APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ElizaElizaiubi
Femeie
23 ani
Satu Mare
cauta Barbat
23 - 53 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / HRANIREA ARTIFICIALA / sirop de zahar  
Autor
Mesaj Pagini: 1
fcvaslui
apicultor

Din: undeva in Moldova
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 787
va salut

Modificat de fcvaslui (acum 16 ani)


_______________________________________
''prefer sa am lalele in gradina decat diamante la gat''

pus acum 16 ani
   
octav
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 102
2g/L de sirop, asa cum scrie si pe site

pus acum 16 ani
   
octav
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 102
sau dupa alti: autori zeama de la doua lamai medii/ L de sirop


pus acum 16 ani
   
octav
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 102
Intrebare: Ati inceput deja hranirile?

pus acum 16 ani
   
v.vlad
apicultor

Din: BUZAU
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 289
apropo de....2g. cat inseamna frate 2g ,ca doar n-oi sta sa cantaresti cu cantar de farmacie? si in afara de asta ,cred ca si fc vaslui s-a referit la acelasi lucru ( o lingurita , o jumatate de lingurita - unitatea de masura practica -asta n-am gasit nicaieri
  nu e totusi prea devreme pentru hraniri ? la mine floarea e in toi si merge bine ,zic eu . am fost nevoit sa extrag pentru a putea debloca cuibul


_______________________________________
Sa citim numai de bine !

pus acum 16 ani
   
fcvaslui
apicultor

Din: undeva in Moldova
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 787
va salut

Modificat de fcvaslui (acum 16 ani)


_______________________________________
''prefer sa am lalele in gradina decat diamante la gat''

pus acum 16 ani
   
v.vlad
apicultor

Din: BUZAU
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 289
nu ma laud cu cine stie ce recolta. de fapt nici nu-mi place s-o fac. sunt incepator , nu ma bag in discutii filosofice despre apicultura ( prefer sa urmaresc subiectele interesante si mai invat cate ceva , cateodata , pt ca alteori sunt pe forum zeci de pareri care se bat cap in cap si cu cartile nu numai intre ele ). acum cateva zile scria cineva despre blocarea cuibului , stiam ca e posibil acum ( am patit si la salcam si mi-au roit in draci ) ,asa ca m-am dus la ei si i-am verificat. ramele erau pline cu miere capacita si ne ,iar matca mai oua unde mai apuca pt ca pe masura ce albinele ieseau din celula zici ca altele stateau la panda sa depuna miere.
asa ca am luat de la fiecare cate 2-3 rame ( care aveau puiet capacit cat mai putin ) si le-am luat la invartit . poate nu e mare lucru ,dar pt mine e prima semirecolta si sunt tare multumit ( am zis semi pt ca floarea e la jumatate si urmeaza alta tarla care a fost semanata mai tarziu sa infloreasca ). azi ,inainte sa plec, i-am verificat iar .din ramele bagate jumatate erau ouate .fenomenul continua .


_______________________________________
Sa citim numai de bine !

pus acum 16 ani
   
v.vlad
apicultor

Din: BUZAU
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 289
si apropo de... 2g . dati-mi si mie o informatie ca sa nu mai   folosesc   ,,aproximatia".

_______________________________________
Sa citim numai de bine !

pus acum 16 ani
   
Nelu
apicultor

Din: Barlad
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 121
Golesti continutul pachetului pe o foaie de hartie si:
- daca ai un pachet de 8 grame, imparti praful in aproximativ 4 parti egale;
- daca ai un pachet de 10 grame, il imparti in aproximativ 5 parti egale
- etc
daca ai cumparat sare de lamaie vrac ar trebui sa sitii ce cantitate ai cumparat si prin metoda de mai sus, obtii cantitatea dorita.
Nu cred ca se va intampla o tragedie daca in loc de 2 g/l o sa fie 1.5 sau 2.5.


pus acum 16 ani
   
fcvaslui
apicultor

Din: undeva in Moldova
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 787
va salut

Modificat de fcvaslui (acum 16 ani)


