert continuare descriere apiinvert

32.2KB


_______________________________________
Nu exista ocupatie mai rodnica decat aceea care ne ajuta sa ne cunoastem pe noi insine (Descartes).

Stupina mea :

pus acum 15 ani
   
acidutzu
apicultor

Din: Campia Turzii,Cluj, 25.02.1966
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 48
Ambalaj original Apiinvert vrac ! Ceva mai multe detalii pe site-ul meu.

apiinvert ambalaj original apiinvert vrac ceva mai multe detalii site-ul meu.

28.5KB

Modificat de acidutzu (acum 15 ani)


_______________________________________
Nu exista ocupatie mai rodnica decat aceea care ne ajuta sa ne cunoastem pe noi insine (Descartes).

Stupina mea :

pus acum 15 ani
   
marius.gj.apic.
apicultor

Din: Motru
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 413

tusaz a scris:

A-si vrea sa te intreb daca ai gaurit pungile inainte de a pune peste rame?


Insist si eu cu aceeasi intrebare .

Ne poate ajuta cineva si pe noi astia care suntem mai incepatori ?
Cum se prcedeza cu punga de apiinvert?

va multumim


_______________________________________
2 Timotei 3:16   Toată Scriptura este īnsuflată de Dumnezeu şi de folos ca să īnveţe, să mustre, să īndrepte, să dea īnţelepciune īn neprihănire,
3:17   pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvīrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

pus acum 15 ani
   
albinateob
apicultor

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 121

tusaz a scris:

A-si vrea sa te intreb daca ai gaurit pungile inainte de a pune peste rame?

Atentionare! Pungile nu se gauresc dar trebuie avut grija ca pungile sa fie din cele subtiri la 2-3 kg folosite pentru congelare. Cele mai indicate sunt cele de 3 kg, dar, intrucat nu am gasit eu am folosit pungi de 2 kg punand in ele in jur de 700 g.
Pentru edificare incerc sa incarc o poza...
Sper sa apara

apiinvert tusaz scris:a-si vrea intreb daca gaurit pungile inainte pune peste pungile gauresc dar

28.7KB


_______________________________________
daruind vei dobandi

pus acum 15 ani
   
tusaz
apicultor

Din: covasna
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 108
Am pus apiinvertul de 2.5 kg de proba(ambalaj original) la 3 familii, pe care am considerat ca s-ar putea sa ramana fara mancare in podisor peste gaura si am intepat cu acul de trei ori(podisorul cu hranitor plastic).Am oservat ca nu curge, a iesit numai cate o picatura de aproximativ  2 mm diametru si alta numai ce albinele au consumat-o. Asa am procedat eu la restul familiilor am sa pun o turta de siguranta cu zahar pudra+apiinvert.

Modificat de tusaz (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

acidutzu a scris:

Ambalaj original Apiinvert vrac ! Ceva mai multe detalii pe site-ul meu.

Faceti o grava eroare si din pacate transmiteti si acest mesaj apicultorilor.
Prezentati aici cateva poze cu pliante despre Apiinvert (pliante care sunt materiale de reclama pentru Apiinvert-ul produs de ag**na) iar apoi postati o poza cu "ambalajul original de Apiinvert".
Acel ambalaj asa zis "original" nu are nici o legatura cu ag**na ci doar cu Fil....ra.Va spun cu siguranta ca ag**na nu comercializeaza in Romania decat Apiinvert ambalat in bax-uri de 28 kg(prevazute cu valva) si in pungi de 2,5 kg.
Iar compozitia produsului respectiv(conform pliantului) e total diferita de compozitia butoiului prezentat de D-vs.E ca si cum postati fisa tehnica la un Mercedes si apoi postati o poza cu un Trabant.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
pab
apicultor

Din: Buzau-Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1186
Dle Dumitriu, se pare ca aveti ceva informatii despre acest produs, rog daca se poate sa lamuriti lucrurile, incepand cu prezentarea dvs, pt a da mai multa veridicitate informatiilor.
Am obs ca in compoz intra cca 30% dextroza daca nu ma insel, puteti da o compozitie exacta a produsului, din ce este facut, etc.
Va multumesc.


_______________________________________
Drd.Med.Vet. Poncea-Andronescu Bogdan
Bucuresti-Buzau
0721.269.791

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

pab a scris:

Dle Dumitriu, se pare ca aveti ceva informatii despre acest produs, rog daca se poate sa lamuriti lucrurile, incepand cu prezentarea dvs, pt a da mai multa veridicitate informatiilor.
Am obs ca in compoz intra cca 30% dextroza daca nu ma insel, puteti da o compozitie exacta a produsului, din ce este facut, etc.
Va multumesc.

va rog sa-mi comunicati o adresa de mail pentru a va putea trimite specificatiile produselor respective.Nu le pot tasta pe acest topic deoarece e vorba de cateva pagini si ar dura foarte mult.
Daca ar fi sa va dau cateva date despre Apiinvert:
-zaharoza :30%
-dextroza :31%
-fructoza :39%
Substanta solida:72,7%
Va stau la dispozitie pe mail cu alte detalii despre produsele destinate hranirii produse de ag**na.Despre Apiinvert-ul comercializat de fil**mera nu va pot ajuta, nu stiu compozitia produsului.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
pab
apicultor

Din: Buzau-Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1186

Va multumesc, dar tot nu ati raspuns la intrebarea cine sunteti dvs si de ce manifestati atat interes pt acest produs.


_______________________________________
Drd.Med.Vet. Poncea-Andronescu Bogdan
Bucuresti-Buzau
0721.269.791

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

pab a scris:


Va multumesc, dar tot nu ati raspuns la intrebarea cine sunteti dvs si de ce manifestati atat interes pt acest produs.

imi cer scuze, am crezut ca va intereseaza specificatiile produselor.
sunt reprezentantul producatorului si importatorului de Apiinvert si ma ocup de promovarea acestui produs in Romania.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059

pab a scris:


Va multumesc, dar tot nu ati raspuns la intrebarea cine sunteti dvs si de ce manifestati atat interes .

Cred ca este vorba de: d.nul
Dan Dumitriu
Business Unit Manager
ag**na Romania
Daca este asa,dansul a mai scris pe forum,legat de apiinvert.
D.le Dumitru,colegul pab a insistat si pt o prezentare personala,tocmai pentru a da o veridicitate mai mare a informatiei.Un fel de asumare a celor scrise,ceea ce nu este tocmai rau.
Multumim de informatii.

Modificat de Dila Daniel (acum 14 ani)


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606
Da , ati intuit corect despre mine e vorba.Imi asum informatiile transmise de catre mine pe forum.Va stau cu placere la dispozitie cu orice informatie referitoare la aceste produse.

_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
pab
apicultor

Din: Buzau-Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1186

dumitriu a scris:


pab a scris:


Va multumesc, dar tot nu ati raspuns la intrebarea cine sunteti dvs si de ce manifestati atat interes pt acest produs.

imi cer scuze, am crezut ca va intereseaza specificatiile produselor.
sunt reprezentantul producatorului si importatorului de Apiinvert si ma ocup de promovarea acestui produs in Romania.


Bineinteles ca ma intereseaza produsul, si mai ales din ce e facut, nu intreb asa ca sa fac valuri aiurea. Asa spune dle, pt ca dezvaluindu-va identitatea , dati mai multa veridicitate spuselor dvs, decat daca vin de la un neica nimeni, paralel cu Apiinvertul.
Multumesc.


_______________________________________
Drd.Med.Vet. Poncea-Andronescu Bogdan
Bucuresti-Buzau
0721.269.791

pus acum 14 ani
   
pab
apicultor

Din: Buzau-Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1186
Dle Dumitriu, nu vreau sa credeti ca am ceva cu Dvs, departe de mine gandul asta, nu vreau nici sa considerati ca va agasez cu intrebarile, dar mai am o ultima si mare nelamurire: DIN CE ESTE FACUT APIINVERT? In fisele tehnice se spune ca din zahar, eu am o banuiala mai veche ca acest produs nu este deloc nou pe piata, exista mai de mult, fabricat si de vecinii nostrii unguri, si ca de fapt ar fi un hidrolizat din porumb, asa cum se obtine si siropul de glucoza utilizat in patiserii.
Puteti confirma sau infirma banuiala mea?
Va multumesc pt amabilitate.

PS iar daca confirmati ca-i din porumb, problema se amplifica....


