APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Jamieknv 24 ani
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 37 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / DISCUTII APICOLE DIVERSE / VA ROG AJUTATI-MA sa scap de albinele din aerisire  
Autor
Mesaj Pagini: 1
GABRIEL ANDREI
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3
Buna ziua si un gind bun tuturor iubitorilor de albine si nu numai!


Peste citeva luni se implineste un an de cind am in ospetie la mine in bucatarie ( spatiul acela gol dintre pereti la aerisire ) o familie (cred) de albine. Probabil ca matca a "simtit" ca mie si sotiei ne place foarte mult mierea ( numai folosim zahar de ani buni de zile ), asa ca sa cuibarit la noi intr-una din cele doua aerisiri de la bucatarie. La vremea respectiva
(cam aprilie, mai anul trecut) surpriza a fost mare de tot pentru ca tot aparea cite o albina, doua prin bucatarie, dar noi ne-am gandit ca poate era din cauza crinilor pe care ii aveam intr-o glastra si care stiti ce tare miros. Ei bine, intr-o zi, in timp ce scuturam ceva pe geam la bucatarie, am privit la stinga si am vazut "aparatele de zbor" executind decolari si aterizari perfecte.... Nu va mai spun ca, fara sa-mi dau seama am incalzit niste ceara de epilat pt sotie si o escadrila de vreo 5-6 "aparate" au pornit in recunoastere prin bucatarie. Cu mare parere de rau a trebuit sa le dobor pe cele care nu au vrut sa paraseasca zona, dupa care am sigilat cu o poza de calendar lipita cu scotch gura de aerisire din interiorul bucatariei. Va imaginati ca de atunci am tinut fereastra foarte bine inchisa cu perdeaua ( pe caldurile verii nu putream sa o inchidem ) pentru ca sotiei mele ii e cam frica de albinute si in plus de asta va imaginati ca mai exista si vecinii. La vremea aceea am tot incercat cite ceva, e drept nu foarte mult ( mea culpa) adica sa intru in legatura cu cineva competent sa ma ajute sa rezolv problema, dar fara metode radicale fata de albine ca ele n-au nici o vina, dar toti mi-au spus ca nu se poate decit daca le omor.
Ei bune eu NU VREAU SA LE OMOR. Am intilnit tot cautind pe internet un articol dintr-un ziar ( Curierul National parca) cu un caz asemanator din Timisoara, acolo intervenind cei de la Protectia Civila cu o scara de pompieri pe care s-a urcat un apicultor cu o cutie f mare pe care a pus-o pe peretele blocului si tot roiul a fost salvat ( in cutie pusese faguri de miere). In acel caz, totusi nu cred ca era vorba de aerisire, ca in cayul meu. Oricum vreau sa va spun ca am sunat la noi in Bucuresti la Protectia Civila si binenteles ca pasau de la unii la altii mai ceva ca la nationala. Cert este ca si acum sunt cu albinutele in aerisire ( uneori se aud cum isi "incalzesc motoarele", iar daca bat putin in poza care astupa aerisirea cresc "turatia" la motoare. Nu stiu sa va spun daca este vorba de albine salbatice sau o fi matca vreunui apicultor care s-a ratacit.

Imi cer scuze ca v-am "plictisit" cu istorioara mea si va rog frumos sa va ginditi cum as putea scapa si eu si ele de experienta aceasta, daca se poate in mod amiabil.

Multumesc frumos pentru rabdare.

daca e cazul 0722 386096 sau


pus acum 18 ani
   
jonny_it
apicultor

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2596
as avea o intrebare ....din ce judet esti ?

_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

pus acum 18 ani
   
jonny_it
apicultor

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2596
daca esti din apropiere de neamt sa mures te pot ajuta eu


_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

pus acum 18 ani
   
GABRIEL ANDREI
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3
Din pacate, sunt din Bucuresti, dar oricum va multumesc pentru intentie.
Am uitat sa precizez ca locuiesc la bloc la etajul 3.
La buna vedere.


pus acum 18 ani
   
dragos2006
Vizitator



problema se pote rezolva doar cind va veni caldura- atunci te voi contacta

pus acum 18 ani
   
jonny_it
apicultor

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2596
cum se poate ajunge la ele ?? in aerisire ..
se poate introduce ceva pana la ele ....de exemplu ...o cana ?