_______________________________________
''prefer sa am lalele in gradina decat diamante la gat''

pus acum 16 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041

fcvaslui a scris:


v.vlad a scris:

apropo de....2g. cat inseamna frate 2g ,ca doar n-oi sta sa cantaresti cu cantar de farmacie? si in afara de asta ,cred ca si fc vaslui s-a referit la acelasi lucru ( o lingurita , o jumatate de lingurita - unitatea de masura practica -asta n-am gasit nicaieri
  nu e totusi prea devreme pentru hraniri ? la mine floarea e in toi si merge bine ,zic eu . am fost nevoit sa extrag pentru a putea debloca cuibul

va invidiez ca aveti cuiburile blocate.  la noi cu seceta asta rar gasesti miere prin stupi



 

sirop zahar fcvaslui de....2g. cat inseamna frate ,ca doar n-oi sta cantaresti cantar farmacie?

63.4KB


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 16 ani
   
punisherxxx
apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2

Cristian IONITA a scris:


fcvaslui a scris:


v.vlad a scris:

apropo de....2g. cat inseamna frate 2g ,ca doar n-oi sta sa cantaresti cu cantar de farmacie? si in afara de asta ,cred ca si fc vaslui s-a referit la acelasi lucru ( o lingurita , o jumatate de lingurita - unitatea de masura practica -asta n-am gasit nicaieri
  nu e totusi prea devreme pentru hraniri ? la mine floarea e in toi si merge bine ,zic eu . am fost nevoit sa extrag pentru a putea debloca cuibul

va invidiez ca aveti cuiburile blocate.  la noi cu seceta asta rar gasesti miere prin stupi



 

Vreau sa intreb ceva???


pus acum 16 ani
   
punisherxxx
apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2

punisherxxx a scris:


Cristian IONITA a scris:


fcvaslui a scris:


va invidiez ca aveti cuiburile blocate.  la noi cu seceta asta rar gasesti miere prin stupi



 

Vreau sa intreb ceva???

Pe V.Vlad,vreau sa-l intreb,cati stupi are(cate familii) si in ce zona sunt amplasati


pus acum 16 ani
   
v.vlad
apicultor

Din: BUZAU
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 289
am 6 fam si 6 roi formati si ii am undeva in jud buzau

_______________________________________
Sa citim numai de bine !

pus acum 16 ani
   
akmm
CLUB STUPARITUL

Din: Babadag, altitudine 21m
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 731
Pentru hraniri de consum imediat, da,  nu are importanta daca e 1,5 sau 2,5, desi hai sa facem si noi odata ca nemtul. Daca e doi sa fie doi. De fapt care e rostul;Sarea de lamaie modifica aciditatea siropului. O cantitate de 2g, o face apropiata de miere. Daca pui aiurea si rezultatul e aiurea. Si cred ca oricum faci o cantitate mai mare de un litru, multiplici pana ajungi la sensibilitatea cantarului.
Atentie!
La completare de iarna nu e de joaca.
Se pune sare de lamaie SUB!!! 1 g la litru, atat cat sa ajuti albina sa  transforme siropul in miere. Altfel cristalizeaza, daca nu imediat atunci peste iarna in faguri.
Te-i ras atunci. Odata ca da in diaree, a doua ca arunca cristalele afara, ca nu poate sa le roada, albina consumand miere din zahar si nu zahar!.


_______________________________________
Sa respectam albina. E mult mai in varsta decat noi.

pus acum 16 ani
   
Laur2ro
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 22

akmm a scris:


Se pune sare de lamaie SUB!!! 1 g la litru.

Daca ziceati asta acum doua-trei saptamani.... ma scuteati de niscaiva probleme.

PS: Da' nici acuma nu e rau, macar stiu de la ce mi s-a tras cu cristalele alea de zahar scoase afara

Modificat de Laur2ro (acum 16 ani)


pus acum 16 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Cel mai bine este sa se cumpere sare de lamaie gata ambalata. Sunt pliculete de diferite gramaje. Da, este suficient 1/2 gr. la litru de sirop. La 50 litri sirop, se pune un pachetel de 25 de grame de sare de lamaie.
  Restul este doar matematica, iar siropul este bine sa se faca 1,66 zahar si 1 de apa, adica parti.  siropul 2/1 daca zaharul este de calitate, mie mii se pare prea gros.