_______________________________________
Drd.Med.Vet. Poncea-Andronescu Bogdan
Bucuresti-Buzau
0721.269.791

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

pab a scris:

Dle Dumitriu, nu vreau sa credeti ca am ceva cu Dvs, departe de mine gandul asta, nu vreau nici sa considerati ca va agasez cu intrebarile, dar mai am o ultima si mare nelamurire: DIN CE ESTE FACUT APIINVERT? In fisele tehnice se spune ca din zahar, eu am o banuiala mai veche ca acest produs nu este deloc nou pe piata, exista mai de mult, fabricat si de vecinii nostrii unguri, si ca de fapt ar fi un hidrolizat din porumb, asa cum se obtine si siropul de glucoza utilizat in patiserii.
Puteti confirma sau infirma banuiala mea?
Va multumesc pt amabilitate.

PS iar daca confirmati ca-i din porumb, problema se amplifica....

Nu cred ca aveti absolut nimic cu mine, e normala intrebarea D-vs referitoare la produse.
Asa cum scrie in fisele tehnice produsele sunt obtinute din zahar si nu din hidrolizat de porumb.ag**na este in principal producator de zahar si pornind de la acest produs de baza avem in portofoliu foarte multe produse inrudite, asa cum sunt si cele destinate hranirii albinelor.
ag**na a intrat pe piata din Romania cu acest produs la inceputul anului trecut.Nu am auzit de produse similare din Ungaria, dar asta nu inseamna ca nu ar fi putut apare pe piata din Romania.Dar daca au aparut si au fost comercializate, nu au nici o legatura cu ag**na.
Am preferat, in relatia cu apicultorii, sa oferim gratuit, de fiecare data cand mi s-au solicitat, mostre de produs pentru a fi testate pe un numar limitat de stupi.Mi s-a parut varianta cea mai cinstita fata de apicultori.Fiecare a putut apoi sa ia o decizie daca produsul merita sa fie administrat albinelor.
Cu stima,
Dan Dumitriu


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
marc
apicultor

Din: Fagaras
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 51

pupemea a scris:

Se poate atministra ca si complectare toamna pana cand permite temperatura.Ideal pentru a nu deranja ghemul de iernare, sa se termine in oct.Deasemenea primavara diluat cu apa si vara pentru roii ce nu au o vatra cu baza melifera sau sunt in perioada dintre flori.

Buna
Acest Apiinvert se poate tine si la temperaturi de 30 grade fara a se altera ?
Pentru a fi dat la roi pentru crestere stimulativa.


pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

marc a scris:


pupemea a scris:

Se poate atministra ca si complectare toamna pana cand permite temperatura.Ideal pentru a nu deranja ghemul de iernare, sa se termine in oct.Deasemenea primavara diluat cu apa si vara pentru roii ce nu au o vatra cu baza melifera sau sunt in perioada dintre flori.

Buna
Acest Apiinvert se poate tine si la temperaturi de 30 grade fara a se altera ?
Pentru a fi dat la roi pentru crestere stimulativa.

Temperatura recomandata de producator este de 20 gr. Celsius cu o toleranta de 5 gr.
Termenul de valabilitate al produsului este de 18 luni.
Nu am constatat modificari ale propietatilor produsului in cazul in care temperatura de pastrare a fost de peste 25 de gr. Celsius.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Domnule Dumitru,
Ce umiditate are produsul lichid La ag**na?
Si ce pret/ kg?

Multumesc


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

pupemea a scris:

Domnule Dumitru,
Ce umiditate are produsul lichid La ag**na?
Si ce pret/ kg?

Multumesc

Substanta solida este de aproximativ 72,7 %.
Compozitia substantei solide este:
-zaharoza: 30 %
-dextroza: 31 %
-fructoza: 39 %


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Cel mai mare recipient este de...?

_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

pupemea a scris:

Cel mai mare recipient este de...?

28 kg prevazut cu o valva de scurgere.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

malebee a scris:

..., m-ar interesa preturi pentru produsele pe care le promovati. Mai devreme pupemea intreba de pret. ... !
A ....

PRETURI !

Pretul e in jur de 3,7 lei/kg si depinde de cursul Euro.Pretul la zahar in angro e in jur de 3 lei/kg.
Trageti singur concluzia daca diferenta de preturi e mai convenabila sa fabricati singur siropul sau nu.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
malebee
apicultor

Din: Bucuresti - Calugareni GR
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 446
Asa da ! 
Acum sa discutam despre posibilitati de livrare ! Si nu la mine ma refer, ca eu sunt la o aruncatura de batz ...
Omul are de pus in calcul si transportul.


_______________________________________
Nu fii preocupat de evitarea tentatiilor ... va veni o varsta la care te vor ocoli ele pe tine !

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

malebee a scris:

Asa da ! 
Acum sa discutam despre posibilitati de livrare ! Si nu la mine ma refer, ca eu sunt la o aruncatura de batz ...
Omul are de pus in calcul si transportul.

Pretul este cu ridicarea marfii din depozitele noastre din tara.Doar la cantitati mari asiguram transport.Si la descarcare trebuie sa existe rampa de descarcare pentru ca masina sa nu fie blocata mai mult timp de o ora.
Si inca o conditie pentru a putea ridica marfa e sa existe un contract intre cele doua firme.Adica intre ag**na si cumparator.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2312
Da. Eu, Adrian Blaguescu am luat cu tonele. 2 tone.
Discutat telefonic, factura proforma, platit la banca, venit tirul cu marfa la poarta.
In tir box-palet cu cutii de carton rezistente, perforate in vederea formarii unei deschizaturi prin care se scoate caneaua de scurgere a pet-ului.
Usor de manipulat, usor de administrat.
Bun.

Acum: d-ul Dumitru nu e frate-mi-o , io nu-s angajatul ag**na. Dar cand ai avut o relatie comerciala corecta cu o firma , jos palaria! Client fidel in ani cu mana-n cuiburi sau cu foame mare.

De ce nu sirop invertit fabricat acasa?
   Pentru ca din tona de zahar nu-mi garanteaza nimeni ca scot 100% ce-mi doresc.
   Pentru ca treaba cu siropul ala de l-as face eu e contatimp, daca azi il fac si miine imi rup un picior si poimaine ii alterat? Il dau la garla ?
   Pentru ca fructoza: 39 % sau mai precis lipsa ei din rezervele de iernare nu poate fi compensata nici cu tone de banane si portocale ingurgitate de stupar.
   Pentru ca frica unui furtisag prieten cu zaharul fac sa-mi tremure cafelele-n mana, cu urme vechi de zahar, bauta printre stupi.
   Pentru ca NU UZEAZA !!!!!


_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 14 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041

dumitriu a scris:


Dila Daniel a scris:

deci mai am de "sapat" acum,pentru inca un subiect aparut la mine...calitatea Fructozei din apiinvert.Poate cineva sa dea detalii?

Am citit linkul pus la dispozitie de Dl Gica.Interesant.
Dar nu vad legatura cu Apiinvertul.
In acel site se vorbeste de cat de daunator poate fi pentru albine siropul de porumb cu fructoza.
Din fericire Apiinvertul nu are nici o legatura cu porumbul si mai putin cu siropul de porumb.
Dar cred ca am mai spus asta pe forum cand un apicultor a intrebat daca hidrolizatul de porumb nu e modificat genetic.Aici e vorba de zaharoza.Asa ca nu trebuie cautata vreo legatura cu porumbul.Pentru ca nu exista.



oki .... nu are nici o legatura cu porumbul intelegem ... dar totusi din ce este facuta? ... intelegem ca reteta este "secreta" dar o lista de ingrediente (fie si doar cele principale) nu cred ca ar avea ce sa strice prea mult.
Am prefera sa primim informatii cat mai "oficiale", de preferat si buletine de analiza ... daca au fost facute, etc


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405

Cristian IONITA a scris:


dumitriu a scris:


Dila Daniel a scris:

deci mai am de "sapat" acum,pentru inca un subiect aparut la mine...calitatea Fructozei din apiinvert.Poate cineva sa dea detalii?