_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

pus acum 18 ani
   
Nelu
apicultor

Din: Barlad
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 121
In copilarie am "prins" un roi care se asezase in hornul unei case. Treaba a fost cat se poate de simpla deoarece nu exista soba - probabil fusese stricata: eu am tinut o lada de stup lipita de tavan sub cosul de fum, iar mama de pe casa a curatat cosul de albine precum cosarul cosul de fum.

In urma cu cativa ani am incercat sa capturez un roi dintr-un cos de fum, pe acoperisul unei case. De aceasa data cosul avea soba asa ca singura solutie a fost sa ma urc pe casa cu o lada si sa incerc sa iau roiul. Am umblat cu grija pentru ca eram ineresat sa ca sa fac o "transvazare" faguri, puiet, albina si binenteles matca. Spre rusinea mea a fost un fiasco in toata spendoarea. Albinile construisera faguri care erau bine fixati pe peretii cosului si cu toata grija pe care am avut-o nu am putut scoate decat faguri striviti la prima incercare. Am sperat ca in continuare va fi spatiu mai mult pentru manevrele de desprindere, de apucare si de ridicare a fagurilor, dar a fost la fel. In  final nu am reusit decat sa desfund cosul de fum. Singura cale de a ridica familia intreaga si cu pierderi minime ar fi fost sa demolez cosul de fum caramida cu caramida (caramizile erau lipite intre ele cu lut) si sa iau fagurii unul cate unul pe masura ce as fi ajuns la ei.
Am povestit toate astea pentru ca GABRIEL ANDREI sa intelegi ca familia nu va putea fi scoasa din aerisire deoarece spatiul este foarte stramt. Cu o cana, asa cum sugereaza jonny_it nu vei reusi decat sa soti din aerisire ceara, miere murdara si albine moarte. Banuiesc ca nu esti dispus sa demolezi peretele in dreptul cuibului format. Si chiar daca esti dispus sa faci acest gest sunt sanse mici de reusita si foarte periculos - mai ales pentru vecini - care e posibil sa fie atacati de albinile iritate din cauza zgomotului produs la spargerea peretelui.
Despre prinderea roilor de albine cu ajutorul ramelor cu sau fara miere este foarte simplu si o face orice om fara nici o pregatire apicola. Se aseaza ramele in aproprierea roiului - nici nu este necesar ca ramele sa se gaseasca intr-un stup - si in maxim o ora tot roiul se deplaseaza pe rame, CU O SINGURA CONDITIE: ROIUL SA NU-SI FI CONSTRUIT FAGURI, ceea ce la tine s-a intmplat din vara trecuta. Daca ai fi sesizat prezenta roiului imediat dupa sosirea sa, cu doua rame asezate in bucatarie langa aerisire, le faceai viza de flotant si le luai in chirie.
Acum alegerea este a ta. Succes! Sa ne povestesti cum ai procedat pana la sfarsit.


pus acum 18 ani
   
GABRIEL ANDREI
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3
Buna seara si un gind bun tuturor!

     Vreau sa incep prin a aduce inca o data multumiri din suflet lui Bogdan de linga Pitesti, pentru ajutor. A fost extraordinar.
      Postez citeva poze din timpul actiunii. Pacat ca nu am avut o camera de filmat, dar asta e.
      Albinele si-au platit chiria de 1 an cu 2-3 kg de miere cu tot cu faguri , ne-am lins pe degete ( la propriu).


PS - Imi pare rau ca nu v-am tinut la curent mai din timp, dar am avut un motiv super intemeiat. Din luna iunie sunt TATIC, avem un superbebe - Rares - care ne ocupa aproape tot timpul, dar e si normal, nu-i asa ?


    La buna vedere si numai bine tuturor.

Pozele sunt la aceasta adresa:   

poze cu albinele din aerisire

rog ajutati-ma scap albinele din aerisire buna seara gind bun   incep prin aduce inca data

40.4KB

Modificat de GABRIEL ANDREI (acum 17 ani)


pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la