pus acum 16 ani
   
orban stefan
apicultor

Din: sighisoara
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 575
nu mi aduc aminte ca in ucenicie sa fi amestecat altfel siropul decit 1/1  tot mereu au fost rezultate bune  

_______________________________________
O viata intreaga inveti, sa inveti ca nu stii nimic.

pus acum 16 ani
   
MEPHISTO
apicultor

Din: ORADEA - Anno Domini 1986
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 312
eu fac sirop 1/1 doza de 17 ml de protofil o jumate de lamaie la un pet de 5 litri si suc de ceapa sau ceapa razuita cam 2 linguri mari la 5 litri asta e retzeta mea pt sirop indiferent ca e de completare sau stimulare

_______________________________________
"Doua lucruri sunt infinite pe lumea asta:Universul si prostia umana, de primul nici macar nu sunt sigur."

pus acum 16 ani
   
akmm
CLUB STUPARITUL

Din: Babadag, altitudine 21m
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 731
dau reteta pentru zahar candi
trebuie un termometru industrial 100-150 grade
Se mai face si babeste
la fiecare kg de zahar, se pun 0,2 litri apa
se pune apa pe foc apoi se adauga zaharul si se amesteca mereu, de regula cu o spatula de lemn.
Dupa ce s-a topit zaharul se mai fierbe 15min, pana atingr temp 117grade, asta inseamna ca face bobite daca e picat in apa rece, nu se dizolva.
se ia de pe foc si se lasa 5-7 min.dupa acest timp se ia putin la invartit intr-un singur sens, pana se ingroasa putin.Se toarna imediat in tavi in care s-a pus hartie cerata(pergament), in grosimi de 1 cm.se lasa la racit 20 min. aste-as placile
In mod normal dupa dizolvarea zaharului nu se mai amesteca. si daca se lasa la foc domol in 15 min ajunge la 117grade.susces


_______________________________________
Sa respectam albina. E mult mai in varsta decat noi.

pus acum 16 ani
   
akmm
CLUB STUPARITUL

Din: Babadag, altitudine 21m
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 731
dau reteta pentru zahar candi
trebuie un termometru industrial 100-150 grade
Se mai face si babeste
la fiecare kg de zahar, se pun 0,2 litri apa
se pune apa pe foc apoi se adauga zaharul si se amesteca mereu, de regula cu o spatula de lemn.
Dupa ce s-a topit zaharul se mai fierbe 15min, pana atingr temp 117grade, asta inseamna ca face bobite daca e picat in apa rece, nu se dizolva.
se ia de pe foc si se lasa 5-7 min.dupa acest timp se ia putin la invartit intr-un singur sens, pana se ingroasa putin.Se toarna imediat in tavi in care s-a pus hartie cerata(pergament), in grosimi de 1 cm.se lasa la racit 20 min. aste-as placile
In mod normal dupa dizolvarea zaharului nu se mai amesteca. si daca se lasa la foc domol in 15 min ajunge la 117grade.susces


_______________________________________
Sa respectam albina. E mult mai in varsta decat noi.

pus acum 16 ani
   
nea.albinutza
apicultor

Din: Mehedinti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 97
fara proteina cred ca nu face prea mare lucru acel zahar candi

pus acum 16 ani
   
bee
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 25

MEPHISTO a scris:

eu fac sirop 1/1 doza de 17 ml de protofil o jumate de lamaie la un pet de 5 litri si suc de ceapa sau ceapa razuita cam 2 linguri mari la 5 litri asta e retzeta mea pt sirop indiferent ca e de completare sau stimulare



sunt incepator, la ce foloseste ceapa sau sucul de ceapa?


pus acum 13 ani
   
dorindafi
apicultor

Din: novaci Gj
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1283

bee a scris:


MEPHISTO a scris:

eu fac sirop 1/1 doza de 17 ml de protofil o jumate de lamaie la un pet de 5 litri si suc de ceapa sau ceapa razuita cam 2 linguri mari la 5 litri asta e retzeta mea pt sirop indiferent ca e de completare sau stimulare



sunt incepator, la ce foloseste ceapa sau sucul de ceapa?

ca eshti incepator nu-i bai
         ca nu rasfoieshti paginile pe forum e bai
  ps. atunci cand cautzi un subiect afli mai multe cu s-au fara voie