Am citit linkul pus la dispozitie de Dl Gica.Interesant.
Dar nu vad legatura cu Apiinvertul.
In acel site se vorbeste de cat de daunator poate fi pentru albine siropul de porumb cu fructoza.
Din fericire Apiinvertul nu are nici o legatura cu porumbul si mai putin cu siropul de porumb.
Dar cred ca am mai spus asta pe forum cand un apicultor a intrebat daca hidrolizatul de porumb nu e modificat genetic.Aici e vorba de zaharoza.Asa ca nu trebuie cautata vreo legatura cu porumbul.Pentru ca nu exista.



oki .... nu are nici o legatura cu porumbul intelegem ... dar totusi din ce este facuta? ... intelegem ca reteta este "secreta" dar o lista de ingrediente (fie si doar cele principale) nu cred ca ar avea ce sa strice prea mult.
Am prefera sa primim informatii cat mai "oficiale", de preferat si buletine de analiza ... daca au fost facute, etc

Corect pt. ca si la mierea noastra se face analize si din cate stiu eu nu se accepta ca mierea sa contina mai mult de 4 % Apiinvert, Caz care s-a lasat cu certuri si interventia  Politiei pt. ca a depasit cu mult procentul admis.
Dar acum e vorba de analize, continut.


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059
Adi,eu vad lucrurile asa referitor la analize:
Orice produs inventat de om,pentru a inlocui mierea si polenul in alimentatia albinelor,nu poate fi miere(sau polemn).Noi vindem miere,deci este firesc sa ni se accepte numai miere.
Orice inlocuitor am folosii,"lasa urme" si nu se compara cu originalul.Bine ar fi sa nici nu apelam la ele.Dar,din motive economice sau lipsa de "originale"se  impune folosirea lor(a inlocuitorilor).Deci trebuie gasit de fiecare in parte ce i se potriveste,cand apeleaza la inlocuitori.


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 14 ani
   
indy_smd
apicultor

Din: craiova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 172
imi cer scuze daca supar pe cineva domnilo mai dai incolo de stimulatori oricum poti sa dai cat vrei daca din natura nu vine polen in primavara te duci cu ramele si cutiile la salcam sunt atatea zone cu potential melifer toamna tarziu oare nu e mai eftin asa o deplasare si gata ce naiba ii prindem pe chinezi din urma cu cat mai mult polen toamna cu atat mai multa albina primavara cu cat mai mult stimulent toama cioaca albina primavara asta e clar pentru toata lumea............

_______________________________________


pus acum 14 ani
   
indy_smd
apicultor

Din: craiova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 172
si inca o chestie decat sa cumpar stimulatori mai bine pun 5-6 hectare facelia tarziu si albinele inteleg o gramada de lucruri din ia decat ce ar intelege din stimulatori e o placere sa le vezi cu cosuletele albastre eee la moda  inca odata imi cer scuze daca interventia mea supara pe cineva

_______________________________________


pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Mai oameni buni,
Dati pe Google - apiinvert si gasiti  destule.Inclusiv doua forumuri in germana unde se discuta despre asa ceva.Si cei de acolo sunt foarte circumspecti in privinta apiinvertului.Asta ca sa nu spun ca zic de glucoza si fructoza din O.M.G.

dumitriu a scris:

Am citit linkul pus la dispozitie de Dl Gica.Interesant.
Dar nu vad legatura cu Apiinvertul.
In acel site se vorbeste de cat de daunator poate fi pentru albine siropul de porumb cu fructoza.
Din fericire Apiinvertul nu are nici o legatura cu porumbul si mai putin cu siropul de porumb.
Dar cred ca am mai spus asta pe forum cand un apicultor a intrebat daca hidrolizatul de porumb nu e modificat genetic.Aici e vorba de zaharoza.Asa ca nu trebuie cautata vreo legatura cu porumbul.Pentru ca nu exista.

siropul se porumb cu fructoza = fructoza obtinuta din hidrolizat de porumb.
Cel care a mai intrebat despre hidrolizatul de porumb este colegul nostru Pab.Dati 3 pagini in urma si vedeti ce raspuns a primit.
39 % fructoza ?       din ce o fi facuta asta dom'le ?
O molecula de zaharoza prin scindare da una de glucoza si una de fructoza.
Dar 31 % glucoza  ?    din ce o fi facuta ?
30 % zaharoza.Dau mai Jos raspunsul Domnului Dumitriu.Il cred 100 %

dumitriu a scris:

cred ca am mai spus asta pe forum cand un apicultor a intrebat daca hidrolizatul de porumb nu e modificat genetic.Aici e vorba de zaharoza.Asa ca nu trebuie cautata vreo legatura cu porumbul.Pentru ca nu exista.


Dila Daniel a scris:

raspusul dvs este foate lamuritor pentru mine.multumesc.


dumitriu a scris:


gica a scris:

Cine va opreste sa-l faceti si sa iesiti la 50% din pret?
La 1-2 tone cred ca se merita.

Nu se poate face un produs identic in Romania.Reteta e secreta chiar si pentru cei din firma.

Si domnul Dumitriu stie atatea amanunte.Oare nu cumva stie si mai multe.
Si pentru mine incepe sa fie lamuritor.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405

Dila Daniel a scris:

Adi,eu vad lucrurile asa referitor la analize:
Orice produs inventat de om,pentru a inlocui mierea si polenul in alimentatia albinelor,nu poate fi miere(sau polemn).Noi vindem miere,deci este firesc sa ni se accepte numai miere.
Orice inlocuitor am folosii,"lasa urme" si nu se compara cu originalul.Bine ar fi sa nici nu apelam la ele.Dar,din motive economice sau lipsa de "originale"se  impune folosirea lor(a inlocuitorilor).Deci trebuie gasit de fiecare in parte ce i se potriveste,cand apeleaza la inlocuitori.

De acord Daniel.
Eu am sustinut in principiu solicitarea d-lui Ionita " din ce este facut, analize" tocmai pt. ca se admite un procent de inlocuitori, Apiinvertul, si pt. ca din iernarea pe apiinvert + stimulare de primavara, cresc sansele involuntar de a depasi acel procent admis.
Dar, revin la continutul Apiinvertului cu retzeta SECRETA ... de ce e secret daca pe alta sursa nu este, mai ales ca ajunge la analize acel procent admis in miere.
"SECRETUL este secret doar daca-l stie 1 persoana"
Si daca firma furnizoare de produs secret, nu-i prea afectata daca se vinde s-au nu acel produs, lasati-o balta SECRETOMANIA ... spuneti ce contine pt. ca, daca se vrea se afla SECRETUL.

p s
Eu tind sa cred pe d-l Gica si-l admir pt. sinceritatea dovedita
CINSTE SI OMENIE D-NU GICA
STIMA SI RESPECT     


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059
  nea Gica,serios,eu am fost multumit ca mi-a confirmat ca nu este din porumb.
Acum...din ce este,este ...secret!
Si eu asi vrea sa aflu lista substantelor continute si originea lor.Dar dincolo de orice gluma,chiar nu intreb ceea ce stiu sigur ca nu pot primi raspuns.
Eu sa fiu fabricantul,asi tine ascunsa tehnologia de productie si retzeta.Sa fim realisti.


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Domnule Daniel,
Nu discutam despre tehnologia de fabricatie.
Reteta si compozitia se patenteaza si vai de cel care o copiaza si vinde produse contrafacute.Legile sunt foarte aspre in acest domeniu.
Nu poti pune pe piata un produs alimentar fara anumite precizari.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059

gica a scris:

Domnule Daniel,
...Reteta si compozitia se patenteaza si vai de cel care o copiaza si vinde produse contrafacute.Legile sunt foarte aspre in acest domeniu.
Nu poti pune pe piata un produs alimentar fara anumite precizari.

Sunt deacord,dar asta nu insemna cu dupa patentare nu am interes sa o tin ferita de "ochi straini".Legile si pedepsele sunt pentru cei care afla si vor sa o copieze,dar ideea de baza e sa nu se afle.
Daca produsul a fost pus pe piatza,inseamna ca a facut precizarile necesare.
...discutam de parca eu sunt producatorul...si nici nu folosesc produsul
Domnule Dumitriu,aveti cuvantul daca mai sunt precizari de facut.Eu doar voi citi.


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 14 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041

Dila Daniel a scris:

  nea Gica,serios,eu am fost multumit ca mi-a confirmat ca nu este din porumb.
Acum...din ce este,este ...secret!
Si eu asi vrea sa aflu lista substantelor continute si originea lor.Dar dincolo de orice gluma,chiar nu intreb ceea ce stiu sigur ca nu pot primi raspuns.
Eu sa fiu fabricantul,asi tine ascunsa tehnologia de productie si retzeta.Sa fim realisti.



