APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
angelika29 pe Simpatie
Femeie
19 ani
Arges
cauta Barbat
19 - 80 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE / un articol dintr-un ziar local  
Autor
Mesaj Pagini: 1
fcvaslui
apicultor

Din: undeva in Moldova
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 787
Cum se invinetesc putin bobitele de struguri taranii stiu ca trebuie sa se pregateasca de razboi. Dusmanii sint graurii si prigoriile, pasari care traiesc in preajma asezarilor omenesti, si care, in stoluri de citeva mii, ataca viile.

Clasicile sperietori nu mai au nici un efect, ba chiar pasarile se aseaza pe umerii acestora si ciripesc de te asurzesc. Nici clopotele nu le mai sperie. Si ca sa mai ramina cu citiva strugurii, taranii au inventat alte arme de lupta – pocnitorile cu carbid, iar cei mai norocosi folosesc pocnitorile comercializate in preajma sarbatorilor de iarna. "Ma socotesc norocos ca mi-au ramas citeva cutii cu pocnitori de la Anul Nou, pocnesc 5-6 si pasarile se sperie si pleaca. Vecinii mei care nu au pocnitori trebuie sa stea toata ziua in vie, altfel ramin fara struguri. Dar, chiar si asa, multi au ramas fara nici o bobita, caci vin mii de grauri si prigorii, se lasa in vii, si cind se ridica lasa ciorchinii goi", ne-a spus Mihai Deleanu, din Movileni. De altfel, in satele din judetul taranii duc un adevarat razboi de gherila impotriva graurilor si prigoriilor, care de cele mai multe ori se termina in favoarea acestora istete pasari. (N.C.)


_______________________________________
''prefer sa am lalele in gradina decat diamante la gat''

pus acum 16 ani
   
maximus
Vizitator



nenea vaslui,vad ca tot te doare rau de tot in partea cu pasarile...io zic sa-ti faci

o firma cu sigla:"FC VASLUI ITI PUNE PASARICA-N CUI" atarnata deasupra usii,si ai

avea castig mai mare decat sa momesti coinacii sa strice cuiburile pentru un kil de

vin.

    nu de alta,dar dumitale iti place sa si impaiezi...asa ca, gand cu bucurie,da-i sa

mearga mai fratie!!!

                                           


pus acum 16 ani
   
moc_sor
apicultor

Din: iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 177
nenea ziaristu' exagereaza ca intotdeauna, prigoriile nu mananca struguri, apoi dupa anii acestia cu pseudopesta, aviara si alte boli, efectivele de pasari s-au rarit vizibil iar atacarea unei culturi este un fenomen izolat fata de acum 20 ani. Singurul lucru nou este ca aceste atacuri sunt observate si ii doare mai rau pe proprietarii de acum fata de indiferenta din trecut fata de culturile CAP-urilor.

pus acum 16 ani
   
viorelolt
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 492
Va salut domnule FC Vaslui, desi sincer sa fiu mi-ar placea sa va cunosc numele adevarat, ca sa putem discuta ca oamenii.
Permiteti-mi sa va corectez din nou. Confundati prigoriile cu sturzul viilor (Turdus iliacus).
Si apoi, va rog, nu mai fiti domnule asa prapastios. De cand lumea au fost aceste pagube. De exemplu: Graul nu poate fi recoltat fara corpuri straine si alte seminte + scazamant la umiditate;
Si o parte din semintele de Floarea soarelui sunt mancate de pasari, soareci, etc;
Intotdeauna au existat acesti factori, dar nimeni care a muncit nu a murit de foame. Asta e lumea in care traim si eu zic ca este frumoasa. Cred ca lumea asta ar fi trista rau fara pasari. Daca a-ti petrce cu mine ceva timp, credeti-ma a-ti ajunge sa le iubiti. Au mai patit-o si altii. Un invatat spunea o data ca "leacul pentru frica este cunoasterea". Mereu gresim spunand despre un lucru pe care nu il cunoastem, ca este rau. E simplu. Dar eu cred ca daca tot petrecem ceva timp pe acest Pamant minunat, ar trebui sa cunoastem cat mai multe lucruri despre ce ne inconjoara si vom fi mai bogati (cred ca si asta a mai spus-o cineva inaintea mea)
Sa va fereasca Dumnezeu sa va gasiti via culeasa (furata) de om pana la ultimul ciorchine, de asemenea porumbul - eu am patit-o.
Fiti fericit ca aveti asa o gospodarie frumoasa intr-o zona frumoasa. Eu locuiesc in Bucuresti, stupina o am la bunica-mea la tara, unde am copilarit si merg cu drag de fiecare data. Cand ma trezesc dimineata la mine acasa si deschid fereastra, vad numai betoane, santiere, fum, praf. Credeti-ma, va spun sincer, imi doresc din suflet sa vad o prigorie sau sa-mi vad via atacata de grauri (am si eu vie la tara). Fiti fericit ca traiti la tara si vedeti de cand va treziti si pana seara NATURA, cu bune si cu "rele"
Sanatate va doresc!


Modificat de viorelolt (acum 16 ani)


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la