_______________________________________
NOROC si MIERE MULTA
   0763650092

pus acum 13 ani
   
bee
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 25

dorindafi a scris:


bee a scris:


MEPHISTO a scris:

eu fac sirop 1/1 doza de 17 ml de protofil o jumate de lamaie la un pet de 5 litri si suc de ceapa sau ceapa razuita cam 2 linguri mari la 5 litri asta e retzeta mea pt sirop indiferent ca e de completare sau stimulare



sunt incepator, la ce foloseste ceapa sau sucul de ceapa?

ca eshti incepator nu-i bai
         ca nu rasfoieshti paginile pe forum e bai
  ps. atunci cand cautzi un subiect afli mai multe cu s-au fara voie


mersi DORINDAFI , asa o sa fac


pus acum 13 ani
   
jonny_it
apicultor

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2596

akmm a scris:

dau reteta pentru zahar candi
trebuie un termometru industrial 100-150 grade
Se mai face si babeste
la fiecare kg de zahar, se pun 0,2 litri apa
se pune apa pe foc apoi se adauga zaharul si se amesteca mereu, de regula cu o spatula de lemn.
Dupa ce s-a topit zaharul se mai fierbe 15min, pana atingr temp 117grade, asta inseamna ca face bobite daca e picat in apa rece, nu se dizolva.
se ia de pe foc si se lasa 5-7 min.dupa acest timp se ia putin la invartit intr-un singur sens, pana se ingroasa putin.Se toarna imediat in tavi in care s-a pus hartie cerata(pergament), in grosimi de 1 cm.se lasa la racit 20 min. aste-as placile
In mod normal dupa dizolvarea zaharului nu se mai amesteca. si daca se lasa la foc domol in 15 min ajunge la 117grade.susces



Este mult mai practic decat siropul lichid, nu curge si nu agita albinele.

Merci pentru reteta incerc sa fac si asa.

Eu pana acum cumparam zahar pudra si in momentul cand fierbea apa il puneam tot, amestecam bine inca 5 - 10 minute si gata zaharul candi    ... problema e ca am ramas fara sursa mea de zahar pudra ieftin si in acelasi timp de calitate (In Real am vazut ca e 6 RON / KG) 


_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

pus acum 13 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643

jonny_it a scris:

Merci pentru reteta incerc sa fac si asa.

Daca iese ceva sa-mi zici si mie.E copiata dintr-o carte in care e scrisa gresit.
Hai pariu ca nu iese


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 13 ani
   
jonny_it
apicultor

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2596

gica a scris:


jonny_it a scris:

Merci pentru reteta incerc sa fac si asa.

Daca iese ceva sa-mi zici si mie.E copiata dintr-o carte in care e scrisa gresit.
Hai pariu ca nu iese



Iese, daca nu completam cu apa si facem sirop, insa teste din astea la primavara daca o sa fie nevoie.


_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

pus acum 13 ani
   
li.li
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 23

akmm a scris:

Pentru hraniri de consum imediat, da,  nu are importanta daca e 1,5 sau 2,5, desi hai sa facem si noi odata ca nemtul. Daca e doi sa fie doi. De fapt care e rostul;Sarea de lamaie modifica aciditatea siropului. O cantitate de 2g, o face apropiata de miere. Daca pui aiurea si rezultatul e aiurea. Si cred ca oricum faci o cantitate mai mare de un litru, multiplici pana ajungi la sensibilitatea cantarului.
Atentie!
La completare de iarna nu e de joaca.
Se pune sare de lamaie SUB!!! 1 g la litru, atat cat sa ajuti albina sa  transforme siropul in miere. Altfel cristalizeaza, daca nu imediat atunci peste iarna in faguri.
Te-i ras atunci. Odata ca da in diaree, a doua ca arunca cristalele afara, ca nu poate sa le roada, albina consumand miere din zahar si nu zahar!.

corect a spus AKMM, la 5 l.sirop (sucul  unei lamii) adica aci citric, SAU  3 gr,sare de lamii la 10 l.sirop (adica acid tartric) .cu respect Li.Li


pus acum 13 ani
   
Ambro
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 16
acum in toamna...se pune si antibiotic in sirop?

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la