DD tu cand cumperi ceva sa mananci (biscuiti, ciocolata, etc) te uiti macar pe eticheta la ingrediente? banuiesc ca nu din moment ce nu-ti pasa nici de ceea ce bagi in stup si care apoi trecut prin gusa albine ajunge la tine (si la multi altii) pe masa.
Este foarte bine asa ... mai ales ptr fabricantii .... ignoranta unora = imbogatirea baietilor destepti.

Nu cer sa-mi dea retea procesului de fabricatie .... vreau doar sa stiu DIN CE ESTE FACUT? atat ...

Piata alimentara atat la noi cat si-n alte state este invadata de produse ale caror ingrediente si retete de fabricatie sunt mai mult sau mai putin "transparente", iar la acest lucru contribuie in mod decisiv mentalitatea de "lasa-ma sa te las"


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405
Bun domnilor, sa revenim la aspectul Apiinvert cu 3,7 lei 1 kg cu reteta secreta dar insotit de reklama ca e produs bun si la varianta mai ieftina, cu reteta ne-secreta si care este utilizat fara probleme, adica nu se altereaza.
Ambele variante au ajuns in acel procent de pana la 4 % admis in miere, cu sigurantza.
Mierea a fost comercializata, probleme si reclamatii nu au fost pt. ca in caz contrar, d-l Gica nu ar mai fi sustinut cele discutate.
In concluzie "alegerea e la preferintele si posibilitatile fiecaruia".
punct si numa' bine rau la nime' 

Modificat de adi hodis (acum 14 ani)


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
Am vazut ca si in Franta sunt apicultori care utilizeaza Apiinvertul. Ei il folosesc in situatii de urgenta. Vorbesc de apicultorii profesionisti.

Cred ca un operator inregistrat sau nu in domeniul nutritiei animale se respecta cand in foaia de fabricatie trece materia prima.
Parerea mea.


pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

proapi a scris:

Am vazut ca si in Franta sunt apicultori care utilizeaza Apiinvertul. Ei il folosesc in situatii de urgenta. Vorbesc de apicultorii profesionisti.

Cred ca un operator inregistrat sau nu in domeniul nutritiei animale se respecta cand in foaia de fabricatie trece materia prima.
Parerea mea.

Orice livrare facuta de noi este insotita de certificat de conformitate.Pentru ca asa e normal si asa prevede si legislatia.Iar ingredientele sunt inscriptionate pe fiecare bax in parte.
Am si eu o intrebare fireasca.A cumparat vreun apicultor zahar din angro sau supermarket(din care ulterior a facut hrana de albine) si a solicitat un buletin de analiza?Sau are cineva un certificat de calitate pentru zaharul cumparat din magazin?Ma refer aici la zaharul vrac, ambalat in saci.Nu cred ca cineva prepara Apiinvert din zahar la punga de 1 kg.Daca nu are sa presupun ca acel zahar e cumparat dintr-o sursa sigura din moment ce nu l-a interesat certificarea produsului.
Cu cat zaharul e mai ieftin cu atat naste mai multe semne de intrebare.Nu poti obtine un zahar bun la un pret cu mult mai mic decat pretul de piata.In general pretul la zahar in Romania este cuprins intre anumite limite de valori banesti.Am testat si noi anumite sortimente de zahar care aveau un pret de dumping, in laborator si am gasit multe surprize.Si nu prea placute pentru consumator.Chiar si sare amestecata in zahar.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

Cristian IONITA a scris:


dumitriu a scris:


Dila Daniel a scris:

deci mai am de "sapat" acum,pentru inca un subiect aparut la mine...calitatea Fructozei din apiinvert.Poate cineva sa dea detalii?

Am citit linkul pus la dispozitie de Dl Gica.Interesant.
Dar nu vad legatura cu Apiinvertul.
In acel site se vorbeste de cat de daunator poate fi pentru albine siropul de porumb cu fructoza.
Din fericire Apiinvertul nu are nici o legatura cu porumbul si mai putin cu siropul de porumb.
Dar cred ca am mai spus asta pe forum cand un apicultor a intrebat daca hidrolizatul de porumb nu e modificat genetic.Aici e vorba de zaharoza.Asa ca nu trebuie cautata vreo legatura cu porumbul.Pentru ca nu exista.



oki .... nu are nici o legatura cu porumbul intelegem ... dar totusi din ce este facuta? ... intelegem ca reteta este "secreta" dar o lista de ingrediente (fie si doar cele principale) nu cred ca ar avea ce sa strice prea mult.
Am prefera sa primim informatii cat mai "oficiale", de preferat si buletine de analiza ... daca au fost facute, etc

Produsul este facut la origine din sfecla de zahar care este transformata printr-un proces anume in zaharoza.
am sa postez saptamana viitoare o poza a ambalajului de Apiinvert (pe care apare imprimata lista de ingrediente).Daca vine din partea mea o puteti considera o informatie oficiala cu privire la produsul in cauza.Sper ca nu va fi considerata reclama agresiva.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
florin_florin
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 435
Eu am folosit anul trecut apinvert .Am fost multumit . Siropul este gros.

pus acum 14 ani
   
maximus
Vizitator



domnul dumitriu spune ca apiinvertul produs de a*rana este din sfecla si nu are nimic ingrijorator in compozitie.

   despre cel produs in afara,insa este perfect adevarat. are la baza amidonul din hidrolizat de porumb modificat genetic.


pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

maximus a scris:

domnul dumitriu spune ca apiinvertul produs de a*rana este din sfecla si nu are nimic ingrijorator in compozitie.

   despre cel produs in afara,insa este perfect adevarat. are la baza amidonul din hidrolizat de porumb modificat genetic.

Apiinvertul se produce doar in Germania si este marca inregistrata de ag**na.In Romania multi folosesc termenul de Apiinvert pentru alte produse asemanatoare care au ca scop hranirea albinelor.un caz similar e ca atunci cand spunem ca facem o copie xerox.De fapt putem face doar o copie la un copiator Canon.Xerox a inventat copiatorul.De aici apare confuzia.
Sunt producatori de Apiinvert care folosesc hidrolizat de porumb dar care nu a fost modificat genetic.Nu e corect sa ii bagam pe toti in aceeasi oala.Tine de cat de mult se respecta producatorul pe sine si clientii.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041

dumitriu a scris:


...
Acum sa vorbim si despre reteta cea secreta.Ca si aici m-am crucit cand am citit remarci de genul "poate Dumitriu stie mai multe".O remarca care s-a vrut de genul :ne abureste cu produse toxice".Nu mi-a picat bine aluzia, mi s-a parut de prost gust.
Asa ca vrand-nevrand ma vad nevoit sa dezvolt subiectul asta ....

...
Asa ca Domnul care isi face griji ca nu citesc ingredientele de pe pachetul de biscuiti sau ciocolata il invit cu cea mai mare placere la Tragul Apicol de la Campina sa-i inmanez un pachet de biscuiti(sau ciocolata daca prefera) , cu rugamintea sa-mi faca un produs identic cu cel care o sa il dau.Ca doar are inscriptionate toate ingredientele pe ambalaj, nu cred ca va fi asa greu.
....



sincer mi s-ar fi parut de bun simt din partea Dvs sa postati informatiile necesare inca de la inceput, dar ma rog banuiesc ca sunteti extrem de ocupat si  nu v-ati gandit la acest lucru.

Banuiesc ca tot din cauza ca sunte-ti depasit de evenimente nu ati remarcat ca nu m-am adresat dvs atunci cand am vorbit despre biscuiti si ciocolata. Lista de ingrediente nu-mi este necesara ptr a reproduce prodsul respectiv (las asta pe seama marilor corporatii) ci doar ca titlu informativ sa stiu si eu ce bag in stomac.

Oricum asteptam cu mare interes fisele tehnice


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 14 ani
   
maximus
Vizitator




dumitriu a scris:


maximus a scris:

domnul dumitriu spune ca apiinvertul produs de a*rana este din sfecla si nu are nimic ingrijorator in compozitie.

   despre cel produs in afara,insa este perfect adevarat. are la baza amidonul din hidrolizat de porumb modificat genetic.

Apiinvertul se produce doar in Germania si este marca inregistrata de ag**na.In Romania multi folosesc termenul de Apiinvert pentru alte produse asemanatoare care au ca scop hranirea albinelor.un caz similar e ca atunci cand spunem ca facem o copie xerox.De fapt putem face doar o copie la un copiator Canon.Xerox a inventat copiatorul.De aici apare confuzia.
Sunt producatori de Apiinvert care folosesc hidrolizat de porumb dar care nu a fost modificat genetic.Nu e corect sa ii bagam pe toti in aceeasi oala.Tine de cat de mult se respecta producatorul pe sine si clientii.



   de aici deducem ca stiti cine si ce foloseste.va rugam sa ne luminati si pe noi:cine foloseste porumb MG si cine nu?multumim

  p.s. excludem sfecla,am discutat despre ea.


pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

maximus a scris:


dumitriu a scris:


maximus a scris:

domnul dumitriu spune ca apiinvertul produs de a*rana este din sfecla si nu are nimic ingrijorator in compozitie.

   despre cel produs in afara,insa este perfect adevarat. are la baza amidonul din hidrolizat de porumb modificat genetic.

Apiinvertul se produce doar in Germania si este marca inregistrata de ag**na.In Romania multi folosesc termenul de Apiinvert pentru alte produse asemanatoare care au ca scop hranirea albinelor.un caz similar e ca atunci cand spunem ca facem o copie xerox.De fapt putem face doar o copie la un copiator Canon.Xerox a inventat copiatorul.De aici apare confuzia.
Sunt producatori de Apiinvert care folosesc hidrolizat de porumb dar care nu a fost modificat genetic.Nu e corect sa ii bagam pe toti in aceeasi oala.Tine de cat de mult se respecta producatorul pe sine si clientii.



   de aici deducem ca stiti cine si ce foloseste.va rugam sa ne luminati si pe noi:cine foloseste porumb MG si cine nu?multumim

  p.s. excludem sfecla,am discutat despre ea.

Din pacate nu stiu.La momentul actual monitorizez doar concurenta din Romania.In momentul in care va apare un alt producator pe piata aici o sa studiez produsul lor si o sa postez rezultatele aici indiferent de consecintele avute asupra vanzarilor produsului pe care il vand.
Pot spune doar ca ce vindea filo**ra in Romania era un produs tot pe baza de zaharoza deci fara legatura cu porumbul.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Domnule Dumitriu,
Va rog sa comentati urmatoarele:
1 Produsul ag**na are 27 % umiditate produsul importat de concurenta are 22% la ~ acelasi pret . Deci, diferenta de materie finita in celula.
2 Produsul ag**na poate fi achizitionat doar pe factura - un apicultor neconstituit juridic nu poate cumpara?
3 Sunt apicultori ce lucreaza cu pompe de miere la alimentare.Recipientele mai mari ar fi benefice,De 200 L sau 1000L


Multumesc frumos.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
Dar ... tot asteptam cu interes fisele si buletinele de analiza

Iar pe viitor, daca imi permiteti un sfat ... nu aveti decat de castigat daca oferiti informatiile complete fara sa fie nevoie ca cineva sa vi le smulga cu clestele.

Sper ca v-ati lamurit ca pe aici pe forum sunt si oameni bine documentati, bine informati si mai ales complet dezinteresati dpdv finaciar.


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

pupemea a scris:

Domnule Dumitriu,
Va rog sa comentati urmatoarele:
1 Produsul ag**na are 27 % umiditate produsul importat de concurenta are 22% la ~ acelasi pret . Deci, diferenta de materie finita in celula.
2 Produsul ag**na poate fi achizitionat doar pe factura - un apicultor neconstituit juridic nu poate cumpara?
3 Sunt apicultori ce lucreaza cu pompe de miere la alimentare.Recipientele mai mari ar fi benefice,De 200 L sau 1000L

Stimate Domn,
am citit cu mare placere postarile D-vs facute pe diferite topicuri de pe forum.Mi s-au parut foarte la obiect.
Sa va raspund punctual:
1.Aici nu ma pot referi decat la produsul Apiinvert de la ag**na.In orice produs de tip Apiinvert fiecare producator stabileste gradul de vascozitate a produsului pe baza retetei proprii.O umiditate mai mare nu implica neaparat si o calitate mai slaba a produsului.Se poate produce un sirop invertit care are o umiditate mai mare si sa fie cu mult mai bun decat altul care are un procent mai mare de substanta uscata.Aceeasi intrebare mi-a fost pusa de destui apicultori.Calitatea produsului pleaca in principal de la calitatea zaharului care reprezinta baza de productie.Atat timp cat Apiinvert-ul este produs pe baza unui zahar purificat in proportie de 99,99% din care lipseste in totalitate betaina, atunci si fructoza obtinuta prin scindarea zaharozei este de calitate.
2.Produsul Apiinvert poate fi achizitionat numai daca cel care cumpara este persoana juridica, adica are un SRL sau este PFA sau Intreprindere Individuala.Singura categorie de potentiali clienti care nu pot achizitiona Apiinvert o reprezinta persoanele fizice.Dar se pot gasi solutii si in acest caz.Au fost cazuri in care apicultori au gasit prieteni care au PFA si au cumparat cu ajutorul acestora.Sau s-au unit mai multi si au achizitionat pe societatea unuia din ei.
Sunt convins ca atat timp cat cumperi un produs si ai factura si certificat de conformitate, in cazul in care produsul are probleme se poate dovedi foarte usor atat la Protectia Consumatorului o reclamatie.Dar daca nu exista nici un act oficial nu poti reclama nimic.Iar legislatia din Romania prevede sa emiti documente de insotire a marfii pe fiecare cantitate scoasa din gestiune.Iar ag**na respecta legile, nu se sustrage de la plata taxelor, asa ca e normal ca totul sa se faca la vedere.
3.Apiinvert-ul este ambalat in 4 forme diferite:
-cutie de 5 buc x 2,5 kg
-galeata de 14 kg
-bidon de 28 kg
-butoi de 160 kg
Am preferat sa vindem in general in Romania in ambalajul de 28 kg.Si sa va explic si de ce.Diferentele de pret, pe kg, intre butoi si bidon sunt de maxim 300 lei vechi.Nu toti apicultorii achizitioneaza cu butoaiele, stiu cazuri de apicultori care cumpara cantitati subunitare butoiului de 200 l.Daca un client cumpara 100 kg dintr-un butoi si apoi vine altul sa achizitioneze o cantitate egala cu primul, e posibil ca ce-l de al doilea cumparator sa reclame ulterior ca produsul lui nu era identic cu primul si ca s-au adaugat cine stie ce substante in butoi.Vorbim de un caz ipotetic.Cum poate dovedi acel apicultor ca nu a primit acelasi produs?Sau cum poate dovedi vanzatorul ca a vandut un produs nealterat?Nu poate nici unul nici altul.De aceea am preferat ca bidoanele sa fie sigilate, fiecare din ele are inscriptionat pe ambalaj numarul lotului de productie.Fiecare lot are la fabrica o cantitate de Apiinvert, numita si proba-martor prin care se poate testa oricand ca produsul e identic cu cel din bax.In cazul in care se constata ca produsul nu corespunde, ag**na inlocuieste intreagul lot cu probleme.E foarte usor de identificat lotul care nu corespunde.
In cazul clientilor care lucreaza cu pompe de miere se poate aduce, pe baza unei comenzi ferme, in decurs de 2-3 saptamani si Apiinvert ambalat la butoaie.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606
Atasez si niste poze a ambalajului.

apiinvert atasez niste poze

25.6KB


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

dumitriu a scris:

Atasez si niste poze a ambalajului.


apiinvert dumitriu niste poze

29.8KB


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

dumitriu a scris:


dumitriu a scris:

Atasez si niste poze a ambalajului.

se vede inscriptionat numarul lotului.

apiinvert dumitriu niste poze vede numarul lotului.

19.9KB

Modificat de dumitriu (acum 14 ani)


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

Cristian IONITA a scris:

Nici o suparare, se poate intampla oricui

Dar ... tot asteptam cu interes fisele si buletinele de analiza

Iar pe viitor, daca imi permiteti un sfat ... nu aveti decat de castigat daca oferiti informatiile complete fara sa fie nevoie ca cineva sa vi le smulga cu clestele.

Sper ca v-ati lamurit ca pe aici pe forum sunt si oameni bine documentati, bine informati si mai ales complet dezinteresati dpdv finaciar.

Multumesc pentru intelegere.
Am solicitat la fabrica un buletin de analiza al produsului "de la mama lui" direct.
Sunt constient ca pe forum sunt oameni foarte bine pregatiti.Nici nu se putea altfel atunci cand faci apicultura din pasiune.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041

dumitriu a scris:

...
2.Produsul Apiinvert poate fi achizitionat numai daca cel care cumpara este persoana juridica, adica are un SRL sau este PFA sau Intreprindere Individuala.Singura categorie de potentiali clienti care nu pot achizitiona Apiinvert o reprezinta persoanele fizice.Dar se pot gasi solutii si in acest caz.Au fost cazuri in care apicultori au gasit prieteni care au PFA si au cumparat cu ajutorul acestora.Sau s-au unit mai multi si au achizitionat pe societatea unuia din ei.
Sunt convins ca atat timp cat cumperi un produs si ai factura si certificat de conformitate, in cazul in care produsul are probleme se poate dovedi foarte usor atat la Protectia Consumatorului o reclamatie.Dar daca nu exista nici un act oficial nu poti reclama nimic.Iar legislatia din Romania prevede sa emiti documente de insotire a marfii pe fiecare cantitate scoasa din gestiune.Iar ag**na respecta legile, nu se sustrage de la plata taxelor, asa ca e normal ca totul sa se faca la vedere.
...


O mica observatie Protectia Consumatorului nu are competente in solutionarea problemelor dintre societati comerciale (persoane juridice inclusiv PFA) ... asa cum ar fi in cazul de fata.

Sincer eu cred ca mai "transparent" ar fi daca am vedea un buletin de analiza din partea unei terte parti (un laborator independent) dar ... in lipsa acestuia este bun si unul de la "mama lui"


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606
poza din depozit

apiinvert poza din depozit

40.1KB


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606
poza de pe bax-ul de Apifonda

apiinvert poza bax-ul apifonda

37KB


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

Cristian IONITA a scris:


dumitriu a scris:

...
2.Produsul Apiinvert poate fi achizitionat numai daca cel care cumpara este persoana juridica, adica are un SRL sau este PFA sau Intreprindere Individuala.
...


O mica observatie Protectia Consumatorului nu are competente in solutionarea problemelor dintre societati comerciale (persoane juridice inclusiv PFA) ... asa cum ar fi in cazul de fata.

Sincer eu cred ca mai "transparent" ar fi daca am vedea un buletin de analiza din partea unei terte parti (un laborator independent) dar ... in lipsa acestuia este bun si unul de la "mama lui"

Aveti dreptate in privinta Protectiei Consumatorului.Ce am vrut sa subliniez, in calitate de reclamant catre orice autoritate, ca firma sau persoana fizica, daca nu faceti dovada documentelui de achizitie (factura, bon fiscal) nu o sa puteti reclama produsul ca neconform.Si daca vanzatorul "vrea sa se spele pe maini" si nu-i puteti arata actul prin care ati achizitionat produsul, poate sa scape nepedepsit.
Atat timp cat producatorul emite un buletin de analiza se poate face o contra-expertiza (sau un buletin independent) la solicitarea cumparatorului, bineinteles pe cheltuiala acestuia.Prin emiterea acelui buletin emis, semnat si stampilat de producator, acesta isi asuma intreaga resposabilitatea a continutului actului.
Nu cred ca o sa gasiti un producator care face un produs, emite un buletin de analiza si tot acel producator vine cu un supra-certficat de la un tert.
Sunt dispus sa va ofer o anumita cantitate de Apiinvert pe care sa o puteti testa la orice laborator doriti D-vs din Romania sau din strainatate.Exista vreun apicultor care a achizitinat un produs destinat albinelor (nu ma refer neaparat la Apiinvert) si a primit un certficat de calitate pentru acel produs, dar a mai primit si un buletin de analiza de la un laborator idependent?Sau exista un singur apicultor care a mai solicitat unui furnizor un certificat suplimentar?Sau aveti D-vs 2 certficate independente pentru un produs pe care l-ati cumparat?Cand un apicultor isi vinde mierea face niste analize, nu cred ca face niciodata 2 analize in doua laboratoare independente unul fata de altul.Nu o luati ca rea vointa din partea mea, dar solicitarea D-vs mi se pare exagerata.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606
Am incercat sa postez un certificat de conformitate in original pentru Apiinvert.Din pacate nu se pot atasa decat poze.Asa ca maine va trebui sa le tiparesc, pozez si apoi posta pe topic.

Modificat de dumitriu (acum 14 ani)


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643

pupemea a scris:

Domnule Dumitriu,
Va rog sa comentati urmatoarele:
1 Produsul ag**na are 27 % umiditate produsul importat de concurenta are 22% la ~ acelasi pret . Deci, diferenta de materie finita in celula.
2 Produsul ag**na poate fi achizitionat doar pe factura - un apicultor neconstituit juridic nu poate cumpara?
3 Sunt apicultori ce lucreaza cu pompe de miere la alimentare.Recipientele mai mari ar fi benefice,De 200 L sau 1000L
Multumesc frumos.

Domnule Dumirtiu,
Produsul concurentei la cantitati mari este mai ieftin decat ce oferiti dvs.
In substanta uscata este net superior.
Pe ei ii cautam noi.Pe noi ne cautati dvs.Ce sa intelegem?


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606
Am atasat fisa tehnica de conformitate a produsului, asa cum am primit-o din Germania.

apiinvert atasat fisa tehnica asa cum primit-o din germania.

31KB


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606
Si varianta in limba romana.

apiinvert varianta limba romana.

27.6KB


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

gica a scris:


pupemea a scris:

Domnule Dumitriu,
Va rog sa comentati urmatoarele:
1 Produsul ag**na are 27 % umiditate produsul importat de concurenta are 22% la ~ acelasi pret .

Domnule Dumirtiu,
Produsul concurentei la cantitati mari este mai ieftin decat ce oferiti dvs.
In substanta uscata este net superior.
Pe ei ii cautam noi.Pe noi ne cautati dvs.Ce sa intelegem?

Domnule Gica,
va repet (desi am mai spus-o) , interventia mea pe acest topic am facut-o deoarece se vorbeste de Apiinvert-care e produsul nostru si e marca inregistrata tot de noi.Daca titlul topicului era "Bienenfuttersirup" (sau in traducere :Sirop pentru albine) nu intram in discutia respectiva.Mi s-a parut firesc sa dau informatii despre acest produs deoarece consider ca sunt persoana ceea mai in masura sa ofer aceste informatii.
Daca cititi topicul in primele pagini o sa vedeti ca este postata o poza cu un butoi de hrana de albine(care nu are nici o legatura cu ag**na) si apoi apar niste poze cu pliante tiparite de ag**na pe care cineva incearca sa le asocieze produsului ambalat la butoi si denumit Bienenfuttersirup.Mi s-a parut de competenta mea sa clarific situatia respectiva prin care un produs era asociat cu un alt produs.
In decursul postarilor mele o sa vedeti ca am incercat sa fac referiri doar la Apiinvert-ul nostru.Nu am facut nici remarci, nici sugestii, nici reclama agresiva asupra oricarui tip de sirop invertit.
Daca o sa cititi in forum, o sa vedeti ca am avut interventii si pe topicul "Apifonda" deoarece este tot un produs ag**na.Nu am intervenit sub nici o forma pe topicul "Apimel" -care nu are nici o legatura cu noi.Acolo ar trebui sa ofere informatii un reprezentant al importatorului care aduce in Romania Apimel-ul.
D-vs ati tras concluzia ca v-as cauta pentru a vinde acest produs.Singurul meu scop aici e doar de a oferi informatii despre produs.Deci daca nu ati inteles acest lucru extrem de clar pe care l-am transmis e problema D-vs.
Ati ajuns la concluzia ca un alt produs este mai bun decat Apiinvert-ul si mai ieftin?Foarte bine, folositi-l de cate ori doriti!Astea sunt regulile intr-o economie de piata si trebuie sa le acceptam cu totii.
Deci pe viitor voi interveni cu informatii sau posturi atunci cand va fi vorba de un produs ag**na.In rest nu voi deranja pe nimeni, sunt altii mult mai in masura sa ofere acele informatii.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
ALBINEL 1984
apicultor

Din: BRAILA
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 675
dle Dumitru asteptam orice informatie care vine in folosul apiculturi ,nu are rost sa va justificati rostul acestui forum e de a dezbate toate aspectele unei idei postate 

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

janese a scris:

chiar daca nu tzi se solicita...vino cu date..vino cu filmuletze..cum il folosesc altzii...orice..numai sa nu sune a reclama!!

filmuletele nu se pot posta aici.si nici nu am asa ceva...


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
sfantul spiridon
apicultor

Din: stoina-gorj
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 426
domnule dumitru,
cred ca cei care au vrut "sa vada", "au vazut"....problemele pentru mine sunt urmatoarele:
- acest produs de care stiu prin intermediul acestor forumuri, nu se gaseste la magazinele apicola
- nu inteleg de ce nu cautati colaboratori in toate judetele
-nevoia de produse asemenea produselor prezentate de dumneavoastra este foarte mare (in cazul meu sa spun...am probleme cu mierea de mana, culesul slab din toamna imi depopuleaza stupul; calitatea nectarului cateodata este slaba sau chiar toxica)
-prefer sa fac un efort sa cumpar produse facute de mari producatori decat sa cumpar serbet de la X-lescu producator de prin  y judet fara nici un fel de garantie asupra calitatii sau producerii acestor produse
nu vreau sa va vad dezamagit de unele comentarii, fiecare gandeste ce vrea...in fond pentru asta au murit mii de oameni in 89


tineti cont va rog si de micii producatori sau poate, mai bine ar fi sa zic de oamenii ce vor sa devina mici producatori si cautati sa aduceti produsul mai aproape de cei care il vor


pus acum 14 ani
   
ALBINEL 1984
apicultor

Din: BRAILA
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 675
sf spiridon eu am vazut produsul apiinvert la aca slobozia cred ca depinde de fiecare filiala sa ceara nu cred ca nu se poate

pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534

ALBINEL 1984 a scris:

sf spiridon eu am vazut produsul apiinvert la aca slobozia cred ca depinde de fiecare filiala sa ceara nu cred ca nu se poate

da,ma..dar daca il incarca 100% cu adaos.......
eu sa fiu ca dimitriu asta...as zice...pe data de...masina este in orasul cutare jud cutare!!!..trebui neaaparat un intermediar???


pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

ALBINEL 1984 a scris:

sf spiridon eu am vazut produsul apiinvert la aca slobozia cred ca depinde de fiecare filiala sa ceara nu cred ca nu se poate

Aveti dreptate, sunt multe filiale "Apicola" in tara.Cred ca fiecare are personalitate juridica si fiecare ia hotararea daca pune in vanzare prin punctul lui de desfacere aceste produse sau nu.Mai ales ca poate sa vanda un alt produs destinat hranirii albinelor.
In general am incheiat contracte cu Apicolele care ne-au solicitat acest lucru.Nu am refuzat nici o colaborare in acest sens, dar nici nu am "fortat" pe nimeni sa ne cumpere produsul.Fiecare ia decizia care i se pare corecta.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

janese a scris:


ALBINEL 1984 a scris:

sf spiridon eu am vazut produsul apiinvert la aca slobozia cred ca depinde de fiecare filiala sa ceara nu cred ca nu se poate

da,ma..dar daca il incarca 100% cu adaos.......
eu sa fiu ca dimitriu asta...as zice...pe data de...masina este in orasul cutare jud cutare!!!..trebui neaaparat un intermediar???

este imposibila varianta propusa de D-vs.
In primul rand parcul nostru auto include doar TIR-uri si apelam foarte mult la firme de transport.In fiecare zi sunt transportate in tara din depozitul central catre depozitele logistice proprii din tara in jur de 700 tone de marfa.Acest lucru presupune o logistica bine pusa la punct, modalitati moderne de incarcare-descarcare, in principiu o intreaga "uzina".Daca ceva nu functioneaza intr-o singura zi, tot volumul de marfa din aceea zi se transfera zilei urmatoare.
Deci e imposibil pentru noi sa anuntam ca in ziua cutare trece masina pe un traseu anume.Si nici nu ne permitem sa plimbam o marfa prin tara in ideea ca poate iese cineva la drumul mare si o cumpara.
Deci lucrurile se fac in felul urmator:marfa vine cu trenul in vama Arad, ajunge tot cu trenul in depozitul central din Bucuresti si apoi in functie de comenzile clientilor este trimisa cu camioanele in unul din depozitele noastre din tara, adica:Roman,Buzau,Tandarei,Brasov,Timisoara,Cluj.De acolo o ridica clientul care a facut comanda.
Un distribuitor e normal sa-si puna adaos, deoarece acel client plateste marfa in avans, transporta marfa din depozitul nostru in depozitul lui, are niste cheltuieli de manipulare, cheltuieli de depozitare si eventual cheltuieli cu personalul.Nu poate face munca voluntara, puneti-va in locul lui si o sa vedeti ce implica asta.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041

gica a scris:

...
Domnule Dumirtiu,
Produsul concurentei la cantitati mari este mai ieftin decat ce oferiti dvs.
In substanta uscata este net superior.
Pe ei ii cautam noi.Pe noi ne cautati dvs.Ce sa intelegem?



Nea Giga ... acum dupa ce am tras de dl. Dumitriu sa dea informatii cat mai complete vrei sa intri matale la rand?

care e produsul "concurentei"? care sunt "caracteristicile"? etc?

Politica de comercializare a fiecaruia nu cred ca-si are sens sa o discutam acum.


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

sfantul spiridon a scris:


- nu inteleg de ce nu cautati colaboratori in toate judetele
tineti cont va rog si de micii producatori sau poate, mai bine ar fi sa zic de oamenii ce vor sa devina mici producatori si cautati sa aduceti produsul mai aproape de cei care il vor

Produsul Apiinvert e relativ nou pe piata, are doar 2 ani.Pana ajunge la "maturitate" trec in general 3-4 ani.Va asigur ca in maxim 2 ani se va gasi in fiecare judet prin intermediul unui distribuitor.
Fiecare producator are o anumita strategie de promovare si vanzare.Asa si noi ne-am stabilit directia de urmat pentru sezonul martie 2010-februarie 2011.Nu poti sa vinzi o anumita cantitate de marfa cu miile de tone de la inceput, acest lucru se face in timp, necesita niste pasi bine determinati in vederea atingerii scopului final.
Viitorul ne va spune daca ne-am atins sau nu scopul.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
este intrebarea care o pun multor posibili furnizori:...ma voi vretzi sa vindetzi au ba???daca va ganditzi la viitoooor...apare altu si va ia mamaliga dintre deshte!!!
unde dracu vindetzi mii de tone...cand astia zic ca nu au vazut prin judetzele lor!!!


pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

janese a scris:

este intrebarea care o pun multor posibili furnizori:...ma voi vretzi sa vindetzi au ba???daca va ganditzi la viitoooor...apare altu si va ia mamaliga dintre deshte!!!
unde dracu vindetzi mii de tone...cand astia zic ca nu au vazut prin judetzele lor!!!

Nu trebuie sa va preocupe vanzarile noastre.Acest lucru trebuie sa ne preocupe doar pe noi.
Vad ca deviem de la subiectul topicului care se refera la produs la altceva.
Daca anumiti apicultori nu au vazut produsul nostru in judetele lor inseamna ca nu am ajuns inca unde ne dorim ca grad de acoperire.Si ca mai avem de muncit.Dar mai inseamna si ca piata poate absoarbe cantitati suplimentare de marfa.
Iar expresiile de genul "unde dracu vindeti ma mii" nu va face cinste.V-as ruga pe viitor s-o folositi cu alte persoane care agreeaza o astfel de exprimare.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534

Cristian IONITA a scris:


gica a scris:

...
Domnule Dumirtiu,
Produsul concurentei la cantitati mari este mai ieftin decat ce oferiti dvs.
In substanta uscata este net superior.
Pe ei ii cautam noi.Pe noi ne cautati dvs.Ce sa intelegem?



Nea Giga ... acum dupa ce am tras de dl. Dumitriu sa dea informatii cat mai complete vrei sa intri matale la rand?

care e produsul "concurentei"? care sunt "caracteristicile"? etc?

Politica de comercializare a fiecaruia nu cred ca-si are sens sa o discutam acum.

gicaasaaa! raspunde aici ca asteptam cu ochii cascatzi!!!!sau ai batut si tu la clape ca sa-l inervezi pe omu asta!!!!
   


pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643

janese a scris:

............
gicaasaaa! raspunde aici ca asteptam cu ochii cascatzi!!!!sau ai batut si tu la clape ca sa-l inervezi pe omu asta!!!!
   

Mai janese,
Incepe campania de primavara.Domnul Dumitriu asteapta clienti.Daca-i cresc vanzarile cu 0,01% ar fi foarte multumit.Eu am incercat sa-l ajut sa-si faca reclama.
Am sperat ca va face ceva mai reusit decat reclama aia cu gingobiloba.
Ce-a iesit ai vazut.Asta a fost.Dar cu tine ce-o fi avut?
Oare sa nu stie lectia de baza la vanzari - clientul are intotdeauna dreptate.
Ca asta nu s-a prea vazut in postarile dumnealui.Da-ti si tu cu parerea.Dar pune si tu problema cum trebuie,nu ca taranul cu mamaliga ca domnul este angajat la Ag**na.
Acum te rog sa ma crezi ca eu voi merge si cand voi avwa 3-400 de stupi tot pe zahar invertit.Nu stiu de ce dar am impresia ca-i mai sanatos.Si aproape la 50% din pret.Intr-o ora pot face lejer 150 de kile.Se poate pastra cat vrei (rezonabil).
Si nu ma doare burta sa lucrez cu 4-5 instalatii in paralel sa fac 2-3 tone/zi.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
kio
apicultor

Din: Fieni, Dambovita
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 513

Pe eticheta mostrelor de Apiinvert scrie ca temperatura de pastrare trebuie sa fie de cel putin 15 grade. De ce? Ce se intampla (d.p.d.v. chimic) la 0 grade, sau sub? Am vreo 300 ml lasati intr-un vestiar afara. Sunt curios cum o sa arate la primavara. Pana acum aspectul nu s-a schimbat.
Mostrele sunt primite in toamna de la dl. Dumitriu care, cel putin in ce ma priveste, a fost foarte expeditiv.


_______________________________________
"Teoria fara practica e stearpa iar practica fara teorie e oarba"

pus acum 14 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Eu m-am referit la duroflexul lui Gica. Sa pun sirop in pet sau galeata ma pricep.

pus acum 14 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2312

gica a scris:


alt stupar a scris:

hidrolizat de porumb ????
domnilor, haideti sa nu lasam impresia ca am scrie fara sa citim.
Revedeti postarile din ultimele 2-3 zile, invlusiv cele ale d-lui Dumitriu.

Adrian,Cu 3 pagini in urma eu te-am rugat sa scrii cu ce pret a ajuns apiinvertul la tine in curte.Am primit un raspuns asemanator celui de sus care nu-ti convine.
Eu nu ti-am dat replica asta.

Nea Gica, uite, am factura in fata: cantitate - 2.016, pret invlusiv TVA - 7.269,09 lei.
Vis-a-vis de lobby pro ag**na, hotarat nu. Cu un an inainte am luat de la fil**mera, punct de lucru Curtici. Supermultumit si de acela.


_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Ba !!!
Sunteti ...culmea!!! Mai aveam si io doi  neuroni liberi (pastrez pt. alegerile viitoare) si nevatamati , neuroni de rezerva care va sa zica, si va apucati voi sa-i impletiti in trei!!! Rusine.
Am cetit formule de calcul la sirop.Bune n'am ce zice.Adica sper sa fie bune ca nu am putut urmari pana la capat.Aia doi neuroni impletiti in trei erau la rosu!!

Io cand d'am zahar la albine (ce departe ..pare acum) bagam doi saci de zahar si doo bidoane de apa din Olt.Mestecam in butoi ta'ta' ziua cu o ciomega.Sara , dam siropu.Dupa doua zile bagam iara.
Un sac are 50 si un bidon (aluminiu) are 25.Deci 2x1

Cu apiinvertu, sau cu bienenfutter, e mai simplu.mai la indemana pentru noi astia cu carca.
Iei 10 tone si le bagi in stupi.Iernare usoara.Te rogi toata iarna sa nu fie modificat genetic ca sa nu te trezesti cu stupii plini de Ghiboli sau barzauni  cu 16 aripi in primavara.

Atentie.

Discutia si contrele cu Domnul Dumitriu, au un substrat mai greu de scos la vedere.
Parte dintre noi suntem sceptici in atministrarea hranei artificiale produse de tertze companii,datorita aportului de materie prima modificata genetic sau/si tehnica de productie ce implica substante ce pot afecta sau schimba echilibrul coloniei de albine pe termen scurt sau lung.

Noi privim albina nu doar ca si o sursa de venit ci si ca o fiinta extrem de importanta in natura, pe cand un procesator, EG,Supermarket, ori producator de biostimulatori, vede albina ( apicultorul)ca si sursa de profit.

De aceea rugam pe domnul Producator sa-si prezinte produsul ca si o sursa de hrana ...curata din punct de vedere OMG sau de reziduri ale substantelor...toxice.
Rugam la aceasta lamurire din cauza ca o intrat intre noi, aci' pi forumul stuparilor.

Sanatate la toata lumea.Nemodificata genetic!


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

pupemea a scris:


Discutia si contrele cu Domnul Dumitriu, au un substrat mai greu de scos la vedere.
Parte dintre noi suntem sceptici in atministrarea hranei artificiale produse de tertze companii,datorita aportului de materie prima modificata genetic sau/si tehnica de productie ce implica substante ce pot afecta sau schimba echilibrul coloniei de albine pe termen scurt sau lung.
Noi privim albina nu doar ca si o sursa de venit ci si ca o fiinta extrem de importanta in natura, pe cand un procesator, EG,Supermarket, ori producator de biostimulatori, vede albina ( apicultorul)ca si sursa de profit.
De aceea rugam pe domnul Producator sa-si prezinte produsul ca si o sursa de hrana ...curata din punct de vedere OMG sau de reziduri ale substantelor...toxice.
Rugam la aceasta lamurire din cauza ca o intrat intre noi, aci' pi forumul stuparilor.

Sanatate la toata lumea.Nemodificata genetic!

Stimate Domn,
vreau sa cred ca am incercat pe cat posibil pe acest topic sa aduc cateva lamuriri suplimentare despre Apiinvert.In nici un caz nu am provocat contre cu nimeni, poate doar am raspuns unor "mistouri" care nu-si aveau rostul.Inteleg pe deplin scepticismul unor apicultori fata de acest gen de produse.Atat timp cat ai fost obisnuit cu un anumit tipar e mai greu sa folosesti solutii alternative.Am facut precizarea ca Apiinvert-ul are ca baza a materiei prime sfecla de zahar si nu are legatura cu porumbul sau cu hidrolizatul de porumb.Explicatia este foarte simpla, producatorul de Apiinvert este si producator de zahar, are la indemana sfecla pe care o cultiva in "ograda" proprie.
Pretul porumbului este mai mic decat al sfeclei de zahar, asa ca se poate obtine un sirop invertit mai ieftin din porumb.Atunci cand veti gasi pe piata un astfel de sirop, cu un pret mai mic decat pretul zaharului, atunci e momentul sa fiti atenti.Dar asta nu inseamna ca acel sirop are in compozitie hidrolizat de porumb modificat genetic.Poate sa contina hidrolizat din porumb normal.
Nu vreau sa privesc relatia cu apicultorii ca o sursa de venit si motivez acest lucru prin faptul ca nu am "fortat" niciodata sa vand prin orice mijloace.Sper ca am raspuns cu aceeasi amabilitate apicultorilor care au avut doar intrebari de pus si care hranesc albinele doar cu miere.Singura sursa de venit o reprezinta salariul platit de firma, salariu care se va situa la acelasi nivel indiferent daca vand 1 tona pe an de Apiinvert sau daca vand 1000 de tone.
Iar daca am deranjat apicultorii prin faptul ca am intrat pe un forum dedicat acestora, imi cer scuze fata de acestia.Si sper ca pe viitor sa "deranjez" cat mai putin.
Un an bun!


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 14 ani
   
marin_ilie
apicultor

Din: Mihail Kogalniceanu
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 65
Scuza-mi indrazneala
In legatura cu Apiinvertul   incerc sa va spun ca sant unul din cei c are primava de stimulare toamna de completare il folosesc de 2ani .


_______________________________________
Cainii latra, ursul merge. :hi :razz

pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Stiu ca e un pic off-topic insa cascati okii baieti, daca auziti ca se vinde vreuna din substantele alea in Romania ar trebui sa facem ceva. E vb de nicotinoide comercializate sub diferite denumiri! 



pus acum 14 ani
   
ALBINEL 1984
apicultor

Din: BRAILA
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 675

marin_ilie a scris:

Scuza-mi indrazneala
In legatura cu Apiinvertul   incerc sa va spun ca sant unul din cei c are primava de stimulare toamna de completare il folosesc de 2ani .


daca se poate o expunere completa ,cat de multumit sunteti comparativ cu alte produse ?,uzeaza albina mai mult decat zaharul,?cred ca aveti destula practica ptr a ne lamuri daca se merita sa-l folosim .Va multumesc anticipat


pus acum 14 ani
   
Pagini:  1 2 3 4 5 ... 12  

Mergi la